Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרוייקט שירוקו 2015 *מתעדכן*

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואלה , צמיג kommo לא הכרתי. כנראה מקביל של GoodDay .

אני רואה שפות"ש נהנה להשקיע וזה טוב מאד . שיהנה מהזמן הקצוב של האוטו.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש, אבל בשיא הרצינות אל תיגע במנוע.

עוד לא שמעתי על בעל מנוע טווין שלא אכל ממנו חרא.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

קודם כל תתחדש. נחמד לראות אנשים שמשקיעים זמן, כסף ותשומת לב באוטו שלהם, לא משנה איזה אוטו זה ולא משנה מה החלקים שהם מתקינים. יכול להיות שזה לא לטעמם של חלק מהחברים פה, אבל זה לא מוריד מהעובדה שהבנאדם הלך ושפך כסף על האוטו. אז הפעם הוא שם דברים זולים שנראים מגניב, פעם הבאה הוא ישקיע יותר בדברים יותר איכותיים.

לגבי התוכנה, אתה מודע לסיכונים ועדיין רוצה, אני חושב שזה אחלה. מקווה בשבילך (באמת מקווה, לא בציניות) שכל נביאי הזעם פה טעו. לראות מישהו אוכל חרא מהאוטו שלו זה אף פעם לא כיף, אפילו אם זה אומר ש"צדקתי".

עכשיו לחלק הפחות נחמד.

1. הג'אנטים רחבים מדי בשביל הצמיגים.

2. כמו שאמרו, ווסן לא מייצרים ג'אנטים בקוטר 18 אינץ'.

3. הצמיגים הם לא של קומהו אלא של Three-A, מותג סיני שמיוצר ע"י חברת שנגטאי

4. הצמיגים האלה לא "יותר טובים" מהמישלין PS4 בשום פרמטר. בטח שלא בפרמטרים מדידים. הנה תמונה שעשיתי במיוחד בשבילך (שלא תגיד שלא משקיעים בך) של השוואה בין הצמיגים שלך לבין ה-PS4 (הנתונים נלקחו מ-Tyre Reviews):

Untitled-1.jpg

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
תוכנה אני מתקין מאותה הסיבה שכל אחד מתקין כמובן, מחפש קצת יותר כוח וזריזות.

אגזוז אני עדיין בלבט לגבי זה מאחר ולרכב יש רעש מדהים בסטוק אבל המטרה של ההחלפה היא בעיקר לטובת הרעש הבשרני.

פנסי לד הוזמנו מאלקטרו עזאם, מין הסתם לטובת שיפור הקוסמטיקה של הרכב, נותנים מראה כועס ובאים עם קסנון מאחורה כמובן.

הדגם המדוייק של הצמיגים הוא Three-A P606 225/40/18.

כמובן שמושקעת מחשבה בשיפורים האלה כי בסופו של דבר אף אחד לא רוצה לבזבז כסף לחינם

תתחדש,

ברור שמושקעת מחשבה בשיפורים האלה, בעיקר של בעל העסק לגבי מה לדחוף לך כדי לקבל כמה שיותר רווח נקי, לפחות ככה זה נראה לי.

ובנימה קצת יותר רצינית, תרגע תנשום עמוק קח צעד אחורה ותפסיק לעשות פעולות אימפולסיביות של ילד קטן.

הרבה חברה פה בפורום כבר עברו את השלב שאתה נמצא בו ועשו את אותם הטעויות מי פחות ומי יותר אך בסופו של דבר עדיין טעויות.

הטעויות האלה במקרה הטוב עולות המון כסף ובמקרה הרע אפילו בחיים (למשל אבזרי בטיחות כגון צמיגים).

לגבי שיפורים קוסמטיים כמובן שזה הטעם שלך אז לך על זה רק תוודא שאתה לא עושה נזק לאחרים (פנסים למשל...).

לגבי שיפורים כמו צמיגים/מנוע וכו.. אני ממליץ בחום להרגע ולהקשיב למה שאומרים לך.

המנוע הזה סופר בעייתי, בו ננסח את זה ככה: בלי תוכנה ישך סיכוי של 50-50 עם תוכנה זה רק שאלה של זמן.

בהצלחה.

2017 Type R

פורסם
קודם כל תתחדש. נחמד לראות אנשים שמשקיעים זמן, כסף ותשומת לב באוטו שלהם, לא משנה איזה אוטו זה ולא משנה מה החלקים שהם מתקינים. יכול להיות שזה לא לטעמם של חלק מהחברים פה, אבל זה לא מוריד מהעובדה שהבנאדם הלך ושפך כסף על האוטו. אז הפעם הוא שם דברים זולים שנראים מגניב, פעם הבאה הוא ישקיע יותר בדברים יותר איכותיים.

לגבי התוכנה, אתה מודע לסיכונים ועדיין רוצה, אני חושב שזה אחלה. מקווה בשבילך (באמת מקווה, לא בציניות) שכל נביאי הזעם פה טעו. לראות מישהו אוכל חרא מהאוטו שלו זה אף פעם לא כיף, אפילו אם זה אומר ש"צדקתי".

עכשיו לחלק הפחות נחמד.

1. הג'אנטים רחבים מדי בשביל הצמיגים.

2. כמו שאמרו, ווסן לא מייצרים ג'אנטים בקוטר 18 אינץ'.

3. הצמיגים הם לא של קומהו אלא של Three-A, מותג סיני שמיוצר ע"י חברת שנגטאי

4. הצמיגים האלה לא "יותר טובים" מהמישלין PS4 בשום פרמטר. בטח שלא בפרמטרים מדידים. הנה תמונה שעשיתי במיוחד בשבילך (שלא תגיד שלא משקיעים בך) של השוואה בין הצמיגים שלך לבין ה-PS4 (הנתונים נלקחו מ-Tyre Reviews):

[ATTACH=CONFIG]508831[/ATTACH]

תודה רבה על התגובה העיניינית.

אני מכיר הרבה רכבים ששמים גנט יותר רכב מהצמיג, הייתי בטוח שהחסרון היחיד בזה זה שהגנט חשוף יותר למכות מדרכה וכו, אשמח לשמוע מה יש לך לומר לגבי זה.

יש לך מושג מה הערך של הצמיגים האלה? שאדע אם המחיר גבוה או שאני בסדר

פורסם
תודה רבה על התגובה העיניינית.

אני מכיר הרבה רכבים ששמים גנט יותר רכב מהצמיג, הייתי בטוח שהחסרון היחיד בזה זה שהגנט חשוף יותר למכות מדרכה וכו, אשמח לשמוע מה יש לך לומר לגבי זה.

יש לך מושג מה הערך של הצמיגים האלה? שאדע אם זיינו אותי או שאני בסדר

החסרון הוא שבעומס כשהרכב נמוך יותר, תיתכן נגיעה של הבודי בצמיג.

לגבי הצמיגים והג'אנטים - חשבת זה VOSSEN מקורי וזה לא.

חשבת שזה KUMHO מקורי וזה גם לא.

לא משנה אם "זיינו" אותך במחיר או לא, עצם העובדה שרכשת דברים מבלי לדעת מה אתה רוכש, היא הבעייתית.

פורסם
החסרון הוא שבעומס כשהרכב נמוך יותר, תיתכן נגיעה של הבודי בצמיג.

לגבי הצמיגים והג'אנטים - חשבת זה VOSSEN מקורי וזה לא.

חשבת שזה KUMHO מקורי וזה גם לא.

לא משנה אם "זיינו" אותך במחיר או לא, עצם העובדה שרכשת דברים מבלי לדעת מה אתה רוכש, היא הבעייתית.

מסכים איתך, אני הגעתי לטיפטופ אחרי אין סוף המלצות והייתי בטוח שאני מגיע טופ של הטופ.

מסתבר שיצאתי לא פחות מטיפש בסוף.

בכל מקרה גנטים מקוריים באתר של ווסן עולים באזור ה2000 דולר לאחד וזה פסיכי אז אני בספק אם אנשים בארץ משתמשים בהם לרכבים ספורטיביים שהם לא רכבי על.

בסופו של דבר הגנט מרגיש איכותי ונראה מאוד טוב וגם מגיע עם אחריות אז בנודא של הגנט אני דיי רגוע.

הצמיגים יותר מדאיגים אותי, תראה אני לא אשקר לך הצמיגים מרגישים מאוד יציבים על הכביש לא משנה מה יגידו בעולם הצמיג בפועל מרגיש יציב מאוד, לא רק אני אמרתי גם חבר טוב שנסע עליה אתמול שהוא כמה וכמה רמות מעליי בתחום ועל התחושב שלו אני סימך יותר מעל שלי.

בתאכלס אל מסתכלים בהשוואה ביניהם לבין המישלין במה שפרסמת הנתונים יחסית טובים בהתחשב במחירים כמובן.

פורסם

אני לא מכיר מחירים של צמיגים, בשביל זה הייתי פונה למחירון הצמיגים של יד2. לא הצלחתי למצוא את הצמיגים שלך, אבל בוא נגיד שאם שילמת יותר מ-550-600 שקל לצמיג, עשו עליך סיבוב.

מתיחה של הצמיג על ג'אנט רחב מדי פוגמת בגמישות של הצמיג, בעמידות שלו לפנצ'רים מ"ביסים" כתוצאה מבורות בכביש ובאופן כללי משפיעה על הצמיג כמו מתיחת יתר של כל דבר שעשוי מגומי יותר ממה שהוא אמור להימתח. בקיצור, לכל מידת צמיג צריך להתאים את מידת הג'אנט המתאימה לו. פה יש טבלה מסודרת של מידות ג'אנטים ומידות הצמיגים האופטימליות והמקסימליות לכל אחד מהם. נסה להישאר במסגרת המידות האופטימליות.

פורסם

צמיגים זולים נחשפים בחולשתם בעיקר בכביש רטוב, שם ההבדלים הופכים להרבה יותר משמעותיים ומורגשים.

צמיג חדש ביבש, גם אם זבל סיני, לרוב ירגיש טוב ואוחז, גם בגלל שהוא חדש וגם בגלל שזה פחות קשה/יקר לייצר צמיגים אוחזים בתנאים יבשים. הנה סרטון שממחיש את העניין בצורה יפה :

[video=youtube;a_j-2W2uZ8c]

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

ההשוואה באתר שצורף מבוססת על חוות דעת משתמשים וזה מסוג הדברים שיכול ללכת לכאן ולכאן בתלות בנסיון שלהם בנהיגה, סוג הרכב, מידת הצמיג, רמת הציפיות שלהם ביחס לעלות ועוד משתנים רבים.

נושא ההרגשה של איך צמיג מתנהג כשהוא חדש ועל יבש ככל שהדבר נוגע להשוואה בין צמיגים סינים לצמיגים של חברות מהשורה הראשונה (וגם כאלו בשורות הבאות) עולה לעיתים קרובות, כאשר מובן לכל שההבדלים הם לעיתים קרובות יחסית מינורים, בעיקר בקו ישר. ההבדלים המהותיים יותר יורגשו בנקודות הקצה של הצמיגים, על רטוב, במצבי חירום למיניהם וכד'. וגם נושא האמינות/בדיקת האיכות עולה, כאשר יש חשש לכשל צמיגים בכאלו מחברה פחות מובילה (ולא שזה לא קורה גם אצלן). כך למשל באחת מחוות הדעת באותו אתר הנ"ל, ציין אחד האנשים על היפרדות שכבות בצמיג חדש (ובשני צמיגים נוספים שהוחלפו בעקבות).

האם להסיק מכך על הכלל, לא בהכרח.

מה היו הפרמטרים (EU Label, "מעבדה") של הצמיג הנוכחי לעומת מישלין PS4?

צמיגים סינים אפשר למצוא במידה החל מ-240 ש"ח.

צמיגים תקציביים של "חברות בת" אפשר למצוא בפחות מ-500 ש"ח.

בפחות או סביב 600 ש"ח לצמיג אפשר לרכוש גודייר אסימטריק 3, פירלי פי-זירו, דנלופ מקסס RT.

מישלין PS4 לדעתי יהיה ניתן להשיג בפחות מ-750 ש"ח.

וסרטון קצת יותר עדכני, עם AMG :wink::

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
ההשוואה באתר שצורף מבוססת על חוות דעת משתמשים וזה מסוג הדברים שיכול ללכת לכאן ולכאן בתלות בנסיון שלהם בנהיגה, סוג הרכב, מידת הצמיג, רמת הציפיות שלהם ביחס לעלות ועוד משתנים רבים.

נושא ההרגשה של איך צמיג מתנהג כשהוא חדש ועל יבש ככל שהדבר נוגע להשוואה בין צמיגים סינים לצמיגים של חברות מהשורה הראשונה (וגם כאלו בשורות הבאות) עולה לעיתים קרובות, כאשר מובן לכל שההבדלים הם לעיתים קרובות יחסית מינורים, בעיקר בקו ישר. ההבדלים המהותיים יותר יורגשו בנקודות הקצה של הצמיגים, על רטוב, במצבי חירום למיניהם וכד'. וגם נושא האמינות/בדיקת האיכות עולה, כאשר יש חשש לכשל צמיגים בכאלו מחברה פחות מובילה (ולא שזה לא קורה גם אצלן). כך למשל באחת מחוות הדעת באותו אתר הנ"ל, ציין אחד האנשים על היפרדות שכבות בצמיג חדש (ובשני צמיגים נוספים שהוחלפו בעקבות).

האם להסיק מכך על הכלל, לא בהכרח.

מה היו הפרמטרים (EU Label, "מעבדה") של הצמיג הנוכחי לעומת מישלין PS4?

צמיגים סינים אפשר למצוא במידה החל מ-240 ש"ח.

צמיגים תקציביים של "חברות בת" אפשר למצוא בפחות מ-500 ש"ח.

בפחות או סביב 600 ש"ח לצמיג אפשר לרכוש גודייר אסימטריק 3, פירלי פי-זירו, דנלופ מקסס RT.

וסרטון קצת יותר עדכני, עם AMG :wink::

המדבקה שהייתה על שני הצמיגים בחנות, יש בה כמה נתונים שמדורגים באותיות A עד E אם אני לא טועה.

שני הנתונים שאני זוכר היו אחיזה וצריכת דלק ובשניהם

הסיני התעלה על המישלין.

וכן בדקתי שהמדבקות תואמות לסוג הצמיג, על הדבקת מישלין היה רשום מישלין פיילוט ספורט 4 ועל הסיני היה Three-A P606

פורסם

כשאני חיפשתי צמיגים, הופתעתי לגלות ש-PS4 עלו סביב אותו מחיר כמו אסי3 (במידה 205/45/17). היבואן הישראלי של מישלן מתמחר בשנים האחרונות בצורה מאוד אגרסיבית.

*כדי לא לצאת חומוס, בדקתי. ביד2 אין PS4 במידה של פות"ש, אבל PS3 עולה 20 שקל יותר לחת'כה מהאסי3 ובמידה שלי אין את שניהם וה-PS3 יקר יותר מהאסי2 באותו פער.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...