Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות? השקת ג'יפ קומפאס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קשה לומר שהיו לי ציפיות יוצאות דופן מהשקת הג'יפ קומפאס. הדגם הקודם הושק אי שם ב-2006, ונמכר בישראל ברציפות מ-2008. בין בין שנים 2008-2017 נמכרו כמה מאות (כמחצית מהן עם הנעה קדמית בין השנים 2012-2014) כלומר הקומפאס אף פעם לא היה שחקן משמעותי בהיצע המקומי של קרייזלר-ג'יפ,.למרות שנמכר במספרים לא רעים בכלל ברחבי העולם כאשר רק ב-2016 מכר קרוב ל100000 כלים בארצות הברית לבדה.

לפני ההשקה שוטטתי באינטרנט עשיתי קצת שיעורי בית, והגעתי למסקנה שמדובר בעוד וריאציה על בסיס הפיאט 500X מסתבר שכן, אבל גם לא בדיוק.

בסמל"ת בחרו ללכת על כל הקופה ולהביא רק גירסה עם הנעה כפולה ואבזור עשיר מה שמתבטא במחיר לא זול של החל 209900 ₪ לגירסת Limted (במבצע השקה 199900 ₪ ) (קישור למפרט) הכוללת מערכות בטיחות מקוריות כוללת בקרה אקטיבית לסטיה מנתיב, בלימה אוטונומית, ובקרת שיוט אדפםיבית כולל אפשרות לזחילה בפקקים, הגירסה הבכירה שתמכר ב-229900 ₪ תכלול גם חישוקי 19" גג פנורמי שחור, ופנסי בי קסנון+ תאורת LED.

המנוע הוא המנוע המוכר של קונצרן FCA מנוע 1.4 מולטיאייר עם 170 כ"ס המוכר ממדגמים רבים של הקוצרן, ותיבת הילוכים פלנטרית בת 9 הילוכים שמשרתת בדגמי הנעה כפולה רבים בקוצרן, ביניהם גם בגירסה הבכירה של הרנגייד שבמחירה כמעט זהה למחיר הגירסה הבסיסית של הקומפאס.

בג'יפ מבטיחים יכולת שטח טובה בגלל ההנעה הכפולה ומרווח גחון מכובד ( 21.5 ס"מ ) רק לא כל-כך ברור איך יכנס לשטח (או ליתר דיוק איך יצא מהשטח) בעלים של Compass Limited Plus עם צמיגי 19" בחתך 45....

נציגי היבואן מדברים על תחרות מול וולוו XC40, אודי, ב.מ.וו ומרצדס. האתרים בחו"ל מדברים על תחרות מול הקארוק והטיגואן - שנראית הרבה יותר ריאלית מהתחרות שעליה דיברו נציגי היבואן.

לסיכום מדובר על דגם עם מפרט מרשים, שהולך להתחרות בסגמנט מאד תחרותי, במחיר שבשלב זה, לא מותיר לו הרבה סיכוי. נציגי היבואן טוענים מצידם שמדובר במותג פרמיום עם מחיר בהתאם – נותר רק לראות אם הלקוחות ישתכנעו.

צפי המכירות של היבואן מדבר על כ-300 יחידות עד סוף השנה, וכ-700-800 יחידות בשנה מ-2019 ואילך. נתון די יומרני בהתחשב בעובדה שמאות היחידות של הקומפאס הקודם שמכירן נפרסה על כ-10 שנים,נמכרו כמעט כולן בהרבה פחות מ200000 ₪ בשוק שהיה הרבה פחות צפוף ממצב השוק היום.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
9 הילוכים? וואו. אני עוד זוכר מה זה גיר אוטומטי עם 3 הילוכים...

מעניין מה תהיה האמינות של הגירים האלה.

מדובר על גיר של ZF שקרייזלר-ג'יפ משתמשים בו זו השנה החמישית, והוא גם משווק בארץ כבר תקופה די ארוכה במגוון דגמים של ג'יפ, ריינג' רובר, ויגואר.

כך שהגיר כבר די מוכר. בכלל מבחינת מכללים - הקומפאס משתמש במכללים קיימים של הקונצרן בלי חידושים גדולים.

לא ברור לי מדוע דלגו על הגרסה האמריקאית. זה לא דגם טריילהוק כך שיכולות השטח הן לא יותר מפורסטר (סתם הערכה גסה) ויוצא שהדגם מגיע בגרסה הבכירה והיקרה. דגם אמריקאי עם הנעה קדמית היה מאפשר מחיר בגזרת ה-150 אלף שקל ולא עוד דגם של ג'יפ עם תמחור גובה המיועד למושבעי המותג בלבד (ולמעט הרנגלר, אין למותג הזה מה להתגאות במיוחד).

היבואן החליט אסטרטגית להביא רק את דיגמי ההנעה הכפולה בשביל לא לפגוע במיתוג של ג'יפ כרכב שטח. להבנתי יש גם דיגמי הנעת קדמית אוומטיים עם מכללים זהים ל-500x, אבל בהתחשב במגוון הרחב של דגמים בקטגריות המחיר של 150K ש"ח (וכנראה שרמת המחיר היתה גבוהה לו היו מגיעים דגמים הנעה קדמית) איון ממש סיבה להביא דגם כזה (לפחות לא כרגע) זאת מעבר לעובדת שזה יפגע במגמה של היבואן למצב את ג'יפ כמותג פרמיום. הטריילהוק מגיע כרגע רק עם מנוע 2.4 שהיבואן החליט אסטרטגית לא להביא, כשיצא דגם טריילהוק עם מנוע ה-1.4 וכפוף להצלחת הדגם ותמחור מתאים - אולי יגיע גם הדגם הזה.

(בנתיים מי שרוצה קומפאס טריילהוק מוזמן לרכוש באוטומקס את הדגם האמריקאי)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

הגירים האלו של ZF, אח צעיר לגיר 8 מהירויות שמוכר מאלפא במוו וכאלו. אותו גיר כנראה בכיול שונה אבל מאותו בית מותקן גם בריינג'רוברים וכנראה עוד חיות כביש יוקרתיות. לא שומעים שיש להם בעיות ועושה רושם שהם גם מתנהגים לא רע בכלל.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

למען ההגינות יש לציין שלגיר הזה היו מחלות ילדות וכמה וכמה recalls אבל מדובר על מקרים מ2015 ואנחנו ב2018.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

רכב עם תג מחיר כמעט מגוכח.

נמכר בארצות הברית באזור ה 20,000 דולר שמתורגמים למעל 200,000₪ כאן בישראל.

היבואן טוען שמדובר בדגם פרימיום, אבל האמת היא שבחו״ל לא מדובר בדגם פרימיום אלא במותג סטנדרטי עם רכבי שטח.

למכור 560 רכבים בעשר שנים זו בדיחה רעה...

אבל כנראה שבסמלת לא אוהבים למכור רכבים.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

כמעט כל הכמות (אם לא כולה) נמכרה ע"י היבואן הקודם - מכשיר תנועה.

בא ניתן לסמל"ת את הקרדיט ונקווה שיצליח להם למרות הנתונים הלא ממש מעודדים...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אכן, אם יש יבואן שצריך לקבל קרדיט על תמחורים הזויים ומכירות נמוכות (ואז מכירה במחיר מגוחך לאפס ק"מ וציי השכרה), זה היבואן (סמל"ת למי שלא הבין).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

סמל"ת מתמחרים ממש מוזר. לפעמים הם מתמחרים ארקטיבי יחסית. למשל, בארה"ב הקומפאס עולה פחות מה-XV המקביל. אין גרסה מקבילה לחלוטין לגרסה הבכירה של ה-XV בארץ, אבל הקרובה ביותר היא גירסת הלימיטד בתוספת חבילת האייסייט והמראה הפנימית המתכהה שעולה בארה"ב $29,600 (גירסה זו כוללת כמה צ'ופרים נוספים לזו הישראלית כגון גג נפתח, כסאות חשמליים, ריפודי עור מלאים ועוד כמה). אם היו מתמחרים את הקומפאס באותו אופן הוא היה יכול להתחיל בפחות מ-150 אלף ולהגיע עד סביבות 175 אלף שקל.

פורסם

אני לא מבין למה לא נפטרו מהדגם הזה, כשיש את הרנגייד. זה נראה שהם מתמודדים על אותו מקום ודי אוכלים אחד את המכירות של השני.

מכל מקום, אני לא יודע אם הקומפאס בר השוואה לQ3, אבל נראה לי שקהל היעד שונה לחלוטין. מי שיש לו Q3 לא מהרהר גם בחלום שלו לקחת את הרכב לשטח (בניגוד לבעלי פורסטר, למשל).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
השאלה היא שוק האפטר מרקט,

שיפורים והגבהות יפגעו באחריות יצרן (או היצרן עצמו יציע כמו בסובארו הגבהה)?

סובארו כבר לא מציעים הגבהה במעמד הקניה, ואפילו מזהירים שהגבהה תגרור אובדן האחריות כי זה פוגע בהתנהגות הכביש ומבלבל את מערכות הבקרה. כך נאמר לי לפני שבועיים בסוכנות סובארו בחיפה. לא במפתיע, זה בדיוק מה שנאמר למתעניין ברכישת ג׳יפ גרנד צ׳ירוקי - ההגבהה היחידה המותרת היא זו שמסופקת על ידי היצרן בגרסת טריילהוק. וזהו.

פורסם

אני לא יודע מה הסיפור עם גרנד צ'ירוקי, אבל אם הם יכניסו שיפורים של מופאר לרנגלרים (שהם קצת יותר מ"חבילת כרום"), הם יטבעו בכסף

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תוכן חדש...