Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וגם פה, כמו בפולו החדשה, מדובר בג'אנטים סיניים בהתקנה מקומית? מישהו יודע?

polo gti אין במלאי ,והם לא יודעים להגיד מתי יהיה שוב :shock:

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כשצריך לפרגן, אז מפרגן!!! :-D

בתור פותח השרשור הנוכחי, ברכותיי לצ'מפיון שהגיעו למסקנה הבלתי נמנעת, וציידו את אחד הדגמים החשובים ביותר שהם מייבאים באבזור בטיחות מקורי מלא של היצרן! (עדיף מאוחר מאשר לעולם לא... )

כעת אפשר לומר שגולף אכן עומדת בחזית גם מבחינת אבזור בטיחות, ובזכות בקרת סטייה מנתיב ביחד עם בקרת שיוט אדפטיבית - יש פטור ממובילאיי.

מהתרשמותי באתרים השונים, המערכת המקורית של פולקסווגן לא מאכזבת, ודואגת "למרכז" את הרכב לנתיב מבעוד מועד.

(להבדיל מפתרונות אחרים שרק גורמים להגה "לרטוט" כשכבר מתחילה סטייה מנתיב..)

אפשר להתרשם מאופן פעולת המערכת ב-

כל הכבוד שדאגו לאבזר גם את את ה-comfortline עם מנוע 1.0, ולא רק ב-1.5

המחיר עלה בהתאם, והוא כבר מתקרב ל-150K בדגם 1.5, comfortline. לא זול, אבל כדי שהם יצאו ממש פיירים, יהיה נחמד שהם יאפשרו תאורת LED מלא

בתוספת קצת יותר שפוייה מ-11,900 ש"ח.

אני עומד על כך ש-LED מלא זה בטיחות לכל דבר ועניין, אפילו אם משרד התחבורה לא הגדיר זאת... ;-)

בכל מקרה, גם בלי ה-LED המלא, הגולף עכשיו היא בהחלט אופציה חמה על השולחן הרבה יותר ממצבה הקודם!

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם

עוד פעם, התראה על התנגשות והתרעה על סטייה מנתיב פוטרות ממובילאיי, לא בקרת שיוט אדפטיבית. יש מספיק מכוניות בלי בקרת שיוט אדפטיבית וללא מובילאיי.

פורסם
עוד פעם, התראה על התנגשות והתרעה על סטייה מנתיב פוטרות ממובילאיי, לא בקרת שיוט אדפטיבית. יש מספיק מכוניות בלי בקרת שיוט אדפטיבית וללא מובילאיי.

נכון שהתראה פסיבית פוטרת, אבל בהשוואה למובילאיי זה MORE OF THE SAME. (בחלק מהמקרים, אני בכלל לא בטוח שההתראה ה"מקורית" של

היצרן יותר יעילה או חכמה מהגרסאות האחרונות של מובילאיי...)

כדי להנות באמת מהיתרון של אינטגרציה של היצרן, אז עדיף מערכות אקטיביות שעברו את כל המבחנים!

פולקסווגן בחרו לעשות את "כל הדרך" בגולף, וזה לא מובן מאליו. עדיין יש לא מעט יבואנים שמוכנים לאבזר במערכות אקטיביות מקוריות, רק בדגמי פרימיום של 200K ומעלה. (וגם זה לא תמיד).

פורסם (נערך)

היינו בדיון הזה כבר. תפריד בין ההעדפות שלך לבין התנאים עבורם החוק מחייב התקנת מובילאיי, עוד תגרום לבעלי יונדאי קונה וקיה ריו לחשוב שאצלם צריך להיות מובילאיי כי אין להם בקרת שיוט אדפטיבית.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
נכון שהתראה פסיבית פוטרת, אבל בהשוואה למובילאיי זה MORE OF THE SAME. (בחלק מהמקרים, אני בכלל לא בטוח שההתראה ה"מקורית" של

היצרן יותר יעילה או חכמה מהגרסאות האחרונות של מובילאיי...)

כדי להנות באמת מהיתרון של אינטגרציה של היצרן, אז עדיף מערכות אקטיביות שעברו את כל המבחנים!

פולקסווגן בחרו לעשות את "כל הדרך" בגולף, וזה לא מובן מאליו. עדיין יש לא מעט יבואנים שמוכנים לאבזר במערכות אקטיביות מקוריות, רק בדגמי פרימיום של 200K ומעלה. (וגם זה לא תמיד).

למה? יש רכבים עם בלימה אוטונומית ובלי בקרת שיוט אדפטיבית - וזה הרבה יותר משמעותי ממוביילאי(ולו רק כי בלימה אקטיבית תבלום אקטיבית ולא רק תצפצף).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)
היינו בדיון הזה כבר. תפריד בין ההעדפות שלך לבין התנאים עבורם החוק מחייב התקנת מובילאיי, עוד תגרום לבעלי יונדאי קונה וקיה ריו לחשוב שאצלם צריך להיות מובילאיי כי אין להם בקרת שיוט אדפטיבית.

החוק פחות מעניין אותי, והעדפות שלי אפילו פחות... מה שמעניין זה כיצד המערכת עובדת, האם היא יעילה? כל מקרה לגופו.

מערכות התראה - עד שאני לא רואה מבחנים שמשווים מובילאיי למערכות התראה מקוריות (כולל "מקרי קצה", והתרעות שווא), אז אני לא משתכנע מה עדיף. מערכת המובילאיי הושמצה כאן לא מעט בגלל ריבוי של התרעות שווא, אני די בטוח שמגרסה לגרסה המפתחים שלהם מחפשים פתרונות למזעור הבעייה.

מערכות אקטיביות - כאן יש גם עניין של העדפה, אבל ברמה של איזו פונקציה אתה מצפה. האם רק בטיחות? אז ייתכן שההגה הרוטט של הונדה סיוויק ייעשה את העבודה, אם כי לא בטוח שהרבה יותר טוב מסתם התראה ויזואלית/קולית.

האם גם נוחות? אז בהנחה שאתה נהג אחראי ולא הולך לישון שעה על ההגה, יש יתרון משמעותי ל-Lane Assist ברמה כמו של פולקסווגן ואודי בנסיעות ארוכות, וגם לבקרת שיוט אדפטיבית שפשוט "משחררת" קצת את הנהג מהמטלה של שמירת מרחק.

(יש נהגים שעבורם זה גם "לשחרר עצבים"... :) )

דעתי האישית היא שגם לנוחות נטו, יש השפעה חיובית על בטיחות, משום שהיא עשוייה לצמצם את עייפות הנהג בנסיעות ארוכות.

פורסם

מה הקשר להגה רוטט למערכת אקטיבית? אם המערכת מזהה רכב שבולם בצורה מסוכנת היא תבלום! בשבילך - אם מערכת התראה(כולל רטט בהגה) תזהה רכב שבולם היא תתריע! בשבילך - הבדל גדול לא?.

פורסם
מה הקשר להגה רוטט למערכת אקטיבית? אם המערכת מזהה רכב שבולם בצורה מסוכנת היא תבלום! בשבילך - אם מערכת התראה(כולל רטט בהגה) תזהה רכב שבולם היא תתריע! בשבילך - הבדל גדול לא?.

אני לא בטוח לגבי הדגמים האחרונים של סיוויק, אבל בעבר אני זוכר שראיתי סרטון של הונדה שרק כשהרכב כבר נוגע בקו הפרדה (או בשול), אז ההגה מתחיל לרטוט ו"להחזיר" את הרכב למסלול.

המשמעות היא שזאת לא "מערכת נוחות" , אלא בטיחות בלבד (רק למקרים שהנהג פתאום נרדם ומתחיל לסטות מהנתיב).

בסרטונים של אוודי כבר מכוונים אותך לנהיגה "חצי-אוטונומית" שבה אתה יכול לפרקי זמן ארוכים להוריד את הידיים מההגה, ולתת למערכת לשמור אותך במרכז הנתיב. וזה כבר נוחות...

האם אחראי לנהוג כך? לכמה זמן רצוף? כאן אני מניח שיש מקום לשיקול דעת אינדיבידואלי, אין לי תשובה חד משמעית.

פורסם

המטרה של המערכת היא בטיחותית בלבד ולא נוחות(בקרת סטייה מנתיב ובלימה אוטונומית), אין פה מטרה שתוריד את הידיים מההגה ותקרא עיתון בזמן שהאוטו נוהג לבד - אנחנו לא ברמת אוטונומיה כזאת בכלל ולא קרובים אליה, וכל מי שנוהג בצורה הזאת פשוט מסכן את הסביבה שלו(אולי רק ברכבי יוקרה הם מתחילים לשחק עם רמות אוטונומיה כלשהן וגם שמה נדרש מהנהג עירונות על הכביש והאחריות היא שלו ולא של המערכת).

המטרה היא בלימה של הרכב שלך/תיקון הסטייה מהנתיב היא במקרה חירום(שבו אתה כנהג לא שמת לב/האטה פתאומית לדוגמא) - המטרה היא להיות כלי משלים לנהג ולא מחליף לנהג.

אגב? בקרת שיוט אפדטיבית?(שהיא כן מכוונת לנוחות, אבל לא שומרת את הרכב בנתיב אלא רק דוגמת מרחק מהרכב מקדימה) גם היא טועה ומתבלבלת(כשהיא דופקת לך בלימת חירום במהירות של 80 קמ"ש אתה לומד להיות עירני איתה) וגם לנהוג איתה דורש ממך עירנות מלאה.

פורסם
המטרה של המערכת היא בטיחותית בלבד ולא נוחות(בקרת סטייה מנתיב ובלימה אוטונומית), אין פה מטרה שתוריד את הידיים מההגה ותקרא עיתון בזמן שהאוטו נוהג לבד - אנחנו לא ברמת אוטונומיה כזאת בכלל ולא קרובים אליה, וכל מי שנוהג בצורה הזאת פשוט מסכן את הסביבה שלו(אולי רק ברכבי יוקרה הם מתחילים לשחק עם רמות אוטונומיה כלשהן וגם שמה נדרש מהנהג עירונות על הכביש והאחריות היא שלו ולא של המערכת).

המטרה היא בלימה של הרכב שלך/תיקון הסטייה מהנתיב היא במקרה חירום(שבו אתה כנהג לא שמת לב/האטה פתאומית לדוגמא) - המטרה היא להיות כלי משלים לנהג ולא מחליף לנהג.

אגב? בקרת שיוט אפדטיבית?(שהיא כן מכוונת לנוחות, אבל לא שומרת את הרכב בנתיב אלא רק דוגמת מרחק מהרכב מקדימה) גם היא טועה ומתבלבלת(כשהיא דופקת לך בלימת חירום במהירות של 80 קמ"ש אתה לומד להיות עירני איתה) וגם לנהוג איתה דורש ממך עירנות מלאה.

לפחות כאן...

... אודי מוכרים נוחות! שים לב כמה זמן הוא נוהג בלי לגעת בהגה, וכמה מדוייקים ו"שקטים" הם תיקוני הנתיב. ממש לא "אירועי בטיחות"...

האם גם בפולקסווגן מותקנת אותה מערכת? אני לא בטוח.

אבל אם כן, אז אין לי שום בעיה להנות מהנוחות של המערכת לאורך זמן בדיוק כמו בסרטון, כמובן - עיניים רצוף על הכביש, וההגה ב"הישג יד",

לפחות כמו שדוושת הבלם ב"הישג רגל". האם סיכנתי מישהו?

פורסם

אין לי מושג איך ממה שאמרתי כתבת את מה שכתבת אבל אני אנסה שוב.

להצהרה הבאה אין משמעות.

בזכות בקרת סטייה מנתיב ביחד עם בקרת שיוט אדפטיבית - יש פטור ממובילאיי.

חוזר שנית, אין משמעות ואין מה לחזור על זה עוד פעם.

מברך על הפטור ממובילאיי, אני מבין.

אבל עדיין, פטור ממובילאיי , לא מושג בזכות אלה, אלה בזכות מה שהחוק מחייב, זה שלא אכפת לך ממנו(מאמין שאאחרת לא היית טורח לעוות אותו).

מה שרשמת נובע מההעדפה שלך לבקרת שיוט אדפטיבית ותיקון סטייה מנתיב (מאמין שזה התכוונת בבקרה), ואין שום בעיה עם ההעדפה שלך,

רק אין סיבה לכפות אותה על המציאות.

(ובוא אני אגלה לך סוד, אני גם לא הייתי קונה רכב אוטומטי ללא בקרת שיוט אדפטיבית).

פורסם (נערך)
אין לי מושג איך ממה שאמרתי כתבת את מה שכתבת אבל אני אנסה שוב.

להצהרה הבאה אין משמעות.

חוזר שנית, אין משמעות ואין מה לחזור על זה עוד פעם.

מברך על הפטור ממובילאיי, אני מבין.

אבל עדיין, פטור ממובילאיי , לא מושג בזכות אלה, אלה בזכות מה שהחוק מחייב, זה שלא אכפת לך ממנו(מאמין שאאחרת לא היית טורח לעוות אותו).

מה שרשמת נובע מההעדפה שלך לבקרת שיוט אדפטיבית ותיקון סטייה מנתיב (מאמין שזה התכוונת בבקרה), ואין שום בעיה עם ההעדפה שלך,

רק אין סיבה לכפות אותה על המציאות.

(ובוא אני אגלה לך סוד, אני גם לא הייתי קונה רכב אוטומטי ללא בקרת שיוט אדפטיבית).

לכפות - ברור שלא. אבל הטבות במס כאופציה בהחלט כן!

משרד התחבורה כבר מקל עלינו במערכות שתורמת לבטיחות באופן ישיר (התרעה/תגובת חירום),

היה נחמד מאד אם היה מקל (לא "כופה"...) גם במערכות שתורמות באופן עקיף, כגון נהיגה אוטונומית חלקית, תאורת לילה בהירה (LED) ועוד מערכות טכנולוגיות שאין עליהן כיום הטבות מס, אבל ידוע לכל (לא "העדפה אישית שלי"...) שהשימוש בהן מצמצם את הסיכויים לתאונות!

מבין עכשיו ת'קשר?

נראה לי שהנושא מוצה... ;-)

פורסם

יותר ממערכות בטיחות, קורס נהיגה מתקדמת ועירנות על הכביש הרבה יותר חשובים.

המערכות הללו עדיין בוסר.

אני בעד מערכות בטיחות אבל לא חושב שזה דיל ברייקר, לפחות לא בתקופה הקרובה עד שהיצרנים ישפרו אותם משמעותית.

• תוכן חדש...