Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל כן, רכבי יוקרה = מערכות הרבה יותר מורכבות, הרבה יותר טכנולוגיה ורכיבים עם פוטנציאל לתקלה, הרבה פחות ידע טכני בתיקונם ובדר״כ עליהם מנסים לראשונה מערכות מסויימות שלוקח הרבה מאוד שנים עד שמגיעות (בשלות הרבה יותר) לרכבים זולים יותר.

בוא נתחיל מהעובדה שרכב יוקרה, על פניו הוא מורכב יותר וטכנולוגי יותר.

יותר חיישנים, בגדול "יותר מה שיתקלקל"

גם כל הטכנולוגיה של 8 הילוכים דו מצמדי מנועי טורבו בנפח קטן, לעומת מנועים "טיפשים" אטמוספריים עם גיר "טיפש" 4 הילוכים אוטומטי, לא בדיוק חוכמה להשוות.

לגבי הידע הטכני, כן, כל מכונאי מדרכה יידע לתקן את אותו רכב "טיפש", בעוד רכב "חכם" ידרוש מכונאי שעבר הכשרה ספציפית למערכות הייחודית שיש ברכב.

לגבי חוסר ידע זה לא נכון, כי הידע קיים, הוא נמצא לרוב במוסכי היבואן, ששולחים את המכונאים להשתלמות אצל היצרן בחו"ל והם יודעים מה לעשות כשיש תקלה, אבל כשפונים למוסך כללי ישר הוא קופץ ומקלל את האירופאיים שמסבכים לו את החיים ומשם עד לפוסטים כאלו הדרך קצרה.

דווקא תקלות זה מה שמטריד אותך?

צריך יותר להדאיג אותך שאחרי 5 שנים ו-200 אלף קילומטר, אתה תמכור את ה-Q5 ב-80 אלף לסוחר הקרוב אלייך.

ראה סעיף א'.

כשאתה "דל תקציב", והמערכות האלו כבר עושות את שלהם, והם כבר לא במסגרת אחריות, ואתה לא תטפל אצל היבואן, כי הידע שלו יקר, אז רק סוחר ייגע ברכב כזה.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היגיון מאוד פשוט בעיניי:

רכב עממי - לרוב פחות טכנולוגיה, פחות חיישנים, פחות דברים שיתקלקלו.

רכב מפואר - הרבה מאוד טכנולוגיה מהשורה הראשונה, מנועים וגירים מתקדמים, כמות חיישנים מטורפת.

קח לצורך העניין מכונית כמו מרצדס מתחילת שנות ה-2000 מהדגמים המפוארים ביותר, יש להן טכנולוגיות שאנחנו רואים רק בשנים האחרונות במכוניות עממיות. ברור שעם הזמן הטכנולוגיה ההתחלתית השתפרה באמינותה ובאיכותה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
תשווה את הQ5 ללקסוס NX, הלקסוס איכותית בכל היבט ואמינה לא פחות ואפילו יותר מהיונדאי, זה לא שרכבי יוקרה לא אמינים פשוט יש קבוצה בשם VAG שמיצריים לדוגמא את הערמת תקלות הזו (Q5) שלא שווה את הכסף לעומת המתחרות.

אנשים מתעלמים מהתגובה הזו, למרות שהיא ענתה בצורה מושלמת על שאלת פותח השרשור ומייחסת את החוסר האמינות ליצרן מסויים ולא לסגמנט מסויים.

פורסם

ממש לא מדויק. כרכב חדש, האודי הרבה יותר טובה ואיכותית מה-NX. בנוסף, הטכנולוגיה באודח יותר מתקדמת (גיר ותיבת הילוכים שהם הלב של הרכב). לקסוס נעזרת המון בידע, בממון ובחלפים של טויוטה.

פורסם
,,,

,,,

בנוסף, הטכנולוגיה באודי יותר מתקדמת (גיר ותיבת הילוכים שהם הלב של הרכב).

לקסוס נעזרת המון בידע, בממון ובחלפים של טויוטה.

לא הבנתי היכן הבעיה.

איניפינטי לוקחת מנועים וידע.. ממרצדס.

אאודי, לוקחת מנועים ממסרות וידע מחברת האם VAG (סקודה סיאט) ומספקת ידע וניסיון

לשאר החברות בקבוצת VAG.

לקסוס לוקחת מנועים וממסרות וידע, מחברת האם טויוטה.

מאזדה מייצרת עבור פיאט אלפא ..:wink: ספיידר ספורטיבית..

כולם לוקחים ונותנים לכולם - אבל, כל חברה מבצעת התאמות, ובונה את החבילה המיוחדת שלה.

וזה החשוב - התוצאה הסופית.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני יכול להגיד שמכנית האיכות של החלקים ברכבים (גם ה"עממים") יורדת עם השנים.

בדור רכבים של 93-04 יצא לי לראות הרבה מאוד בולמים אחוריים שהחזיקו מעל 13 שנים,

מצד שני ברכבים יותר חדשים קשה לי לראות בולמים אחוריים שמחזיקים מעל 10 שנים.

רכבי יוקרה פחות אמינים מהסיבות שאמרו.

אבל אתם יודעים, אני זוכר שקראתי איפשהו כתבה מתחילת שנות ה2000, שם מכונאים היו חרדתיים מכל המערכות החדישות שצפויות להגיע בקרוב. שרדנו את זה כמו גדולים, נשרוד גם את העתיד.

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

פורסם

אם אני קונה היום S CLASS בת עשר והמסאז' בכסא לא עובד - אני אחיה עם זה.

אבל אם אני אמצא את עצמי עם גיר או בלוק שזקוקים לשיפוץ או חלף אחר יקר ונדיר - זה כבר בעיה קשה.

אבל אמינות היום בעיני היא על גבול המושג המופשט - למה?

הנה דוגמא יפה לכך -

אוקיי אז בארץ דווקא שמן כמו 10W60 כנראה לא יגרום לנזק אבל תחשבו אל מישהו בחו"ל, בארץ קרה שקנה את הM5 הזאת ועכשיו הוא מגלה אחרי כמה שנים שיש לו בלאי רציני ביותר במנוע.

האם זו בעיית אמינות? - בגלל זה אני רואה באמינות כמושג מופשט.

כשאני מתעניין ברכב אני רואה בו כמכונה ולא יותר - אני מחפש את ה"מחלות" שלו שהן בעצם בעיית תכנון ועיצוב לקויים של מוצר.

אני מחפש את היסטוריית הטיפולים שלו ואני עושה לה בדיקה גם במוסך וגם במכון בשביל לקבל תמונת מציאות עם כמה שיותר פרטים.

משאיר בצד סכום הגיוני לתקלות עם הרכב ומקווה מאוד שהמזל שלי לא להתקל בתקלה קשה - יאיר לי פנים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...