רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,586 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רק להבהרה, מדובר על השיא הכללי, לכל כלי רכב מכל סוג (לא השיא של רכבי כביש שממילא איטי בהרבה). השיא הקודם (6:11 דקות) נקבע ע"י סטפן באלוף בפורשה 956C בשנת 1983 והחזיק עד השבוע (35 שנים). השיא החדש קיצץ כמעט דקה שלמה ועומד על 5 דקות ו-19 שניות. ט י ר ו ף. לשבירת השיא הסנסציונית מתלווה גם סרטון וידאו שנראה פשוט לא מהעולם הזה:
הודעה אחרונה מאת snad, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם. אני משתמש חדש בפורום, מתנצל מראש במידה והשאלה שלי לא נמצאת בקטגוריה הנכונה. אז ככה. אני קונה רכב בפעם הראשונה ואני כל כך מעוניין ברכב שנמצא בגרמניה. הבנתי פה ושם בפורום שעל מנת לרכוש את הרכב מאירופה (EURO6), אני בעצם משלם בשורה תחתונה (205%) מאותו מחיר שמציעים עבור הרכב. האם זה מדויק? במידה וכן האם זה כולל הטרנספר (משלוח)?. עוד שאלה, במידה ואני פונה ליבואן רכבים כמו SMC ע"מ להיות צמוד לאיש מקצוע שיעזור לי בלהביא את הרכב, בכמה סך הכל יעלה יותר? תודה רבה על העזרה!
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 11.5 אלף צפיות
אז אני נוהג בקליאו 0.9 טורבו, מנוע קטן מאוד למרות שהאוטו כן זריז בסך הכל. העניין זה שבכבישים בין עירוניים ברגע שמגיעים ל 110-120 קמ״ש שעון הטורים כבר מצביע על 3K וב 130, מהירות שחוקית בחלק מהכבישים, הטורים מגיעים ל 3.5 (ב 100 הוא בערך על 2.5) ברור לי שהרכב זולל הרבה יותר דלק במהירויות כאלו אבל יותר מעניין אותי האם נסיעות קבועות כששעון הטורים נע בין 2.5-3.5 בהתאם לתנאי הדרך בעצם מזיקות למנוע ומקצרות משמעותית את אורך חייו או שהמנוע בנוי להתמודד עם טורים כאלו ובעצם אין שום בעיה עם כך? מן הסתם זה לא קרוב בכלל לתחום האדום ועדיין, אני לא רוצה ליצור בלאי מואץ אבל מצד שני, וואלה לפעמים לא בא לי להתקע על 90-100 בנתיב הימני בכביש של 120 קמש לאורך כל הדרך.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
חוץ מאביזרי הבטיחות הקיימים נוספו עתה גם זיהוי הולכי רגל ובקרת שיוט אדפטיבית שיוצעו כסטנדרט בכל הדגמים, כאשר התרעה על שטח מת במראות, התראה על תנועה חוצה מאחור כולל בלימה והתרעת עייפות נוספו לכל הדגמים מלבד גרסת הבסיס. כל הדגמים הוזלו בשיעור של 3000-5000 ש״ח, כאשר יש הנחה נוספת כרגע בסכומים דומים, כך שמחיר הרכב יתחיל ב133,900 ש״ח. לפרטים. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
מדובר ברמת גימור אינטנס הכי גבוהה שמשווקת בישראל. אעשה את זה קצר ולעניין: יתרונות: 1. נסיעה מהנה , נוחה ומפנקת. 2. עיצוב חיצוני מאוד מרשים - מושך מבטים 3. מושבים מפנקים משולב בריפודי עור . 4. איכות תא נוסעים\פלסטיקה גבוהה ועיצוב פנימי מרשים. 5. תאורה מגניבה בתא נוסעים יוצרת אווירה יוקרתית. 6. מסך מולטימדיה גדול ומרשים . 7. לוח מחוונים מרשים ניתן לבחירה! 8. תא מטען נפתח ללא מגע יד ( לא תמיד עובד אבל מגניב) 9. חסכוני מאד חסרונות: 1. דיליי בהעברת הילוכים במיוחד בפקקים ( צריך להתרגל לגיר הזה ולזרום איתו ...) 2. שמעבירים למצב רוורס צריך להמתין לפחות 3-4 שניות ואז האוטו מתחיל לזוז. כנ"ל לגבי חיישני רוורס. 3. תקלות חשמל - בארץ מרכיב…
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום. אני מנסה לגבש קבוצה (יותר כמו רשימה) של אנשים אשר מעוניינים לרכוש את הרנו זואי החדשה (40). כרגע בשלב מאוד ראשוני של בירור מפרט מקרסו. בינתיים נאמרו לי מספר מחירים שונים (135,143,155 אש"ח), ומועד משלוח של ה1 לאוגוסט. ייצרתי טופס קטן למתעניינים, מוזמנים להירשם שם. מחר אגש לסוכנות בראשל"צ לדבר איתם (פעם נוספת) לגבי האפשרות להזמין רכב. תודה. https://goo.gl/forms/vLrEx0ktK8gzPS862
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 11 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
שלום. ברשותי קורולה 2014 מזה שנתיים וחצי שנקנתה מליסנג. האכב כיום עם 107א קמ. טיפולים לפי הספר. ב90 א הוחלפו מצטים מקוריים לפי טיפול בנסיעה עירונית חולון ת"א אני בקושי מגרד רת ה1:8 בצריכת דלק. נסיעה עירונית קלאסית פקוקה של 7 קמ לכל כיוון פלוס קצת בעיר פיזור ילדים כך שיוצא כ20 קמ ביום. מחוץ לעיר אין בעיה ודי סביר( הגעתי בנסיכה משולבת כחצי חצי- 10.5 עד 11, ופעם נסיעה לאילת עם כ15-16 לרכב מלא משפחה וציוד) בכל קריאה על הרכב וחוות דעת מצויין כי הוא חיסכוני ( מוצהר 17 לליטר ובפועל ממבחני דרכים זה היה בין 11 ל13 בנסחעה משולבת כך קראתי באתרי רכב- רחוק מאוד ממה שיוצא לי) אציין כי אני נוהג חיסכוני נורית אקו דולקת קבועה ולכן מאוד מתסכל שצריכת הדלק גבוהה כמו ג…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים, אני שוכר רכב בליסינג פרטי מאחת מחברות הליסינג. במסגרת ההסכם אני מקבל מהם חבילת טיפולים. בטיפול האחרון הופניתי למוסך שלהם. החליף שמן והחליט לבחליף גם בלמים אחוריים. לא נאמר לי שזה בתשלום או כמה זה יעלה. קיבלתי היום דרישה לתשלום מחברת הליסינג המורכבת ממחיר הבלמים ו״דמי טיפול״. הדמי טיפול הביא לי את הסעיף. עכשיו מילא להחליף לי בלמים בלי לשאול או ליידע מה המחיר. אולי אני יכול לטפל בזול יותר? אחרי שהטיפול בוצע השמן מהמנוע התרוקן, הלכתי ורכשתי 4 ליטר שמן ומילאתי ונסעתי בהוראת חברת הליסינג למוסך מורשה יונדאי שאמר לי שאלך למי שעשה לי את הטיפול, שכנראה לא סגר שם משהו טוב. אז אני שואל, האם זה בסדר שהם ידרשו דמי טיפול ואני על החצי י…
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ביום חמישי האחרון מסלול המירוצים בערד פתח באופן רשמי את שעריו. משה היה שם וחזר לספר איך זה נראה, מרגיש, ומריח.
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אחרי התקנת בתי מראה מתקפלים חשמלית, הפרויקט הבא שהחלטתי לבצע ברכב הוא התקנה של מראות חיצוניות מתכהות ומחוממות. ברכב שלי (2 ליטר TSI) כבר מותקנת מראת מרכז מתכהה, והנחתי שהתקנת מראות חיצוניות מתכהות יהיה פרויקט פשוט וקל. המראה המרכזית היא אלקטרו כרומטית מתוצרת Gentex. היא מכילה שני חיישנים: חיישן קדמי שבודק את מצב התאורה הסביבתית וחיישן אחורי שבודק סינוור. המראה מופעלת רק כאשר האור הראשי ברכב דולק. כאשר החיישן הקדמי מזהה חושך והחיישן האחורי מזהה תאורה חזקה, המראה הופכת תוך שניה או שתיים לכהה, זאת בשל פילם אלקטרוליטי שמותקן מאחורי הזכוכית. הנה סרטון שמסביר את אופן הפעולה: . כדי לבדוק האם המראה מתכהה יש להדליק את האור, לכסות את החיישן הקדמי עם האצבע ובו בזמן להא…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
חשבתם שמנוע 1.0 ליטר הוא קטן מדי בשביל סיאט איביזה? אז חשבתם. מהיום תוכלו לקבל אותו גם באאודי Q2. בתמורה לביצועים הפחות טובים (באופן מפתיע לא בהרבה פחות טובים), תקבלו אבזור עשיר יותר ותשלמו מחיר נמוך יותר.
הודעה אחרונה מאת yaninyo, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מישהו יודע איפה אפשר להשחיר סמלים בחדרה או באיזור?
הודעה אחרונה מאת SiMbA208, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 6 אלף צפיות
מקסים סוגר 4 שנים עם רנו קליאו ספורט. זה מה שהיה לו לספר לנו עליה.
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
במהלך סוף השבוע שברולט חשפו דור חדש לבלייזר, שהוחלף בזמנו ע"י הטריילבלייזר. אבל הטריילבלייזר עדיין נמכר, והבלייזר הוא ג'יפון (עם מרכב אחוד) ולא רכב שטח (עם שלדת סולם), ו... בקיצור, כל הפרטים בכתבה של יואב.
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
שלום, אשמח לקבל הסבר מה ההבדל בין בקרת שיוט רגילה לבין בקרת שיוט אדפטיבית. אצלי ברכב קיימת האפשרות: CRUISE CONTROL בקרת שיוט ומגביל מהירות. רוב הסרטונים ביוטוב הם על בקרת שיוט אדפטיבית וראיתי סרטון אחד בעברית שמסבירים מה זה ואיך זה פועל, אין לי את הרכב המופיע בסרטון, ובאתר היבואן במפרט הרכב שלי יש X ליד השורה של בקרת שיוט אדפטיבית, מה שאומר שאין ברכב אופציה כזאת בכלל, אבל כן יש לי בקרת שיוט רגילה. מה שאני רוצה לדעת זה מה ה - CRUISE CONTROL בקרת שיוט ומגביל מהירות שיש לי יכול לעשות או לא לעשות לעומת הבקרת שיוט האדפטיבית, תודה רבה. * לפי מה שאני מבין זה שבבקרת שיוט רגילה הרכב לא יסע לאט אחרי הרכב מלפנים במידה ויהיה ולא יעצור עצי…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מדובר על HONDA HRV 2017,הסתכלתי בספר רכב וכתוב לחץ של 30 בקדמיים ו29 באחוריים. משום מה,הלחץ בצמיגים היה 38(לא יודע אם אחד מבני המשפחה ניפח). אז הורדתי את הלחץ ל30 לכולם וכאשר הנעתי קיבלתי הודעה כזאת עם סימן קריאה שקשורה ללחץ של הגלגלים. השאלות שלי: 1-מה הלחץ שאמור להיות בדגם הזה בגלגלים הקדמיים והאחוריים(מדובר על צמיגי מישלן). 2-הבנתי שצריך לכייל כל פעם את החיישן הזה של הלחץ כאשר מנפחים או מורידים אוויר,למה זה ככה? תודה רבה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת FuriousLift, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הי. אולי למישהו יש רעיון איך לפתור את הבעיה הבאה? בפריוס פלוס 2015 שלי, לא משנה איזה מטען אני מחבר לשקע מצת (ניסיתי גם 2.1A ואפילו 3.1A), הסלולרי שלי נטען ממש לאט, לפעמים אפילו אחוזי הסוללה יורדים. המצב לא משתפר אם אני מחבר ישר לשקע usb המובנה ברכב. יש לי גם פריוס (רגילה) 2010 והיא מטעינה סבבה, גם עם אותם המטענים בדיוק. הסלולרי עצמו גם לא משנה, אותו דבר גם עם הגלקסי s6 שלי וגם עם הוואן פלוס x של אשתי. רעיונות? בני
הודעה אחרונה מאת XVSTI, -
-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
אני רוצה להעלות נקודה שמאוד מפריעה לי בשוק הרכב הישראלי, והיא החזירות הגדולה במיוחד של יבואנים מסויימים. לאורך הדיון אני אעשה השוואה בין השוק הבריטי לשוק שלנו. אני מניח שהמיסים על רוב הרכבים שאעלה בדיון הם דומים וגם עלויות הייבוא, באופן יחסי לשוק הבריטי - דומים [כלומר נשמר יחס X בין רכב Y ל Z בין השוק שלנו לשוק הבריטי]. כמובן שהרכבים שמעניינים אותי הם רכבים ספורטיביים עממיים כגון 208GTI, אבארט וכד' יצרתי את המסמך הבא, תוך דגש על דגמים בסיסיים כמה שיותר דומים [ברמת מספר הדלתות והגיר, בעיקר. כלומר נניח המחיר של גולף GTI בישראל הושווה לגולף GTI עם 5 דלתות ו DSG בבריטניה]. אפשר בקלות רבה מאוד לראות שיש יבואנים חזירים יותר וחזירים פחות. כל המחירים הם MSRP…
הודעה אחרונה מאת אשרי, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
אתמול ביצעתי פניה שמאלה מרחוב המלאכה בתל אביב לרחוב המסגר לכיוון מרכז עזריאלי ועד הצומת נסיעה של כמה מטרים היו 3 נתיבים שהשמאלי ביותר הוא בצבע לבן ונתיב אמצעי וימני היו צהובים רכב שלא נתן לי לעבור לנתיב השמאלי ביותר גרם לי להשאר בנתיב האמצעי הצהוב עד לנסיעה של כמה מטרים עד הצומת ששם ראיתי עמוד ועליו הרבה מצלמות מצרף תמונה לדוגמא של אותם מצלמות , במקום לא היה שילוט אכיפה באמצעות מצלמות נת"צ , בשביל לוודא שבאמת אין שילוט כזה נסעתי יותר מאוחר שוב מתחילת המסגר וכן אין שילוט אכיפה נתיב נת"צ . נא עזרתכם מה המצלמות האלה , האם אלו מצלמות נת"צ ודוח העירייה בדרך או מצלמות בקרה של העירייה ?
הודעה אחרונה מאת crazyj, -
-
- 3 תגובות
- 782 צפיות
שלום רכשתי קרוז 2015 מאוטו סנטר ב40 אלף. אני מתלבט איזה ביטוח לעשות לה, ההבדל בין מקיף לצד ג' הוא כ 2000 ש"ח.12 שנים שיש לי רישיון ואף פעם לא עשיתי תאונה,נוהג זהיר ולא טס בכבישים. במידה ויקרה שאני אפגע במישהו אפשר לעשות צד ג'. אם מישהו יפגע בי אז אני מתנהל מול הביטוח שלו. אני לא גר באיזור שגונבים ממנו והרכב לא כ"כ קורץ לגנבים. האם יש טעם לעשות ביטוח מקיף? שנתיים אחרונות הייתי עם פיקנטו 2012 וביטוח צד ג'. 4 שנים לפני כן עם אותה פיקנטו (הבאתי חדשה מהחנות) הייתי עם מקיף וחוץ מכסף שנזל מהכיס לא היה שום הבדל. מה דעתכם? מה השיקולים בעד לעשות מקיף? אני כרגע נוטה רק לצד ג'
הודעה אחרונה מאת asan24, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
..לצורך העברת טסט שנתי תודה לממליצים!
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 2 תגובות
- 811 צפיות
היי, הגיעו לידיי כמה אוזניות אלחוטיות שניתן לחברן לטלפון באמצעות בלוטות'. האם זה חוקי להשתמש בהן ברכב לשם קבלת שיחות? תודה
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
יש לי מצלמה שמצלמת את הנסיעה, חשבתי להתקין מצלמה שמצלמת גם פנימה, הגיעה לי המצלמה שהמליץ לי אלכס מהפורום. אבל אז חשבתי, לצלם את הנסיעה בסדר, אבל פנימה, מי מבינינו, עם יד על הלב בלי לשקר מי לא מוריד לפעמים יד אחת מההגה? או התרגל לנהוג עם יד אחת? או בנסיעות ארוכות נותן ליד אחת להשתחרר קצת, אני יודע שזה נשמע מצחיק, אבל הכוונה יד אחת מאחורי הראש, לכמה רגעים עכשיו זה לא קטנוניות, אלא אם תכלס ירצו לעשות בזה שימוש לרעת הנהג, אפשר, לא? התחלתי לחשוב לרגע, מצלמה שמצלמת את הנסיעה, כל עוד אתה נוהג בלי עבירות וכחוק אין בעיה אבל בתוך הרכב. אני לא מתכון לעשן נרגילה תוך כדי נהיגה, לא להגזים. וגם ברור לי שלא כל פעם יבקשו את הצילומים של פנים הרכב, אבל אם נניח קרה מ…
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
-
אני מתכנן לקנות 108 מ2015 שיש לה טסט קרוב, הייתי רוצה להנות מההנחה על האגרה שיש על רכבים עם מובליי (או מתחרותיה) אבל זה לא נראה משתלם בכלל, 2000+ שקל הוצאה ומקבלים רק 700 הנחה בשנה. האם יש מערכות זולות יותר (אולי יד שנייה) שעדיין מקנות את ההנחה על האגרה?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 38 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
בתאריך ה14/5 ביקרתי בסוכנות כלמוביל בלב המפרץ לצורך פתיחת הזמנה לKONA, התבקשתי לשלם דמי "שריון מחיר" על סך 2,000 ושילמתי. ב22 לאותו חודש ביטלתי את הזמנה של הרכב מסיבותיי. יש לציין שלא שולמה מקדמה או כל תשלום אחר למעט הדמי "שריון". נאמר לי שיקח כשבועיים עד שהזיכוי יבוצע והנה כבר חודש לאחר מכן עדיין לא זוכיתי, בכל פעם שאני מנסה לתפוס את איש המכירות שטיפל בי המזכירה שמחלקת שיחות אומרת לי שהוא בדיוק יצא או בנסיעת מבחן עם לקוח, ושהזיכוי יופיע ב"מועד חיוב הבא" (דעתה לא השתנתה כאשר ציינתי לפניה שמדובר בדייקרט, זה עדיין "במועד החיוב הבא") למי אני יכול לפנות בתוך הארגון לקבלת תשובות?
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי חברים, אני רוצה לקנות רכב משפחתי אמין ונוח ב-30-35K. רעיונות שעלו: קורולה 2008-2009, פוקוס 2013, אבל פתוח לרעיונות אחרים. הצעות, הערות ותובנות יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
השר לבטחון פנים, גלעד ארדן, ושר התחבורה, ישראל כץ, ניסחו יחד תיקון לתקנות התעבורה שיתן לשוטרים בשטח סמכות לתת קנס לרכב שחונה בחניה פרטית. כל הפרטים וניסוח ההצעה המלא בכתבה.
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם. נפתח פה אמנם שרשור בנושא "הנשק החדש" של המשטרה לא מזמן, הצ'קלקות על עמוד שעובדות באופן סולרי. לאחרונה ראיתי בכמה מקומות לאורך כביש את אותן הצ'קלקות בתוספת של מצלמה כביכול... ידוע למישהו אם זה אמיתי או גם סתם דמה?
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 8 אלף צפיות
אהלן לכולם, רכשתי רכב הכולל וו גרירה. אני לא חושב שבעתיד אעשה שימוש בוו הזאת. כדאי להסיר אותה? או שיש לה יתרונות שכדאי בזכותם להשאיר את הוו?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
קיבלתי בדואר מכתב שמשרד התחבורה מודיע שלי שבהתאם לרישומים הודפס כפל רישיון ושילמתי אגרה של 29 שמגיעה לי בחזרה. היות ואני לא רגיל שמשרדי ממשלה שולחים לי כסף והיות שהם מבקשים פרטים מזהים מרובים עולה החשד שמדובר בפישינג. כתובת המייל שהם מבקשים לשלוח אליה את הפרטים היא [email protected] שנראית לגיטימית לפי הסיומת. אמיתי או ניסיון עקיצה ?
הודעה אחרונה מאת chaimb, -