Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי היום מראשון למודיעין עילית, בדרך צריך לעבור במודיעין.

כל 431 נוסעים על 110-120 וכאשר מגיעים לישפרו סנטר במודיעין, לפתע שלט של 50 קמ"ש.

הכביש עצמו רחב, מואר, ברור ומקום גם ל-3 נתיבים.

ישנה מדרכה שבה לעיתים רצים\הולכים אנשים ויש 2 צמתים מרומזרים.

לאחר שסיימתי את הכביש הראשי, פניתי שמאל לכיוון קניון עזריאלי ונכנסתי בשיקוע הכביש עד ליציאה ממודיעיון.

הקטע הזה מלא במעברי חציה, בתים, פארק וקניון והרבה רמזורים והמהירות המותרת, 70 קמ"ש.

בחזור נסעתי באותה דרך וכאשר הגעתי לכביש הראשי (פניה ימינה מכיוון הקניון לכיוון 431) השלטים אומרים מהירות מותרת, 70 קמ"ש.

אין הבדל בין הנתיבים, מצד מערב למזרח, זה 50 קמ"ש.

מצד מזרח למערב, זה 70 קמ"ש, הייתי אומר שזה מרגיש שהכביש הזה אפילו קצת יותר משובש.

וזה נראה לי קצת מוזר והזוי.

איך קובעים מהירות מותרת?, מי קובע את המהירות המותרת בכביש חדש?.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

מי קובע את המהירות המירבית המותרת ? קובע הגוף שאחראי על הכביש, וזה נכנס לתוקף לאחר קבלת אישור של המפקח על התעבורה (או אישור מאת נציגו) למהירות שנקבעה.

אם זהו שטח עירוני - העיריה קובעת, וזקוקה לקבל אישור מאת המפקח על התעבורה (או נציגו)

אם זהו כביש בינעירוני - מע"צ קובעת, וזקוקה לקבל אישור מאת המפקח על התעבורה (או נציגו)

אם זהו כביש פרטי (למשל כביש 6) - המפעיל + אישור מאת המפקח על התעבורה

כיצד קובעים מהירות מותרת ? יש קריטריונים והנחיות לפיהם קובעים מהירות.

אינני יודע אם זה עדיין בתוקף, אך יתן לך מושג לקריטריונים (במידה ויהיה לך כוח לקרוא 103 עמודים) :

http://www.news1.co.il/uploadFiles/678402125835419.pdf

פורסם

מבחינת ״איך״ קובעים, הקריטריון המרכזי הוא לאפשר לרכב לעצור במרחק הקצר מעומק שדה הראיה למורד הכביש. הנתונים לפיהם מחושב מרחק העצירה הזה הם עם מקדמי בטחון עצומים: מניחים זמן תגובה של 2.5 שניות ומקדם חיכוך/יכולת בלמים שהיא אולי חצי מזו שרכב פרטי תקין בן-זמננו יכול לייצר בכביש יבש.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מבחינת ״איך״ קובעים, הקריטריון המרכזי הוא לאפשר לרכב לעצור במרחק הקצר מעומק שדה הראיה למורד הכביש. הנתונים לפיהם מחושב מרחק העצירה הזה הם עם מקדמי בטחון עצומים: מניחים זמן תגובה של 2.5 שניות ומקדם חיכוך/יכולת בלמים שהיא אולי חצי מזו שרכב פרטי תקין בן-זמננו יכול לייצר בכביש יבש.

אתה יכול לפרט קצת יותר ולתת דוגמא עם מספרים?

תודה.

פורסם

יש קריטריונים ברורים בחוק לקביעת מהירות מירבית.

למעשה אין מקום אמתי לשיקול דעת, אם רוצים לקבוע את המהירות באופן מסוים, צריך לתכנן את הכביש מראש על פי הקריטריונים:

מהירות.jpg

אופנוען

פורסם

מעניין, השכלתי.

מקדמי הביטחון הם אולי עצומים למי שעיניו תמיד על הכביש. במצב היום צריך איזה 2.5 שניות קודם שהמבט יחזור לכביש, ואז להתחיל לחשב.

פורסם
יש קריטריונים ברורים בחוק לקביעת מהירות מירבית.

למעשה אין מקום אמתי לשיקול דעת, אם רוצים לקבוע את המהירות באופן מסוים, צריך לתכנן את הכביש מראש על פי הקריטריונים:

[ATTACH=CONFIG]506096[/ATTACH]

הטבלה הזו אינה קריטריונים לקביעת מהירות, היא סיכום של מגבלות המהירות בחוק.

מהירות ברירת המחדל על פי סוג כביש משתנה לעיתים רחוקות (כמו ההעלאה ל-120 בכבישים מהירים), אבל באמצעות קביעת תמרורים המהירות המותרת בכבישים שונים משתנה לעיתים קרובות יותר, בהתאם לשינויים באופי התנועה מעלים או מורידים את המהירות המותרת מעל או מתחת לברירת המחדל.

פורסם

אהלן, במקרה אני עובד בתחום תכנון התנועה והדרכים.

כשמתכננים כביש ישנן הנחיות, ההנחיות נכתבו כמו שכל תקן נכתב ע"י ועדת מומחים. ההבדל בין הנחיות לתקן הוא שמההנחיות מותר לחרוג במידה וישנו הצדק אמיתי, למה? כי להבדיל מקומקום, מנוע חשמלי או מכונת CNC, הכביש תלוי בתוואי שהוא עובר בו ולא תמיד אפשר לעמוד בכל דרישה של ההנחיות.

אז איך מתכננים? מתחילים בין השאר מלאפיין את הכביש, (למשל - יש תמ"א לכבישים (תמ"א 3) שקובעת תוואי עקרוני ומתעדכנת אחת לכמה שנים), ואחרי זה בודקים איזה סוג כביש עונה על הדרישות בצורה מיטבית. לאחר מכן במידה ולמשל נבחר כביש בינעירוני, דו נתיבי, עם הפרדה בנויה - הוא יתוכנן למהירות תכן של 100 קמ"ש - מה שישפיע על רוחב הנתיבים, הרדיוסים האנכיים והאופקיים שלו, על השיפועים, מרחקי הראות, אופי הצמתים וכו'. למה 100? כי ההנחיות בישראל אומרות שמתכננים כביש ל10 קמ"ש יותר מהמהירות שצפויה להופיע על התמרור בתחילתו.

עכשיו תגידו - איך 100 קמ"ש? אני יכול לנהוג בכבישים האלה גם על 150 עם כל משפחתית - ואתם צודקים.

אבל ההנחיות הן לא בשבילכם, אלא בשביל סבתא שלכם על פיג'ו 205 עם צמיגים בני 6, כלומר הן מיועדות לרכבים נחותים ונהגים נחותים. ובסופו של דבר הרדיוסים נקבעו כך שבמהירות התכן הנתונה הרכב ירגיש תאוצה מקס' מסויימת (תסלחו לי שלא זוכר את המס' בע"פ).

הדבר אגב משתנה ממדינה למדינה - אצלינו, להבדיל מאירופה - הכבישים מאד מאד סלחניים ליכולת נהיגה נמוכה, בין אם ברוחב הנתיבים ובין אם ברוחב השוליים והרדיוסים של העקומים.

*כמובן שאני לא מדבר על כבישים שתוכננו לפני 30-50 שנה, אלא על כבישים שתוכננו בעשור האחרון.

זה ככה על רגל אחת, אבל אם יהיו שאלות ספציפיות - אפשר להרחיב.

אגב כל ההנחיות זמינות לציבור, חפשו בגוגל "הנחיות לתכנון דרכים בינעירוניות" או "הנחיות לתכנון רחובות בערים"

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
בסופו של דבר הרדיוסים נקבעו כך שבמהירות התכן הנתונה הרכב ירגיש תאוצה מקס' מסויימת (תסלחו לי שלא זוכר את המס' בע"פ).

נכון, שכחתי את הקריטריון הזה.

אם אני לא טועה המספרים הם:

בדרך מהירה - 0.1g, מבלי להתחשב בתרומה של שפיעת הכביש (המשמעותית בתוואי כזה).

בכביש אחר, כאשר לפני הפניה יש שלט מהירות עבור הפניה - 0.2g.

אני בכיוון הנכון?

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם (נערך)

בכנות לא זוכר.

כן יכול להגיד שאחד הקריטריונים בתכנון עקומים אנכיים הוא קריטריון הנוחות (קריטריונים אחרים הם מרחקי ראות וניקוז). שבעצם מתאים רדיוס למהירות תכן (הנוסחא היא R=0.257*Vd^2, כשVd היא מהירות התכן של הכביש) הנוסחא פותחה כשהמטרה היא שהרכב יחווה תאוצה מרבית של 3.0 מ\שנ^2, שזה בערך 0.3g.

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הגיוני.

גבול הנוחות נחשב בעבר ל-0.2g, אבל זה נכון לימים שבהם לרכבים היו זוויות גלגול גדולות יותר, וספסל אחורי אחוד בלי חגורות. זה גם בערך גבול הנוחות לנוסע עומד באוטובוס.

• תוכן חדש...