רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
אני די נעול על זה אבל יש לי התלבטויות האם יש אפשרות להתפתח יותר מאשר רק הנדסאי , והאם יש בכלל ביקוש לזה?
הודעה אחרונה מאת orbah1, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 826 צפיות
סיאט איביזה FR 2014 שהמזגן דלוק הרכב עושה רעש מהמנוע זה נראה לי אמור להיות ככה, אבל עדיין זה בסדר? עכשיו אחרי נסיעה שהרכב עומד ומונע הוא עושה רעש כמו שהמזגן דלוק רק לא ברצף עושה רעש מפסיק אחרי דקה שתיים חוזר ואז מפסיק זה בסדר? מזה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
קניתי i10 כזו, והיא מגיעה ללא בקרת אקלים. יש אפשרות להתקין לה מערכת בקרת אקלים ומה יכולה להיות העלות? באוטו קיים כפתור וויסות טמפרטורה (כחול-אדום). איך הוא פועל? מכנית או אם טרמוסטט (מפעיל-מפסיק)? ברכבי העבר היה סידור דומה עם טרמוסטט, ניתן היום להתקין משהו דומה לזה (שהרבה יותר פשוט מ"בקרה" דיגיטלית")?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
שבוע טוב. Cars-May-2018.pdf
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין הרבה בכל מה שקשור לעולם הרכב. מבלה הרבה בפורום ועוקב אחרי חדשות רכב בארץ וגם בעולם. וכשאני רואה מה מתרחש בארץ לגבי רכבים אני תמיד שואל את עצמי אותה שאלה. למה ב2018 אנחנו מקבלים רכבים כמה חודשים/שנים אחרי העולם? וכשמקבלים אותם למה מקבלים אותם כימעט ערומים ממערכות בטיחות בזמן שבאירופה זה מגיע כסטנדרט/תוספת תשלום? מכאן השאלה שלי, מי אשם? היצרן "שמזלזל" בנו בגלל שאנחנו מאבים רק אחוז קטן מהמכירות שלהם, או המדינה ש"בולמת" אותם מלהביא רכבים עם מערכות בטיחות מתקדמות רק כדי לדחוף לנו את המובלאיי בכח?
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רוב הסיכויים שהתשובה תהיה שזה בגלל כל הקרוסאוברים ש"הרגו" את השוק שהתחיל עם פורד ויונדאי. כי אם נסתכל לאחרונה. -ייבוא האוקטביה פסק בשקט. -סיאט לאון ST נעלמה אחרי מתיחת הפנים. -308 ומגאן מביאות סטיישן בטפטופים. -יונדאי i30cw החדשה לא נראית באופק.
הודעה אחרונה מאת Hagaix, -
-
יצא לי לחשוב על זה. המוביילי היא מערכת לא יקרה במיוחד ואני בטוח שבעוד כמה שנים תתחיל להתפגר. כבר עכשיו המערכת מתנתקנת בחום הישראלי אז אני מאמין שבעוד כמה שנים הפורום הטכני יהיה מלא בנושאים של מוביילי שלא עובד. מה הולך לקרות בסיטואציה כזאת? האם בגלל שהמוביילי רשום כאבזור בטיחות בעל הרכב יהיה חייב לתקנו כדי לעבור טסט? האם בטסטים הולכים לבדוק תקינות מוביילי? האחריות למוביילי היא 12 חודשים בלבד. מה הולך אחרי זה? אנשים הולכים למצוא את עצמם נאלצים לשלם 3000+ ש"ח כדי להחליף למערכת תקינה על מנת לעבור טסט?
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
משתעשע ברעיון ללכת השנה. אני יודע שהרכב חייב להיות זול מאד וחייב שיהיה לו טסט. איך עובד עיניין הביטוח? הריי אם עשה זאת, לא יהיה שימוש לאחר ברכב לאחר מכן ולא יהיה טעם להחזיק אותו, אז פשוט מבטלים את הביטוח? או שיש ביטוח זמני שניתן לעשות?
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אהלן, מה האיכות של הרכבים שנוצרים בטורקיה ומגיעים לארץ, לדוגמא הונדה סיוויק דור 9, יש הבדל בין ייצור ביפן או בטורקיה?
הודעה אחרונה מאת אשרי, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 929 צפיות
שלום לכולם אני שוקל לקנות רכב בעל מערכת גפ"מ יד 2. אשמח אם מישהו יוכל לספר על הטיפולים שיש לבצע למערכת גפ"מ ועל המחיר. האם מערכת הגפ"מ גורמת לבלאי מוגבר של המנוע? האם המערכת אמינה באופן כללי? ומה צריך לבדוק במערכת לפני שאני קונה את הרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת TomerLL, -
- 6 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום רב, אני מתכנן לנסוע לחו''ל לתקופה ולהוציא שם רישיון B לחזור לארץ ולהמיר את הרישיון כאן. אני מודע כמובן לכל הפרוצדורה בעניין. השאלה שלי היא כזאת: האם כל מדינה בעולם תיתן לי להוציא רישיון אם אינני אזרח של אותה מדינה? (יש לציין שיש לי רק אזרחות ישראלית) ואם לא כל המדינות יאפשרו לי לעשות זאת אפשר בבקשה את רשימת המדינות שכן יוציאו לי רישיון ללא אזרחות באותן המדינות? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, החלטתי למסור לפירוק את הרכב שברשותי (מנוע מת) אחרי שהוא עמד דומם במשך כשנה. שתי שאלות - המפרק ביקש צילום של רישיון הרכב (לא יכול להיות נוכח כשהוא מגיע). האם בסדר לשלוח לו צילום להוכחת בעלות או כן לדאוג ולהראות לו דרך אדם אחר? (הוא יכול אולי לייצר לוחיות רישוי חדשות (שנזרקו) עם הצילום ולייצר בעיות?). לא מסרתי לו מסמכים אחרים. היה ובאיזה תרחיש הרכב חוזר לחיים, אחרי שהוגדר במשרד הרישוי כמפורק ולוחיות הרישוי הוסרו, אני עלול להסתבך אם לא חתמתי עם המפרק על שום מסמך? תודה
הודעה אחרונה מאת יונתי, -
-
- 0 תגובות
- 579 צפיות
הרכב שמור, מטופל היטב ובזמן, 182,000 ק"מ, טסט עד 03/2019. מחיר 16,000 ש"ח. 052-6380153 - אולגה
הודעה אחרונה מאת shihonina, -
היי חברים, עושה רושם שרכבים שנחשבים לרכבים יותר יוקרתיים מאחרים, לדוגמא אוודי q5 עושה פי מאה יותר בעיות מרכב בקטגוריה דומה כמו יונדאי ix35 שהוא אמין בטירוף. מדוע לדעתכם זה כך?
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
אאודי A1 החדשה נחשפת 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
פחות או יותר כל הפרטים על אאודי A1 החדשה פורסמו. למרות שאאודי עצמם לא מוכנים לשחרר עליה אפילו מילה אחת עד מחרתיים. מה אתם חושבים על הגידול בממדים? רעיון טוב, או שעדיף היה להשאיר אותה מכונית קטנה ומגניבה שלא באמת צריכה מושב אחורי?
הודעה אחרונה מאת omricn, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
האח המעוצב, המגניב, היקר, ועם-הסמל-על-הצד של במוו X1 במבחן. קבלו את ה-X2.
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
אחרי 3 דורות (הראשון ב 1997) טויוטה הודעה על הפסקת ייצור של של סדרת אוונסיס, כרגע בלי דגם מחליף. הסיבה - פופולריות יורדת של מכוניות קבוצה D באירופה ותחרות קשה מצד מכוניות אירופאיות כמו פאסאט ומונדאו. ב 2017 אוונסיס מכרה בכל אירופה רק 25.000 יחידות כאשר בשנים הטובות (2004) היא הייתה מוכרת כ 140.000 יחידות בשנה.
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הנה עוד משהו שנכנס חזק לקטגוריית הדברים ש"איך אף אחד לא חשב על זה קודם?!". כביש, שמטעין לכם את הרכב. ככה, פשוט, זהו.
הודעה אחרונה מאת shimon88, -
נגנבה המזדה :( 1 2
מאת shai82- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
אז גם לי נגנב הרכב אתמול, מאזדה 3 2016. פעם ראשונה שזה קורה לי, ממש מבאס... הבנתי שנגנבו לא מעט מזדות כאלו השבוע באזור ירושלים. מה שהזוי שגנבו במהלך היום ליד מקום העבודה. תכלס הפסדתי את כל ירידת הערך הגדולה הראשונה.
הודעה אחרונה מאת shai82, -
שימו לב: יש לרכז בשרשור זה דיווחים על מכמונות מהירות. אין לפתוח שרשורים חדשים בנושא. השתמשו בשרשור זה כדי לדווח לנו על המיקומים של מכמונות הגטסו החדשות. אנא, היו מדוייקים ככל האפשר בתיאור המיקום לטובת סימון המכמונות בקובץ הGPS. בברכת נהיגה בטוחה ונטולת דו"חות. ___________________________________________________________________________ מיקומים ידועים לגטסו: 1. כביש 4 לכיוון צפון, כקילומטר וחצי צפונית למחלף גהה.
הודעה אחרונה מאת niv_lavi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ברשותי מרצדס קצת נדירה - סדרה W168 - דגם A190 LWB גימור אלגנס לקשרי , מודל 2002. המרצדס נועלת כרגע רביעיית פאלקן 914 במצב מצויין. המידה 195/50/16. לפתע, שמתי לב שהיצרן שם ברכב מדבקת אזהרה - "השתמש רק - ברידג'סטון, קונטיננטל, דנלופ, גודייר, מישלן , פירלי". אין ספק שאלו מותגי צמיגים משובחים, אולי הטובים מכולם, אבל אף פעם לא נתקלתי בהוראת יצרן ספציפית להשתמש בצמיגים רק ממותגים מסוימים. האם אני מסתכן אם אני משתמש במותגים אחרים? נכון שצמיגי פאלקן 914 אולי אינם הטובים מסוגם אבל הם כלל לא רעים ואפילו זכו בציון גבוה ב - TYREREVIEWS. http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Falken/ZE914.htm מה דעתכם? להתעלם מהאזהרה או להחליף צמיגים ?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
ביום ה' הייתי אמור להחזיר אוקטביה 1.2 Dsg , ללא אף תקלת גיר בהיסטוריה , ללא אף הוספת שמן, אף משאבת מים... היום כנראה קיבלה את הסיבוב, ביציאה לעוקף רחובות החליטה לתת בעיטה , התראה על תקלה בגיר , ונסיעה בהילוכים אי זוגיים בלבד . אוקטביות מאוד בעיתיות מבחינת סוגי תקלות,שונות ומגוונות - החל מגירים, מנועים,יחידות מיזוג פנימיות, מפוחים, טורבו, טיימינג , וכמובן פלסטיקה פנימית . ב149,800 ביקשתי שיכניסו למורשה כי רציתי להרחיב לעוד שנה את התכנית, במורשה טענו שהכל תקין, בוצע עדכון תכנה וחזרה אליי. הנסיעות הארוכות פסקו,ורק נותרו קצרות יחסית... היום הייתה הנסיעה האחרונה שלה, ברוורס כבר לא תסע ... קדימה עוד מקרטעת . לסיכום? אחלה רכב, נהניתי מאוד -…
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
הי חברים, לי ואשתי יש רכב בבעלות משותפת. אשתי הבעלים ואני שותף (ברישיון רכב אשתי מופיעה למעלה כבעלים ואני למטה כבעלים נוספים-שותף) אני לא אהיה בארץ בחודשים הקרובים ואנחנו מעוניינים למכור את הרכב כשלא אהיה בארץ. האם אשתי תוכל למכור את הרכב בעצמה? או שיש צורך גם בנוכחותי כבעלים נוספים של הרכב? מה הפרוצדורה? אשמח לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי אני עומד כנראה בפני רכישה של סיאט לאון קופרה 2017 אבל זה תלוי במחירי הביטוח. אני מעוניין לדעת כמה יעלה לי בטוח חובה ומקיף לנהג צעיר (בן 23) בלי עבר ביטוחי ב 3 שנים האחרונות ובלי שלילות וכאלה. אשמח להמלצות ועזרה!
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מדי פעם, כשאייל צריך לחכות לרכב חדש מהליסינג, הוא אוהב לקחת כל מיני "גרוטאות" "עתיקות" כדי לראות איך הן שורדות את החיים הקשים. הפעם זה היה סיטרואן גרנד פיקסו שנת 2012, והמסקנה הייתה... תקראו בעצמכם.
הודעה אחרונה מאת אשרי, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 936 צפיות
הי חברים, התחדשתי בסיטרואן C3 ויש לי שאלה שגם החבר׳ה בסיטרואן עדיין לא ענו לי עליה.. האם יש דרך לגרום להתראה של ה"רכב קרוב״ (התראת התנגשות מלפנים) לצפצף ולא רק להציג התראה ויזואלית על מסך המולטימדיה? (בדיוק כמו שההתראה של ״סטיה מנתיב״ מצפצפת) לא מצאתי על זה שום איזכור באנציקלופדיה שקיבלתי עם הרכב תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת shays10, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קניתי ארונה חדשה.. ויש 2 דברים שאני לא מבין בתפעול מערכת המולטימדיה. המערכת ללא WAZE אז אני משתמש ב ANDROID AUTO מסיבה כלשהי איאפשר לשלוט על הווליום של הוויז דרך מערכת המולטימדיה... אפשר שיהיה קול או שלא יהיה קול . כפתור הווליום עצמו לא מגיב. איאפשר לכוון עוצמה. נתקלתם בזה? שאלה נוספת, איך שומעים מוזיקה מהטלפון במקביל לוויז ? זה נותן לי רשימה של כל התקיות שיש במכשיר ואני צריך לאתר את התיקייה המתאימה בכל פעם. זה מתיש. ב BT זה מזהה ישר את תיקית המוזיקה ולא מראה לי למשל את הרינגטונים.
הודעה אחרונה מאת someone110, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
נסעתי היום מראשון למודיעין עילית, בדרך צריך לעבור במודיעין. כל 431 נוסעים על 110-120 וכאשר מגיעים לישפרו סנטר במודיעין, לפתע שלט של 50 קמ"ש. הכביש עצמו רחב, מואר, ברור ומקום גם ל-3 נתיבים. ישנה מדרכה שבה לעיתים רצים\הולכים אנשים ויש 2 צמתים מרומזרים. לאחר שסיימתי את הכביש הראשי, פניתי שמאל לכיוון קניון עזריאלי ונכנסתי בשיקוע הכביש עד ליציאה ממודיעיון. הקטע הזה מלא במעברי חציה, בתים, פארק וקניון והרבה רמזורים והמהירות המותרת, 70 קמ"ש. בחזור נסעתי באותה דרך וכאשר הגעתי לכביש הראשי (פניה ימינה מכיוון הקניון לכיוון 431) השלטים אומרים מהירות מותרת, 70 קמ"ש. אין הבדל בין הנתיבים, מצד מערב למזרח, זה 50 קמ"ש. מצד מזרח למערב, זה 70 קמ"ש, הייתי אומר שזה …
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
בוקר טוב לגולשי האתר, כאמור בכותרת, בעקבות מחשבה מרובה, החלטנו להחליף את שם היוזר - מעתה "שרות לקוחות VARTA" הפך ל "שרות לקוחות טלרון". עיקר השינוי נובע מכך שאנחנו עושים הרבה יותר מאשר רק מייבאים את מצברי VARTA המצויינים. בעולם המצברים לרכב אנחנו פעילים עם מצברי VARTA, סטארטאפ, אופטימה, יחד עם זאת אנחנו גם פעילים בתחום מצברי התעשייה לציוד מקצועי, ומצברי פריקה עמוקה. בנוסף, 'טלרון' גם עוסקת בתחום השמנים עם השמנים המצויינים של צ'מפיון ומוביל1. לאור האמור, שם המשתמש הקודם היה פחות מתאים. אז אם אתם מחפשים אותנו - חפשו את 'שרות לקוחות טלרון'. אתם מוזמנים לבקר גם באתר שלנו - https://talronbatt.co.il להשתמע, שרות לקוחות טלרון
הודעה אחרונה מאת אשרי, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אין יותר מדי הפתעות... החזית זהה לV60 החדשה כמובן, האחור נראה כמו S90 והפנים זהה לחלוטין לכל סדרה 60 ו90 שיצאה בשנתיים האחרונות... מבחינת היצע המנועים, זו הולוו הראשונה שתימכר ללא מנוע דיזל כחלק מהתוכניות של וולוו להיפטר מאלא בשנים הקרובות. שני דגמי פלאג אין יוצעו T6 כפולת הנעה בעלת 340 כ״ס, וT8 המוכר שמפיק 400 סוסים, ודגמי T6 וT5 המוכרים. אומרים שוולוו עבדו חזק יותר על הפן הדינמי פה, אבל נחכה ונראה... עוד פרטים כאן. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת robertf, -