Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם מדובר בפעולה אמיתיתמדובר ביישור קו עם אירופה.

תקנות דומות פועלות בחיפה מזה כשנה. אין לי מושג עד כמה האכיפה יעילה, אם בכלל קיימת.

באירופה אני מכיר את התקנות האלה - עם הפעלה דומה, על ידי מדבקה בחלון הרכב המציינת את מגבלות הכניסה שלו לערים - כבר 10 שנים. בגרמנ הכרתי בשעתו מדבקות ב-3 צבעים (אדום, צהוב וירוק) שהיו מודבקת על החלון הקדמי והכניסה לאזורים שונים הוגבלה לפיהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכי מצחיק אותי הניסיון הנואש של הרוסים להילחם בזיהום, מתקינים על כל המשאיות הרוסיות שמיוצרות היום מערכות אוריאה.

אחרי כמה חודשים זה מתקלקל לכולם והם מנתקים את זה פשוט. הרוב נוסעים בתקינה יורו 3.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לפני כמה שבועות ראיתי בחיפה איזה שלט שאוסר על כניסת דיזלים מזהמים/ישנים בכניסה לחלק מהאיזורים - לא ברור לי אם זה נאכף ומה המשמעות של זה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
ספין? צעד מהפכני? מיקסוס של השניים? ימים יגידו -

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3746631,00.html

למה ספין או צעד מהפכני?

יצרני הרכב מספיקים לייצר רכבי דיזל חדשים, בארץ רק מתייחסים לרכבים ישנים.

צריך לאסור מכירה של רכבי דיזל בשביל ליישר קו עם אירופה. שלא נדבר על מדינות שבהן רכבי דיזל אף פעם לא נמכרו

אייל

פורסם

אף אחד לא מפסיק ליצר רכבי דיזל, בודאי לא יצרני רכב כבד.

נכון שבאירופה מתחילה נסיגה מרכב דיזל קל, הם מגלים את מה שגילו אצלנו לפני עשור ויותר - שפליטת ה-CO2 אינה הפליטה הבעייתית היחידה, ושלגבי שאר המזהמים מנועי בנזין עדיפים על מנועי דיזל.

השלטים בכניסה לחיפה הם חלק ממהלך הרבה יותר נרחב שהחל לפני כשנה. כפי שכתבתי קודם, איני יודע כיצד התקנה נאכפת ובאיזו מידה.

איני יודע גם לגבי הצבא, אבל בכל מיני תקנות הוא מוחרג, ואם תהיה מלחמה ויוציאו את הגרוטאות מהיימ"חים הדבר האחרון שמישהו יבדוק יהיה פליטת מזהמים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חבל שלא מורידים אותם לגמרי מהכביש ונותנים מענק גריטה לבעלים. לעמוד ליד דיזל בן 10 ומעלה זה תאי גזים באקסטרים.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם (נערך)
מה זה לייצר רכב דיזל? זה לייצר רכב, ולשים בו מנוע דיזל.

פורשה הכריזו שהם יפסיקו בעתיד:

https://www.upi.com/Porsche-will-stop-making-diesel-cars-focus-on-other-technology/7631537713065/

גם וולוו, רנו אמרו שיפסיקו לאט לאט

וולוו אומרת לא לדיזל: S60 החדשה כבר לא תוצע עם מנוע כזה

עוד כמה חברות

https://www.ft.com/content/7ef8e8b6-5202-11e8-b3ee-41e0209208ec

עריכה אחרונה על ידי LotusElise

אייל

פורסם
מה זה לייצר רכב דיזל? זה לייצר רכב, ולשים בו מנוע דיזל.]

לרכב כבד אין היום ממש אלטרנטיבה.

לפורשה ולחטיבה האירופאית של טויוטה זה לא בעיה, כי לא היו להם הרבה דגמי דיזל מלכתחילה, אבל לחברות כמו רנו/PSA/מרצדס/מאן/סקאניה/ואג זה בעיה. אלה יצרנים שאו שמייצרים רק דיזלים או שחלק גדול מהדגמים בהיצע שלהם בא עם מנוע דיזל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אין שום איסור על ייצור או מכירת רכבי דיזל.

יש תקני זיהום רלוונטיים למנועי שריפה פנימית, המנוע צריך לעמוד בהם, לא משנה אם זה דיזל או בנזין או שלמה או איציק. העמידה של מנועי דיזל בתקנים דורשת מערכות יקרות שעולות הרבה כסף. מכאן הכל שיקול כלכלי. כל יצרן עושה את החשבון שלו מבחינת עלות מול תועלת, ביחס לגודל נתח השוק שלו הרלוונטי לדיזל, טיב הטכנולוגיה שבידיו, השקעות עבר שנעשו בתחום הדיזל לעומת השקעות עתידיות נדרשות, ומן הסתם גם תדמית.

לא פלא שכמה יצרניות יפניות היו הראשונות לקפוץ על העגלה - רוב השוק שלהן מחוץ ליפן הוא בצפון אמריקה, ושם דיזל מעולם לא היה פופולרי ברכבים קטנים.

נ.ב.:

1. ציטוט מהכתבה על וולוו: "אנחנו נפסיק לשווק מכוניות עם מנועי בעירה פנימית בלבד ונחליפם במערכות היברידיות".

2. מערכות יקרות לטיפל בזיהום אויר בקרוב גם בבנזין - מסנן חלקיקים כבר נכנס לתקן, ולא אתפלא אם בעתיד הקרוב גם הזרקת אוריאה.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...