Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה.

הפיקנטו מוצלחת יותר בעקבות השם של קיה בשנים האחרונות, ומי שקונה באופן פרטי (ולא מיד שניה 0 ק"מ) מקבל גם 7 שנות אחריות (3 מלאות ו-4 חלקיות), היא מאובזרת לא רע בכלל ברמת הגימור הגבוהה, עולה פחות מהטווינגו, יש בה פחות סבירות שדברים יתקלקלו (מנוע אטמוספרי וגיר אוטומטי פלנטרי פשוט), אז כן - כנראה שהטווינגו סוחבת יותר טוב, אולי גם מהנה יותר לנהיגה (ביחס לפיקנטו), וגם כנראה חסכונית יותר, אך מצד שני לא ממש מאובזרת, נחותה מבחינת בטיחותית מהפיקנטו ובעיקר השם של רנו, שפחות טוב מזה של קיה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

התצורה המכאנית נובעת מהעובדה שהרכב הוא אח של הסמארט פור פור. לדעתי מורכבות גם באותו מפעל.

זה לא שהצרפתים רצו את זה ככה, זה פשוט מה שהם יכלו לקבל מבלי לפתח שילדה ומכלולי הנעה למכונית מיני שחסרה להם בארסנל.

מנסיעת מבחן בודדת שעשיתי בעבר אני זוכר שלהנעה (והנאה) אחורית אין שום רמז לצערי.

המושבים היו סבירים ועיצוב הפנים מדליק וחמוד.

מבחוץ היא נראית מעולה מאחור ומהצד ומכעורה מהחזית.

בגאז סביר. לא יודע אם מתחמם או שזה לא קריטי בכלל.

לדעתי השילוב של מכאניקה לא סטנדרטית עם המוסכים שיש בארץ הקודש פלוס יבואן כמו קרסו רצחו את הסיכוי שלה להימכר יפה וגם הורידו את מחירי יד שניה שלה.

המחיר הריאלי שלה הוא 55K לידנית הבסיסית. זה היה המחיר שלה במבצע חיסול בשנה שעברה אצל היבואן ולדעתי ריאלי להשיג אותה גם כעת במחיר הזה בכל מיני מבצעים/ התמקחויות.

אין לי מושג מה רמת האמינות אבל לא שמעתי בנתיים על קטסטרופות והיא כנראה אמינה כמו סמארט. אולי שווה לשקול אותה כיד שנייה בת שנתיים אם יהיה כאן צדיק שימליץ על מוסך שיודע לטבל בה/ בסמרט ולא במחירי יבואן מורשה.

פורסם
אז כן - כנראה שהטווינגו סוחבת יותר טוב, אולי גם מהנה יותר לנהיגה (ביחס לפיקנטו), וגם כנראה חסכונית יותר

סוחבת יותר טוב - לא בהפרש ניכר, הגיר עצלן. מהנה יותר לנהיגה? בפירוש לא. לטווינגו ים תת היגוי, גם במהירויות פניה עירוניות רגועות לחלוטין. לפיקנטו התנהגות טובה. מה שכן, אכן חסכונית יותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כנראה שהטווינגו סוחבת יותר טוב, אולי גם מהנה יותר לנהיגה (ביחס לפיקנטו), וגם כנראה חסכונית יותר

לא, לא, ו...לא ממש, לא.

הנה מבחן שעשו פה במגזין של האתר, הטווינגו ליטרלי הפסידה בכל דבר אפשרי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בתור אחד שהתעניין רבות ברכב הנ"ל, זה רכב שיש בו הכל ואין בו כלום.

כמו כולם אני מניח, השילוב הזה של הנעה אחורית + מנוע מאחורה קרצו לי, ישר המוח נדד למחשבות על מיני פורשה. אתקצר לכם שהרכב הזה לא מיני ובטח לא פורשה.

לא אבזבז את הזמן של כולם בפירוט על אנשי מכירות חצי קלאץ' וכו',

המרחב פנים של הרכב יפה אך עשוי מחומרים זולים מידי בעיני,

מבחינת נהיגה אין הנאה מההנעה. כוח לא קיים שם בדומה לשאר המינים.

רכב ייחודי, נראה שנועד להתחרות בפיאט 500 ובאופל אדם, אבל שילוב של ה"סמל הלא נכון", מחיר גבוה יחסית, אבזור בסיסי יחסית - לא ממש מצליח.

בסגנון הזה של מכוניות אין "סמל לא נכון", הרי ציינת את הרנו עם פיאט ואופל באותו משפט, שכן נמכרות.

מחיר גבוה ? תבוא עם כסף, ותראה איך המחיר יורד (פלאים!). אני מתאר לעצמי שעם 70,000ש"ח אתה תוציא את הדיניימיק על הכביש.

אם הייתי צריך לשים את האצבע למה לא מצליח, עיצוב מצועצע(!) להרחיד ורחוק מסולידי זה טארן אוף לעדר.

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

פורסם

זה רכב שצריך להתחבר אליו.

אני אישית מעדיף את המראה האפור של ה208 ולא פלסטיקים בכל מיני צבעים.

הקונספט מגניב,המחיר יקר.

+זה רנו והקהל רוכשים שלה מתחלק על פני עוד כמה מותגים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

התיבה מסרסת את המנוע אבל במאמץ לרכב יש יתרון משמעותי במיוחד באזור הררי לעומת רוב רכבי המיני.

הפלסטיק זול כמו בכול רכב מהקטגוריה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

רשמיי בעקבות 24 שעות עם טוינגו צהובה 0.9 דיינאמיק (להלן "הבימבה").

אישפזתי את פלואי להחלפת בולמים אצל גבע, והלכתי לסוכנות ההשכרה הקרובה לקחת לי רכב חלופי ליממה. "איזה רכב תרצה?" שאלו אותי. "האוטו הכי קטן שיש לכם". כבר ראיתי בעיניי רוחי איזו מיקרה או פיקנטו משמימות, ולכן כששמעתי "טוינגו. צהובה" אורו עיניי. אין לי הרבה הזדמנויות לנהוג במכוניות "חריגות" כאלה, מה גם שזו תהיה התנסות ראשונה שלי עם הנעה אחורית. יש לציין שמעולם לא נהגתי באף מכונית מקטגוריית המיני, כך שאין לי ממש קנה מידה להשוואה, ולכן יש לראות את הרשימה הבאה באור זה.

למה כן:

הרכב נוסע לא רע בכלל. יש כוח, מספיק כוח לנהג ממוצע כמוני שנוסע במשפחתית עממית ממוצעת. מספיק כדי לתפור את התנועה בכביש החוף בעליצות רבה על סף דו"ח (לא ששתי לבדוק אם המצלמות כבר חזרו לפעולה...). התחושה של פעולת הגיר כל כך שונה מאשר אצלי, שהייתי חייב לבדוק שוב שזה אותו גיר. בוודאי כיול שונה, ואולי העובדה שהרכב עם כ-13K על השעון בלבד, כלומר עם מצמדים כמעט חדשים.

הרכב מרגיש יציב ובטוח על הכביש כאמור גם במהירויות "נאות". לא יודע איך זה משתווה לשאר רכבי המיני, אבל רק אומר שקנה המידה שלי הוא הפלואנס שלי, שנוסעת כמו על מסילת רכבת.

אני לא כתב רכב ולא נהגוס מי-יודע-מה, אז לא אכתוב על תת-היגוי, היגוי-יתר, ושאר מונחים שאני לא באמת מבין לעומק; אציין רק שההיגוי, לתחושתי, סביר לגמרי ביחס למה שאני מכיר מרכבים אחרים.

חסכוני. 5.7 ליטר למאה ק"מ לפי המחשב, על פני כ-120 ק"מ, כולל נתח של פקקים תל-אביביים ועם רגל לא קלה על הגז. אני מאמין שבמתאר הייחוס הרגיל שלי בכביש 6 הייתי רואה 5.0 ואולי אף מטה מזה, אבל ויתרתי על כך כדי לא לשלם עמלה שמנה לחברת ההשכרה.

מזגן טוב. אמנם בחוץ לא היה ממש חם, אבל היה יום בהיר, וקרינת השמש לא משנה לה מה הטמפרטורה, היא חודרת פנימה ויוצרת חום שצריך לסלק. המזגן (המכני) היה על עוצמה מינימלית וערבוב עם מעט אויר חם (קרי לא מקסימום קור), ועדיין היה מספיק ביותר.

שונה. למי שזה חשוב לו. עיצוב קצת פחות סטנדרטי מבפנים ומבחוץ. מושבים נאים. שלל פטנטים חביבים וצרפתיים לעילא ברחבי הרכב.

יש לציין שבמשך ההיכרות הקצרה שלי עם הבימבה לא שמעתי ולו קירקוש אחד.

למה לא:

רעש ורעידות. והרבה מהם, בכל הספקטרום. רעשי חדירת רוח דרך הגומיות במהירויות גבוהות, אך רק בחלק מהזמן, כנראה כתלות בווקטור הרוח היחסית באותו זמן ומקום. באופן פרדוקסלי דווקא נסיעה מהירה יותר נעימה מנסיעה במהירויות ביניים - בטווח שבין 50 ל-80 בערך מופיע ספקטרום שלם של תנודות בתדר נמוך שיכולות להטריף אדם בנסיעה ממושכת. ובעמידה במקום - שוב, קונצרט שלם של רעידות והמהומים.

המושבים. בנסיעה של שעה בחזרה לת"א כבר התחלתי להרגיש את הגב שלי, והתגעגעתי למושבים של הפלואנס.

כי צרפתים. הייתי בטוח שהבימבה באה עם פוטנציאל עצום למהתלות "היה מנוע?". ובכן הצרפתים הרסו את זה. אי אפשר לקרוא סתם כך למישהו ולבקש ממנו לפתוח את מכסה ה-אין-מנוע, זה לא עובד ככה. תחת זאת יש את הפטנט הכי צרפתי שראיתי אי פעם. קודם כל צריך לשלוף עם האצבע שני מקטעים קטנים מתוך הגריל. מאחוריהם מסתתרים שני מנופים, שאחד מהם נעול. יש לשחרר את הנעילה עם המפתח, ואז למשוך את המנופים, מה שמשחרר את מכסה ה-אין-מנוע. אבל כאן זה עדיין לא נגמר. צריך קצת ללכת מכות עם המכסה, להסיט אותו קדימה ואז להרים אותו קצת, והופ, כל המכסה הזעיר הזה נשלף בחתיכה אחת. עד שצינור מתזי המגבים מזכיר שהוא קיים ועדיין מחבר בין המכסה לגוף הרכב. בשלב הזה החלטתי שהספיק לי והחזרתי הכל למקום.

לסיכום: רכב חביב למדי, במחיר סביר אני לא רואה למה שלא ייתן פייט למתחרותיו. בהינתן שזה לא המצב, זה לגמרי רכב נישה לחובבי הז'אנר. חוץ מזה, הבימבה החביבה גרמה לי לשכוח את תלאות היומיום לשעתיים, לעטות מצב רוח עולץ (שלא כהרגלי), לפתוח את החלון, להדליק את הרדיו, לחייך לעוברים ושבים ובמיוחד לעוברות ושוות. אפילו תל-אביב של אזור רחוב המסגר נראתה לרגע... נסבלת . חוויה.

לסיום צריך להגיד מילה טובה לחבר'ה של פרי השכרת רכב ביצחק שדה. שום דבר מיוחד - פשוט שירות כמו-אמריקאי, יעיל וענייני, בלי להעביר פלברות עם החבר'ה ולבדוק הודעות בטלפון בעוד הלקוח מחכה. אשכרה אנשים שבאו לעבוד, תארו לכם. קיבלתי רכב נקי ומסודר, בלי טונות של ספריי סקאי מגעיל מרוח על כל פנים הרכב. מרגע שנכנסתי עד שיצאתי עברה בקושי רבע שעה. זה כל-כך לא נפוץ במקומותינו, שכשזה כבר קורה אני מרגיש חייב להגיד מילה טובה. אז חן-חן לכם בפרי.

TfOHewESKA4VaIsvBuRKOsIz6w31pe8B-mpCN7PB_vLimRH1w50qW6139j8qxYzSvHB7LsLIglQ5ZK-76NUYdBIZLufioLoeIOzKadM_Ibykm6BigwLDUtXqMOxt1Ax6NKYqM9J0u19OMwU9GZDsawZlBCdd6po0VQD_ENVYH-5dqREEtVy8EnnT3Zviak1kq5WlvsDCLL2Z7f2bxpmqZ7eC1SSLiAtaZaw2irTIDBJECpKhsZUwbAuLT1phjvto6ASivlrLm2flh8UcQhOGU24y5zUaDtN94cfBI29caAc4xZdxMpJ0BZ2NQ1HGpaA_Fvb1BtxqzaFfRGb9g0TmP71V1oDQBc8Di1gv1pAjR0ksJNNsYE1PfFfthN1ubyTXdQFVgaTlvD8sUEIKqsMO-ck3juZ2YdiUerGbuFDd2iiu9Ndxnu8KBJB-zCpjoehwaq6OK_SryR3f-YEDIHEFYA8VP4XtW2u6aJUX6lnT76lgkHxcGqmkERHqHVBAkJ347r5EttYJ4dR-UTnnbt2FCD8RCZrJSdzL5Zw0xwRe2glJWR9cICC_r6X5htp3y7N6aTGWR-FuxNoBJAsxCXnZMb6GGIJqRzMY42-iH4OgDjc6TKi79yNWNp61c2S8id8j250GHQNAVi1bOqPglGqaigw5wQ=w2020-h1137-no

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

• תוכן חדש...