Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באיזור קרית אתא למי שמכיר את הפנייה ממחלף אתא צפון ימינה לכיוון קרית אתא- מדובר על שני נתיבים,כאשר בהמשך מאחד מהם פונים במעגל התנועה שמאלה ויש "מפגש" עם המטרונית העתידה לעבור שם.

בתוך המעגל עצמו (באמצעו),"בנו" רמזור שעדיין לא הופעל וכאשר למטרונית יהיה אור ירוק,הרכב הפרטי יצטרך לעצור באור אדום- עד כאן נשמע תקין,אלא שכאשר הרמזור יתחלף לירוק עבור הרכב הפרטי מחכה צרה צרורה- המשך הפניה מתמזג עם מעגל תנועה שממנו מגיעים נוסעים מהכיוון השני של קרית אתא ושם ארעו לא מעט תאונות בגלל רכבים שנוסעים במהירות לא מתאימה לתנאי הדרך ולא נותנים זכות קדימה.

אני אישית,אעפ"י שהרמזור עדיין לא הופעל נאלצתי לעצור מס' פעמים בתוך המעגל כדי למנוע תאונה אבל העניין הוא,שעכשיו זה יכול להיגמר באסון לחלוטין- חשבו על רמזור ירוק לרכב הפרטי (כאשר המטרונית נסעה)-הנהג הפרטי מתחיל לצאת ומצד ימין שלו מגיע רכב פרטי ממעגל תנועה לא מרומזר,שלא נותן זכות קדימה/נוסע במהירות מופרזת ותקבלו בלגן שלם.

ממי אם בכלל ניתן לבקש שירמזרו את מעגל התנועה ? - אעפ"י שהדרישה טיפשית הרי שאם היה מספיק חכם להציב רמזור באמצע מעגל תנועה אז לא יהיה מופרך לשים חד פעמי גם כזה לפני המעגל מצידו השני.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

המקום לא מוכר לי ולא בטוח שהבנתי מה קורה שם, אבל רימזור מעגל תנועה הוא לא פתרון נפוץ וכנראה שיש סיבה לכך.

נראה שהבעיה נובעת מתכנון לקוי של מעגל התנועה והגישה אליו. במערב אירופה ניתן לראות לעיתים קרובות שכבישי הגישה למעגלים מתעקלים במכוון מעט לפני כדי לגרום לנהגים להאט, וגם זוית הגישה מבוצעת כך שהנהגים יהיו חייבים להפנות את ההגה בעיקול המעגל, שוב כדי לחייב האטה.

כך גם ברוב המקרים בארץ אבל לא תמיד. לידי ביתי יש מעגל שכונתי קטן שאחת מהכניסות אליו מאפשרת נסיעה ישר בלי להפנות את ההגה כלל, כל זה ליד בית ספר, כך שכל אפקט ההאטה אינו קיים, נהגים נוסעים שם כאילו זה כביש ישר.

אולי יש אילוצים אחרים במקום, אבל בכל מקרה קשה לי להאמין שמישהו עכשיו יבצע שינוי תשתיתי ויזיז את המעגל או כביש הגישה אליו. אולי ניתן לשים פסי האטה, אם מהירות הנסיעה בכביש אינה גבוהה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

ELICO , אתה מהאיזור ויש לך מידע בדוק על זה או שאתה משער ?

למטרונית יש מסלול ישר,שחותך את אמצעו של מעגל התנועה- אנסה לצלם השבוע את האזור ברור יותר כדי שיובן ואעלה תמונות.

זה נראה פוטנציאל נפיץ לתאונות מידי יום.

הסבר קצר נוסף למי שלא הבין- רמזור באמצע מעגל התנועה כדי לתת למטרונית לעבור זה בסדר כי כאשר יש אדום למטרונית יש ירוק באמצע המעגל ועם זה אין שום בעיה).

הבעיה הגדולה- כאשר רכב פרטי יעבור בירוק את הרמזור באמצע המעגל,בעוד מטר מצד ימין מגיעה תנועה במהירות גבוהה (אעפ"י שזו דרך עירונית) ומשתלבת לאותו מעגל התנועה,נהגים שם סליחה על הביטוי- שמים פס על חוקי התעבורה ונוסעים שם במהירות של לפחות 20 מעל המותר לרוב בלי לתת זכות קדימה והתאונות שם חוגגות על בסיס קבוע.

פורסם (נערך)

נוסע שם כל יום.

התאונות היו בזמן הסלילה שכל הזמן היו שינויים בנתיבים.

אם תשים לב מתקנים שם רמזורים ואז יבוטל המעגל תנועה (כלומר לא יהיה יותר זכות קדימה למי שבמעגל)

הרמזורים הם למי שבא מכביש 22 ושפונה שמאלה לעוקף "דרך ביאליק" לכיוון שפרעם . רכבים אלה נמצאים בנתיב משלהם (הנתיב הימני מיועד לתנועה שממשיכה ישר לצומת ביאליק בקריית אתא והתנועה שם ללא רמזור.

אותו הדבר למי שבא מקרית אתא (צומת ביאליק) וירצה לפנות שמאלה לכל אחד מהרחובות החוצים את המטרונית (ברדיצבסקי ואחד העם ) יעזר ברמזור שהותקן השבוע (הרמזור והנתיב של המטרונית עדיין לא פעילים)

בעתיד מתוכנן שכביש 781 יוסט (מתחיל מצומת הצריף לכיוון עבלין ,מצפה אביב) אחרי מחלף אתא צפון לכיוון צפון מזרח

ויתחבר לביש 781 באיזור מה שהיה ביה"ס לשוטרים .

באמצע הכביש תעבור רכבת קלה במסלול מרכזית המפרץ עד נצרת!

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Screenshot_20181203-134056_Chrome.jpeg

2

עריכה אחרונה על ידי Elico48
פורסם

זה נשמע כמו מתכון לתאונות. נהג עצר באמצע המעגל בגלל רמזור אדום, איך הנהג בכניסה הקרובה אמור לדעת שיש לו ירוק והוא עומד להתחיל לנסוע שוב? על אחת כמה וכמה אם המרחק לכניסה קצר....

העקרון של מעגל תנועה מניח קובע שלתנועה במעגל יש ז״ק, אבל ההנחה שיש תנועה, לא עצירה ברמזור בלי לדעת מתי התנועה תחודש.

פורסם

מאז שהפעילו את המטרונית בחיפה והקריות שינו את כל חוקי התנועה והרמזורים במפגשים בין המטרונית לרכבים הרגילים .

כך יוצא בהרבה מקומות בקריות שמי שרוצה לפנות שמאלה , צריך במקום זאת לפנות ימינה ולחזור לצומת במעגל התנועה הבא.

הצמתים הכי הזויים בארץ זה הכניסה למרכזית המפרץ וצומת וולקן . שוטר שצריך שם לכוון תנועה בגלל תקלה ברמזורים יוצא דוקטור לחוקי תנועה מיד אחרח המשמרת או שמתפנה לבית משוגעים.

הכי מצחיק שלצומת וולקן קוראים במפות "כיכר הל"ט "

חצי יובל שאין שם כיכר ומפעל וולקן מזמן נסגר. 20181203_135721.jpeg

פורסם

המטרונית לא עוברת כל הזמן .

כשיש מטרונית אז תמיד יש לה תחנה לפני הרמזור

ואז הרמזור מתוכנן לתת "זכות קדימה" למטרונית .

פורסם

אני מכיר את הפטנט הזה מנהיגה בספרד, שם זה נפוץ מאד. יש רמזורים הן בכניסה והן ביציאה מהמעגל - בעצם זה הופל אותו ממעגל תנועה לכביש מתעקל. אם הנהגים לא יצפצפו על הרמזורים לא תהיה בעיה.

דרך אגב, משהו דומה נעשה במעגל התנועה שהיה פעם ליד מרפאת לין. במקום הועבר קו המטרונית והוצבו בו רמזורים, והעסק הזה פועל היטב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני מכיר את הפטנט הזה מנהיגה בספרד, שם זה נפוץ מאד.

בקטלוניה ובבריטניה נתקלתי במעגלי תנועה מאוד מורכבים: מרובי נתיבים, מרומזרים, עם כביש החוצה את ו/או הנובע מטבור המעגל, נושקים למעגל תנועה נוסף (Double Roundabout) ומה לא.

לעניות דעתי, יש בכך טעם לפגם. הרי יתרונו של מעגל התנועה (על פני הצומת, למשל) הוא בפשטותו. כשמתחילים להוסיף לו מורכבויות שכאלו, הוא מאבד את יתרונו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בספרד יש לא מעט "פטנטים" -למשל, בהרבה כבישים בין עירוניים, אין פניות שמאלה - אלא יציאה ימינה ואז חצית הכביש לרוחבו (עם תמרור "עצור" או רמזור). בכך נמנעת יצירת טורי כלי רכב הממתינים לפניה בנתיב השמאלי, במקום זה הם מצט בנתיב היציאה, ואם הם רבים הם עוצרים בניתב הימני ואפשר לחלוף על פנים משמאל. החסרון, כמובן, הוא הצורך לחצות את התנועה בשני כיווני הנסיעה.

מעגלי תנועה רבים בספרד אינם מעגלי תנועה אלא צמתים מרומזרים מורכבים, חלקם בעלי 4-5 נתיבים, עם רמזורים בכניסה וביציאה, כנראה עדיפות למי שיוצא מהמעגל - רשאי "לחתוך" לימין על חשבון מי שנע בנתיבים הימניים, ובחלק מהם הנתיב ישר עובר במרכז המעגל בעוד שהפניות ימינה ושמאלה נעשות על ידי כניסה למעגל (ימינה) והקפתו עד היציאה הנדרשת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כפי שענו - מעגל התנועה הוא פתרון זמני עד שיסיימו את בניית מסלול המטרונית והסדרת התנועה.

כאשר הבנייה תסתיים - מעגל התנועה יבוטל (אולי יישאר המבנה של מעגל התנועה, אך הוא לא יתומרר בתור מעגל תנועה. התנועה תהיה בהתאם לרמזורים).

לגבי מתן קדימות למטרונית ברמזורים -> זאת הייתה הכוונה המוצהרת כאשר פרויקט המטרונית יצא לדרך. מעשית - לא הבחנתי בכך שהנושא מומש.

פורסם

ממומש ועוד איך. באי אילו צמתים כאשר המטרונית מתקרבת, או עוצרת בתחנה הסמוכה לרמזור - תקבל אדום. לי זה בולט מאד בתחנות "צייזל" ו"המושבה הגרמנית" (אני לא כל כך מצטלב עם המטרונית במקומות אחרים). כמובן שיש מקומות שבהם זה לא פועל, וגם לא יכול לפעול - למשל בצומת דולפין שהוא צומת מורכב במיוחד.

פורסם

שימו לב, רמזור הותקן כבר ועדיין לא פעיל באמצע מעגל התנועה אבל משום צד של כניסה למעגל לא הותקן רמזור כזה והדבר ביחיד שיש לאילו שמגיעים מרחובות פרישמן/אחד העם וכו' זה מקסימום מעבר חציה (אנחנו מדברים על הקטע מצומת ביאליק לכיוון אתא צפון) אם נדייק,לאחר היציאה מרחוב פרישמן (שם מתגורר אבי) מתחיל הבלגן המאורגן.

• תוכן חדש...