Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי i10 כזו, והיא מגיעה ללא בקרת אקלים. יש אפשרות להתקין לה מערכת בקרת אקלים ומה יכולה להיות העלות?

 

באוטו קיים כפתור וויסות טמפרטורה (כחול-אדום). איך הוא פועל? מכנית או אם טרמוסטט (מפעיל-מפסיק)? ברכבי העבר היה סידור דומה עם טרמוסטט, ניתן היום להתקין משהו דומה לזה (שהרבה יותר פשוט מ"בקרה" דיגיטלית")?

פורסם

לא מכיר את המנגנון ברכב הספציפי אך לרוב דבר כזה דורש חלקים רבים ועבודה שאני בספק אם יהיו מוכנים לבצע עבורך

פורסם

כנראה שאתה צודק. יהיה יקר. אם מישהו מכיר על איזה עקרון כפתור הוויסות טמפרטורה פועל כאן - אשמח לשמוע. אם הוא על בסיס טרמוסטטי (והפסקה חשמלית של המעבה) - אפשר להסתפק בו, ומהנסיון - אולי לסמן טמפרטורות לידו...

פורסם
קניתי i10 כזו, והיא מגיעה ללא בקרת אקלים. יש אפשרות להתקין לה מערכת בקרת אקלים ומה יכולה להיות העלות?

 

לא ניתן.

 

באוטו קיים כפתור וויסות טמפרטורה (כחול-אדום). איך הוא פועל? מכנית או אם טרמוסטט (מפעיל-מפסיק)? ברכבי העבר היה סידור דומה עם טרמוסטט, ניתן היום להתקין משהו דומה לזה (שהרבה יותר פשוט מ"בקרה" דיגיטלית")?

הכפתור מפעיל את מדף עירבול האוויר כלומר מערבל אוויר קר ממערכת המיזוג עם אוויר חם ממחליף החום הפנימי.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

הממ...אז מכני. לא טוב. מוזר למה אי אפשר להתקין כפתור-תרמוסטט עם הפסקה חשמלית של המעבה. לכל מזגן בבית ורכב בן 20 יש את זה...

עריכה אחרונה על ידי rafid
פורסם

בשום רכב אין את זה (לא מדבר כרגע על מכוניות עם מזגנים בהתקנה מקומית מלפמי 30 שנה). במכוניות וויסות הטמפרטורה של האיוור תמיד מתבצעת על ידי מדף שמכניס אחוז מסויים של אוור חם, בהתאם למצב הבורר של המזגן.

 

 

השליטה במדף יכולה להיות מכאנית עם כבל מהבורר, חשמלית עם פיקוד מהבורר או חשמלית עם פיקוד ממחשב בקרת אקלים. העיקרון תמיד אותו עיקרון.

 

 

פורסם (נערך)

יתרון של שליטה טרמוסטטית (OFF-ON) היה -גם חסכון בדלק, כי המעבה מעמיס על המנוע. היום זה לא היה יכול לעזור גם באופן הזה? למה שינו שיטה?

אגב, להבנתי, אמצעי השליטה העיקרי (במערכות בקרת אקלים) הוא דווקא השליטה על מהירות הFAN (מה שטרמוסטט פשוט יתקשה לעשות....)

עריכה אחרונה על ידי rafid
פורסם

מדחס מסזגן במכוניון לא עובד באופן רציף. אם זה מדחס On-Off, הוא משתלב ומתנתק לסירוגין, לפי פיקוד מחיישן טמפרטורה במאדה וחיישני לחץ.

 

אם זה מדחס ספיקה משתנה, הוא פועל בספיקה חלקית או מלאה בהתאם לדרישת הקירור, גם לפי חיישנים.

 

 

שינוי בורר טמפרטורה של המזגן לא שולט על המדחס ישירות.

 

 

מהירות גבוהה של המאורר הפנימי מפנה יותר קור מהמאדה וגורמת למדחס לעבוד יותר זמן.

 

 

פורסם
יתרון של שליטה טרמוסטטית (OFF-ON) היה -גם חסכון בדלק, כי המעבה מעמיס על המנוע. היום זה לא היה יכול לעזור גם באופן הזה? למה שינו שיטה?

המעבה לא מעמיס על המנוע אלא המדחס. השליטה על המדחס אצלך ברכב היא על-ידי חיישן טמפ' מסוג NTC אשר מודד את טמפ' המאדה וברגע שהטמפ' מגיע ל-2 מעלות צלזיוס או קרוב לטמפ' הקפיאה של המים המדחס מפסיק לעבוד וחלילה.

אגב, להבנתי, אמצעי השליטה העיקרי (במערכות בקרת אקלים) הוא דווקא השליטה על מהירות הFAN (מה שטרמוסטט פשוט יתקשה לעשות....)

ראה הסבר בהמשך.

מדובר כאן על יונדאי ליליפוט... ללא שום בקרה. הוספת בקרת ON-OFF יכולה היה רק לחסוך לדעתי :)

במערכת בקרת אקלים אלקטרונית קיימים מספר חיישני טמפ' אשר מנטרים את הטמפ' של המעבה, מאדה כניסת אוויר למפוח וגם טמפ' ביציאה וגם טמפ' את הסביבתית ובהתאם לנתונים שנאגרו המחשב מחליט באיזה מהירות להפעיל את המפוח (Blower) ואת מצב הפתיחה של מדף עירבול אוויר, סירקולציה פנימית או כניסת אוויר מבחוץ וכמובן שליטה על מהירות המאווררים של הרדיאטור והמעבה.

 

כול זה רק על קצה המזלג !

איזה כייף לי :)

פורסם
יש כבר בקרת On-Off למדחס לא מצליח לנבין מה אתה רוצה לשנות או לשפר.
מרק10

כפי שהסביר מרק10 , המדחס ( סליחה, הייתה טעות שלי) לא נשלט היום ע"י הטמפרטורה בתא הרכב (שזה מה שחשוב). סברתי, שהוספת גשש טמפרטורה + טרמוסטט בתא הנוסעים עשויה לתת בקרה נכונה יותר, וככה גם ה"OFF" יהיה ארוך יותר (= חסכון בדלק). פשוט חשבתי שזה עניין פשוט לביצוע. כנראה פעם היה... לא כיום... שליטה על המאוורר - זו כנראה משימה קשה...



 

 

פורסם

בדיקת היתכנות, ובעלות סבירה (לאור ההערות הראשונות). ולמה אתה חושב שהתקנת טרמוסטט שעולה 50 ש"ח - תהיה בעלות גבוהה יותר ממערכת מקורית?

פורסם

איך זה עובד במצב מקורי:

 

כל האוויר שנשאב לרכב עובד דרך המאדה, מתקרר בו ומתייבש בו. המאדה תמיד קר כל עוד כפתור המזגן מופעל, קירור וייבוש מתבצעים כל הזמן.

כל עוד בורר הטמפרטורה נמצא על קור, האוויר שעבר במאדה והתקרר זורם כמו שהוא מהפתחים של המזגן.

 

כשאנחנו מעבירים את בורר הטמפרטורה למצב אמצע, מדף הניתוב מפנה חלק מהאוויר ליחידת חימום, שם הוא מתחמם. והחלק האחר זורם כמו שהוא, מקבלים אוויר בטמפרטורה בינונית.

כשאנחנו מממשיכם לסובב את בורר הטמפרטורה, יותר ויותר אוויר מופנה ליחידת חימום, עד מצב בו כל האוויר שהתקרר על ידי המאדה מופנה ליחידת חימום, אז מקבלים אוויר חם מפתחי המזגן.

 

בכל המצבים האלו מתבצע תחילה ייבוש האוויר.

 

אם תכבה את המדחס לפרקי זמן ארוכים, תקבל אוויר לח. זה לא נעים. תנסה ביום חם כשהלחות גבוהה לסגור את כל החלונות ולהפעיל מפוח פנימי ללא מזגן. זה מה שתקבל.

 

 

×
×
  • תוכן חדש...