Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת מוביליי משתלמת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אולי אם לא תהיה מוסח בנהיגה, תבין למה לא.

מובילאיי זה תירוץ במקום פתרון לבעיה שנוח לאנשים לא לפתור, שמוגש, סליחה נכפה על קונים של רכבים חדשים, הרבה פעמים במקום מערכות אקטיביות מקוריות עדיפות, במסווה של הצלת חיים.

בפועל זה ניצחון של לובי מבריק, כאשר המפסידים הם אנחנו, שמקבלים רכבים שעברו פירוק והתקנה של מי יודע מה לפני שהגיעו ללקוחות, במקום רכבים עם מערכות אקטיביות מקוריות.

בדיוק, הוצאת לי את ההקלדות מהאצבעות ואי אפשר לומר את זה טוב יותר.

לא שאני מזלזל באיכויות המכשיר מוביליי, אבל אני כן יודע שהמון יצרני רכב פיתחו מערכות מצויינות שאף משתלבות עם הרכב כדי לספק את רמת הבטיחות הגבוהה ביותר (ראה ערך: בלימת חירום אוטונומית, בקרת שיוט אדפטיבית וכד') וכמו המון דברים כשהרכב מגיע לארץ "גונבים" לנו את המערכות האלו ומחליפים אותם במוצר אפטרמרקט פחות טוב.

אגב, זה די חוק לחיים - אפרטמרקט אף פעם לא יהיה טוב. לא משנה מה. כנ"ל בבטיחות. תמיד מקורי!

אני לא קיבלתי הנחה כלשהי, לא בביטוח הרכב ולא בטסט (אולי מישהו יכול לעזור לי בקטע הזה, אאוטלנדר 2016).

ההנחה מתבטאת בהנחה ברישוי הרכב (ז"א אם אתה מוסיף מוביליי בקניית רכב חדש חלק ממחיר האגרה מגולם במחיר המכשיר) ובחידוש ביטוח רכב קיים. ממה שאני מכיר אין הנחות על ביטוח חדש אלא רק על חידוש.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בדיוק, הוצאת לי את ההקלדות מהאצבעות ואי אפשר לומר את זה טוב יותר.

לא שאני מזלזל באיכויות המכשיר מוביליי, אבל אני כן יודע שהמון יצרני רכב פיתחו מערכות מצויינות שאף משתלבות עם הרכב כדי לספק את רמת הבטיחות הגבוהה ביותר (ראה ערך: בלימת חירום אוטונומית, בקרת שיוט אדפטיבית וכד') וכמו המון דברים כשהרכב מגיע לארץ "גונבים" לנו את המערכות האלו ומחליפים אותם במוצר אפטרמרקט פחות טוב.

אגב, זה די חוק לחיים - אפרטמרקט אף פעם לא יהיה טוב. לא משנה מה. כנ"ל בבטיחות. תמיד מקורי!

ההנחה מתבטאת בהנחה ברישוי הרכב (ז"א אם אתה מוסיף מוביליי בקניית רכב חדש חלק ממחיר האגרה מגולם במחיר המכשיר) ובחידוש ביטוח רכב קיים. ממה שאני מכיר אין הנחות על ביטוח חדש אלא רק על חידוש.

יש החזר יחסי על ביטוח *קיים* (לא חדש כמו שכתבת בטעות)

מובילאיי זה דבר שאכן לא יעזור יותר מדי לנהגים שגם ככה זהירים, בדכ אני מקבל ממנו התראה באותו רגע שאני גם ככה מגיב בעצמי.

מי שיודע מה היא התניה מבין ששמירת מרחק שמתבצעת באמצעות מובילאי היא דוגמא מעולה להתניה.

פורסם

להורים שלי היה מובילאי הדור הראשון והבעיתי ב-2 רכבים שונים (פסאט ופלואנס), כאשר אני נהגתי הוא צפצף כנדרש למעט בלילות שלא זיהה את הכביש. החסרון הנוסף הוא עוצמת הרעש של ההתראה שלטעמי גבוה מדי, אף על פי שהעוצמה הייתה 1 (הכי נמוכה).

פורסם
אין בעיה להדביק משהו על הרמקול כדי לאטום אותו עוד קצת.

אני לא מבין אפילו את האמירה.

הרי ברור שעוצמת ההתראה של המוביילאי פשוט לא הגיונית בשום צורה שהיא(ולמתחכמים הכוונה להתראות הפאניקה) - והחמור זה שאין שום דרך לשלוט עליה.

למה ברכבים של יצרניות הרכב הגדולות ההתראה הרבה פחות איומיה בצפצוף שלה? למה אצל רוב היצרנים ניתן לשלוט בעוצמה(גם של התראת הפאניקה - האלו שלא ניתן לשלוט בהן במוביילאי) ובארץ הזוועת אפטר מארקט הזאת לא ניתנת לשליטה בעוצמה, ובוא - עזוב את הטעויות והחסור דיוקים המטופשים ביותר של המערכת האפטר מארקט שמותקנת בחפאריות במתקין/הבונד הקרוב לביתך אני גם צריך לאטום את הרמקול? מי שמע על טיפשות שכזאת??.

ועזוב אותך כשהיא טועה(אני לא אכנס בפח זבל שחונה בצד הדרך ואפילו לא בנתיב - מבטיח, לחטוף עליו צווחה לא מגיע לי) - ההולך רגל שקפץ לכביש שמתי לב אליו! באמת באמת ששמתי לב!, הרבה לפני המוביילאי(ממש מחשב אנושי) אבל אפילו שהגבתי הרבה לפני שהמערכת ציפצפה ובסיטואציה המלחיצה מגיע לי לחטוף צווחת עונשין על לא אוול בכפי.

מבחינתי משתמשים שמנסים לעקוף את המערכת(כמו להדביק איזולירבן על המלצמה) או לאטום יותר את הרמקול מוכיח שהמערכת פשוט גרועה(ואשכרה הפכה לסוג של חוק בישראל, יש רכבים שזה או מוביילאי או אין תקינה - בשקט בשקט).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אני לא מבין אפילו את האמירה.

הרי ברור שעוצמת ההתראה של המוביילאי פשוט לא הגיונית בשום צורה שהיא(ולמתחכמים הכוונה להתראות הפאניקה) - והחמור זה שאין שום דרך לשלוט עליה.

למה ברכבים של יצרניות הרכב הגדולות ההתראה הרבה פחות איומיה בצפצוף שלה? למה אצל רוב היצרנים ניתן לשלוט בעוצמה(גם של התראת הפאניקה - האלו שלא ניתן לשלוט בהן במוביילאי) ובארץ הזוועת אפטר מארקט הזאת לא ניתנת לשליטה בעוצמה, ובוא - עזוב את הטעויות והחסור דיוקים המטופשים ביותר של המערכת האפטר מארקט שמותקנת בחפאריות במתקין/הבונד הקרוב לביתך אני גם צריך לאטום את הרמקול? מי שמע על טיפשות שכזאת??.

ועזוב אותך כשהיא טועה(אני לא אכנס בפח זבל שחונה בצד הדרך ואפילו לא בנתיב - מבטיח, לחטוף עליו צווחה לא מגיע לי) - ההולך רגל שקפץ לכביש שמתי לב אליו! באמת באמת ששמתי לב!, הרבה לפני המוביילאי(ממש מחשב אנושי) אבל אפילו שהגבתי הרבה לפני שהמערכת ציפצפה ובסיטואציה המלחיצה מגיע לי לחטוף צווחת עונשין על לא אוול בכפי.

מבחינתי משתמשים שמנסים לעקוף את המערכת(כמו להדביק איזולירבן על המלצמה) או לאטום יותר את הרמקול מוכיח שהמערכת פשוט גרועה(ואשכרה הפכה לסוג של חוק בישראל, יש רכבים שזה או מוביילאי או אין תקינה - בשקט בשקט).

אתה מבין שראיית העולם שלך מאוד צרה? כמו ילד שיקנה מתנה לאבא שלו - משהו שהוא היה רוצה לקבל בעצמו.

ברור שלא תתנגש במשהו שאתה מסתכל עליו, כי העיניים שלך על הכביש, המערכת לא נועדה לאנשים שעינם בראשם אלא לכאלו מסיטי מבט ותשומת לב.

פורסם

כאן אתה טועה, מוביילאי ממש לא נועדה לעזור לך שאתה מוריד את העיניים מהכביש(למרות שבפרסומות שלהם הרבה פעמים זה הדוגמא) - כל מערכת התראה/אקטיבית שהיא נועדה לך לשים לב לדברים שאולי יהיה קשה לך לשים לב אליהם כנהג, בין אם דברים כמו תנועה שמאטה ולא תמיד שמים לב לזה(הראייה שלנו הרבה פעמים עוברת ממרחבית לרק מול האובייקט מולנו, בלי שאנחנו שמים לב - בגלל זה באירופה במצבים כאלה נהוג להפעיל 4 מאותתים בתור אזהרה), ודברים שלא יהיו צפויים בדרך.

על זה שמוביילאי יכולה לעשות את זה ברמת ההתראה אני לא מתלונן - נהפוך הוא, בהשוואה למובאון לדעתי מדובר במערכת שאת זה ספציפית עושה הרבה יותר טוב(אייווקס לא יצא לי לנסות).

הבעיה היא העובדה שפשוט התכנון שלה מבחינת התראות הוא לא נכון, העובדה שמכופפים לך את היד בהגדרות שלה מרגיז(אפשר להגדיר שהיא תיכנס לפאניק אטק רק ב0.1 שניות אבל להגדיר את הגובהה של הצפצוף? לא) וכמובן על טיב ההתקנה הלא אחיד שיוצר מערכת שהאיכות שלה ממש לא אחידה בכל רכב והעובדה שהיא מהווה תירוץ ליבואנים כמו יבואן סוזוקי לא לייבא את הרכבים עם מערכות מקורית.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אף פעם לא מצליח להבין את ה"יפי נפש" למיניהם שמבחינתם כל נהג צריך להיות עם עיניים על הכביש, והמובילאיי הוא סתם צפצפה מעצבנת.

חברים יקרים, בכל יום קורות תאונות קשות בישראל ואנשים נהרגים ונפצעים בכמויות מטורפות, ורוב התאונות זה בגלל היסח הדעת כזה או אחר. פה נכנס לתמונה המובילאיי שמנסה לפחות לעזור.

צפצוף אחד שמציל את החיים שלך או מונע ממך נזק ועוגמת נפש, שווה לסבול בשבילו עשרות צפצופים מיותרים.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
אף פעם לא מצליח להבין את ה"יפי נפש" למיניהם שמבחינתם כל נהג צריך להיות עם עיניים על הכביש, והמובילאיי הוא סתם צפצפה מעצבנת.

חברים יקרים, בכל יום קורות תאונות קשות בישראל ואנשים נהרגים ונפצעים בכמויות מטורפות, ורוב התאונות זה בגלל היסח הדעת כזה או אחר. פה נכנס לתמונה המובילאיי שמנסה לפחות לעזור.

צפצוף אחד שמציל את החיים שלך או מונע ממך נזק ועוגמת נפש, שווה לסבול בשבילו עשרות צפצופים מיותרים.

הטענה העיקרית היא לא שכל נהג צריך להיות עם עיניים על הכביש והמובילאיי הוא סתם צפצפצה מעצבנת, אלא שבארץ שלנו מכוניות כבר מגיעות עם מערכות בטיחות מובנות וחכמות יותר ו"מסרסים" אותם כדי להתקין מערכת אפטר מרקט נחותה יותר.

אין ספק שהן מובילאיי והן מערכות הבטיחות המקוריות נחוצות ויכולות להכריע בין חיים ומוות.

2016 BMW M235i.

פורסם

למה כל נהג לא צריך להיות עם עיניים על הכביש? הוא נוהג ברכב העיניים שלו צריכות להיות על הדרך ולא בשום מקום אחר.

נהג שלא מבין את זה לא צריך להיות על הכביש.

פורסם

אתה צודק, אבל אתה לא מציאותי לצערי. אי אפשר להלחם בתופעה, אז נלחמים בהשלכות שלה.

למה כל נהג לא צריך להיות עם עיניים על הכביש? הוא נוהג ברכב העיניים שלו צריכות להיות על הדרך ולא בשום מקום אחר.

נהג שלא מבין את זה לא צריך להיות על הכביש.

פורסם

חבר יקר,נשמע שגם אתה סוג של יפה נפש שמגונן בחירוף נפש על המערכת המשוקצת הזו.

האם יש לך גילוי נאות כלשהו לחלוק? קשר כלשהו למערכת או מי ממנה ? נשמח לדעת.

ולעניין #2 - אין לאף אחד בעיה ממשית עם המערכת (זאת חברה,שפיתחה מוצר,וכמובן רוצה למכור ולהרוויח כסף,כמו כל עסק - לגיטימי)

הבעיה העיקרית והממשית היא,שעושים את זה על חשבוננו,ביישום קומבינות הנחות ופמפום פרסומות וקמפיינים כאילו כולם חזרו לגיל 17 ולא יודעים כלום חוץ מלהניע את הרכב.

אם ככה גם מדריכי נהיגה מתקדמת\בתי ספר ושאר מורים מיותרים - כי מובילאיי מושלמת,הלא כן ?

אני מוכן להתקין את המערכת הזו,רק אם הרכב שלי יגיע מקורי ככל האפשר,עם כל המערכות הבטיחותיות שאפשר להזמין,ולא במקום

בטח לא כשמכריחים אותי בגלל חוק\תקנה כלשהי שמ2018 זה בגדר חובה - זה עוד יותר גורם לי לסלוד ממנה ומהיבואן\מוצר.

רוצה שאנשים יתקינו? תאפשר להם בזמנם וממונם,אל תקבע מראש כי אז תקבל קרניים במקום ידיים.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

מה שמעצבן זה שזה נהיה חובה להתקין את המערכת הזאת. מי שיודע שהוא לא עירני\לא 100%, שיתקין. אבל למה כולם צריכים להידפק עם המערכת המעצבנת הזאת..

פורסם

הוא מגן על המערכת מהסיבה הפשוטה שהיא מותקנת אצלו ברכב כרגע ועל כן מבחינתו היא (לפחות כרגע) האביזר המדהים ביותר שקיים, בדיוק כמו בתקופה שהיה בעלים של דייהו נובירה וניסה לשכנע שזו מינימום בייבי רולס רויס. מחר יעבור לנהוג ברכב אחר עם מערכות בטיחות מקוריות ואני בטוח שהמובילאיי תהפוך אצלו לאביזר הכי נורא שקיים...

חבר יקר,נשמע שגם אתה סוג של יפה נפש שמגונן בחירוף נפש על המערכת המשוקצת הזו.

האם יש לך גילוי נאות כלשהו לחלוק? קשר כלשהו למערכת או מי ממנה ? נשמח לדעת.

ולעניין #2 - אין לאף אחד בעיה ממשית עם המערכת (זאת חברה,שפיתחה מוצר,וכמובן רוצה למכור ולהרוויח כסף,כמו כל עסק - לגיטימי)

הבעיה העיקרית והממשית היא,שעושים את זה על חשבוננו,ביישום קומבינות הנחות ופמפום פרסומות וקמפיינים כאילו כולם חזרו לגיל 17 ולא יודעים כלום חוץ מלהניע את הרכב.

אם ככה גם מדריכי נהיגה מתקדמת\בתי ספר ושאר מורים מיותרים - כי מובילאיי מושלמת,הלא כן ?

אני מוכן להתקין את המערכת הזו,רק אם הרכב שלי יגיע מקורי ככל האפשר,עם כל המערכות הבטיחותיות שאפשר להזמין,ולא במקום

בטח לא כשמכריחים אותי בגלל חוק\תקנה כלשהי שמ2018 זה בגדר חובה - זה עוד יותר גורם לי לסלוד ממנה ומהיבואן\מוצר.

רוצה שאנשים יתקינו? תאפשר להם בזמנם וממונם,אל תקבע מראש כי אז תקבל קרניים במקום ידיים.

• תוכן חדש...