Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז אני נוהג בקליאו 0.9 טורבו, מנוע קטן מאוד למרות שהאוטו כן זריז בסך הכל.

העניין זה שבכבישים בין עירוניים ברגע שמגיעים ל 110-120 קמ״ש שעון הטורים כבר מצביע על 3K וב 130, מהירות שחוקית בחלק מהכבישים, הטורים מגיעים ל 3.5 (ב 100 הוא בערך על 2.5)

ברור לי שהרכב זולל הרבה יותר דלק במהירויות כאלו אבל יותר מעניין אותי האם נסיעות קבועות כששעון הטורים נע בין 2.5-3.5 בהתאם לתנאי הדרך בעצם מזיקות למנוע ומקצרות משמעותית את אורך חייו או שהמנוע בנוי להתמודד עם טורים כאלו ובעצם אין שום בעיה עם כך?

מן הסתם זה לא קרוב בכלל לתחום האדום ועדיין, אני לא רוצה ליצור בלאי מואץ אבל מצד שני, וואלה לפעמים לא בא לי להתקע על 90-100 בנתיב הימני בכביש של 120 קמש לאורך כל הדרך.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

לא הורס שום דבר.

רק תקפיד לא לאמץ את המנוע לפני שהרכב מגיע לטמפרטורת העבודה ולהמתין לפני הכיבוי מנוע כחצי דקה אחרי נסיעה מאומצת ( כדי לשמור על הטורבו ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

מרבית הסיכויים שקיצור החיים של המנוע בשל סל"ד כזה באופן שוטף, אם בכלל, ייפול מ 750 אל"ק לרק 500. זה לא שיקול שהיה מונע ממני לצלוח את כביש 6 במהירות שלא תגרום לי להירדם. מצד שני, גם לשהות בספייסטאר שעושה רק קצת יותר מ 2,000 סל"ד ל 130 קמ"ש בכביש 6 זה לא תענוג עילאי.

Figures.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
לא הורס שום דבר.

רק תקפיד לא לאמץ את המנוע לפני שהרכב מגיע לטמפרטורת העבודה ולהמתין לפני הכיבוי מנוע כחצי דקה אחרי נסיעה מאומצת ( כדי לשמור על הטורבו ).

בדר״כ כמה דקות לקראת סיום הנסיעה אני פשוט נוהג רגוע יותר, גם לרוב אני צריך להתמודד עם איזה רמזור שניים ברגע שאני נכנס לשטח עירוני בדרך לבית ככה שבעצם זה לבד מרגיע את המנוע והטורבו לא?

מרבית הסיכויים שקיצור החיים של המנוע בשל סל"ד כזה באופן שוטף, אם בכלל, ייפול מ 750 אל"ק לרק 500. זה לא שיקול שהיה מונע ממני לצלוח את כביש 6 במהירות שלא תגרום לי להירדם. מצד שני, גם לשהות בספייסטאר שעושה רק קצת יותר מ 2,000 סל"ד ל 130 קמ"ש בכביש 6 זה לא תענוג עילאי.

Figures.

הלוואי והמנוע של הקליאו שלי יחזיק 300,000. עזוב 500 :)

ותסלח לי על הבורות אבל 2000 סל״ד במהירות של 130 קמ״ש זה לא נתון מצויין בעצם? המנוע בכלל לא מתאמץ. אז למה לא תענוג?

פורסם

הנתון לכשעצמו מבחינת נינוחות מנוע מצויין (תודות לסוג הגיר שמותקן ברכב, שהוא גיר רציף), חווית הנסיעה/ניהוג בספייסטאר לעומת קליאו זה משהו שאני ממליץ לכל אחד עם מחלת ים לחוות (וגם בלי). למען הדיוק אני מדבר על הספייסטאר מהדור הראשון, אין לי מושג איך מתנהגת החדשה, אם כי אני בספק עד כמה המצב השתפר.

פורסם

העניין זה שבכבישים בין עירוניים ברגע שמגיעים ל 110-120 קמ״ש שעון הטורים כבר מצביע על 3K וב 130, מהירות שחוקית בחלק מהכבישים, הטורים מגיעים ל 3.5 (ב 100 הוא בערך על 2.5)

ככה זה ברוב המכוניות בנזין גם עם מנוע 1.6 וגם 2.0 ליטר אטמוספרי וגיר ידני 5 הילוכים או אוטומטי 4 הילוכים.

3000 סל"ד +/- זה בדוק תחום עבודה נורמאלי של המנוע, שם הוא אמור להיות רוב הזמן בשיוט.

פורסם
ככה זה ברוב המכוניות בנזין גם עם מנוע 1.6 וגם 2.0 ליטר אטמוספרי וגיר ידני 5 הילוכים או אוטומטי 4 הילוכים.

3000 סל"ד +/- זה בדוק תחום עבודה נורמאלי של המנוע, שם הוא אמור להיות רוב הזמן בשיוט.

להורים שלי יש רכב מסוג סוזוקי עם תיבה רציפה ועכשיו אני מבין מאלפא שאופן הפעולה שלהם מבחינת סל״ד נינוח הרבה יותר ולכן ההרגשה הלא נעימה שקיבלתי מלנסוע על טורים שנעים מ 3-3.5, בזמן שאצל ההורים במהירות המקבילה הרכב ישב על 2 וקצת.

אז אני מבין שאין בעיה לנהוג גם על 130 קמ״ש ו 3.5K סל״ד קבוע בכביש 6 מדבריך. זה סל״ד תקין עבור המנוע שלי. מצויין! אני אוכל לנהוג רגוע יותר שאני לא קורע את הרכב. תודה רבה.

פורסם

גיר רציף בשיוט ללא עומס עולה ליחס העברה הכי גבוה שלו, מה שמאפשר סל"ד נמוך. כל נגיעה בדוושת הגז לצורך האצה מיד מעלה את הסל"ד לתחום בו למנוע יש יותר מומנט ויותר יכולת סחיבה.

בגיר ידני 5 הילוכים בתאוריה גם אפשר לסדר הילוך חמישי עם יחס כזה שיתן 2000 סל"ד ב 100 קמ"ש אבל אז לא תהיה לרכב יכולת האצה סבירה בהילוך חמישי, בשביל כל האצה תצטרך להוריד לרביעי וה לא סביר.

לכן בוחרים יחס העברה שנותן פשרה סבירה בין יכולת האצה לבין חסכיון.

פורסם
ב DSG7 הילוך שביעי ב 3K סל"ד זה בדיוק 140 קמ"ש..

הלוואי עלי. לא רוצה לדעת איפה הטורים אצלי יהיו ב 140 :-D

אני חייב להודות שאני מופתע מהתשובות שקיבלתי בנושא פה, הייתי בטוח שטורים זו פונקציה של נפח המנוע. זאת אומרת שמנוע גדול יותר יעבוד בטורים גבוהים פחות כי הוא פחות מתאמץ ומנוע קטן יותר להפך בהתאם. לא ידעתי שגם מנועים עם 2 ליטר יכולים לעבוד בטורים דומים למנוע של 0.9 כמו אצלי ושזה יותר תלוי בעצם בתיבת ההילוכים של הרכב מאשר בנפח המנוע.

פורסם
הלוואי עלי. לא רוצה לדעת איפה הטורים אצלי יהיו ב 140 :-D

אני חייב להודות שאני מופתע מהתשובות שקיבלתי בנושא פה, הייתי בטוח שטורים זו פונקציה של נפח המנוע. זאת אומרת שמנוע גדול יותר יעבוד בטורים גבוהים פחות כי הוא פחות מתאמץ ומנוע קטן יותר להפך בהתאם. לא ידעתי שגם מנועים עם 2 ליטר יכולים לעבוד בטורים דומים למנוע של 0.9 כמו אצלי ושזה יותר תלוי בעצם בתיבת ההילוכים של הרכב מאשר בנפח המנוע.

זה חצי נכון, כפי שהוסבר לך. כשהמנוע מאולץ להסתובב בסל"ד מסויים ע"י תיבת התמסורת, אז אין לו הרבה ברירה (אם כי המנוע הגדול קרוב לוודאי אכן יתאמץ הרבה פחות). לעומת זאת, אם תיקח את שני הרכבים הנ"ל לעליה מכובדת, כמו למשל מצומת שבע להר מירון, אז נפח המנוע (או מגדש הטורבו, אם ישנו) מתחיל לדבר, ותוכל לטפס מעלה בהילוך גבוה ובנינוחות, שעה שהרכב עם המנוע הצנום צורח את דרכו מעלה בהילוך או שניים נמוכים יותר.

חזיר דיזל

פורסם
זה חצי נכון, כפי שהוסבר לך. כשהמנוע מאולץ להסתובב בסל"ד מסויים ע"י תיבת התמסורת, אז אין לו הרבה ברירה (אם כי המנוע הגדול קרוב לוודאי אכן יתאמץ הרבה פחות). לעומת זאת, אם תיקח את שני הרכבים הנ"ל לעליה מכובדת, כמו למשל מצומת שבע להר מירון, אז נפח המנוע (או מגדש הטורבו, אם ישנו) מתחיל לדבר, ותוכל לטפס מעלה בהילוך גבוה ובנינוחות, שעה שהרכב עם המנוע הצנום צורח את דרכו מעלה בהילוך או שניים נמוכים יותר.

הטורבו באמת עוזר במקרים כאלו של עלייה? לא מזמן כשיצאתי מחניון מסויים צברתי מהירות להילוך שני אך ממש ביציאה עצמה היתה רמפה תלולה יחסית שהיה צריך לטפס והרכב פשוט לא סחב אותה בהילוך השני ונאלצתי בכל זאת לרדת לראשון.

האם הטורבו לא בא לידי ביטוי במקרים כאלו?

פורסם

הטרבו לא אפקטיבי ב 1000-1200 סל"ד,בסל"ד זה הוא לא מסתובב מספיק מהר ולא תורם כמעט שום דבר.

• תוכן חדש...