רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,586 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
גורמי האכיפה יוכלו להסתפק באמצעי זיהוי בודד כדוגמת ת.ז/דרכון או רשיון הנהיגה. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5285313,00.html
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
-
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום, יש לי כרטיס תדלוק לתחנות של דור אלון שמנפיקה קרדיטקום. תהיתי אם במקרה יש כרטיס דומה גם לפז או דלק? תודה, עדן
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הג'נטים ותלבושות הפרזנטורים לדעתי מסגירים שזה מתאורך לשנות ה- 80. עדיין לא מצליח לזהות. יש למישהו מושג?
הודעה אחרונה מאת orankohn, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש דרך לדעת לפי מספר הרכב שמסתיים ב67 איזה שנתון הוא? אם הוא 2009 או 2008. חשוב לי לדעת האם מי שמחזיק את הרכב הזה קיבל סיוע משפטי במירמה, אחד הקריטריונים זה שאין לו רכוש השווה יותר מפי שלוש מהשכר הממוצע במשק. 9802*3=29406
הודעה אחרונה מאת YULI1, -
-
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
MAZDA 3 דור 3 מ 2013 עד 2015 איזה צבע הייתם מעדיפים? איך הצבע כסף אפרפר לדעתכם? הציעו לי כזה...
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5285182,00.html מה דעתכם? קצת מוזר שיבואנים של מכוניות עם יומרות ספורטיביות לא מוכנים לתת אחריות במקרה של תקלה במסלול לרכב חדש. יש יבואנים שדווקא כן מכבדים אחריות אם הרכב היה ביום מסלול לאימונים ולא לתחרות, על פי הכתבה.
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
טוב אי אפשר להגיד שזה לא היה צפוי, ואני מניח שמצד אחד הוא מייצר איזון מוסרי בין רוב העם משלם המיסים, מהגבוהים בעולם, לבין העשירים שאולי ישלמו יותר על האסטון שלהם, אבל ביננו הם לא סופרים את זה, ומצד שני זהו מהלך מאוד "לא ירוק" ופרמיטיבי. https://www.themarker.com/dynamo/cars/1.6158915?utm_source=Web_Share&utm_medium=Whatsapp&utm_campaign=Share Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת - XM -, -
התמונות נחשפו כשבועיים לפני ההשקה הרשמית בתערוכת ג׳נבה. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
רכב מותאם לגיל הנהג 1 2
מאת baget- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
במקרה נתקלתי בכתבה אמריקאית "Age appropriate cars" וחשבתי לעצמי - האם יש דבר כזה - רכב, שלא מתאים לגיל הנהג? למשאל - בן 60 שנוהג בסיווק טייפ אר? או בן 25 עם וולוו S60? האם מכונית זה פריט, שיכול להיראות מצחיק או להציג את בעליו באור מגוחך אם הוא לא מתאים לסטיגמות של הציבור? כמובן שמצב שלנו לא בר השוואה לארה"ב או עולם כולו, כי אצלנו BRZ נחשב לכמעט פרמיום וGOLF GTI עולה 50000 יורו , אבל כשאתם רואים בן אדם מבוגר נוהג במיאטה אדומה עם חיוך רחב- מה אתם חושבים אליו? אני יודע, נראה לי, מה קהל הרחב חושב, אבל מעניין, מה חושבת קהילה המוטורית.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
על הכוונת צרפתייה משומשת במצב טוב. ללא טרייד אין. הזמן תחילת 2018 התקציב 40 הנשק הסודי המלצות החברים המדהימים בקארספורום. השלל בסוף נבחרה סיטרואן C5 שנתון 2010 מפרטית. לדעתי האישית רכב מפנק ברמות שלא רואה ממטר 95% מהמכוניות שנוסעות לידו בכביש. אפילו הצליל של המנוע כמו מוזיקה לאוזן. המונה – (מומלצי הפורום) העברת בעלות יישור קו במוסך גבע התותחים ! דיטיילינג פנים הרכב אצל יבגני מ"נס-דיטייל" התותח ! מישלן פרימסי 3 מאוטו דיפו שונות סה"כ : 26 אלף פחחות וצבע ודיטיילינג חוץ - בהמשך תחנה ראשונה: פי גלילות סוכנות מורשה היבואן- היצע מגוון והרבה רצון טוב אבל לטעמי מעט מדי הצעות טובות. לזכותם יאמר מתי…
הודעה אחרונה מאת yehonatankapara, -
-
בענף המשאיות מחפשים כל דרך אפשרית לחסוך בדלק ולהוריד את זיהום האוויר. יצרנים עובדים על פיתוח משאיות חשמליות רק מובן שעקב הצורך בסוללה בעלת קיבולת וממידים גדולים מאוד משאית חשמלית כנראה תתעקב כמה שנים אחרי רכב פרטי חשמלי. בנתיים, כבר מספר שנים עובדים על פיתוח מערכת נסיעה בשיירה. איך זה עובד: נהג המשאית המובילה נוהג רגיל. בוחר מסלול, נתיב ומהירות. המשאית השניה "ננעלת" על הראשונה באמצאות טכנולוגיה שכבר קיימית (ראדאר, מצלמה, חיבור Wi-fi) ושומרת ממנה מרחק קבוע וקטן מאוד. המשאית השלישית ננעלת על השניה וכן האלה. המרחק 7 עד 15 מטר בלבד. מה זה נותן - חיסכון של 15%-20% בצריכת דלק במשאית השניה והשלישית מכיוון שהן נעות ב"צל אווירודינאמי" שמייצרת המשאית המובילה.…
הודעה אחרונה מאת YNV, -
לא יודע אם זו הסיבה לעיקוב בהשקת הפולו, אבל יש כרגע בעיה כלל אירופית באספקה ויצור ברוב דגמי קונצרן VAG. מדובר בגרורה רצינית של פרשת הדיזלגייט שבעקבותיה נכנסו תקנים חדשים (WLTP (World Harmonised Test Procedure ו (RDE (Real Driving Emissions בנוסף ל EU6c החדש. יצור חלק נכבד מהדגמים הופסק, חלק לא יוחזר ליצור ( צמצום דגמים ), יצור שאר הדגמים יחזור בהדרגה לאחר השבוע ה 31 (תחילת אוגוסט), כאשר הם יעברו שינויים שכוללים הכנסת מסננן חלקיקים GPF, השינויים המסורתיים של שנת דגם בשבוע ה 22 נדחו גם הם כמובן לשבוע ה 31. בתפריט השינויים הפסקת יצור סופית של כל דגמי הרכב עם מנועי 1.4 ו 1.8, יצור כל הדגמים עם DSG6 יופסק גם הוא, כולל הגולף GTI הרגילה. מה שאומר שמפרט הדגמים שמשווקי…
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
באתי לצאת שמאלה מצומת (סוג של T) לכביש ראשי (צומת שאני מכיר, שכבר יצאתי ממנה המון פעמים). משום מה רק הסתכלתי שלא בא רכב משמאלי בכביש הראשי וישר התחלתי לצאת שמאלה פתאום קלטתי שנכנסתי בזמן שנכנס רכב מימיני לתוך הצומת, שנינו בלמנו והוא יצא מהצומת והמשיך ישר. נכנסתי לפאניקה וישר אחרי שהוא יצא והמשיך הסתכלתי שוב רק שמאלה בלי להסתכל ימינה וישר ניסיתי לצאת שוב וזה קרה עוד פעם עם עוד רכב שבא אחריו (כל זה היה עניין של כמה שניות), למזלי הרכב כנראה ראה את הטעות המחרידה שלי ונזהר ממש וכשעשיתי את אותה הטעות בפעם השנייה הוא נזהר להיכנס לצומת ועצר לפני, ואחר כך השלים את הפנייה. אני לא יודע מה עבר עליי היום.. תמיד אני מסתכל לכל הכיוונים תמיד מדקדק על הכל ומוודא במיוחד במקומות …
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- 0 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום חברים. כולם אומרים שכדי לכייל את הקלאטש הרובוטי צריך לעשות במוסך מורשה. על ידי מחשב ותוכנת דיאגנוסטיקה של טויוטה אך פה המלכודת. במוסך טויוטה נאמר לך שאין אחריות. כלומר אם בסוף הלמידה מחשב הרכב לא הצליח ללמוד את מרחק רפידת הקלאטש.{כי הקלאטש גמור} אתה נכנס להוצאה ענקית. 5.5 k . במוסך מורשה. אין לך בררה אתה תקוע במוסך . ישנם מוסכים שיודעים לעשות זאת בחצי מחיר. אך לפני שניגשים למוסך. שווה לכם לכייל בעצמכם. מחנים את הרכב קרוב לבית . מנסים, אם הצלחתם אחלה. (פעולה שלוקחת 7 דקות.) וגם אם הקלאטש גמור ומחשב הרכב לא מקבל בגלל שחיקה מוגברת של הקלאטש. מבררים מחירים במוסכים ויכולים לחסוך אלפיי שקלים. לכול אחד יש ביטוח רכב,שכולל גרירה. אז למה לא? עשיתי לימוד קלאטש, וה…
הודעה אחרונה מאת sa997, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראיתי ברישיון של פגו 107 ידנית שנת 2014 שרשום שיש 6 כריות אוויר. חיפשתי ומצאתי רק 2. באמת יש ברכב 6 כריות אוויר?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש פה (-: נראה פורום מעוד איכותי. שאלה: האם יש דרך להגיע לבעלים של רכב לפי מספר לוחית הרישוי? תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת liron022, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אחרי ששמעתי את הסיפור על האסון הבנתי שצריך להיזהר מאוד ולא לחסוך במוצר הזה . אני מאמין שחלק כאן שמעו וסייעו בגיוס כספים לשיקום תינוק שנכווה כולו מבוסטר שהתלקח בעגלת התינוק שלו . איך לוודא אם הבוסטר אכן איכותי? איך לבדוק? כמובן אחרי רכישה מה הכלים העומדים ואיך ניתן לדעת?
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
- 0 תגובות
- 580 צפיות
היי, האם יש מכוני רישוי שעדיין מייצרים לוחיות רישוי עם הפונט הישן? באיזור חיפה או המרכז. (צריך להחליף לוחית רישוי ומעדיף שתהיה זהה לשניה, ומן הסתם לא רוצה להחליף 2 סתם).
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
ארוכה ב3.5 ס״מ, רחבה ב6.6 ס״מ, גבוהה ב2 ס״מ ועם בסיס גלגלים ארוך ב4 ס״מ, ב.מ.וו חושפים את הדור הרביעי והחדש לגמרי של האחות הגדולה בסדרת הX שלהם. מפוצצת טכנולוגיה, וiDrive 7 החדש היא תוצא כרגיל גם עם האופציה לשורה שלישית. מהההשקה יוצעו ארבעה מנועים. הגרסא הבכירה תהיה הxDrive 50i מנוע 4.4 ליטר V8 ו462 כ״ס (כרגע רק בארה״ב, כי באירופה זה לא פוליטיקלי קורקט...). XDrive40i מנוע 3.0 6 צילינדרים בטור המוכר, 340 כ״ס, וביצועים יפים לבהמה שכזו עם 5.5 שניות אפס למאה. בגזרת הדיזל יוצעו xDrive50d שפה בניגוד לגרסת הבנזין תגיע עם מנוע 3.0 שישה צילינדרים, ו400 כ״ס. וגרסת דיזל קצת חסכונית יותר xDrive30d עדיין עם מנוע 3.0 שישה צילינדרים אך הספק צנוע יותר של 265 כ״ס. ועם אתם גם זקו…
הודעה אחרונה מאת Zevik, -
-
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם קראתי שהדגם עבר ב-2014 מתיחת פנים, הבנתי שהשינוי בעיקר היה בהספק ושעברו מגיר רובוטי לאוטומטי פלנטרי 8 הילוכים. בעיקר אני רוצה להבין מה ההבדל בין הדגם של ה-240 כ"ס לבין ה-245? יכול להיות שיש דגם של 240 כ"ס עם התיבה בת ה-8 הילוכים? או שכל ה-240 זה עם רובוטי? הדגם המדויק הוא: volvo s60 t5 business 2014 תודה
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מורן גוט, חבר והאיש הכי מהיר שאני מכיר, לקח M3 E46 משופרת (אבל חוקית לכביש), מכונית שהוא מכיר כמו את כף ידו, ועשה איתה 5 הקפות של מסלול הנורבורגרינג. בהקפה החמישית הוא קבע זמן שככל הנראה, אף אחד עדיין לא קבע עם מכונית מקבילה. זה לא שיא רשמי מכיוון שמדובר בהקפת BTG (גשר לגשר, לעומת הקפה מלאה שכוללת גם את הישורת הארוכה), אבל זה בנצ'מרק שרבים משתמשים בו כדי להשוות זמנים. יותר מזמן ההקפה, מרשים לראות את סרטון ההקפה שבלינק למטה. אני מודה שבהתחלה הפריע לי שהמצלמה רועדת ושהמראה המרכזית חוסמת חלק מהראות קדימה, אבל בתור מישהו שישב פעם לצד מורן בהקפה דומה, חשבתי על זה והרעידות לגמרי משקפות את המהירות המשוגעת ואת כוחות הג'י שמופעלים על הגוף (ועל תכולת הקיבה), והעובדה שקשה לרא…
הודעה אחרונה מאת idan577, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מה ההבדל ביניהם אבל MAZDA 3 2013 הדגם החדש כי ראיתי במחירון שה ACTIVE הוא 60000 COMFORT 61000
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
שלום מקווה שמתאים לפורום רכב ( אין לי גישה לאוף טופיק ) שאלתי היא כזאת. נגיד שרכב יכול לגרור 750 ק"ג ( נגרר עם בלמים ) השאלה היא כזאת, איך בעצם מחשבים את המשקל המותר ? כלומר נגיד שהחפץ אותו אני רוצה לגרור שוקל 700 ק"ג. האם אני צריך להוסיף למשקל המוצר, גם את משקל הנגרר עצמו ? או שאומרים משקל מותר לגרירה 750 ק"ג , זה נטו המוצר. ללא שום צורך בחישוב משקל הנגרר. ( העגלה בלבד ) אשמח שתעשו לי סדר. תודה
הודעה אחרונה מאת misterb, -
יצרנית הרכב הצרפתית תחליף בישראל בקרוב את תיבת השישה הילוכים בתיבה חדשה - עדיין מתוצרת אייסין היפנית הערת הנהלה: התוכן נמחק משום שהועתק מאתר אחר. אין להעתיק תוכן, גם אם מצרפים קישור. בפרסום בפורום יש לכתוב תוכן מקורי. האתר איננו אינדקס לפרסומים אחרים.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
- 0 תגובות
- 808 צפיות
לפי הכתבה הזו מחקרים של ה-IIHS הראו כי התקנת מצלמות רמזור מפחיתות תאונות חזית צד קטלניות ב-19%, במחיר הגדלת מה של מספר תאונות חזית אחור, שמטבען הן פחות קטלניות. עוד נתון מעניין - הארכת פאזת האור הצהוב ברמזורי שיקגו בחצי שניה הביאה לכך שנהגים עוצרים יותר ברמזור וממתינים למחזור הבא. וגפ הקטינה את הכנסות העיריה מקנסות ב-17 מיליון דולר. וכמובן שהפוליטיקאים ממשיכים לריב. מה חסר בכתבה? מסקנות לגבי מצלמות מהירות.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
מצברי fvp?
מאת EliC25- 9 תגובות
- 19.8 אלף צפיות
היום שלחתי את אבא שלי עם מצבר גמור אל מקס מצברים בכפר סבא קודם כל אציין לחיוב את ההמתנה בסוף היום להגעתו, ומחיר ואחריות מעולים. הבעיה - חוסר התחשבות בבקשה שלי, בטלפון ביקשתי שיתקין מצבר סטרטאפ והוא אישר לי שאין בעיה. אממה, עכשיו חזרתי הביתה ואני רואה שהתקינו לו מצבר "הבית" כנראה יבואן שעובדים איתו מקרוב, fvp . מי מכיר ויכול לתת חוות דעת? באינטרנט לא מצאתי יותר מדי מלבד זה שזה מותג די חדש בארצנו. תודה.
הודעה אחרונה מאת גברעם, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 26 תגובות
- 31 אלף צפיות
שלום חבר'ה. אני עובד בחברה מסוימת ותוך כדי העבודה אני נוסע עם רכב החברה. המנהל שלי אמר לי שהוא "עוקב אחרי". לא יודע למה הוא התכוון בדיוק. האם יש דרך מסוימת לדעת אם מותקן בכלל GPS שאפשר לעקוב אחרי דרך המחשב שלו או אם בכלל עוקבים אחרי? תודה!
הודעה אחרונה מאת אשרי, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
השיחה שקדמה למבחן הזה הייתה כנראה השיחה הקצרה בתולדות המערכת, והיא הלכה משהו בסגנון של: "רוצה לבחון את ה-GLE שיש" "תביא". אז הבאנו.
הודעה אחרונה מאת matanff, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
למכונית הזו כתבו ביוגרפיה, הכניסו אותו לתוך משחק מחשב וממש עכשיו היא נמכרה תמורת הסכום ההזוי של... אין תמונה בכוונה.
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
צהרים טובים אז עברו להם 10 חודשים וכ22.000 ק"מ בחברתה של רנו קליאו 2013 1.2 75 כ"ס. הרכב נקנה מיד פרטית עם 63.000 ק"מ כמחליפה לפריוס ומתוך רצון לרכב מעט יותר מהנה לנהיגה ונוח יותר לתנועה עירונית. הטוב: עיצוב-ללא ספק הוא זה שהכריע את הכף בעת ההתלבטות המתחרה העיקרי היה פיג'ו 208 ובמחיר נמוך ב3 אלף הכף הוכרעה לטובת הרנו. התנהגות-הרכב מהנה מאוד לנהיגה ובעל שלדה מתקשרת,בכל פעם שלקחתי איתו פניות חשבתי לעצמי שלו היו עוד 100 סוסים באורווה זה היה יכול להיות חוויה אחרת לחלוטין. נוחות-בסה"כ המושבים היו נוחים מאוד כיאה לרכב ממוצא צרפתי והרכב היה מאובזר מאוד לקטגוריה(מולטימדיה,בקרת שיוט(מיותר לחלוטין). הרע: מנוע-75 כ"ס,קצת יותר מ9 קג"מ והילוכים נורא קצרים הם לא מתכון …
הודעה אחרונה מאת dorsht, -