Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

- האם יש רכבים שידועים בשמשמות איכותיות המגנות משמש? (אשמח לדעת דגמים, זה חשוב לי בבחירת הרכב)

- האם יש מדבקות/ ציפוי איכותי ואמין שאפשר לשים (ואז אשמח לדעת איפה והערכת מחיר)

תודה

פורסם

זה אמנם לא חוקי ובמקרה של תאונה אתה עלול למצוא את עצמך לכוד בתוך הרכב - אבל כל מכוני הציפויי בד"כ גם מחזיקים סלילים בדרגת חסימת אור 5% עם הגנת UV גבוהה וזה בעצם על גבול השקוף.

ציפויים איכותיים כמו LUMAR האמריקאים או מושב חניתה הישראלי יעשו עבודה טובה מאוד.

זה לשיקול שלך ובאחריות שלך בלבד

במקרה הלא נעים במכון טסטים תתבקש להוריד את הציפוי.

במקרה הפחות נעים אתה תצטער ששמת אותו במידה ותמצא עצמך לכוד בתוך הרכב (במקרה ושרדת :| ואתה עדיין מסוגל לזוז :? )

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
במקרה של תאונה אתה עלול למצוא את עצמך לכוד בתוך הרכב - אבל כל מכוני הציפויי בד"כ גם מחזיקים סלילים בדרגת חסימת אור 5% עם הגנת UV גבוהה וזה בעצם על גבול השקוף.

אני שמעתי את הטיעון הזה, ומהצד השני של המטבע את הטיעון שאי-ניפוץ חלון הצד הודות לציפוי ישפר את הבטיחות - אני לא משוכנע על ידי שתי הטענות.

גם אם נניח שהם עשויים מחומר בעל אותה רמת עמידות, ציפוי למטרת סינון UV והכהיה דק משמעותית מציפוי שייעודו מניעת התנפצות.1 וגם במקרה של ציפוי "בטיחות" שכזה, ראיתי רק מבחנים במהירויות אטיות.2

כל הסיכויים הם שבהתנגשות חמורה מספיק, חלון המצופה למטרת סינון UV יתנפץ גם הוא, ולא תהיה השפעה על הבטיחות לכאן או לכאן, למעט אולי שינוי בגודל רסיסי הזכוכית.

1 http://www.johnsonwindowfilms.com/dealer/articleView.php?ARTICLE_ID=120

2 המבחן

נערך במהירות 16 קילומטרים לשעה בלבד, עם ציפוי בטיחות מהעבים ביותר שבנמצא. עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

השאלה היא לא בהכרח אם החלון יתנפץ - אלא איך הוא יתנפץ...

בחלונות לבתים זה היום תורה שלמה של איזו שמשה מתאימה לאיזה שימוש - טריפלקס, כפולה, מחוסמת וכך הלאה.

בכל מקרה אצלי ברכב אחד יש -

צלון בשמשה האחורית - חייב לציין שאני לא מרגיש בשום צורה שזה מוריד לי מיכולת הראיה אחורנית.

הצללה של 40 אחוז לחלונות האחוריים

והצללה של 5 אחוז לחלונות הקידמיים - כן, אני גם בלבטים של האם זה יכלא אותי ברכב או יגן עליי מרסיסים ובסוף מה שהכריע אותי היה הרצון לא להחשף לקרני השמש.

זה עושה הבדל של באמת מילולית - אור וחושך - הרכב נעים, מתקרר מיד!

אבל לשמשה הקידמית אני לא מעז.

עברתי כבר שני טסטים בלי לנסות בכלל להסתיר את זה.

ברכב השני - יש הצללה לכל חלונות הרכב ישירות ע"י היצרן וגם השמשה הקידמית מטופלת נגד UV - זה פשוט תענוג! מהשניה שמתניעים את הרכב עם המזגן הוא מתקרר.

הרכב שהחליף אותו - היה לא ממוגן כלל נגד UV - לקח לרכב קרוב לחמש דקות להתקרר ביום חם, מסנוור, לא נעים על העור.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

היו פה על זה מספר שרשורים. בקצרה : ברוב המוחלט של רכבים מודרניים השמשה קדמית מסננת 96٪ UVa+b בדיוק כמו משקפי שמש טובים.

הצדדיים גם אבל באחוזים קצת פחות טובים 65٪.

יש קשר קל בלבד בין סינון UVA למהירות שהאוטו מתחמם בחנייה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
צלון בשמשה האחורית - חייב לציין שאני לא מרגיש בשום צורה שזה מוריד לי מיכולת הראיה אחורנית. הצללה של 40 אחוז לחלונות האחוריים; והצללה של 5 אחוז לחלונות הקידמיים - כן, אני גם בלבטים של האם זה יכלא אותי ברכב או יגן עליי מרסיסים.

לא זה ולא זה. ציפוי למטרת הכהיה וסינון UV לא נועד למנוע התנפצות של החלון, בוודאי שלא תחת כוחות של התנגשות רצינית.

זה עושה הבדל של באמת מילולית - אור וחושך - הרכב נעים, מתקרר מיד![...] זה פשוט תענוג! מהשניה שמתניעים את הרכב עם המזגן הוא מתקרר. הרכב שהחליף אותו - היה לא ממוגן כלל נגד UV - לקח לרכב קרוב לחמש דקות להתקרר ביום חם, מסנוור, לא נעים על העור.

הנתונים שאני ראיתי בנושא מצביעים על ירידה לא משמעותית בטמפרטורה הפנימית של הרכב.

פורסם

וקטרה 2004 מגיעה עם חלון מוגן מהמפעל

לא יודע לגבי הנתונים

אבל ברכב עם הגנה כלשהיא מהמפעל נגד קרני השמש

הנסיעה הרבה הרבה יותר נעימה מאשר רכבים אחרים בבית שלא מגעים עם הגנה זאת

(VITO, ML ,קורולה)

פורסם

תשמעו - באופן מעשי, אצלי היה הבדל מהותי מאוד לאחר ביצוע ציפויים בסובארו לעומת המצב הקודם שלה.

הדודג' שזה הרכב הנוכחי שלי - בכלל מתקרר כאילו במקום וברגע בו הודלק מזגן.

המיצובישי - לקח מספר דקות.

בסובארו לאחר ציפוי החלונות - כשאני מחנה את הרכב בחוץ גם ביום הכי חם - אם יש צלון פרוס לשמשה האחורית, אם יש "משקפיים" על השמשה הקידמית - לאחר ביצוע הציפויים בחלונות - אני פשוט מסוגל לשבת ברכב, להתניע אותו ולחכות את ה20 שניות האלה שהוא מתקרר בהן.

לפני הציפויים הייתי נעמד מחוץ לרכב או פותח חלונות כמעט בכל פעם ומחכה חצי דקה לפחות.

באופן מעשי יש הבדל מובהק בין לפני ואחרי - זו אחת התוספות שאני לא רואה את עצמי חי יותר בלי - זה חובה, MUST מבחינתי בכל רכב בארץ.

השנקל שלי, הנסיון שלי

Pioneer TS-X150

פורסם
תשמעו - באופן מעשי, אצלי היה הבדל מהותי מאוד לאחר ביצוע ציפויים בסובארו לעומת המצב הקודם שלה.

ב"באופן מעשי" אתה מתכוון "לפי התחושה האישית שלי", כי לא מדדת עם מדחום. התחושות שלנו הם לא בדיוק מדד מדויק...

פורסם

ברכב השני - יש הצללה לכל חלונות הרכב ישירות ע"י היצרן וגם השמשה הקידמית מטופלת נגד UV - זה פשוט תענוג! מהשניה שמתניעים את הרכב עם המזגן הוא מתקרר.

אפשר לשאול איזה רכב זה ?

פורסם

UV למרות שזו הקרינה שצריך לפחד ממנה אינה מחממת בצורה מוחשית.

הקרינה המחממת אך אינה מסוכנת היא IR. זה תחום גלים שונה לגמרי. ציפוי IR לא יחסום UV ולהפך.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
אפשר לשאול איזה רכב זה ?

האחד סובארו B4 2010 שהדלתות הצידיות בה עברו ציפוי של לומאר ומאחור יש צלון מגן UV.

השני דודג' ניטרו 2008 שכלל החלונות שלה מוצללים כולל הסאן רוף והשמשה הקידמית שקופה ומהווה הגנה חלקית.

חן (ג.) - לא יודע מה לאמר לך - לא בדקתי עם מדחום אני כן יכול לאמר לך שלפני ההגנות פשוט לא יכלתי לשבת בתוך הרכב - הייתי מתניע ונשאר לעמוד בחוץ מספר שניות - לאחר הציפוי - המצב הזה לא קורה יותר והרכב מתקרר לחלוטין בעניין של שניות בודדות. אני לא חולם או הוזה את זה - זו המציאות לאחר ביצוע הציפויים.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...