Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יודע לאיזה חיובים נוספים עלי לצפות אם אני מזמין חבילה בשווי 70$ + משלוח 30$? (DHL או UPS)

הפריטים מוגדרים כשחרור מהיר כך שאין צורך באישור משרד התחבורה....

פורסם
מישהו יודע לאיזה חיובים נוספים עלי לצפות אם אני מזמין חבילה בשווי 70$ + משלוח 30$? (DHL או UPS)

אם יש על החבילה קבלה שממנה ניתן להסיק שמחיר המוצר הוא 70$ כלומר מחיר השילוח מופרד ממחיר המוצר בקבלה, אז ע"פ החוק היבש אתה לא אמור לשלם מיסים/עמלות לאף אחד. אין סיבה שתשלם עמלת שיחרור מהמכס אם החבילה לא צריכה להיות מחוייבת במכס.

בפועל צפה לרע ביותר, עמלות שקר כלשהו של שיחרור חבילה מהמכס (בדרך כלל 180 שקלים בערך)+מיסים על מחיר (המוצר+המשלוח).

למה? כי משום מה כאשר אתה משתמש במשלוח מהיר חברות השילוח חושבות שהן יכולות לפשוט לך את העור על הדרך.

אם תשלם פחות נהדר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

היה לי מקרה כזה עם DHL החבילה עלתה פחות ב 75$ אבל ביחד עם המשלוח זה עבר את ה 75$,

קיבלתי הודעה לנייד שאני צריך לשלם באזור ה 150 שקל מיסים,

התקשרתי אליהם הסברתי להם התנצלו וביטלו את הבקשה לשלם, למחרת החבילה הגיעה.

Mazda 3 2006 1.6L - SOLD

Hyundai Coupe 2008 2.7L Manual

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון שני:

המשולש השני הגיע לארץ,

היה עיכוב מצד KORAPS הם לא מצאו את המשולש,

אחרי הרבה זמן הוא הגיע ב 23/10 והפעם לא היה לי מזל הוא נעצר במכס,

קיבלתי את המכתב הזה:

Screenshot_1.jpg

אני מחר אתקשר לעמילות המכס של דואר ישראל ,

יש לכם מושג אם אני אצטרך לשלם משהו על השחרור מהמכס?

השווי שרשום על החבילה הוא 25$.

Mazda 3 2006 1.6L - SOLD

פורסם

היה. לי בדיוק מקרה דומה. שווי מוצר נמוך מ75 דולר אבל יחד עם משלוח יותר. קיבלתי בדיוק את אותו הפתק. שילמתי להם 180 שקל ושילכו קיבינימט ויביאו אותו.

הפקידה טענה שבגלל שלא הייתה קבלה על החבילה הפריט נעצר. מיותר לציין שכשקיבלתי את החבילה הייתה מוצמד עליה דף A4 מנויילן, הקבלה...

אתה מוזמן להילחם בהם לי לא היה כוח. שיחרור עצמי יעלה לך כמה שקלים פחות ותצטרך לנסוע לתל אביב...

אם בסוף תשלם השלב הבא הוא למלא איזה פריט הזמנת כי יש כאלו שהם פריטים בשחרור מהיר ויש כאלה שדורשים הצגה של אישורים נוספים.

הדבר היחיד שאני יכול להגיד לזכותם זה שהם(הדואר) ענו למיילים מאוד מהר וטיפלו בי מהר.

פורסם

במקרים כאלה כדאי לתת לדואר לטפל ולשלם עוד כמה שקלים

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

משלוח בEMS של פריטים כאלה הוא יקר למדי והמכס כנראה עצר את החבילה משום שהוא חשד (בצדק) שאין התאמה בין השווי המוצהר לשווי האמיתי של החבילה.

כמו שרשום במכתב שקיבלת, אתה נדרש לספק להם קבלה שמציגה את השווי האמיתי. משום שהחבילה לא עברה את רף המכס אז אתה לא צפוי להדרש לשלם מיסים (אבל יתכן ותדרש לשלם דמי טיפול).

פורסם

זה ממש לא נכון. לעיתים משלוח EMS יקר בדולרים בודדים ממשלוח רגיל. לא יודע למה הם מחליטים לעצור את החבילה אבל אני דווקא חושד יותר ברצון שלהם לגזור עמלה שמנמנה.

זה שהם מחליטים לעצור חבילה ולבדוק את התוכן שלה כי הם חושדים זה טוב ויפה. תפסתם מישהו מרמה? תיקנסו אותו, אבל אם תוכן החבילה זהה לקבלה? הקונה לא אשם בכלום ולא צריך להיות מחוייב.

אני בטוח שככה זה צריך להתנהל. בפועל הם עושים מה שהם רוצים והמניע כנראה לא טהור. אני מעלה את הטענות האלה רק לאחר שנכוותי כפי שכתבתי קודם.

1. הם עצרו את החבילה ללא סיבה.

2. הסיבה שהם סיפקו לכך שהחבילה נעצרה הייתה שקר.

3. לאחר שהם קיבלו קבלה למייל שלהם שזהה לחלוטין לזו שהייתה מודבקת על החבילה ולאחר שהם קיבלו 180 שקל עמלת שיחרור החבילה שוחררה מבלי שנדרשתי לשלם שקל מס/מכס/...

פורסם

דיברתי עכשיו עם דואר ישראל,

לגבי אישור ממשרד התחבורה אני לא צריך החלק כבר מאושר,

עכשיו הם רוצים חשבונית שמתאימה לערך שרשום על החבילה(25$) - זה כבר אני אטפל,

והם רוצים על השחרור עמלה בסך 154 שקל + מעמ ועוד אגרת רשומון,

בקיצור ,

איך משחררים את החבילה באופן עצמאי?

מישהו עבר את התהליך ויכול לתת לי הסבר?

תודה מראש

Mazda 3 2006 1.6L - SOLD

פורסם (נערך)

הנה התשובה שקיבלתי ממי שהתכתבה איתי במייל.

"אתה יכול להגיע גם לתל אביב לדרך ההגנה 137 ולשחרר בעצמך את החבילה.

אתה תשלם 81.60 ₪ עמלה עבור שחרור חבילה+70 ₪ על הנפקת רשומון אם יש מיסים ואגרות יגידו את זה במקום ברגע שתגיע.

אתה צריך להגיע עם הודעת דואר, תעודה מזהה וחשבונית רכישה.

הם עובדים בין הימים א-ה בין השעות 8-14."

עכשיו תחשוב אם אתה רוצה לשחרר לבד או לשלם 180 שקל ושישחררו עבורך...

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

עדכון סופי:

נסעתי היום לדואר ישראל בדרך ההגנה 137 תל אביב,

הלכתי לעמדה של המכס הבאתי להם את המסמכים ואת הקבלה המקורית ששילמתי 136$ (מפורט שם שהמחיר הוא 71 על החלק והשאר זה משלוח),

היא בהתחלה התווכחה איתי ואמרה שהמחיר עובר את ה 75$ וצריך לשלם מכס על המוצר,

הראתי לה את הקישור ששלחתם פה:

Screenshot_6.jpg

בסוף הסכימה איתי וביקשה לשלם רק אגרת רישומון בסך 70 שקל,

ואז ביקשה לחתום על טופס ייפוי כח , אמרתי לה אם אפשר לשחרר את המוצר לבד ,

היא אמרה שמאז ה14/1/2018 אין אפשרות לשחרר את המוצר לבד בגלל תקנה חדשה שנקראת "שער עולמי",

שילמתי לה ואז עמדה ליד היה צריך לשלם עוד 81.90 שקל "עמלת העברת ניירת" (פקודת דואר) ,

אז הלכתי לעמדה אחרונה שם שלחו בקשה ל"התרה מהמכס בראשון לציון" וצריך להמתין שיאשרו,

אחרי כמה דקות התקשרו אלי מהמכס שם והתחילה לחפור לי על מה יש בחבילה ומה זה החלק הזה,

הסברתי לה שעה להיכנס לאתר שהזמנתי ממנו את החלק ושתרשום את המקט ותראה בעצמה כמה הוא עלה,

אחרי שעה היא אמרה בסדר תמתין שם,

אחרי 20 דקות היא אישרה וסוף סוף לקחתי משם את החבילה.

*רשמתי את כל החפירה הזאת למקרה שמישהו ירצה לדעת איך הולך השחרור מהמכס.

תלמדו לפעם הבאה לא משנה כמה המשלוח דחוף אל תשלחו אותו דרך EMS,

זה גם מה שאמרו לי הפקידים שם.

סה"כ עלה 151.90 שקל , רק בגלל שהם עצרו את החלק.

Mazda 3 2006 1.6L - SOLD

פורסם

מזל ביש..

עכשיו הזמנתי חבילה של 8.5 ק"ג של חלקים.

דואר רגיל.

עבר ללא השגות טענות ומענות.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...