Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדברים כאן הרבה על רווחי היבואנים, אבל שוכחים עוד כמה גורמים.

למשל - היצרן: למה לא להתנהל בשוק הישראלי הקטן מול יותר מיבואן אחד - היבואן האחר יגרום קניבלציזציה בעוד שליצרן יהיו הוצאות נוספות בשל התנהלות מול יותר מגורם אחד. אז היצרן לא ימכור מכוניות ליבואן אחר, בודאי לא במחיר הנוח שמקבל היבואן הרשמי.

וגם וליבואן המקביל יש תפקיד - הוא זה שאמור לנהל מערכת שיווק, הפצה, תמיכה טכנית ומוסכים, וכל שאר הפעיליויות הנדרשות מיבואן רכב. האם יש מישהו שירצה את כאב הראש הזה? הרי מבחינת משרד התחבורה השוק פתוח ליבואנים מקבילים - אבל יבואנים אין. כנראה שמבחינה מסחרית בשוק הישראלי אין קיום ליותר מיבואן אחד לכל מותתג

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חישובי הרווח של היבואנים הרבה יותר מורכבים ממה שנראה, ובד"כ אי אפשר לבסס הערכת עלות על בסיס דגם אחד, כי היבואן רוכש סל של דגמים, ולעיתים דגם אחד מסבסד דגם אחר, וגם כל שוק מתומחר בהתאם למפרטים המקובלים בו, ולכן השוואה של דגם מסוים בין מדינות שונות היא רחוקה מלהיות "מדעית" ואי אפשר להסיק ממנה דבר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
כמובן שהרכבים שמעניינים אותי הם רכבים ספורטיביים עממיים כגון 208GTI, אבארט וכד'

.

מעניינים אותך, לא את "כוחות השוק". בישראל אלה רכבי נישה בשביל קומץ חובבים שבא לסוכנות עם צ׳ק פתוח ומוכן לשלם כמה שיגידו לו לשלם.

את רוב קוני הרכב בישראל רכבים כאלה פשוט לא מעניינים מכל מיני סיבות - יקר מדי, קטן מדי, רועש מדי, גיר ידני, קשה מדי, צורך הרבה דלק, אחזקה יקרה מדי, לכן אין ממש כמויות של מכירות ואין ממש תחרות בתחום בין יבואנים, בטח שלא הצדקה להקים מערך ייבוא מקביל.

כדי להקים מערך ייבוא מקביל אין מספיק ביקוש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני לא יודע כמה יבואן מרוויח על כל רכב.

אני מניח שהוא מרוויח די יפה, לא רק בגלל ההשוואה לחו"ל - אלא גם בהשוואה למחירי 0 ק"מ שלא פעם חותכים עשרות אלפי שקלים.

לגבי עניין פריסת המוסכים וכו'- דווקא הם מקור רווח מאוד גדול.

אבל כל זה פחות משנה, השאלה שלי היא אחרת - לא למה היבואן מתמחר גבוה- זכותו.

למה הלקוח קונה?

כי אם היבואן מתמחר גבוה ובא לקוח וקונה - למה לו להוריד את המחיר?

ההניסיון הכי רציני של יבוא מקביל שאני זוכר זה של איילון מוטורס. שלא ממש גדל למימדים רציניים.

פורסם

יש תאוריה כזאת:

שני שיפוצניקים, אחד לוקח 10 אלף שקל על צביעת דירה, השני לוקח 2500 ש"ח.

לראשון בקושי יש לקוחות, עובד פעם בשבוע.

השני מלא בעבודה, עובד כל יום כל היום.

בסוף חודש שניהם עם אותו רווח, רק שהראשון עבד 5 ימים והשני עבד 25 ימים.

מה שאני אומר, יכול להיות שיבואנים מעריכים, מכיוון שהשוק קטן, שהורדת מחירים של דגמי נישה לא תביא לעליה במכירות כזאת שתגדיל את הרווחים.

אולי עדיף למכור 10 מכוניות ולהרוויח על כל אחת X, מאשר למכור 20 מכוניות ולהרוויח על כל אחת 1/2X.

30 מכוניות כנראה שלא תמכור גם במחיר הנמוך.

פורסם
אני לא יודע כמה יבואן מרוויח על כל רכב.

אני מניח שהוא מרוויח די יפה, לא רק בגלל ההשוואה לחו"ל - אלא גם בהשוואה למחירי 0 ק"מ שלא פעם חותכים עשרות אלפי שקלים.

לגבי עניין פריסת המוסכים וכו'- דווקא הם מקור רווח מאוד גדול.

אבל כל זה פחות משנה, השאלה שלי היא אחרת - לא למה היבואן מתמחר גבוה- זכותו.

למה הלקוח קונה?

כי אם היבואן מתמחר גבוה ובא לקוח וקונה - למה לו להוריד את המחיר?

ההניסיון הכי רציני של יבוא מקביל שאני זוכר זה של איילון מוטורס. שלא ממש גדל למימדים רציניים.

קודם כל, כמעט אף אחד לא משלם את המחיר המלא, בטח לא בדגמים היקרים יותר.

אבל כיוון אחד הוא, שאת מה שאתה כותב, אפשר לכתוב על הכל. למשל, אני נורא אוהב בירה. בפראג חצי ליטר בירה עולה 4-5 שקלים. בארץ לא. אז לא לשתות? זו אופציה. אבל בהרבה תחומים, החיים בארץ הם יותר יקרים. אז להעניש את עצמי? לא לקנות כלום? אפשר לחפש יד2, אבל ברכבי נישה גם זה לא תמיד קיים.

אבל עוד לפני - מחירי הרכב בארץ הם פסיכיים, אבל אני חושב שגם היינו הרבה פחות מתעסקים בזה, אם לא היינו משלמים 100% מס. רכבים בארץ הם יקרים אבסולוטית, קודם בגלל זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אולי עדיף למכור 10 מכוניות ולהרוויח על כל אחת X, מאשר למכור 20 מכוניות ולהרוויח על כל אחת 1/2X.

זה ההגיון של פורד מאחורי הפסקת ייצור מכוניות נוסעים בארה"ב. למה למכור פיאסטה לקהל חסכן ברווח נמוך, כשאפשר למכור טנדרים וSUV לקהל שבשמחה ישים עשרות אלפי דולרים על תוספות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
קודם כל, כמעט אף אחד לא משלם את המחיר המלא, בטח לא בדגמים היקרים יותר.

אבל כיוון אחד הוא, שאת מה שאתה כותב, אפשר לכתוב על הכל. למשל, אני נורא אוהב בירה. בפראג חצי ליטר בירה עולה 4-5 שקלים. בארץ לא. אז לא לשתות? זו אופציה. אבל בהרבה תחומים, החיים בארץ הם יותר יקרים. אז להעניש את עצמי? לא לקנות כלום? אפשר לחפש יד2, אבל ברכבי נישה גם זה לא תמיד קיים.

אבל עוד לפני - מחירי הרכב בארץ הם פסיכיים, אבל אני חושב שגם היינו הרבה פחות מתעסקים בזה, אם לא היינו משלמים 100% מס. רכבים בארץ הם יקרים אבסולוטית, קודם בגלל זה.

קודם כל ההשוואה לבירה לא נכונה לגמרי.

המחיר של הבירה כערך אבסולוטי הוא נמוך.

אולי אם המחיר היה 5 שקלים כמו פראג היית שותה יותר.

בנוסף בבירה אתה יכול לקנות גולדסטאר במחירים שונים במקומות שונים.

אבל כן, ישראל מדינה יקרה.

לגבי להעניש את עצמך - זאת בדיוק הבעיה בחרם צרכנים. הם צריכים להקריב משהו על מנת אולי להשיג שיפור בהמשך.

פורסם

כן, אם הייתי חי בפראג, הייתי מת מאלכוהוליזם, אז כנראה שזה דווקא לטובה.

במכוניות נישה יש הרבה שקונים אך ורק יד2, שזה סוג של חרם צרכני על היבואן. ויש כאלו שזה פשוט לא מזיז להם, והם יקנו כי הם פשוט יכולים. יש כל מיני. ולא יהיה כאן שיפור בהמשך, גם כי עיקר ההבדל במחיר מגיע מהמיסוי וגם בגלל שכמו שכבר נכתב כאן, הטענות ליבואנים הן בגדר ספקולציה.

זה לא שאני מאוד בעדם, אבל אני גם לא חושב שזה ברמה שיושבים מנהלים בכירים ויקרים של יבואן כזה או אחר, ואומרים לעצמם משהו כמו "יאללה, נוסיף עוד 30,000 למחיר, גם ככה כולם יקנו". במכוניות הנישה ממילא השוק (וגם המלאי) הוא מאוד מצומצם, אנחנו לא יודעים שום דבר על יכולת המיקוח של היבואנים מול היצרנים וההנחות במעמד הקנייה הן בכיף באזור ה-10%. לצד השני, חרם צכני גם יכול פשוט להביא להפסקת יבוא, כפי שכבר קרה בדגמים שלא מכרו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
היבואן מחזיק רשת מכירה,הכנה,שירות והפצה.

זה עולה לא מעט כסף המגולם גם במחיר הרכב.

זו הסיבה ל "חזירות" ולכן צריך לצאת מהמצב של "יבואן בלעדי" וללכת לכיוון "סוכנויות" כפי שיש בארה"ב ובאירופה.

הם מתחרות על הכיס של הנהג ונותנות מחירים טובים יותר מאשר יבואן שקובע לכולם.

ואולי גם טסלה תגיע אם ישנו את השיטה, אבל אני חי בישראל אז..החלום התפוגג והמציאות ירדה :(

קובי

:-)

פורסם

בואו נתחיל במדוע יש 83/86 אחוז מס על רכב חדש, משם נתגלגל לרווחי היבואנים (שביחס למס הם הקטנה שבצרות שלנו ברכישת רכב חדש)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

סופרבמבה - המדינה צריכה לממן את פעולותיה (ולא זה במקום לדון בסדרי העדיפות שלה). כל שקל שיופחת ממס על הרכב יצריך גביה במקום אחרץ הורדה חדה של המיסוי על הרכב תצריך מהפיכה שלמה במערכת המס, משהו שכנראה שאף אח לא רוצה לעשות. בינינו - לא תוכל לדעת מראש האם באופן אישי תפסיד או תרוויח מהשינוי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בא נתחיל שכנראה שבשנת 2018 מס הקניה האפקטיבי (אחרי הנחות) הממוצע המוטל על רכב מנועי בישראל יהיה נמוך מ-50% וכנראה שבלא מעט אחוזים...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...