Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואולי המדינה אשמה, כי היא רוצה לדחוף לנו בכוח את האבזור 'אפטר מרקט'? למשל המובילאיי.

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז בעצם מי "שאשם" פה זה לא היצרן ולא המדינה, אלה היבאון. כמו שאמר shus2000 היבואן יכול להציב תנאים ליצרן, ולגרום לו להבין שהוא פשוט יפסיד שוק בארץ (למרות שהשוק פה מהבא אחוז קטן מאוד מכל העולם).

אני לא בטוח עד כמה יבואן יכול להציב עובדות ליצרן. אולי חלקי זה נכון, הכוונה שלי הייתה שאם היו הרבה סוכנויות קטנות ככל הנראה היינו רואים מפרטים הרבה פחות אשיר במחיר גבוה. כי הם היו רוכשים את הרכבים לא מיצרן אלא דרך יד 3 או 4

פורסם

זה מתחיל במיסוי על הרכב, ממשיך בעלות המטורפת של האגרת רישוי ומסתיים בעלות המופקעת של הביטוחים בארץ. הכל מאוד יקר וצריך לחשוב אלף פעם אם בכלל כדאי להחזיק רכב מה שאמור להיות "סוג" של מוצר צריכה בסיסי לנתח גדול מהאוכלוסיה לדעתי.

פורסם

איך שהוא יש לי תחושה שגם אם באופן תאורטי המיסים היו יורדים לרמות הנהוגות בארצות אחרות, שום דבר לא היה משתנה. אנחנו כחברה, בהכללה, מסתכלים כמעט על כל קנייה מבעד לחור שבגרוש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
זה מתחיל במיסוי על הרכב, ממשיך בעלות המטורפת של האגרת רישוי ומסתיים בעלות המופקעת של הביטוחים בארץ. הכל מאוד יקר וצריך לחשוב אלף פעם אם בכלל כדאי להחזיק רכב מה שאמור להיות "סוג" של מוצר צריכה בסיסי לנתח גדול מהאוכלוסיה לדעתי.

אכן מחשבה עמוקה.

המיסוי על הרכב אכן גבוה - אולם אם הוא יופחת יוטלו מיסים אחרים. אני לא בטוח שזה מה שאתה רוצה.

אגרת הרישוי - קשה מאד להשוות בין מדינות שונות בגלל מדיניו מיסוי שונה, אבל בדיקה קצרה בויקיפדיה מראה שבלא מעטמדינות אגרת הרישוי מגמדת את זו שבישראל.

ביטוח - שוב, קשה להשוות, אבל מאיזה דגימה קטנה שביצעתי כנראה שהביטוח בארץ לא במיוחד יקר בהשואה למדינות אחרות.

ראה, לדוגמא, את הדף הזה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

"ישראלים אוהבים סוזוקי" אמרה הפרסומת כידוע עוד מימי הבלנו סוזוקי תמיד הראתה נחיתות בכח מה שקשור לבטיחות ועדיין היא הרכב עם השוק החזק ביותר.

כנראה שבטיחות לא מעניינת את העם של "יהיה בסדר"

פורסם (נערך)

ישי - הסוזוקי באלנו הראשונה אכן היתה בעלת 1.5 כוכבי NCAP (בארץ כנראה היתה מקבלת יותר, שכן הגיעה אלינו עם 2 כריות אויר ועם ABS שחסרו בדגם שנבדק במבחן הריסוק). דרך אגב - זה היה ציון מאוד שגרתי באותם ימים, גם BMW סדרה 3 קיבלה ציון דומה. מרצדסים הגיעו לשני כוכבים שלמים. והאמת היא שדגמים בודדים בכלל נבחנו, לדוגמא מאזדה 323 שלא נבחנה עד הופעת ה-3 או קורולה שנבחנה רק כאשר הגיע דגם 1998 (דגם האושריקו המקורי). ככה זה כאשר אף יצרן (חוץ מאשר השוודים) לא התיחס לבטיחות כנושא מרכזי, ולא היה מי שיבדוק אותה (ה-EuroNCAP החל לבדוק בסביבות 1996, והבאלנו היתה מהדגמים הראשונים שנבדקו, אחרי שהיתה בשוק כשנתיים).

במחצית הראשוה של העשור הנוכחי סוזוקי השיגו 4-5 כוכבי NCAP ברוב הדגמים. הבעיה בסדרות האחרונות היא ביבואן הישראלי שמעדיף 3 כוכבים ומובילאיי על פני אבזור מלא ו-5 כוכבים. לא ברור לי אם היצרן מערים עליו קשיים, או, מה שנראה לי יותר סביר, שהוא מעדיף לרכוש את הציוד מחברה שהוא מושקע בה (מובילאיי).

ועוד דבר שאנחנו לא מודעים אליו. בדרך כלל דגמים נבחנים ב-NCAP פעם אחת, כאשר הם מושקים, או כאשר יוצא דגם חדש לגמרי גם אם הוא נושא שם ותיק. מה שאנחנו ממש לא יודעים הוא שדרוגים סמויים שנעשים כל העת לאורך חיי הדגם. הנה דוגמא שבה נתקלתי אתמול. דגמים מקבלים חיזוקים ומערכות חדשות אבל ממשיכים לשאת את ציון ה-NCAP של גרסאות קודמות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ישראלים גם ממהרים להסיק מסקנות שאין בהן ממש.

"ישראלים אוהבים סוזוקי" אמרה הפרסומת כידוע עוד מימי הבלנו סוזוקי תמיד הראתה נחיתות בכח מה שקשור לבטיחות ועדיין היא הרכב עם השוק החזק ביותר.

כנראה שבטיחות לא מעניינת את העם של "יהיה בסדר"

פורסם
אכן מחשבה עמוקה.

המיסוי על הרכב אכן גבוה - אולם אם הוא יופחת יוטלו מיסים אחרים. אני לא בטוח שזה מה שאתה רוצה.

אגרת הרישוי - קשה מאד להשוות בין מדינות שונות בגלל מדיניו מיסוי שונה, אבל בדיקה קצרה בויקיפדיה מראה שבלא מעטמדינות אגרת הרישוי מגמדת את זו שבישראל.

ביטוח - שוב, קשה להשוות, אבל מאיזה דגימה קטנה שביצעתי כנראה שהביטוח בארץ לא במיוחד יקר בהשואה למדינות אחרות.

ראה, לדוגמא, את הדף הזה.

למדתי משהו חדש אם כך [emoji111]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם
^ לא ממש נכון, ליבואן 1 יש כוח קניה ומיקוח יותר חזר מול יצרן מאשר 20 דילרים קטנים שכנראה גם לא יוכלו לרכוש ישירות מהיצרן

מה שיביא לעליית מחיר

ההסדר הראוי: היבואן מייבא, אבל הסוכנויות השונות מתחרות זו בזו. אין חלוקת שווקים ואין תאום מחירים.

מה שיש בארץ נקרא "הגבל עיסקי" ואם מישהו בארהב היה מנסה להגיד לסוכנות כלשהי בכמה למכור הוא היה הולך לכלא, לא פחות.

התחרות צריכה להיות לא רק בין היבואנים, אלא בין קמעונאים שמוכרים את אותו מוצר לציבור.

זה כל מה שצריך. המיסוי והייבוא תמיד יחזיקו פה מתח מחירים גבוה, אבל תחרות אמיתית תעביר חלק מהערך לצרכנים ותדאג שיתחרו גם על איכות ונושאים כאבזור בטיחותי, לא רק מחיר.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

יש איזושהי מניעה מלהקים סוכנות "טויוטה משה" ומולה להקים סוכנות "טויוטה חיים"?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם חיים וגם משה מוכרים רכב שהגיע מאותו היבואן, אני לא מאמין שיכולה להיות תחרות אמיתית ביניהם.

יש איזושהי מניעה מלהקים סוכנות "טויוטה משה" ומולה להקים סוכנות "טויוטה חיים"?
פורסם (נערך)

למה לא? כמו בכל תחום, עסק אחד מצליח יותר מהשני כי הוא מקצועי יותר, נטוע יותר בקהילה, משיג מימון אטרקטיבי יותר, לא דוחץ איתוראן, נותן ערך יותר מהשני, וכו'. זה יתבטא גם במחיר לצרכן אבל לא רק.

אם יש מניעה? כנראה לא חוקית, אבל כל עוד היבואן משווק בעצמו הוא לא יעודד תחרות נגד עצמו א"א יכריחו אותו.

בארה"ב אסור ליבואן רכב קבוע מחיר לצרכן. BMW יוסי מתחרה ב BMW משה וג'ו מרוויח.

אפילו כאן יש ניצנים לכך, חיפאים שהצפינו לכרמיאל כי סוכנות של יבואן מסוים שיגעה אותם בחסר מקצועיות (מי שיודע יודע), אפילו שהמחיר היה זהה.

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
אם חיים וגם משה מוכרים רכב שהגיע מאותו היבואן, אני לא מאמין שיכולה להיות תחרות אמיתית ביניהם.
השאלה שלי היא אחרת - האם יש איזושהי תקנה שאומרת שבעיר מסויימת יכול להיות רק משווק אחד של אותו היבואן?

חוץ מזה באמת לא חסר מקרים, שבהם לקוח מגיע לסוכנות של אותו המותג בעיר אחרת ומקבל שם שירות ותנאים יותר טובים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...