Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוודאי שהוא צריך להגיש תלונה במשטרה

על פניו נראה שעבדו עליו

הוא קנה רכב עם 205,000 אבל מתברר שכבר לפני שנתיים היו לרכב 221,000

משום מה יש כאלה שחושבים שזו התנהלות תקינה.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני חודש קניתי רכב שנת 2009 עם 205,000 קילומטר, השבוע נכנסתי למוסך מורשה וגיליתי שהרכב היה כאן לפני חצי שנה ב 230,000 קילומטר....

ברשיונות כתוב שלרכב היה בטסט האחרון 190,000 קילומטר אבל שנגשתי למשרד הרישוי לקבל רשיונות קודמים גיליתי שלפני שנתיים היה כתוב לו ברשיונות 221,000 קילומטר....

מה אפשר לעשות במצב כזה?

התקשרתי למי שמכר לי את הרכב והוא אומר שהוא אמר לי ביום שקניתי את האוטו שהחליפו את הלוח שעונים (דבר שלא באמת נאמר לי)

אני רק שאלה, מי העביר את הרכב טסט כשהיה רשום 190,000 ק"מ? האם זה אתה שניגשת למכון רישוי או הבעלים הקודמים?

אם זה אתה - יש קצת בעיה הייתי אומר, אלא אם כן יש זכרון דברים חתום עם נסועה מדוייקת ביום המסירה.

אם זה לא אתה - הרי שיש לך קייס ענק. עלמוני פלוני ניגש למכון רישוי והעביר רכב טסט כשהנסועה שלו לאותה עת היא 190,000 ק"מ כאשר ידוע שלפני שנתיים מלאות הנסועה הייתה 30,000 ק"מ יותר!

ודרך אגב - אל תקשיב לשטויות שכתבו כאן. ראיתי והזדעזעתי. לא הייתי שותק על זה. הורדת קילומטראז' לא מתבצעת בתום לב. זו עבירה פלילית חמורה, גם אם מדובר "רק" ב 10,000 ק"מ. ושתדע - אם החליפו לוח שעונים - תדרוש לשאול את המוכר איפה החליפו, שכן אם החליפו ולא דאגו לעדכן קילומטראז' מדוייק אז יש לך קייס נגד מוסך. אני מניח שהוא יגמגם במסירת הפרטים, אולי לא :).

עומר :-)

פורסם

זיוף ק"מ יכול להיות רק קצה הקרחון, ומתחת יכולים להסתתר דברים הרבה פחות סימפטיים.

נכון שזה לא ממש משנה אם לרכב יש 205 אלף או 235, אבל בן אדם לא קם סתם ככה בבוקר ומחליט להוריד 30 אלף (או כמה שזה היה) מהקילומטראז׳ במיוחד אם ידוע שזאת עבירה פלילית (גם אם לא ידוע, אי ידיעת החוק לא פותרת מהעונש).

אולי הרכב עבר תאונה? אולי אפילו מדובר ברכב מזויף (כזה שנגנב והטביעו לו מספרי רישוי/שלדה/מנוע של רכב אחר).

אני הייתי מגיש תלונה במשטרה, במיוחד שיש לך את כל הפרטים של המוכר.

בנוסף, אם קנית בלי בדיקה, תעשה בדיקה במכון, ותצרף לתלונה את הטופס בדיקה ורישיונות קודמים.

לגבי איך לבדוק אם הרכב זויף, אני לא יודע איך, אבל אולי יש כאן אנשים שמכירים את תהליכים יותר טוב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שאלה שחשבתי עליה,

בואו ניקח רכב יחסית חדש בן פחות מ-5 שנים לצורך הדוגמא.

הרכב עבר כמה ידיים ובשנים האחרונות לא טופל במוסך מורשה יבואן.

יכול להיות שלפני כל טסט בן אדם יוריד ק"מ נוסח טסט קודם היה 30,000 ק"מ ובטסט

הבא 32,000 ק"מ וכך הלאה... הוא ירשום יותר ממה שהיה אבל בקצת.

יש דרך לעלות על זה? אם היבואן יתחבר עם מחשב הוא יוכל לדעת?

הרי אין תיעוד ק"מ בשום מקום וברכבים ישנים היו עובדים על אנשים חופשי!

מה קורה עם העניין הזה ברכבים חדשים כיום?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אין שום הבדל בין 200 ל230 אלף(לפחות לפי בדיקה שערכתי ביד 2), כמו שאמרתי, השופט יידחה את התביעה, אבל אני בטוח שתוכל למצוא עו"ד שישמח לקבל את התיק תמורת תשלום, לפחות משהו יצא מזה עם כסף.

איזה יופי שבדקת ביד2.

אבל לפי מחירון לוי יצחק לרכב מ2009 עם 205KKM אין הפחתה עבור ק"מ כלל ועבור 236KKM יש 4%.

אם נעלה על ציר הזמן את ההודעה של פות"ש:

לפני שנתיים (2016) בטסט: 221K

בטסט האחרון (2017 ככל הנראה): 190KKM

כאן כבר נעלמו 31KKM

במוסך לפני חצי שנה (תחילת 18): 230K

תוספת של 40K מאז הטסט

במעמד הרכישה (לפני חודש) 205K

נעלמו עוד 25K

וכמה הרכב עבר בפועל בחצי שנה הזאת? אולי 5K ואולי 20K.

נכון שאם מדובר ברכב זול אז הפחתה של 4-8% אינה משמעותית, אבל כן מדובר כאן בעבירה פלילית.

הזלזול שאתה מפגין בשרשור הזה אינו במקום.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

1.אני נוטה להאמין למוכר

2. אם היה רמאי היה יכול להוריד הרבה יותר.

3.אין הבדל במחירון, גם אם יש זה הבדל של כמה מאות שקלים, גם אם ילך למשפט, והשופט יחליט שמגיע פיצוי, יפתח מחירון ויראה שלא מגיע פיצוי, אז לפי מה הוא יתן פיצוי?

פורסם
שאלה שחשבתי עליה,

בואו ניקח רכב יחסית חדש בן פחות מ-5 שנים לצורך הדוגמא.

הרכב עבר כמה ידיים ובשנים האחרונות לא טופל במוסך מורשה יבואן.

יכול להיות שלפני כל טסט בן אדם יוריד ק"מ נוסח טסט קודם היה 30,000 ק"מ ובטסט

הבא 32,000 ק"מ וכך הלאה... הוא ירשום יותר ממה שהיה אבל בקצת.

יש דרך לעלות על זה? אם היבואן יתחבר עם מחשב הוא יוכל לדעת?

הרי אין תיעוד ק"מ בשום מקום וברכבים ישנים היו עובדים על אנשים חופשי!

מה קורה עם העניין הזה ברכבים חדשים כיום?

מצטרף לשאלה.

הגיוני יהיה לשים מנגנון דוגמת הe-fuse של סמסונג, שמקפיץ flag ברגע שהוא מזהה שהתעסקו עם תוכנת ניהול מנוע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

1. אתה מכיר את המוכר? אתה יודע מי הוא? למה אתה נוטה להאמין? שהוא שיחק בק"מ לפחות פעמיים? כמה לוחות מכוונים הוחלפו שם בתמימות?

2. רק לפי התיעוד שיש ברשות פות"ש הורדו מעל ל55K נכון ללפני חצי שנה.

לעומת התיעוד בטסט של 2016 עד היום הרכב איבד 16KKM, כמה נמחקו בדרך? לפחות 55K, כנראה שיותר.

3. עובדתית יש הפחתה במחירון, אם מדבור ברכב יחסית זול כמו מאזדה 3 ששווה 20-25K אז 8% מגלמים כ2000 ש"ח. אם מדובר במקרה הרכב שעולה 50K הסכום כפול. אבל אל תתן לעובדות להפריע לך.

כמובן שעם שינוי מהותי של ק"מ נכנסת שאלה של שגרת טיפולים והאם הרכב טופל כראוי לפי הק"מ האמיתי שלו

פות"ש, האם שמרת במקרה צילום מסך של המודעה? התכתבות כלשהי עם המוכר על פרטי הרכב?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אם לפני שנתים היה לרכב 221 אלף קמ

ולפני חצי שנה היה במוסך מורשה 230

ובטסט של שנה שעברה 190 זה כבר מסתכם בהורדה של כ 40 אלףk

והרכב גמע עוד 15 אלף קמ עד מעמד המכירה כלומר 55 אלף קמ

בנוסף יש גם פער של חצי שנה בין מכירת הרכב למוסך המורשה

זה עבירה פלילית לכל דבר לדעתמ אם המוכר ציין שהוא החליף לוח שעונים והוא הבחור שניגש לטסט בשנתים האלה תקבל פיצוי כלשהו ממנו ולדעתי גם מכון הרישוי אשמים ויצטרכו לקחת חלק בזה

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

פורסם

אם רוכש רכב חדש היה מקבל רכב בצבע כחול במקום בשחור כפי שהזמין, גם על זה ניתן לומר שלא נגרם לו כל נזק, הרי המחיר זהה, אך כאן תעלה הטענה של הרוכש כי לו ידע שהצבע כחול, כלל לא היה רוכש את הרכב ועל זה מגיע לו פיצוי (רכב בצבע הנכון או החזר כספי). זה מקרה זהה, מעבר לעובדה שמדובר בעבירה פלילית (תמימות, בטוח שאין כאן).

פורסם

מהצד הטכני אני יכול לספר כמה מקרים מניסיון שלי בעבר.

האוטו שלי היה עם 240.000 ק"מ. הכנסתי אותו לטיפול במוסך, מקבל אותו בסיום הטיפול עם 10.000 ק"מ. תקלה בלוח שעונים.

הולך למכון ספידומטרים ומבקש לעדכן ק"מ. שואלים איזה מספר אני רוצה שיופיע. אמרתי בערך מה שצריך להיות, לא זכרתי בדיוק. עידכנו ל 240.000.

נוסע עוד תקופה, ק"מ כבר באיזור 280.000 ק"מ.

יום אחד כל התצוגה נמחקת, לא רואים בכלל מה הקילומטרז'. הולך עוד פעם למכון ספידומטרים, שמים לוח אחר משומש. קילומטרז' 140.000. נוסע כמה ימים, רואה שהכל תקין. חוזר אליהם ומבקש לעדכן ק"מ.

שוב שואלים אותי איזה מספר אני רוצה שיופיע. גם פה לא זכרתי בדיוק, אמרתי תרשמו 280.000.

לא בא כמובן להצדיק את המוכר. זו רק דוגמה, מה קורה כשמחליפים ללוח שעונים משומש ברכב עם אלקטרוניקה יחסית פשוטה ששומרת את נתון הק"מ בלוח שעונים בלבד ולא במחשב מנוע ולא בשום מקום אחר.

פורסם

אם הוחלף לוח שעונים אז מישהו החליף וצריך להיות תיעוד.

בקש תיעוד, לפי תאריך ההחלפה והקילומטרז' בטסט שלפני ההחלפה אתה יכול להעריך כמה קילומטרים האוטו באמת עבר.

אחרי שתדע מה הקילומטרז' האמיתי תדע אם נגרם נזק ומה גודלו ורק אז תוכל להחליט מה לעשות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

במקרה הזה יש לך מסמך טסט עם רישום קילומטרז.

אם אמרת למוסך פחות ממה שרשום במסמך, ברור שהיתה כוונה להפחית ממה שבפועל.

פורסם

הוא קנה אוטו בן עשר עם ק"מ גבוה, מה אתה חושב שהוא מתוחזק כמו אוטו חדש? שיגיד תודה שהוא טיפל במוסך מורשה, רק זה מראה שהאוטו מתוחזק ברמה יותר גבוה מהממוצע לשנתון והקמ.

• תוכן חדש...