רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,587 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
צהרים טובים אז עברו להם 10 חודשים וכ22.000 ק"מ בחברתה של רנו קליאו 2013 1.2 75 כ"ס. הרכב נקנה מיד פרטית עם 63.000 ק"מ כמחליפה לפריוס ומתוך רצון לרכב מעט יותר מהנה לנהיגה ונוח יותר לתנועה עירונית. הטוב: עיצוב-ללא ספק הוא זה שהכריע את הכף בעת ההתלבטות המתחרה העיקרי היה פיג'ו 208 ובמחיר נמוך ב3 אלף הכף הוכרעה לטובת הרנו. התנהגות-הרכב מהנה מאוד לנהיגה ובעל שלדה מתקשרת,בכל פעם שלקחתי איתו פניות חשבתי לעצמי שלו היו עוד 100 סוסים באורווה זה היה יכול להיות חוויה אחרת לחלוטין. נוחות-בסה"כ המושבים היו נוחים מאוד כיאה לרכב ממוצא צרפתי והרכב היה מאובזר מאוד לקטגוריה(מולטימדיה,בקרת שיוט(מיותר לחלוטין). הרע: מנוע-75 כ"ס,קצת יותר מ9 קג"מ והילוכים נורא קצרים הם לא מתכון …
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום! ייבוא רכב משומש (שאיננו אספנות) ניתן עד 24 חודשים ממועד ייצורו. איך מודדים 24 חודש? בכל העולם מציינים מועד ייצור ברשיון הרכב? אולי מציינים רק "שנת דגם" כמו שהיה כאן פעם.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
11 שנה ושבעה קונספטים מאוחר יותר, אחרי כמו מה שמרגיש כמו תקופת החיזור הארוכה בהיסטוריה, אאודי סוף סוף חושפת את ה-Q8 הסדרתי, והוא... אמ... מעניין...? אוהבים? מקיאים קצת בפה? בואו נדבר על זה.
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
בוקר טוב חברי הפורום, אני לקראת רכישה של גולף GTI חדשה מהחברה ועושה קצת מחקר לפני שאני עושה צעד סופי. דיברתי עם הסוכנת ביטוח שלי וקיבלתי הצעת מחיר של 1700 לביטוח חובה ו7100 למקיף. בנוסף גם בדקתי בWobi וקיבלתי שתי הצעות מחיר של 12 אלף ו16 אלף עם תנאים הזויים לגמריי. אני נהג בן 26 עם ותק רשיון של 8 שנים, ללא תאונות, תביעות, דוחות וכו׳ - עבר נקי מאוד. האם המחיר מהסוכנת שלי נשמע הגיוני? והאם יש למישהו המלצות היכן כדאי לי להשקיע זמן בקבלת הצעות ביטוח יותר משתלמות? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
ומאיזה שנה הדגם הזה מיוצר? כי יש כל מיני דגמים של מאזדה 3 ואני רוצה לקנות אחד כזה לא חדש....אותו דגם תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
- 0 תגובות
- 696 צפיות
צריך דחוף את החלק ואזמין מאיביי רק אם לא תהיה ברירה. קישור של המכסה: https://www.ebay.com/itm/Engine-Oil-Filter-Cap-Cover-Lip-For-VW-Golf-Bora-Caddy-Beetle-Lupo-06B103485B/371515011320?hash=item56800530f8:g:YTYAAOSw9fRZ1Ixf https://www.buycarparts.co.uk/topran/2724358 יש לו מגוון מקטים: (AUDI, SEAT, SKODA, VW (06A 103 485C (AUDI, SEAT, SKODA, VW (06A 103 485F (AUDI, SEAT, SKODA, VW (06A 103 485H (AUDI, SEAT, SKODA, VW (06B 103 485B (AUDI, SEAT, SKODA, VW (06B 103 485C (MITSUBISHI (MN980043 (VOLVO (9180597
הודעה אחרונה מאת liorko, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב ידוע לי שבשנת 2013 ה-Q5 עבר מתיחת פנים כולל מנועים חדשים. מצד שני, בשנת 2012 אני רואה שיש דגמים עם המנועים החדשים (2012 עם מנוע בעל הספק 225 כ"ס וגיר 8 הילוכים במקום 221 כ"ס עם גיר 7 הילוכים בשנת 2011) אך בלי השינויים החיצוניים של מתיחת הפנים, פרט לגריל קדמי חדש. האם מדובר בדגם "ביניים" לפני יציאת הדגם עם מתיחת הפנים של שנת 2013? האם יש הבדלים מהותיים אחרים בין הדגמים האלה משנת 2012 לעומת הקודמים עד 2011? תודה
הודעה אחרונה מאת someone2, -
נצפתה פלואנס ZE 1 2
מאת sperial-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 1 אלף צפיות
לפני מספר ימים קיבלתי ד"ש מהפלואנס ZE. נצפתה בריגה, לטביה:
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן, סיאט איביזה 1.0 שנת 2016. צינור הואקום שמוביל למשאבת הבלם נראה חופשי מדי. הוא לא מאובטח בשום צורה לגוף הרכב. הצינור נמצא בצד ימין של תא המנוע בצמוד למצבר. צרפתי תמונה. אשמח אם מישהו יוכל לפתוח מכסה מנוע ברכב דומה ולספר לי האם צינור הואקום מחובר/מאובטח או חופשי. (אני שואל כי הצינור ניזוק אצלי ונוצר בו חור לאחר שהשתפשף בכבל המינוס העבה שמתחבר למצבר. מחיר צינור הואקום המקורי .... 1880 ש"ח לפני מע"מ ועבודה ) תודה, יאיר
הודעה אחרונה מאת yair.arad, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לקראת התרחבות משפחתית ומצב של 3 כסאות תינוק פלוס בוסטר אחד, אני מנסה להבין באיזה רכבים יש גישה נוחה מאד לשורה השלישית, חשבתי שהכי נוח יהיה לחפש רכב שניתן להוציא את הכסא האמצעי של השורה השניה. אני יודע על הונדה אודסי, מה עוד? תודה!
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מתכנן לקנות רכב חדש ולא מעוניין/מסוגל(מנטלית) למכור את הישן רוצה להעמיד אותו בצד... להקפיא רישיון לא בא בחשבון, מפחד מעמדה מס. 1 כשאחזור לנהוג בו. שאלה ראושנה: אם אני אשלם אגרות ללא ביצוע טסט, האם אפשרי לבצע טסט רגיל לאחר מספר שנים ולחזור לנהוג ברכב? שאלה שנייה: האם זה נכון שאפשרי לא לשלם אגרות וכשהרכב ייכנס לאספנות (ב-2027) האגרות מתבטלות ורק צריך לבצע טסט ואגרה של אותה שנה? תודה...
הודעה אחרונה מאת aharondahari, -
-
- 2 תגובות
- 790 צפיות
אני רוצה להתקין חיישני קרבה מקדימה (יש לי מצלמה לאחורה), יש מקום מומלץ לעשות את זה בו באזור ראשון, חולון, ת"א? כמה זה אמור לעלות?
הודעה אחרונה מאת yama, -
שאלות? השקת ג'יפ קומפאס 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
אז אחרי שהיום "השקנו" את ה-C3 איירקרוס של סיטרואן, מחר אנחנו הולכים לפגוש ג'יפ אמיתי. באמת ג'יפ, קומפאס שמו. הקומפאס הקודם התקבל בשוק הישראלי (ובכלל) ברגשות מעורבים, ג'יפ, עם השם והגריל המחייבים, שלא ממש נועד כדי לרדת לשטח? התוצאה הייתה כמות מכירות סבירה אבל לא יותר (כ-560 יחידות ב-7 שנים). הקומפאס החדש נולד לתוך עולם אחר לחלוטין, עולם שמוכן יותר לקבל אותו ולא נרתע ממכוניות שנראות כמו ג'יפ אבל רואות שטח רק בפוטושופ. אז אילו שאלות יש לכם על הרכב, אילו שאלות תרצו שנשאל את אנשי היבואן? ומה תרצו שנבדוק בקומפאס? נתראה מחר!
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 727 צפיות
אהלן כולם! אני בחיפושים אחר חברה / סוכנות ביטוח שמבטחת רכבים ספורטיביים (M240I). אני נהג צעיר לצורך העניין. אין צורך לרשום ״יהיה יקר״ וכל מיני כאלה, אני מודע לכך, רק מבקש המלצות לחברות או סוכנים שמתמחים בביטוח רכבים ספורטיביים. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 0 תגובות
- 496 צפיות
שלום, יש לי רכב שמוגדר ברישיון פנאי\שטח ללא טסט שנתיים אחרי כישלון בטסט (לפני שנתיים). שנת יצור שלו היא 2000. האם אני צריך לעשות בדיקת מעבדה עכשיו? תודה
הודעה אחרונה מאת tribel, -
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום אשמח אם תוכלו לעזור לי בכמה שאלות. הרכב שלי הוא סיאט איביזה שנת 2017,דגם STYLE DSG7(הדגם לפני מתיחת הפנים של האיביזה). אני כרגע מגרד את ה10 אלף קילומטר(הרכב אצלי עוד כמה ימים שנה) והגיע לי וואטצר ברכב שסופר ימים עד לטיפול החלפת השמן. השאלה הראשונה שלי היא מה מחליפים בטיפול ראשון באיביזה אין שום מידע בחוברות של הרכב רק רשום שיש להחליף שמן כל 15 אלף או שנה מה שבא קודם,אשמח אם תפרטו לי בדיוק מה החלפים(סוג שמנים מומלצים) ולמה לשים לב במוסך במהלך הטיפול . השאלה השנייה היא לגבי מוסך קיבלתי טיפול ראשון חינם דרך צמפיון במעמד קניית הרכב,בטופס של הטיפול הראשון מצויין שהטיפול הראשון ניתן ממוסך מסויים ,האם אני מוגבל להגיע לטיפול רק למוסך שמצויין על …
הודעה אחרונה מאת Outstanding, -
היי, שוקל לרכוש רכב חשמלי פלאג אין הייבריד, ואשמח לעזרה במספר שאלות: 1. האם מקבלים ברכישת רכב חשמלי מטען ביתי אחד או יותר? 2. מה המחיר של מטען ביתי? ומה המחיר של התקנה של אותו מטען? זאת בהנחה שארצה יותר ממטען אחד 3. מישהו יודע מי החברות המספקות בארץ מטענים ביתיים? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת agam, -
- 10 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
היום קיבלתי הודעת אי שימוש ברכב מבוחן תנועה שעצר אותי באמצע הדרך. להלן התקנה מתוך תקנות התעבורה: 308. (א) סבור בוחן או שוטר הנושאים עמם תעודה כאמור בתקנה 307(א) כי רכב שניתן עליו רשיון רכב עלול לסכן את התנועה או לא נתמלאו בו תנאים שנקבעו לגביו כדין, ימסור לנוהג בו או למי שמחזיק בפועל ברכב ובלבד שיש בידיו את רישיון הרכב הודעה (להלן - הודעת אי-שימוש) שבה יפורטו הפגמים ברכב או התנאים שלא נתמלאו ברכב, לפי הענין, יודיע על כך לרשות הרישוי ויטול ממי שנמסרה לו הודעת אי-השימוש את רישיון הרכב, ובלבד שיפרט בהודעת אי-השימוש אם הותר לו לעשות שימוש ברכב, בכפוף להוראות תקנת משנה (ד); "ובלבד שיש בידיו את רישיון הרכב". רישיון הרכב לא היה עליי. הבוחן הגדיל לעשות וכתב את זה בגד…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
האם ידועות בעיות במנוע הנל? דיברתי עם מוכר סיטרואן בעלת המנוע הנל, והוא התוודה בפניי שלפני כשנה האוטו הפסיק לסחוב, ובמוסך של סיטרואן החליטו להחליף מנוע, לחדש מהניילונים. האם ידוע לכם על בעיה סדרתית במנוע הנל? האם החלפת מנוע ברכב זה דבר שהיה מרתיע אתכם מלרכוש את הרכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת vxlan, -
צהריים טובים ושבת שלום! מחר בבוקר אנחנו נוסעים לפגוש לראשונה את ה-C3 איירקרוס של סיטרואן, שאמור להתייצב פחות-או-יותר ליד הקקטוס ופחות-או-יותר להחליף את ה-C3 פיקאסו שהייתה להיט לא קטן. מה תרצו שנבדוק במכונית, ואילו שאלות תרצו שנשאל את אנשי לובינסקי? נסו לדבוק לשאלות על הרכב הספציפי הזה או מותג סיטרואן בכללי. נסו לא להתפזר יותר מדי, כי על דברים לא קשורים לא נקבל תשובות. נתראה בקרוב!
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
למי שאינו עוקב, הלירה הטורקית ממשיכה לרדת בשער אל מול השקל וירדה בכ-30% בשנה האחרונה (תודה לארדואן) - אין לי את המספרים המדויקים, אבל לדעתי אחוז לא מועט של הרכבים מיובא מטורקיה. השאלה שלי היא האם נראה ירידה במחירי הרכבים המושפעת מירידה בשער הלירה או שגם ככה היבואנים משלמים בדולרים?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שני דברים שיש לציין אחרי הכותרת המושכת : - שתי מכוניות לפניה התחילו ליסוע כשהאור הפך לירוק, אך היא לא זזה עד ששוטר פנה אליה - ולא, לא מדובר על שוטר ישראלי. מדובר על שוטר קנדי. הסעיף בחוק - דומה מאד לאצלנו ומדבר על "החזקה או שימוש בציוד תקשורת אלחוטי ידני". 400$ (אבל קנדי, לא אמריקני. בקושי 1,102 ש'ח ....). http://nationalpost.com/news/canada/a-cellphone-taped-to-someones-wrist-woman-looking-at-apple-iwatch-found-guilty-of-distracted-driving
הודעה אחרונה מאת Coro, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 116 תגובות
- 28.5 אלף צפיות
מקווה שזה המקום הנכון לפרסם. לפני כשבועיים רכשתי גולף GTI MK7 שנת 2016 שעברה 37,000 ק"מ מיד ראשונה, הבעלים הקודם התקין תוכנה לניהול מנוע ועדיין נותרה אחריות למשך שנה. ברכב ישנן כמה תקלות קטנות שהייתי רוצה שיסדרו תחת אחריות שלא קשורות בשום צורה לתוכנה כגון: חגורת בטיחות שחוזרת לאט למקומה, מגן שמש בצד הנוסע שמרעיש בזמן נסיעה, תריס שחוסם את האור דרך הסאנרוף שנפתח באמצע נסיעה, תיקתוקים מוזרים מההגה וקירקושים מהצד האחורי ימני בנסיעה על כביש משובש. היום לאחר תיאום, הגעתי ב-09:00 למוסך השחר מוטורס בחולון, שם הודיעו לי חגיגית שהם רואים שהותקנה תוכנה לניהול מנוע ושאין אחריות בכלל. בנוסף לכך, הודיעו לי שמה שכן ניתן לעשות כרגע, הוא שהם יבצעו "דיאגנוסטיקה" לרכב ואז יחל…
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 13.8 אלף צפיות
לפני שנה, בחודש מאי 2017 עברתי מפוקוס אקובוסט 2012, לווולוו V40 שנת 2016, אני הייתי יד שניה, קניתי עם 30K על השעון רכב בן 10 חודשים, במצב חדש לחלוטין. אז מה היה לנו שם? עיצוב - מהיפים שיש לרכבי האצ'בק בקטגוריה לדעתי, בעיקר מאחור, אבל גם בכללי. הייתי נהנה למצוא את הרכב בחניה. עיצוב ספורטיבי אבל לא צעקני מדי, אלגנטי במידה מסויימת ובטח לא 'זקן' כמו התדמית של היצרן. תא נוסעים איכותי עם מושבים מעולים - לא עור מלא שאני פחות אוהב, אלא אלקנטרה משולב עור, בדיוק במקומות הנכונים. המושבים נוחים ביותר, גם אחרי נהיגה של 4 שעות יצאתי כמו חדש. החומרים מצויינים ברובם, לא ברמה של רכב יוקרה אבל בהחלט בליגה של המובילות בתחום המשפחתיות (גולף וכו'). הרבה מתלוננים על הנדסת האנו…
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, אני מתכנן לבקר באנגליה ובמסגרת הטיול לשכור רכב ספורט ולהכנס ליום מסלול בסילברסטון. באתר הרשמי הם דורשים כ-2000 שקל לכניסה (459 ליש"ט) הכוללת תדרוך. מניסיון של אחרים, האם זה מחיר הגיוני ביחס לימי מסלול אחרים בעולם? כמו כן, האם ביטוח יכול לכסות ימי מסלול? והאם אפשר בכלל להכנס עם רכב שכור? (מיני קופר JCW). אשמח אם תשפכו לי עוד מידע על ימים כאלה בכללי, מה הלו"ז? תודה.
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מסתכל על מבחני הריסוק של hyundai i25 2013. אשמח אם מישהו יוכל קצת להסביר, מה ברכב בטיחותי יותר ומה פחות. מה שאני בעיקר לא מבין, זה איך small overlap front מקבל ציון poor, אבל moderate overlap front, שלפי ההגיון שלי אומר שזו בדיקה באותו סגנון אבל מדמה תאונה קשה יותר, דווקא מקבל ציון good. אשמח להסבר על הדו"ח הזה ומה טוב יותר ומה פחות בבטיחות הרכב הזה. זה מבחן הריסוק: http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/hyundai/accent-4-door-sedan/2013?print-view תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שאלה לגבי קניה ומכירת רכב ברווח אם אני יעשה את זה זה יכול לעשות לי בעיה עם רשות המיסים? אני מתכוון אחרי המכירה לקנות עוד רכב דומה ולנסות למכור שוב ברווח. עד כמה רכבים אפשר לקנות ולמכור בלי שרשות המיסים יתעניינו בי?
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
אף אחד לא דיבר,אבל הינה היא ממוצגת בסוכנות הונדה בהרצליה
הודעה אחרונה מאת asdf0x, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
ביולי הקרוב אני עומד לצאת עם המשפחה שלי (הורים ואחים) לטיול בארה"ב, באזור החוף המזרחי. מכיוון שהטיול מתוכנן לכלול לא מעט נהיגה, אבא שלי שוקל לחלק את הנהיגה בין כל בני המשפחה שנוהגים - כלומר בינו, בין אימא שלי וביני. מכיוון שאני בן 20 והוצאתי את הרישיון רק בנובמבר האחרון, יש לי ספק אם מותר לי לנהוג ברכב שכור בארצות הברית. ניסיתי לחפש על זה מידע, אבל מצאתי רק מידע על כך שלא ניתן לשכור רכב מתחת לגיל 25, ומכיוון ששני ההורים שלי מעל גיל 25 והם אלה ששוכרים את הרכב, אז מבחינת ההשכרה אין בעיה עקרונית. השאלה שלי היא כזו: האם מותר לי לנהוג ברכב השכור, על אף שאני נחשב עדיין נהג חדש צעיר? לא הצלחתי למצוא על זה שום מידע באינטרנט והכל מתייחס למגבלת גיל על השכרת רכב ולא על הנהיגה בו.
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן רבותי. מתכנן נסיעה לספרד בסוף יוני. 6 נפשות. באתרי ההשכרות ראיתי שיש יחסית מבחר כגון לודגי, זפירה, טוראן וכו. כך שהכיוון הוא רכב 7 מקומות כי אנחנו יחסית רזים. :lol: אממה התחלתי לקרוא ביקורות על חברות ההשכרה שמצאתי (FIREFLY לדוגמא) ושביעות הרצון של הלקוחות ממש נמוכה כי דוחפים עמלות שקר. יש למישהו המלצה על חברת השכרה לא יקרנית מנסיון אישי? בעיקר מחפש רכב איכותי (נסיעות מאוד ארוכות על הכוונת, ננפוש באיזור אורנס) ושלא יגזרו אותי בעמלות שקר כלשהו. לקיחה והחזרה במדריד בשעות לא שגרתיות. (21 בערב לקיחה +- והחזרה מוקדם בבוקר בסביבות 6)
הודעה אחרונה מאת lesles,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,113 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ezuf
- garicho
- Supertigre
- teyal
- yoav911gt2
- הרקוליטו
- Yuvalino
- yor2
- sperial
- לירון .ה.
- lanosforce
- iEminem