Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אליפות ישראל במירוצי מכוניות 2018 (PRODRIVE)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ומהצד השני - גם כשיש משהו כמו הרנו קליאו צ'אלנג' - שעולה 200 ש"ח להשתתף, גם על זה בוכים שזה יקר מדי, לא מוצדק, בלה בלה. בקיצור, בעיקר אוהבים לבכות פה..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מי שאומר שאין ספורט מוטורי עממי טועה, מטעה, וצריך ללכת לעשות ש''ב.

גם ספורט מוטורי עממי הוא אינו זול ובטח שלא מיועד לתפרנים, אבל בהחלט קיים. בין אם אלו מירוצי ניווט כמו שעושים לרכבי אספנות, כלה בראלי ובמירוצי אספלט עם רכבי מירוץ משופרים על בסיס רכבים משומשים.

יש במדינות המתוקנות הכל מהכל. לא כל הספורט המוטורי בעולם זה נסקאר אינדי500, פורמולה1, wrc ופאריז דקאר (שגם בו משתתפים חובבים).

פורסם

לטעמי זה הזוי.

מכיוון שאתה מנסה להחיל את ההגיון שלך על כולם. אני מכיר גם אנשים מאוד מבוססים, שיש להם הכסף, ומתוך עקרון לא קונים רכב חדש בארץ. ואני מבין אותם. ואני מבין גם אותך. וגם את מי שרוצה להשתתף בליגה הזו. הכל עניין של אמצעים ועדיפויות.

מעניין. חשבתי שבליגות התחתונות זה ככה, אבל איך שמצליחים מתחילים לזרום כספים מספונסרים וקבוצות. תמיד זה נראה שבעלי קבוצות וכו משלמים משכורות עתק לנהגים. השכלתי.

לגבי מרוצים כאלה בארץ לטעמי זה עדיין לא הגיוני, היות ואין פה איפה להגיע למצב שמשלמים לך משכורת.

אני לא חושב שמי שירשם לזה, זה בהכרח מישהו שמצפה לקבל משכורת מהספורט המוטורי פה, או בכלל.

זה בדיוק כמו שיש אנשים שמוציאים אלפי שקלים על ליגת 2 פעימות, למרות שהם לא מכוונים להיות נהגים מקצועיים וכבר עברו את הגיל לזה גם ככה.

מצד שני, תיאורטית יכול להרשם לליגה כזו גם ילד ממשפחה מאוד מבוססת, שהוריו כן רוצים שיהיה נהג מקצועי שיגדל. בדיוק כמו שהיום יש ילדים כאלו, שטסים להתחרות ב2 פעימות ברחבי אירופה. בדיוק כמו שיש את בר ברוך (שים לב כמה כסף אבא שלו הוציא על התחביב הזה) ואחרים.

כמובן, יהיה מאוד נחמד אם תתארגן פה ליגה יותר זולה, ויותר נגישה. אבל כפי שכבר נכתב, זה לא שבליגה כזו העלות תהייה 10,000 לשנה. זה עדיין יהיה לא נגיש לרוב האנשים, בדיוק כמו שיום מסלול בפצאל הוא לא נגיש לרוב האנשים. וזה לא עניין של "סינון". זה פשוט סתם תחביב איזוטרי יחסית ויקר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מי שאומר שאין ספורט מוטורי עממי טועה, מטעה, וצריך ללכת לעשות ש''ב.

גם ספורט מוטורי עממי הוא אינו זול ובטח שלא מיועד לתפרנים, אבל בהחלט קיים. בין אם אלו מירוצי ניווט כמו שעושים לרכבי אספנות, כלה בראלי ובמירוצי אספלט עם רכבי מירוץ משופרים על בסיס רכבים משומשים.

יש במדינות המתוקנות הכל מהכל. לא כל הספורט המוטורי בעולם זה נסקאר אינדי500, פורמולה1, wrc ופאריז דקאר (שגם בו משתתפים חובבים).

אני משער שהשתתפות במירוצי אספלט עם רכבים משומשים משופרים גם עולה עשרות אלפי שקלים במתכונת של מספר מירוצים לאורך השנה וגמר.

פורסם

אתם ממש מצחיקים אותי. המחירים של ראם גבוהים אבל מישהו ישלם אותם. לא אתם, אלא 24 אנשים שיש להם בגראג' כמה רכבים בעלות כוללת של מיליון ומעלה. חסרים כאלה? וכשלא יצליחו למצוא 24 כאלה אז יעשו הנחות חברים לאנשים שיש להם "רק" ג'וליה תלתן או gtr אחת מאחורי הבית.

אני בעד, כל סוג של ספורט מוטורי חוקי שמתקרב למיינסטרים בארץ עושה לי טוב על הלב ואני אשמח לבוא ולשלם על צפיה במירוץ בתנאי שיהיו טריבונות בטוחות סביב המסלולים.

פורסם

סמירו - בוא נניח שאנחנו רוצים לעשות פיקנטו קאפ. 50 לרכב, 50 להפוך אותו לאוטו מירוץ (כי יש כלוב, כיבוי אש, חשמל, מתלים וגלגלים, יניקה, פליטה ועוד). 1600 לסופ"ש צמיגים, עוד אלפייה דלק, עוד אלפייה למסלול, עוד אלפייה אחזקה.

תכפיל ב6 סופ"שים, תחלק את עלות הרכב ל3-4 עונות, תוסיף גם מחיר של 2 תאונות פחחות ואיזה סרן אחד... מה יצא?

המחיר הוא הגיוני, יחסית לזה שהענף בחיתולים והכל פה יקר.

לייצר את האוטו שבתמונה של הסמלון שלי עולה כמליון ש"ח לצורך השוואה.

למי זה מתאים? למי שאוהב ויש לו כסף.

לי לא, גם לך לא.

אם הייתי מכניס 20 בחודש אז היה מתאים לי ג'ימקאנה פעם בכמה חודשים, אם הייתי מכניס 40-50 בחודש הייתי נכנס לליגה בחו"ל, אבל זה אני.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

פיקנטו עם מספר יעודי אפור שאסורה בעליה על הכביש תהיה כחדשה, יותר זולה לקניה מ 50.

ומאחר וזה רכב מסלול ואתה הולך לשפץ ולהכין את כולו למסלול, אתה יכול בכיף לקנות יוצאת ליסינג הכי ישנה והכי זולה שיש, עניין של כ 20 אלף ש"ח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
סמירו - בוא נניח שאנחנו רוצים לעשות פיקנטו קאפ. 50 לרכב, 50 להפוך אותו לאוטו מירוץ (כי יש כלוב, כיבוי אש, חשמל, מתלים וגלגלים, יניקה, פליטה ועוד). 1600 לסופ"ש צמיגים, עוד אלפייה דלק, עוד אלפייה למסלול, עוד אלפייה אחזקה.

תכפיל ב6 סופ"שים, תחלק את עלות הרכב ל3-4 עונות, תוסיף גם מחיר של 2 תאונות פחחות ואיזה סרן אחד... מה יצא?

המחיר הוא הגיוני, יחסית לזה שהענף בחיתולים והכל פה יקר.

לייצר את האוטו שבתמונה של הסמלון שלי עולה כמליון ש"ח לצורך השוואה.

למי זה מתאים? למי שאוהב ויש לו כסף.

לי לא, גם לך לא.

אם הייתי מכניס 20 בחודש אז היה מתאים לי ג'ימקאנה פעם בכמה חודשים, אם הייתי מכניס 40-50 בחודש הייתי נכנס לליגה בחו"ל, אבל זה אני.

בוא נפרק לגורמים. א. פיקנטו על המסלול? באסה. לא שווה את הכסף, גם לא אחרי כל השיפורים שבעולם.

ב. הוספת תאונות? תוסיף תאונות על הרכב של ראם, גם. ואולי הוא אף יגבה ממך אקסטרה היות והרכב מושבת ולא יכול להכניס כסף.

ג. תופתע או לא, יש לי את הסכום הזה, ועדיין זה מפגר כי זה סכום עתק שלדעתי אפשר לעשות בו שימוש הרבה יותר טוב. גם אם תגיד בן-אדם שיש לו סכום כזה כמו גרעינים, עדיין ימצא שימוש יותר טוב. גם בתחום המוטורי. מאשר להתחרות באיזו רנו קליאו / קיה פיקנטו / יונדאי I10 שהפשיטו אותה מפלסטיקה ודחפו מטף וכלוב.

ד. סתם לצורך העניין, מי שמכניס 40-50 נטו, מכניס ברוטו משמעותית הרבה יותר. אנשים עם הכנסה כזאת בד"כ מושקעים, בד"כ יש אופציות/מניות ועוד כל מיני "פיצ'יפקעס" ונחש מה? גם בשבילם 80 אלף זה סכום ענק שיש לו שימושים טובים יותר. בשביל להוציא על תחביב כזה כל-כך הרבה כסף, לטעמי, צריך הון נזיל של לפחות 7 ספרות, וזה הון נזיל. אז יש לך כסף כמו זבל ולא אכפת לך מ-100K כי בעוד שעה מעכשיו תרוויח אותם בחזרה. אנשים כאלה בד"כ לא ישאפו להידחס בתוך רכב קטנטן שהפכו אותו ל"רכב מירוץ", כדי לקבל בוסט לאגו. הרי העניין פה הוא לא הנאה, כי הנאה אתה תקבל הרבה יותר מרכבך הפרטי אם יהיה לך הממון בסכום הזה, אז הרכב בהתאם. העניין הוא בוסט לאגו כדי להרגיש ש"אתה נהג מרוצים". ותופתע, אבל לדעתי אני משער שחלק נכבד מאותם 24 "ברי מזל" יהיו דווקא אנשים שהפרוטה לא כל-כך מצויה בכיסם. זאת אומרת מצויה, אבל אחרי עבודה קשה, וייקח להם הרבה יותר משעה או יום או שנה להחזיר את הכסף הזה. יש היגיון כל שהוא אם כי קלוש מעט, בלרכוש רכב יקר מאוד כשבידך הממון. אבל הרכב נשאר איתך, הוא מספק איתו דברים מסוימים והנאה שנמשכת מתי שתרצה. אבל להעיף על סדרת מירוצים סכום כזה, צריך להיות עשיר כקורח.

וקח משהו חזק יותר מכל מה שאמרתי עד עכשיו - אני רוכש ב-40 איזו בימרית ישנה, מפשיט אותה מכל מה שיש לה, דוחף כלוב, שם באקט, משפר לה את הצורה, משקיע במצטבר אולי טיפה יותר אבל הרכב שלי. לתמיד. כל פעם שאחפוץ אוכל לנהוג בו. או אקח משהו זול ומעפן באותה דרגה כמו של הזבל שהוא יכניס למירוצים, אשפר אותו עד לרמה של 100K וגם אז ידי תהיה על העליונה, היות והרכב שלי ומתי שבא לי אני יכול לנהוג בו (כאשר מתאפשר במסלול כמובן). זו השקעה חד פעמית של 100 אלף. אבל כל עונת מירוצים לשים 100 אלף, משמע כל שנה 100 אלף? נו באמת. 6777 לחודש למשך שארית חייך כדי להמשיך להשתתף בליגת מרוצים שיכול להיות ותעוף ממנה או לחלופין תדפוק את האוטו.

והרי מה קורה אם דפקת את האוטו? אתה חושב שה-6777 יפסיק לרדת לך מהחשבון? לא. אתה תמשיך לשלם, תוסיף לכך את עלות התיקון, ואולי אף תפספס כמה סבבי מרוצים ואימונים. רק כדי לתקן רכב שלא שייך לך בכלל. והעלות לא תהיה זולה לתיקון הרכב. כך שאתה תשלם עוד הון קטן. בקיצור - הזוי.

היחיד שאני מתאר לעצמי משתתף בזה זה ילד לאבאל'ה עשיר שלא יודע ערך לכסף, שאבא מכניס מיליונים כל חודש הביתה, ולילד משעמם. אז יאללה, הנה תחביב טוב.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם

היחיד שאני מתאר לעצמי משתתף בזה זה ילד לאבאל'ה עשיר שלא יודע ערך לכסף, שאבא מכניס מיליונים כל חודש הביתה, ולילד משעמם. אז יאללה, הנה תחביב טוב.

קראת קודם את הקישור ששמתי על בר ברוך?

יש בישראל כ-90 אלף מיליונרים. כלומר סמפיק אנשים שהם קהל יעד פוטנציאלי. אפילו יותר מספיק.

יש לך סטראוטיפים נורא נוקשים על אנשים ועושר וכסף וערך של כסף. אתה מפזר הרבה רמיזות על מצבך הכלכלי. אני מרשה לעצמי לנחש בעדינות שאתה לא ב90 האלף שהזכרתי למעלה. גם אני לא. אבל מכיר כאלו, כפי שכבר כתבתי, ששולחים את הילד לתחרויות קרטינג בעלות של אלפי שקלים בחול. וכאלו שמממנים לילד התחלה של קריירה במרוצים. וכאלו שסתם מחזיקים צי מכוניות בשווי של למעלה ממיליון שח, רק כי הם יכולים ובא להם להתלבט בבוקר בין אבארט לבין פרארי.

אתה כאילו מפספס את הנקודה. אתה לא קהל היעד. אתה לא מספיק עשיר. לך לא מספיק חשוב להתחרות. השיקול שלך והחישובים שלך של מה השווי של 100,000 בחיים הוא לא השיקולים של מי שכן נמצא בקהל היעד. והכל טוב. אבל למה זה חייב תמיד להגיע בגיחוך על ״ילד לאבאל׳ה עשיר״? ועוד לחשוב שאני בערך האדם הכי שמאלני בפורום הזה....

פורסם

אני מכיר לא מעט אנשים עשירים, מבכירי המשק אפילו וביניהם בנקאים (2 יו"ר דירקטוריון של שני בנקים גדולים), אנשים חשובים בתחומים שונים שהם נמצאים במקומות מאוד גבוהים מבחינת טבלאות שכר והכנסות, ואני יודע איך הם חושבים. אני עם יד על הלב יכול לומר לך שהם לא יעשו שום דבר כזה. אבל זה רק כ-10 אנשים מתוך ה-90 אלף שציינת, כך שיכול להיות. התפיסה שלי לגבי אנשים עשירים וערך של כסף בא מניסיון עם אותם אנשים, כמו שציינתי. ומדובר על היכרות אישית. כמו כן יצא לי לראות לא מעט אנשים שהיכרות חולפת אקראית לא ארוכה, וגם ההתנהלות שלהם לגבי כסף מאוד דומה למה שאני מכיר. אבל שוב, פה צריך רק 24 אנשים מתוך כמות ענקית של אנשים. כמובן שיש אנשים שתפיסתם שונה משלי ומשל אלו שאני מכיר.

נ.ב

לא רומז כלום לגבי מצבי הכלכלי. אני ממש לא במצב שיכול להרשות לעצמי לזרוק 100 אלף ככה לאיזה בילוי. אומר את האמת, גם 10 אלף אני אחשוב 10 פעמים לפני כן. אמרתי שאם הייתי רוצה הייתי יכול והאפשרות מצויה בידי, ולמרות זאת לדעתי זה הזוי.

ואני לא רק לא מספיק עשיר, אני לא עשיר בכלל.

פורסם (נערך)

שמע סמירו אתה רק מוריד מעצמך עם כל מילה שאתה כותב - באמת.

זה שלך אין לזה כסף ואותך זה לא מספיק מעניין זה בסדר ולגיטימי, אבל - אתה לא קים, והאנשים הם לא אזרחי צ' קוריאה - כלומר, דעתך היא לא דעת הכלל ואיש איש עם רצונותיו ועם מה שבא לו להוציא כסף עליו.

כמות הRZRים למיניהם שמוכרים פה רק מוכיחה את צדקתי, ישראל היא מדינה עם המון עשירים, או ממונפים, או אנשים עם מינוס שחושבים שהם עשירים ולא יודעים להתנהל כלכלית - כך או כך, הם מוציאים הון על בולשיט לא הגיוני, שזה בדיוק מה שראם סמואל מציע להם.

להגיד לך שאני הייתי משלם כסף כזה על משהו כזה? לא, להגיד לך שזה משהו שהייתי ממליץ למישהו שאוהב את התחום ויש לו את הכסף? גם לא.

אבל זה לא הופך את זה ללא רלוונטי ומבחינתי כל יוזמה מבורכת.

באשר לפיקנטו - רכב ברישוי אפור כנראה באמת יעלה פחות, יאללה תחתוך ל25,000 לפיקנטו 1.2 ידנית 3 דל'.

ובאשר לאחזקה - אם אתה מתחרה סופ"ש אחד כל חודש אז אתה מוציא על כל סופ"ש כזה 5 אלף ש"ח בקלות... בעצם יודע מה? אולי אני מוציא 5, אתה, ממה שאני קורא בפורום כנראה תוציא 6 ואולי יותר, כי למכונאים צריך לשלם ואני לא רואה אותך מפרק בולם נוזל, או מחליף תושבת מנוע.

עגלה ורכב מתאים כבר הזכרנו?

העלות של ה'אליפות ראם סמואל' הזאת (וזו דעתי הכותרת שצריכה להיות, כי למדינת ישראל אין כל קשר לסיפור) משקפת עלות שנתית של אחזקת רכב מירוץ אם מתחרים 9-10 סופ"שים בשנה (אני יודע שכאן מציעים פחות). ההבדל הוא שפה אתה לא צריך לבזבז זמן להכין רכב (או לשלם על זה המון כסף) אתה רק משכיר אותו, יחד עם צוות מכונאים.

מי שרוצה לעשות ספורט מוטורי בזול, עם כל הצער שבדבר יצטרך לחכות שתקום פה ליגת אוטוקרוס חובבנית או לחילופין ללכת להתחרות בבן התותח של מני בקארטינג, זה אגב קטע גלובלי (אם כי בביצה הקטנה שלנו זה אכן מוקצן).

עריכה:

כשאתה כותב שאתה לא תהנה ממירוצים בפיקנטו קאפ - כי זה פיקנטו, אתה רק מוכיח שאין לך מושג מה זה מירוצים. מבטיח לך, שההבדל בין פיקנטו קאפ לקליאו-ספורט קאפ לבמוו 328 E46 קאפ הוא זניח. כשכולם נוהגים על אותו הרכב - הדבר היחיד שסוג הרכב משםפיע עלוי הוא הקצב שבו דברים קורים (והקצב שבו אתה צריך לחשוב), בארץ - *לדעתי האישית* קשה מאד עד אי אפשר לעשות מירוצים אמיתיים עם יותר מסופרמיני (לפחות לא בצורה הגיונית ובטוחה), אין פה מספיק מסלול לזה לא לאורך ולא לרוחב.

עריכה אחרונה על ידי shellcase

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מצד אחד כותב שעם כל מילה שלי אני מוריד מעצמי ומצד שני אומר שתחרות עם רכב עם מנוע 1.2 והנעה קדמית כמעט לא שונה מבמוו משושת צלינדרים עם הנעה אחורית.

פורסם

אתה מבסס את הדבריך שלך על גראן טוריסמו או על אסטו-קורסה?

פעם הבאה שאתה בגרמניה, קח חבר ותשכירו סוויפט ספורט מירוצים באחת החברות שם, אחרי זה נדבר.

במסלול, כשכל הרכבים אותו דבר - סוג הרכב זה הדבר הכי לא רלוונטי.

הדוגמא לפיקנטו קאפ אגב, הייתה נטו כדי להמחיך עלויות של מירוצי מכוניות חצי מקצועיים עם הרכב הכי זול שיש.

נ.ב.

שכחתי להוסיף לעלויות למעלה לבוש לנהג שיעלה לפחות 5000 ש"ח (שאגב יש לו תוקף ל5 שנים או פחות (תלוי מה)).

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אני מכיר לא מעט אנשים עשירים, מבכירי המשק אפילו וביניהם בנקאים (2 יו"ר דירקטוריון של שני בנקים גדולים), אנשים חשובים בתחומים שונים שהם נמצאים במקומות מאוד גבוהים מבחינת טבלאות שכר והכנסות, ואני יודע איך הם חושבים. אני עם יד על הלב יכול לומר לך שהם לא יעשו שום דבר כזה. אבל זה רק כ-10 אנשים מתוך ה-90 אלף שציינת, כך שיכול להיות. התפיסה שלי לגבי אנשים עשירים וערך של כסף בא מניסיון עם אותם אנשים, כמו שציינתי. ומדובר על היכרות אישית. כמו כן יצא לי לראות לא מעט אנשים שהיכרות חולפת אקראית לא ארוכה, וגם ההתנהלות שלהם לגבי כסף מאוד דומה למה שאני מכיר. אבל שוב, פה צריך רק 24 אנשים מתוך כמות ענקית של אנשים. כמובן שיש אנשים שתפיסתם שונה משלי ומשל אלו שאני מכיר.

נ.ב

לא רומז כלום לגבי מצבי הכלכלי. אני ממש לא במצב שיכול להרשות לעצמי לזרוק 100 אלף ככה לאיזה בילוי. אומר את האמת, גם 10 אלף אני אחשוב 10 פעמים לפני כן. אמרתי שאם הייתי רוצה הייתי יכול והאפשרות מצויה בידי, ולמרות זאת לדעתי זה הזוי.

ואני לא רק לא מספיק עשיר, אני לא עשיר בכלל.

סלח לי, אבל עשרה אנשים זה מעט מאוד. זה גם יותר מזה. איפה הם גרים? מה הם אוכלים? מה הם לובשים? איך הם מגיעים לעבודה? למישהו מהם יש איזה מקרר יינות טוב בבית? אין לזה סוף. אני מניח שאתה לא יודע על איזה תחביבים כל אחד מהם או בני משפחתם מוציא עשרות או מאות אלפי שקלים, ועל כל דבר בעולם אפשר להגיד "ילד לאבאל'ה עשיר שלא יודע ערך לכסף".

שוב, לא מנסה לשכנע אותך לחסוך ולהרשם, או לזכות בלוטו ולהרשם. אם הייתי מיליונר עם יכולת להוציא 100,000 על תחביב, הייתי נרשם. למה? מאותה הסיבה שברמה הכלכלית הוצאתי כבר X שקלים על ימי מסלול, קורסים ואפילו גיחה אחת לרינג: זה כיף ואני נהנה מזה.

פורסם

אני לא מבין למה אנשים מתמרמרים על המחיר.

מי שחשוב לו להתחרות וזה בדם שלו, ושיש לו כסף (טוב נו, בעיקר מי שיש לו כסף). זה יתאים לו.

אישית לי זה לא מתאים . אין לי כמות כזו של כסף להוציא על תחביב בשנה, ואני בכלל בענייני דריפטים; לוקחים איתך 4 ג'אנטים וצמיגים, הולכים לאימון חצי יום ב 400 ש"ח וסגר לי את היום. בכיף. מעבר לזה אין לי זמן להשקיע.

גם אם היה לי את הכסף, לא מספיק חשוב לי להתחרות בצורה כזו.

או בקיצור - זה מתאים לאנשים מסויימים ואני אישית אשמח לצפות בזה.

אבל לבכות על המחיר זה כמו שמשיהו יבכה על מכיר של פורש חדשה. מי שבוכה על עלות כזו, כנראה לא בקהל היעד.

בשביל זה יש גם ימי מסלול מסודרים, למי שרוצה לבוא לקבל קצת זמן מסלול בתשלום סימלי (כן, 400 ש"ח זה תשלום סימלי).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...