Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא בודק עם סנטימטר היכן יותר גדול, מספרים הם דבר מגניב והכל.

אבל אני פשוט מתישב במושב האחורי...אם הברכיים שלי קרובות למושב

הקדמי, אז פה יותר צפוף לי ופה פחות.

לי המושב בX1 הרגיש גם יותר נמוך ועמוק מה3.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
זו לא סקירה של X3, אלא עזרה למי שמתלבט בשאלה מה עדיף בתקציב נתון: רכב פנאי משפחתי עממי חדש, או פרמיום משומש באותו מחיר.

לפני שנתיים החלטתנו להחליף את הרכב המשפחתי, מונדיאו טיטאניום ששירתה בנאמנות 7 שנים, לרכב פנאי מרווח ברוח התקופה... התקציב היה 170-180 אלף שקל, שהספיקו לפנאי חדש מאובזר והבחירה נפלה על מיצובישי אאוטלנדר פרמיום, שבדיוק הושק במתיחת פנים והציע אבזור נדיב, 7 מקומות (שלא חייבים) והנחת מועדון "חבר". המיצובישי הוזמנה לכמה חודשים קדימה, אבל לא היינו שלמים עם הבחירה ובינתיים המשכתי לחפש ביד 2 חלופת פרמיום – כשהפוקוס על ב.מ.וו X3, ובגלל צריכת דלק העדיפות הייתה לדיזל. התקציב הספיק לרכב בן 3-4 וההיצע דל, אבל כשמצאתי סוף סוף מועמדת טובה בגבול לבנון – X3 דיזל 2012 מהדור החדש, עם 61,000 ק"מ יד ראשונה מנכה צה"ל, בת 3 ו-9 חודשים ליתר דיוק – נסעתי עם אשתי לראות ולבדוק, ומהר מאוד החלטנו ש"זה זה": רכב שמור בקנאות בלי שריטה, ריפודי עור ולא סנסטק, גג פנורמי כפול, 4X4, רביעיית צמיגים חדשים ורגע אחרי טיפול 60k. הבדיקה עברה חלק, המוכר דרש וקיבל מחירון - 174 אלף שקל (בדיוק חצי ממחירו כחדש), ובאותו היום הרכב נמסר. טוב אז ברור ש-X3 עם 184 כ"ס הנעה כפולה ועוד דיזל עדיף על אאוטלנדר בנזין, אבל מה המחיר לתענוג, בפרספקטיבה של שנתיים? הרי ה-BMW משומשת ולא באחריות, אחזקה וביטוח יקרים, ירידת ערך... מתכון להוצאות גבוהות?

אז זהו, שלא. הרכב נרכש באוקטובר 2015, X3 XDrive 20D, עומד היום על 88,000 ק"מ ואלו כל ההוצאות שהוא רשם בשנתיים מלאות:

טיפול שנתי אחד גדול – 2,615 שקל (מוסך בימר בת-ים), כולל רפידות בלם קדמיות, מסנן אוויר ומסנן מזגן.

טיפול שנתי אחד קטן – 1,055 שקל – שמנים ופילטר שמן.

החלפת מגבים – 80 שקל.

ביטוח מקיף – 6,387 שקל לשנה.

ביטוח חובה – 1,226 שקל לשנה.

אגרת רישוי – 3,268 שקל לשנה.

איתוראן – 744 שקל לשנה.

ירידת ערך – 15,000 שקל לשנה, במקרה הרע, לפי ההיצע ביד2. בפועל לא הייתי מוכר אותו היום ב-144 כי אין בתקציב הזה משהו יותר טוב.

על הרכב עצמו לא ארחיב במילים, רק אומר שהוא יוחלף אך ורק ב-X3 דיזל צעיר יותר ואציין את צריכת הדלק: טנק של נסיעות עירוניות ברובן מוציא 12-13 ק"מ לליטר, טנק של הרוב בינעירוני ישיג 14-15 ק"מ לליטר - מעל 1,000 ק"מ לטנק. בשיוט הוא מגיע ל-20 קמ"ל ובפקק נוראי באיילון לא יירד מתחת ל-10. כל זה עם ביצועים של 8.5 שניות למאה ומידות של סגמנט D, כמו סנטה פה או Q5. מאוד שימושי למשפחה לכל הצרכים, כולל יכולת שטח מפתיעה בזכות הנעה כפולה. הרכב כבר כמעט בן 6 ואין שום קרקוש, לא הייתה שום תקלה, נראה ונוסע כמו שמצפים מב.מ.וו.

אם משווים את ההוצאות (במקרה הפרטי הזה כמובן) להוצאות צפויות על פנאי חדש קומפקטי, כמו טיגואן, CX-5, RAV4 ודומיהם עם אחריות מלאה – אני מניח שהרכב החדש יחסוך כל שנה אלף שקל בביטוח, אלף שקל באגרת רישוי ואלף שקל בטיפולים השוטפים. לדעתי רוב החדשים יאבדו את החיסכון הנ"ל של 3,000 שקל בשנה בירידת הערך. צריכת הדלק דומה מאוד. בקיצור מהנסיון שלי העלויות הכוללות מאוד קרובות, ונשאר להחליט במה מעדיפים לנהוג: ברכב חדש קומפקטי עם שקט נפשי ואולי גם עם מערכות בטיחות אקטיביות חשובות, או ברכב פרמיום גדול יותר בן 3-4 שגם מרגיש פרמיום, מבטיח ומבצע.

משלים אינפורמציה על השנה השלישית שבבעלותי. הרכב (עלה לכביש בתחילת 2012) בדיוק הגיע ל-100,000 ק"מ ובשנה האחרונה ההוצאות היו:

מצבר (95A פריקה עמוקה, החליף את המצבר המקורי של הרכב): 1,755 ש"ח

טיפול שנתי (כולל רפידות וצלחות בלם אחורי): 1,887 ש"ח

אגרת הרישוי ירדה ל-2,362 ש"ח

הביטוח נשאר כמעט אותו דבר, וגם האיתוראן.

וזהו. Touch wood

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

זה לא מדור מודעות אבל אני לא עומד בפיתוי.

ה-X3 שבנדון עומדת למכירה, תקינה לחלוטין ונקייה. ביום שישי הקרוב (23.11) ככל הנראה תימסר בעיסקת טרייד אין תמורת X3 חדשה. המחיר המבוקש הוא 120 אלף. אני ב-050-6610370. רון

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם
אני רוצה להציג את הדברים מזוית ראיה אחרת , נניח ורכשת רכב פרמיום בן 4 במחיר של מאזדה או מיצובישי חדשה, אני מסתכל על ההוצאות בעוד כמה שנים כי אני לא מחליף רכב כל 3 שנים, מה שאני בא להגיד שאחרי עוד 4 שנים מיום הקניה אתה נשאר עם רכב פרמיום בן 8 והרכב העממי סה"כ בן 4 ואז האמינות תהיה בבירור לרכב העממי למה בבירור? רכב פרמיום איכותי בדרך כלל לא מראה סמני בלאי בעשר שנים הראשונות לחייו, תחזוקה איכותית והשגחה על הרכב יכולה להשאיר אותו ללא סימני בלאי הרבה זמן., ורכב פרמיום בן 8 כמעט בטוח שכל תקלה תעלה הרבה יותר יותר מרכב אחר ויכולה להיות הההבדל בין נקודת שוויון להכרעה מבחינת עלויות. אולי תיקון כל תקלה יעלה יותר אבל לא "הרבה יותר". מוסך איכותי (ולא מוסך היבואן) ורכישת חלפים מחו"ל מאפשרת להחזיק רכבים כגון אלה בעלות שפוייה.

דבר נוסף, למכור רכב פרמיום בן 8 ככל שיהיה שמור כנראה לא יקבל מחירון, לקנות היום רכב פרמיום שנת 2009 קשה לי להאמין שמישהו יקנה במחיר מחירון, זה לפחות המצב כיום של השוק.

והרכב העממי כן נמכר במחיר מחירון?

זאת ההסתכלות שלי על הדברים.

אתה שוכח היבט מרכזי ברכישת רכב פרמיום משומש, וזה שהוא רכב פרמיום. הווה אומר, הישבן שלך מונח ברכב חזק, מפנק ומהנה. כלכלית גריידא משתלם יותר להתנייד במרצדס של אגד מאשר במשפחטומטית, אך תמורת תוספת חודשית נמוכה (פחות משלוש מאות ש"ח לחודש) אני מתנייד במרצדס שלי...

• תוכן חדש...