Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם שילוש האותיות TCT היה מוחלף בDSG היה פה כבר מבול תגובות והיבואן היה נצלב.

כנראה שאם הרכב הוא מתוצרת איטליה זה אומר שהנהג לא בסדר, הוא ״עמד״ על הקלאץ לאורך כל 28 אלף הק״מ. זה פשוט בדיחה, ב28 אלף ק״מ לא חושב שאפילו אפשר לקרוא לזה בלאי. אם מישהו היה פותח שרשור שהוא נסע 28 אלף ק״מ ללא תקלות הייתי צוחק עליו.

רכב שנסע שנתיים ו28K ממש לא סביר שיגיע למצב כזה. אני ממש לא מקבל את טענות היבואן. זה פשוט לא מצב תקין גם אם הרכב בילה הרבה בפקקים או בעליות כל עוד הוא ננהג ע״י האדם הממוצע המערכת הזו צריכה להחזיק ״קצת יותר״.

פותח השרשור כל שאני יכול לאחל לך הוא בהצלחה. הרבה פעמים נכתב על סמל״ת שהם נותנים שירות טוב ללקוחות שלהם. אני מקווה שהם התעוררו כי ההצעות שקיבלת ממש לא סבירות, בטח שגם אף אחד לא יודע להצביע בדיוק על הבעיה.

צודק ב100%.

עאלק שחיקה ב28 אלף ק"מ.

• תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פרקש7 הזועם, אף אחד כאן לא האשים את הנהג. לכל היותר הסבירו למה לא נותנים אחריות על מצמדים. ההסבר גם לא ממש היה קשור ליצרן. לא עקבתי אחרי כל שרשורי ה-dsg, אבל זכור לי ששם היה מדובר בתקלה קצת יותר נפוצה. אז לא כ״כ ברור את מי אתה מאשים בזה שאין כאן מבול של תגובות זועמות, ומה אתה רוצה.

אגב, כמו עם כל תקלה כזו, כדאי לבדוק מה כותבים בפורומים בחול, מכיוון שבארץ אין גם ככ הרבה רכבים כאלו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אם שילוש האותיות TCT היה מוחלף בDSG היה פה כבר מבול תגובות והיבואן היה נצלב.

כנראה שאם הרכב הוא מתוצרת איטליה זה אומר שהנהג לא בסדר, הוא ״עמד״ על הקלאץ לאורך כל 28 אלף הק״מ. זה פשוט בדיחה, ב28 אלף ק״מ לא חושב שאפילו אפשר לקרוא לזה בלאי. אם מישהו היה פותח שרשור שהוא נסע 28 אלף ק״מ ללא תקלות הייתי צוחק עליו.

רכב שנסע שנתיים ו28K ממש לא סביר שיגיע למצב כזה. אני ממש לא מקבל את טענות היבואן. זה פשוט לא מצב תקין גם אם הרכב בילה הרבה בפקקים או בעליות כל עוד הוא ננהג ע״י האדם הממוצע המערכת הזו צריכה להחזיק ״קצת יותר״.

פותח השרשור כל שאני יכול לאחל לך הוא בהצלחה. הרבה פעמים נכתב על סמל״ת שהם נותנים שירות טוב ללקוחות שלהם. אני מקווה שהם התעוררו כי ההצעות שקיבלת ממש לא סבירות, בטח שגם אף אחד לא יודע להצביע בדיוק על הבעיה.

כנראה שאתה לוקה בחוסר הבנה.

במקרה של dsg יש תקלה סדרתית ומוכרת. במקרה של tct אין וזה כל הסיפור.

אם dsg לא היה מוכר בתור גיר בעייתי, אז גם שם אף אחד לא היה ממהר להחליף לך משהו בחינם.

בכל אופן, אני לא קובע שהאשם הוא פותח השרשור אלא בסה"כ מסביר את המצב. אני מכיר מקרים בהם המשתמש גמר מצמדים בק"מ נמוך ואני מכיר מקרים בהם התקלה לא קשורה למשתמש. זה הכל.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)
פרקש7 הזועם, אף אחד כאן לא האשים את הנהג. לכל היותר הסבירו למה לא נותנים אחריות על מצמדים. ההסבר גם לא ממש היה קשור ליצרן. לא עקבתי אחרי כל שרשורי ה-dsg, אבל זכור לי ששם היה מדובר בתקלה קצת יותר נפוצה. אז לא כ״כ ברור את מי אתה מאשים בזה שאין כאן מבול של תגובות זועמות, ומה אתה רוצה.

אגב, כמו עם כל תקלה כזו, כדאי לבדוק מה כותבים בפורומים בחול, מכיוון שבארץ אין גם ככ הרבה רכבים כאלו.

מה שאני אומר הוא שאין ספק שיש פה יחס לא שווה בהתייחסות של גולשי הפורום לשני היבואנים האלה או ליבואן אחד.

קראתי כמה שרשורי DSG/צ'מפיון. אני לא יכול להגיד שהביקורת לא הגיע להם באותם שרשורים ואפילו ביקרתי אותם בעצמי, מצד שני אני שם לב שבשרשורים על יבואנים אחרים ובפרט היבואן של תוצרת איטליה יש יחס הרבה יותר סבלני. עזוב רגע את עניין הגיר, התשובות שהוא קיבל הן הבעיה.

מכאן הטענה שלי. לא חושב גם שהתגובה שלי הייתה זועמת. זה שרשמתי שלקרוא לנסועה של 28K בלאי זה בדיחה זה לא טענה מופרכת או אימפולסיבית זו עובדה. קראתי שוב את התגובה שלי רק כי כתבת את זה ולא שמתי לב לשום ניסוח שמעיד על הסטריה או זעם. סך הכל ביקורת לגיטימית. אולי הבעיה היא אצלך, או אצל מעריצי תוצרת איטליה בכלל שכל דבר לוקחים ללב.

"לב ספורטיבי" אני לא לוקה בחוסר הבנה. אני יודע טוב מאוד על ההסטוריה ה"מפוארת" של גיר הDSG. זה שהTCT נחשב לגיר אמין יותר זה טוב ויפה. עדיין ההתנהלות של היבואן לא תקינה בעיניי כלל וכלל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
מה שאני אומר הוא שאין ספק שיש פה יחס לא שווה בהתייחסות של גולשי הפורום לשני היבואנים האלה או ליבואן אחד.

קראתי כמה שרשורי DSG/צ'מפיון. אני לא יכול להגיד שהביקורת לא הגיע להם באותם שרשורים ואפילו ביקרתי אותם בעצמי, מצד שני אני שם לב שבשרשורים על יבואנים אחרים ובפרט היבואן של תוצרת איטליה יש יחס הרבה יותר סבלני. עזוב רגע את עניין הגיר, התשובות שהוא קיבל הן הבעיה.

מכאן הטענה שלי. לא חושב גם שהתגובה שלי הייתה זועמת. זה שרשמתי שלקרוא לנסועה של 28K בלאי זה בדיחה זה לא טענה מופרכת או אימפולסיבית זו עובדה. קראתי שוב את התגובה שלי רק כי כתבת את זה ולא שמתי לב לשום ניסוח שמעיד על הסטריה או זעם. סך הכל ביקורת לגיטימית. אולי הבעיה היא אצלך, או אצל מעריצי תוצרת איטליה בכלל שכל דבר לוקחים ללב.

"לב ספורטיבי" אני לא לוקה בחוסר הבנה. אני יודע טוב מאוד על ההסטוריה ה"מפוארת" של גיר הDSG. זה שהTCT נחשב לגיר אמין יותר זה טוב ויפה. עדיין ההתנהלות של היבואן לא תקינה בעיניי כלל וכלל.

מה שאתה עושה זה סוג של הטרלה. כאשר סוף סוף ישנו שרשור רציני שמתייחס לבעיה הטכנית עליה ביקשו לדבר ולא שרשרת אינסופית של התנצחויות אתה לוקח את השרשור לשם. חוץ מלהוציא קיטור התלונות האלה לא עוזרות בשום דבר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אדון פרקש,

למה בכח לגרום לסטיית השרשור ולהטריל? כפי שהוסבר לך, מצמד, כמו צמיגים, בלמים, מוגדרים כחלק מתכלה, שאפשר להביאם לקריסה בזמן מאד קצר בשימוש לא סביר. במקרה הספציפי כנראה זה לא קרה ומדובר בתקלה טכנית. כמובן שהעניין הוא מאד לא נעים, שברכב עם ק"מ כל כך המוך קרתה כזאתתקלה, אבל לא צריך לקפוץ לפני שהתקבלה תשובה מהיבואן.

לבעל הרכב אני ממליץ לבחור מוסך שכן יודע מה הוא עושה, ולא "פותר" את הבעיה בעזרת הלחמת חוטים ברכב מודרני מסובך, כאילו היה פרייבט משנות השישים, שהחלק החשמלי היחיד היה פנסים ראשיים ומנורת קריאה במקרה הטוב. נשמע באמת כבעיית חשמל, שכן ההילוכים הזוגיים עובדים טוב, אבל נחכה לחוות דעת מקצועית בעניין. אני רק מקווה שפותח השרשור יעדכן בהתפתחויות.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

מרתק. מה שנראה לך או לא נראה לך לא רלוונטי פה.

בוא אגלה לך סוד קטן: יש כתב אחריות והמצמדים אינם מופיעים בו כרכיב עליו חלה האחריות. זה גורף אצל כל היבואנים להוציא מקרים בהם יש תקלה סדרתית מוכרת.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)

shugiflex

לדבר על הבעיה הטכנית? באמת? אתה חושב שזה לב העניין של השרשור הזה?

קודם כל כדי לדבר על בעיה טכנית עדיף היה לפתוח את השרשור בפורום הטכני. שנית עם פירורי המידע שקיבלנו אני לא בטוח שגם מישהו עם רקע טכני נרחב יוכל לתת אבחנה או הכוונה מדויקת. אפילו המוסך לא ממש יודע להצביע על התקלה. הוא נוקט בגישה של "בוא ננסה להחליף רכיבים בגיר מהזול ליקר עד לפתרון התקלה".

הבעיה המרכזית בכל הסיפור זה לא הגיר, ולא מה צריך לעשות כדי לתקן אותו אלה ההתנהלות. זה לא ממש משנה שזה גיר כפול מצמדים או רציף או פלאנטרי או אמין או לא אמין. גיר שהגיע למצב המתואר תחת ההנחה של שימוש סביר לאחר 28K ק"מ הוא מצב לא סביר. התשובות שהוא קיבל עד עכשיו מהיבואן ונציגיו הן תשובות שאני מוצא אותן כלא סבירות.

אין פה שום נסיון להטרלה או להרס השרשור. אני פשוט אומר את האמת כפי שאני רואה אותה, וגם בנושא של היחס ליבואן אחד או יבואנים אל מול יבואן אחר.

אני לא לוקח את השרשור לשום שרשרת התנצחויות. אני כתבתי את דעתי, וכתבתי אותה בלי להתלהם או לקרוא בשמות לאף אחד. בתגובה הותקפתי ע"י נציגי תוצרת איטליה. פהכו אותי לאדם זועם/לוקה בחוסר הבנה. נהדר.

giri giri לפי מה שקראתי הוא כבר קיבל כמה תשובות. אולי השרשור הזה ישנה מעט את הטון, אם לזה אתה רוצה שאני אחכה אני מחכה.

"לב ספורטיבי" אם מה שאני כותב לא רלוונטי בעיניך פשוט תתעלם בבקשה. אתה לא צריך לגלות לי סוד קטן, תפסיק לחשוב שאתה יודע יותר מאחרים. כל מה שכתבת עד עכשיו ברור לי לחלוטין. זה עדיין לא אומר שזו התנהלות תקינה.

פורסם

אז למי אתה בא בטענות בעצם? לכל גולשי הפורום? למי שלא נכנס לשרשור הזה?

יחס סבלני מצידם של מי? אני עדיין לא מבין. וחשבת שמדובר בעניין כמותי אולי?

עובדה היא שלא ניתנת אחריות על מצמד, עפי מה שהסבירו חן ולב ספורטיבי. אלא אם אתה מכונאי רכב, או יצרן רכבים בעצמך, שיכול להסביר כאן בקצרה איך היצרנים דופקים אותנו עם זה, כנראה שמה שאתה מציג זו הפרשנות האישית שלך למה לגיטימי שיוגדר כבלאי ואחרי כמה קילומטרים, ומה לא.

מה זה קשור לתוצרת איטליה? לי אישית הייתה מיטו דומה, רק ידנית, לפני כמה שנים. חרא של רכב. אבל זה בכלל לא קשור. התגובה שלך לא מבוססת. לא בפן הטכני ולא בפן הניתוח הסוציולוגי של המגיבים בפורום. סתם, זריקת משפטים באוויר.

פורסם
shugiflex

לדבר על הבעיה הטכנית? באמת? אתה חושב שזה לב העניין של השרשור הזה?

קודם כל כדי לדבר על בעיה טכנית עדיף היה לפתוח את השרשור בפורום הטכני. שנית עם פירורי המידע שקיבלנו אני לא בטוח שגם מישהו עם רקע טכני נרחב יוכל לתת אבחנה או הכוונה מדויקת. אפילו המוסך לא ממש יודע להצביע על התקלה. הוא נוקט בגישה של "בוא ננסה להחליף רכיבים בגיר מהזול ליקר עד לפתרון התקלה".

הבעיה המרכזית בכל הסיפור זה לא הגיר, ולא מה צריך לעשות כדי לתקן אותו אלה ההתנהלות. זה לא ממש משנה שזה גיר כפול מצמדים או רציף או פלאנטרי או אמין או לא אמין. גיר שהגיע למצב המתואר תחת ההנחה של שימוש סביר לאחר 28K ק"מ הוא מצב לא סביר. התשובות שהוא קיבל עד עכשיו מהיבואן ונציגיו הן תשובות שאני מוצא אותן כלא סבירות.

אין פה שום נסיון להטרלה או להרס השרשור. אני פשוט אומר את האמת כפי שאני רואה אותה, וגם בנושא של היחס ליבואן אחד או יבואנים אל מול יבואן אחר.

אני לא לוקח את השרשור לשום שרשרת התנצחויות. אני כתבתי את דעתי, וכתבתי אותה בלי להתלהם או לקרוא בשמות לאף אחד. בתגובה הותקפתי ע"י נציגי תוצרת איטליה. פהכו אותי לאדם זועם/לוקה בחוסר הבנה. נהדר.

giri giri לפי מה שקראתי הוא כבר קיבל כמה תשובות. אולי השרשור הזה ישנה מעט את הטון, אם לזה אתה רוצה שאני אחכה אני מחכה.

"לב ספורטיבי" אם מה שאני כותב לא רלוונטי בעיניך פשוט תתעלם בבקשה. אתה לא צריך לגלות לי סוד קטן, תפסיק לחשוב שאתה יודע יותר מאחרים. כל מה שכתבת עד עכשיו ברור לי לחלוטין. זה עדיין לא אומר שזו התנהלות תקינה.

נדמה לי שהטענה כלפיך אינה שאינך מזהה נכון התנהלות בעייתית של מוסך או יבואן כלפי לקוח בנסיבות שכאן, הענין הוא הצורך הזה שלך לפתוח עוד דיון נילווה, כזה שמתעסק ביחס החם והסלחני שמגלים ה"איטלופילים" כאן כשמדובר באוטו שמיוצר אצל משוש נפשם, אל מול החומרה בה הם שופטים את אלו שאינם מהחבורה הזו. זה קצת בשוליים, לא ממש שייך ועדיף באמת להתייחס לגוף המקרה ולא למקורות "הסכסוך".

פורסם

פרקש, אני מציע שתקרא את מה שכותבים לך בלי רגשי נחיתות של בעל vag שנדפק.

בdsg ובפוקוס היה/יש כשל סדרתי מתמשך. כאן מתואר לעת עתה מקרה בודד. אם מדובר על תופעה סידרתית תהיה בטוח שלא יהיה שום יחס סלחני (ולא חסרים כאן עורבים שחגים באויר ומחכים לתפוס נבלה איטלקית עם העדפה לאלפא).

יש כאן תקלה שלא צריכה להיות ברכב אחרי אחריות. יבואן חכם היה לוקח אחריות לפחות חלקית אבל אף אחד לא טען כאן שסמל"ת קדושים. אני מציע לחכות לפחות עד סיום הטיפול כדי לראות איך היבואן נוהג.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

יבגניפ

אני לא צריך את האנשים הנכבדים שיסבירו לי שאין אחריות על מצמד. אני גם לא צריך להיות מכונאי כדי להבין שרכב עם נסועה כזו בשימוש סביר לא סביר שיקרה לו כשל כזה. מה גם שהמוסך לא ממש יודע להצביע אם הכשל במצמדים או ברובוט או במשהו אחר. אם הכשל הוא ברובוט מה תגיד אז? הבעיה גם שאף אחד לא מוכן לקחת אחריות שם ולהגיד נחליף את X וזה יפתר.

עם הTCT אין לי כלל נסיון, עם הגיר החד מצמדי של פיאט יש לי נסיון רב. כשהגיר החד מצמדי הצריך טיפול זה היה ב100K ומעלה.

רועי אין לי שום צורך לפתוח דיון נילווה. מה שגרם לי להתייחס ליחס שיבואן א' מקבל על פני יבואן ב' הוא ההצמדות של החברים כאן לכתב האחריות ולכך שמצמדים הם לא באחריות(למרות שהמוסך בכלל לא בטוח שזה המצמדים...), במקום להתייחס לטיפול הלקוי שהלקוח קיבל עד עכשיו הן במוסך והן אצל היבואן. מהנסיון שלי היבואן המדובר היה מקבל יחס אחר וזה לא משנה אם התקלה הייתה בגיר או בפנס האחורי. בכל מקרה אני אפסיק להזכיר זאת רק כדי שזה לא יפריע לאף אחד.

"נהג לילה" אני מבין שבנוסף לסטטוס "זועם" ו"לוקה בחוסר הבנה" אני גם בעלים של VAG שנדפק עם רגשי נחיתות. נו טוב, זה מאוד רחוק מהמציאות.

לכל אלה שאומרים לי להמתין לטיפול של היבואן אז שוב אולי לא קראתם את מה שפותח השרשור כתב אבל הוא כבר קיבל משוב נהדר מהיבואן והמוסך עד עכשיו.

פורסם

יש כאן תקלה שלא צריכה להיות ברכב אחרי אחריות. יבואן חכם היה לוקח אחריות לפחות חלקית אבל אף אחד לא טען כאן שסמל"ת קדושים. אני מציע לחכות לפחות עד סיום הטיפול כדי לראות איך היבואן נוהג.

מסכים לחלוטין. אני סקרן לראות מה סמל"ת יעשו. פות"ש, פנית למוסך יבואן וביקשת טיפול לבעיה תוך כדי שיתחשבו שהרכב חודש אחר תום האחריות?

אנא עדכן אותנו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

פות"ש, הרבה עצות אין לי לתת לך אבל עצה אחת כן, תשמור כל תיעוד של ההתקשרות שלך בינך לביניהם.

בהצלחה !

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

פורסם

אני גם לא צריך להיות מכונאי כדי להבין שרכב עם נסועה כזו בשימוש סביר לא סביר שיקרה לו כשל כזה.

דווקא כדאי שיהיה לך רקע מתאים, כשאתה מתיימר לקבוע ״עובדות״.

אתה לא מכיר את פותח השרשור. אתה לא יודע לכמה עוד אנשים היו בעיות דומות בארץ או בעולם. אתה לא מכונאי רכב.

אבל אתה מבין וקובע עובדות.

אני רק שוב - בפעם הרביעית לשרשור - אזכיר לך שבמקרה של dsg לא היה מדובר במקרה אחד או מקרים בודדים - מה שלבטח קצת יותר עוזר להסקת מסקנות על מה סביר ומה לא. ואני, אגב, שמעתי על רכבי הדגמה של יצרנים שונים, בהם הוחלפו מצמדים אחרי אלפי קילומטרים בודדים. אז מה?

מה שגרם לי להתייחס ליחס שיבואן א' מקבל על פני יבואן ב' הוא ההצמדות של החברים כאן לכתב האחריות ולכך שמצמדים הם לא באחריות.

אתה מתנסח בצורה מאוד לא ברורה ועמומה. אני עדיין תוהה: למי אתה בא בטענות? כלל הפורום? מי שהגיב כאן?

אולי לא קראתם את מה שפותח השרשור כתב אבל הוא כבר קיבל משוב נהדר מהיבואן והמוסך עד עכשיו.

אם הייתי פותח השרשור, כמובן שהייתי כועס לא פחות על המוסכים והיבואן. אבל בינתיים נראה שהם הבטיחו כן לעזור ברמה כזו או אחרת. לכל הפחות, כדאי לחכות ולהבין מה זה אומר.

• תוכן חדש...