Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתיאורה אתה צודק, לרכבים יוקרתיים יש יותר טכנולוגיה בכלליות (חימום במושבים לדוגמא) ויותר טכנולוגיה חדשה באופן ספציפי (גיר 10 הילוכים, Active aero וכד'). מצד שני, היצרנים האלו משקעים יותר משאבים בבקרת איכות וכד'. במבחן התוצאה, לפחות ב-2018 נראה שדווקא ידם של מותגי היוקרה על העליונה.

בסקר עצום של J.D. Power לפחות 3 מותגי יוקרה (תלוי אם אתה מחשיב את ביואיק) מאכלסים את החמישיה הראשונה של מותגים אמינים. מצד שני יש כמובן מותגי יוקרה שידועים לשמצה מאז ומעולם ו"מככבים" בתחתית (לנד-רובר, קדילק ויגואר).

בקיצור, אם מסתכלים על הנתונים מהסקר הזה אין שום דבר חד משמעי שאפשר להגיד לגבי השאלה שלך.

Car_Brands.png

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה שיפה ברכבים האלה זה שהם הופכים כבישים משעממים לכבישים מעניינים, וזה מה שמצדיק את העלויות הנוספות.

כלומר עדיף שהרכב תהיה דוגמנית ותבלה במוסך, מאשר רכב שעושה את העבודה שמסיע מ-A ל-B.

• אחראי פורום
פורסם
כלומר עדיף שהרכב תהיה דוגמנית ותבלה במוסך, מאשר רכב שעושה את העבודה שמסיע מ-A ל-B.

לא צריך להגזים כדי להמחיש נקודה. גם רכבים לא אמינים לא גרים במוסך.

וכן, יש אנשים מוזרים, חובבי נהיגה ורכב, שמוכנים קצת להסתכן עבור ההנאה שלהם, או לשלם עליה יותר מהממוצע.

לא חייבים כבישים משוכללים מדי כל הזמן, אפשר להמתין לסופ"ש ובנתיים ליהנות מדברים אחרים שהרכב המסויים מציע,

בין אם זה כוח, יופי, הנאה כללית מהבעלות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
אז אתה צריך שני דברים בשביל זה:

1. כסף וזמן כדי לשלוף ולארגן מידע שאפשר להתווכח על כמה הוא יהיה אמין

אני יכול לשלוף לך מידע אמין על העובדה שה-DSG בעייתי, בלי בעיה.

בתור אחד שעבד בתחום המחשבים הביתיים אני יכול להעיד שלאנשים יש נטייה לרשום כאלה שטויות מנותקות מהמציאות... אז לדעתי להוציא מידע מהאינטרנט או מסקרי קהל (כי זה לא סקר קהל של מה טעם היוגורט האהוב עליכם, זה קצת יותר טכני) כדי לבסס סטטיסטיקה די יורד מהפרק.

כמי שלא למד סטטיסטיקה, אתה טועה. זו המומחיות של סוקרים, להביא בחשבון את ההטייה של המדגם. דבר שני, מכיוון שאנחנו צריכים נתון יחסי ולא אבסולוטי, אנחנו רק צריכים קנה מידה, לא מספרים קשים.

אז מאיפה להביא את המידע? אולי ממוסכים? אבל איך תדע מי מוסכניק חאפר ועל מי אפשר לסמוך? קודם צריך לבדוק את זה.

לגבי בדיקת מהימנות, ראה פסקה למעלה. למוסכי רשת היבואנים בוודאי שיש את כל המידע, כמו גם ליצרנים. הם רק לא יספקו אותו.

א

2. אתה צריך ביצים בגודל של מגדלי התאומים, אם אתה גוף פרטי והבדיקה שעשית מוציאה מישהו לא טוב יתייצבו גדודים של עורכי דין בחנייה שלך. ואז איפה תחנה?

סליחה, שטויות. אף אחד לא יכול לתבוע אותך על סקר, ויש מספיק גופים שעושים סקרים כאלו, Consumer Reports, JD Power, ועוד.

עושים את זה כל הזמן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני יכול לשלוף לך מידע אמין על העובדה שה-DSG בעייתי, בלי בעיה.

כמי שלא למד סטטיסטיקה, אתה טועה. זו המומחיות של סוקרים, להביא בחשבון את ההטייה של המדגם. דבר שני, מכיוון שאנחנו צריכים נתון יחסי ולא אבסולוטי, אנחנו רק צריכים קנה מידה, לא מספרים קשים.

לגבי בדיקת מהימנות, ראה פסקה למעלה. למוסכי רשת היבואנים בוודאי שיש את כל המידע, כמו גם ליצרנים. הם רק לא יספקו אותו.

סליחה, שטויות. אף אחד לא יכול לתבוע אותך על סקר, ויש מספיק גופים שעושים סקרים כאלו, Consumer Reports, JD Power, ועוד.

עושים את זה כל הזמן.

*אם יש לך משהו מהימן לגבי הDSG אני אשמח לקרוא, בלי קשר לדיון הזה שלנו :)

*נכון אני לא למדתי סטטיסטיקה. אבל אם הסטטיסטיקה מבוססת על דעת קהל -> דעת המשתתף בסקר לא בהכרח אומרת שזה מה שקרה בפועל (עוד פעם מהעולם שלי - "המחשב שלי נכנס לתיקון כל שבועיים" מתרגם בקלות לבעיה תוכנתית באשמת המשתמש שהוא ממשיך לעשות ולא לומד/מקשיב, העובדה שהמחשב מגיע למעבדה כל שבועיים נכונה אבל לא מעידה על אמינות המחשב אם הבעיה היא בלקוח ) אז מה שווה הסטטיסטיקה הזאת?

*ואני בטוח שיש להם, ואני בטוח שאם הם היו רוצים לשתף זה כבר היה קורה, אבל זה לא. ועוד פעם כמה המידע הזה שאצלם אמין? הם אנשי מקצוע בהגדרה, אני מסכים. כמה אפשר לסמוך על הבדיקות והסקת המסקנות שלהם(מוסכי היבואן)? זה מתחיל להשמע קצת פרנואידי, אבל מניסיון בתחומים אחרים אני לא אתפלא שגם פה בהרבה מקרים קודם כל צריך לבדוק כמה מקצועית ה"בדיקה המקצועית" (סוף דעה סקפטית)

*על סקר לא, אבל על שימוש בתוצאות האלו? הייתי מצפה שאם ערכתי בדיקות והמסקנה היא שטויוטה קורולה הוא הרכב עם הכי הרבה תקלות בשוק ועכשיו אני יוצא לקמפיין נגד הדגם הזה טויוטה יכנסו בי חזק כדי להשתיק אותי.

פורסם

אני לא מאמין שב2018 קיימים רכבים אמינים, גם יונדאי וקיה מתפוררות וסוזוקי עם 80 אלף ק''מ מאבדת מנוע בציי רכב הוא לא דבר נדיר.

כל כמה שנים יוצאים תקנות בטיחות וזיהום אויר מחמירות יותר הרכבים הפשוטים היום עמוסים בטכנולוגיה והכי חשוב היצרן בונה על זה שאדם השתמש ברכב 3 שנים ו150 אלף ק''מ במקסימום.

פורסם

ככה זה עם כל מוצרי הצריכה בימינו, לא רק רכב.

לדוגמה, כשקנינו את הדירה שלנו ב-95', היה בה מזגן רצפתי שהותקן מתישהו בין שנת 90' למתי שנכנסנו. הוא עבד מאז ועד היום, והחלפנו אותו בחודש-חודשיים האחרונים בגלל שהוא מאוד לא חסכוני ונטול אפשרויות כוונון, אבל מבחינת אמינות הוא היה מופתי. מזגן מודרני, לעומת זאת, מחזיק אולי 4 שנים.

הכל היום זול, פלסטיקי, ובאיכות הרכבה ירודה.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
ככה זה עם כל מוצרי הצריכה בימינו, לא רק רכב.

לדוגמה, כשקנינו את הדירה שלנו ב-95', היה בה מזגן רצפתי שהותקן מתישהו בין שנת 90' למתי שנכנסנו. הוא עבד מאז ועד היום, והחלפנו אותו בחודש-חודשיים האחרונים בגלל שהוא מאוד לא חסכוני ונטול אפשרויות כוונון, אבל מבחינת אמינות הוא היה מופתי. מזגן מודרני, לעומת זאת, מחזיק אולי 4 שנים.

הכל היום זול, פלסטיקי, ובאיכות הרכבה ירודה.

לא מדוייק.

המזגן הרצפתי שלך עלה בשנות ה-90 הרבה יותר ממה שאתה משלם היום (באופן יחסי לערך הכסף כמובן). לא היו את האלטרנטיבות הזולות שיש היום.

אם תרכוש מזגן באותו ערך כסף כמו שרכשת אז, של חברה אמיתית ולא חברת מדבקה למוצרים סיניים, סביר להניח שהוא יחזיק לא פחות זמן.

המוצרים לא הפכו לאמינים פחות, פשוט צצו אין ספור אופציות זולות יותר. באותו כסף תמצא אמינות דומה אם לא גבוהה יותר יחסית לעבר.

לגבי רכבים, זה ממש לא נכון. רכבים כיום אמינים הרבה יותר מאשר בעבר, וזה למרות הטכנולוגיות החדשות והופטנציאל הגבוה הרבה יותר לתקלות. למה נדמה שזה לא ככה? התרגלנו לסטנדרטים קצת אחרים, יש היום בדיקות הרבה יותר טובות, בעיות שבעבר לא היינו טורחים לבדוק היום משביתות את הרכב, קריאות תיקון הפכו לסטנדרט וכן, זה מאוד אנושי לשכוח את הדברים הרעים ולהתרפק רק על הזכרונות הטובים מהעבר.

פורסם

התשובה שלי מתחלקת ל-2:

מכוניות יוקרה בהגדרה עם פוטנציאל בעיות גדול יותר, במכונית יוקרה יהיו לעיתים עוד 10-20 תוספות שאין ברכב רגיל: חיישני בטיחות, חנייה אוטומטית, זיכרון לכיסאות, הדלקה אוטומטית וכו׳ - מגדיל את הסיכוי לתקלה, לעומת רכב שאין בו את הרכיבים האלה. בנוסף, מנות.ייצור קטנות יותר, זמן חדירה לשוק, הם הראשונים לצאת עם התוספות האלה והלקוח מתגלח איתם על הטכנולוגיה החדשה

2. רכבים חדשים לעומת רכבים ישנים: הרכבים החדשים לא פחות אמינים מהישנים, אבל הרבה מהרכיבים, כתוצאה מלחצי מחיר, מיוצרים בטכנולוגיות זולות יותר, ואז איכות רכיבים פחותה. רואים זאת בפנסים שנעכרים מהשמש (בעבר זכוכיות), רואים זאת בדשבורדים שמתנפחים, הגאים מתפוררים וכו׳.

הרכב היומי שלי הוא וולוו 960 מודל 96, בזמנו היה רכב יוקרה, מגלה אמינות לא רעה ושרידות טובה, תודות להנדסה ברמה גבוהה ולתחזוקה טובה

Sent from my iPhone using Tapatalk

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
*אם יש לך משהו מהימן לגבי הDSG אני אשמח לקרוא, בלי קשר לדיון הזה שלנו :)

הודעה של הקונצרן בתקלה והרחבת האחריות, זה מהימן מספיק?

*נכון אני לא למדתי סטטיסטיקה. אבל אם הסטטיסטיקה מבוססת על דעת קהל -> דעת המשתתף בסקר

הסקר מתבסס על הניסיון של המשתתפים בו, לא על דעתם.

*ואני בטוח שיש להם, ואני בטוח שאם הם היו רוצים לשתף זה כבר היה קורה, אבל זה לא. ועוד פעם כמה המידע הזה שאצלם אמין? הם אנשי מקצוע בהגדרה, אני מסכים. כמה אפשר לסמוך על הבדיקות והסקת המסקנות שלהם(מוסכי היבואן)? זה מתחיל להשמע קצת פרנואידי, אבל מניסיון בתחומים אחרים אני לא אתפלא שגם פה בהרבה מקרים קודם כל צריך לבדוק כמה מקצועית ה"בדיקה המקצועית" (סוף דעה סקפטית)

לא הבנתי כלום.

*על סקר לא, אבל על שימוש בתוצאות האלו? הייתי מצפה שאם ערכתי בדיקות והמסקנה היא שטויוטה קורולה הוא הרכב עם הכי הרבה תקלות בשוק ועכשיו אני יוצא לקמפיין נגד הדגם הזה טויוטה יכנסו בי חזק כדי להשתיק אותי.

נראה לי שאתה ממציא נרטיב דימיוני שאין בינו לבין המציאות כלום. אף אחד לא "נכנס" באף אחד ומה זה בכלל "יוצא לקמפיין נגד"?. סקרי אמינות מפורסמים בכל העולם ע"י גופים מסחריים בהמון תחומים.

אתה מכיר את Consumer Reports?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תקנה אותו הדבר מה שהיה לך.

אין לך מה לחפש עם אודי,בטח לא q5.

בטח ובטח לא וולבו.

סוס מנצח לא מחליפים,תקנה אותו הדבר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
תקנה אותו הדבר מה שהיה לך.

אין לך מה לחפש עם אודי,בטח לא q5.

בטח ובטח לא וולבו.