Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה וברכות על הצטרפות לפורום.

בהחלט עשית לנו סדר בבלגן!

מה שרציתי לתרום לדיון הוא שרכב ב300 אלף ש"ח זה לא רכב יוקרה אלא עניין של מותרות שגם אדם במעמד בינוני יכול לרכוש.

כמובן תלוי בסדר העדיפויות שלו.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צעד פופוליסטי, שלהוב ההמון הזועם על העשירים.

תרגיל ידוע של מנהיגים שמנסים להסיט את דעת הציבור ממשהו. במקרה הזה אולי מכשלון פרויקט הדגל שלו של הורדת מחירי הדיור?

יש את זה ביותר דמגוגי?

בינתיים, הנתונים מראים שהוא בכיוון הנכון ואתה לא מדייק בנתונים.

פורסם

לא נתתי שום נתונים.

במה הוא הצליח?

שואל ברצינות.

לפי תחזיות ראש המנהלת היוצא כבר היינו אמורים להיות עכשיו עמוק בתוך ירידת מחירים. במקום זה אנחנו עדים לויכוחים בין הרשויות והמודדים השונים להאם הירידה בחלקיק האחוז שראינו מקורה בכלל בהורדת המחירים היזומה או לא. בכל מקרה ירידה אמיתית כפי שצפו בתחילת הפרויקט לא קיימת.

פורסם
מה שרציתי לתרום לדיון הוא שרכב ב300 אלף ש"ח זה לא רכב יוקרה אלא עניין של מותרות שגם אדם במעמד בינוני יכול לרכוש.

כמובן תלוי בסדר העדיפויות שלו.

תעזור לי להבין את החשבון: רכב ב-300,000 מאבד 150,000 בשלוש שנים, כלומר 50,000 בשנה או 4,000 בחודש.

בנוסף, ביטוח יעלה בערך 1,000 בחודש, טסט נניח עוד 200 בחודש וטיפולים גם עוד 200 בחודש.

סה"כ יוצא לנו כמעט 5,500₪, בלי תאונות ובלי דלק. נגיד, בהנחה שקנית רכב כזה כדי כמעט לא לנסוע, עוד 500 בחודש על דלק, סה"כ 6,000 ש"ח בחודש.

עכשיו, רווק שמרוויח 10 נטו וגר אצל ההורים כנראה יכול להרשות לעצמו רכב כזה (אם כי זה עדיין לא יהיה צעד מאוד חכם).

משפחה ממעמד הביניים, עם שני ילדים, כבר פשוט לא תוכל להתקיים בצורה סבירה עם רכב כזה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
משפחה ממעמד הביניים, עם שני ילדים, כבר פשוט לא תוכל להתקיים בצורה סבירה עם רכב כזה.

כמו שנאמר, עניין של סדר עדיפויות. אם בחרת להביא ילד/ים, הוצאה של אזור ה-35K בשנה כ"א, זה מן הסתם בא על חשבון דברים אחרים.

לעומת זאת, אם רווק עם קריירה וללא הוצאות גדולות רוצה לפנק את עצמו באיזו אאודי/וולוו/ב.מ.וו/אנא אערף, מה רע?

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם (נערך)
^ עסקאות בלון / מימון.

אבל גם האפשרות הזו צומצמה לאחרונה, ממה שאני יודע ומבין.

היא צומצמה בכותרות. המציאות היא שכל אחד עם BDI נקי, צ'ק שלא חזר בשנים האחרונות מהבנק ותלושי שכר של שלושה-שישה חודשים אחורנית, גם אם הם של 5,000 ש"ח נטו, יכול להתגלגל ברכב חדש מהניילונים ב 100K וצפונה בקלות מבחילה, אם יכול לעמוד בהחזר החודשי. אם לא, יישמר לרכבו החדש מקום של כבוד בהופעה של עיקוליו איגלסיאס.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

מה פשר קול הזעקה? על מה ולמה מי שרוכש רכב משפחתי צריך לשלם יותר מס ממי שרוכש במוו i8? וממי שרוכש וולוו xc90? או ב.מ.וו 330e? או אולי לה פרארי או מקלארן p4? כי הן "חשמליות"? חליק. זה לא בא מכעס מדומה על עשירים. שפשוט יתכבדו וישלמו כמו כולם.

הטבת מס לרכב ירוק כביכול, שנותנת פטור אדיר ממיסים דווקא למי שרוכש את הרכבים היקרים ביותר שניתן למצוא, בעוד שיתר האוכלוסיה נאנק תחת משטר מיסוי מוגזם וחמסני, הוא לא צודק. אין כאן בעד מס יוקרה, אלא נגד הטבה שהולכת בעיקר לעשירים המופלגים.

וקשה לי להאמין שיש מי שלא מבין זאת.

פורסם
כמו שנאמר, עניין של סדר עדיפויות. אם בחרת להביא ילד/ים, הוצאה של אזור ה-35K בשנה כ"א, זה מן הסתם בא על חשבון דברים אחרים.

לעומת זאת, אם רווק עם קריירה וללא הוצאות גדולות רוצה לפנק את עצמו באיזו אאודי/וולוו/ב.מ.וו/אנא אערף, מה רע?

לא רע, רק שרווק עם הכנסה של 10+ נטו זה לא בדיוק מעמד הביניים. וגם, משפחה וילדים אצל רוב האנשים זה לא בדיוק שאלה של סדרי עדיפויות, אלא סוג של ברור מאליו (בלי לנקוט עמדה בנושא).

מעבר לזה, זה באמת עניין של סדרי עדיפויות, אבל אני מניח שיש די מעט רווקים עם הכנסה גבוהה שיעדיפו לגור אצל ההורים ולנסוע ברכב פרימיום. אבל מבחינתי אין בזה שום דבר רע.

אני מסכים איתך

פורסם
לא נתתי שום נתונים.

במה הוא הצליח?

שואל ברצינות.

לפי תחזיות ראש המנהלת היוצא כבר היינו אמורים להיות עכשיו עמוק בתוך ירידת מחירים. במקום זה אנחנו עדים לויכוחים בין הרשויות והמודדים השונים להאם הירידה בחלקיק האחוז שראינו מקורה בכלל בהורדת המחירים היזומה או לא. בכל מקרה ירידה אמיתית כפי שצפו בתחילת הפרויקט לא קיימת.

לפי התחזיות בשנים עברו, ברוב השנים חזו שמירה על המחיר הקיים/ ירידה מתונה.

ירידה דרסטית במחירי הדירות יכולה להביא למשבר כלכלי עמוק והתמוטטות של בנקים, לכן אין לאף אחד אינטרס כזה, אבל ירידה של 5-10% לאורך זמן יכולה לעזור לשוק.

אנחנו סוטים מהנושא העיקרי.

פורסם (נערך)

לא קראתי את הכל אבל מדובר במס מוגדל שמפלה לרעה רכבים שמחירם מעל 300 אלף, אותו מס נשאר על כנו. מה שבוטל הוא פטור מאותו מס מוגדל לרכבים היברידיים שמחירם מעל 300 אלך ₪ וכעת הוא יוטל גם עליהם.

לפני כן רכבים היברידיים אלו נהנו ממס מופחת כמו כל רכב היברידי שמחירו מתחת לסך של 300 אלך ₪ ולא יותר מכך.

אין כאן "עשיית צדק" ואין עשיית שיוויון, להיפך יש הגדלה של חוסר השיוויון וההפלייה, אני לא מבין על מה הצהלה כאשר מגדילים את המיסוי על הרכבים, כאשר כבר עכשיו הוא מהגבוהים בעולם אם לא הגבוה בעולם?

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

באמאש'ך, מס מוגדל על רכבים מעל 300,000 זה חוסר שוויון ואפליה? וזו באמת הסוגיה הבוערת על סדר היום הכלכלי שלנו? מיסוי פרוגרסיבי נשמע מוכר?

זה בדיוק כמו שווי המס על רכבי ליסינג (שהיה משמעותית נמוך מדי), ובדיוק אותם תירוצים שהיו אז (הגדלת המיסוי על מי שמשלם יותר מס), ובסך הכל קוצר ראיה מוחלט של קבוצה שנהנית מהטבת מס ולא רוצה לוותר עליה (למען הסר ספק: גם אני הייתי בין הנהנים, וגם אני החזרתי רכב ליסינג וקניתי רכב פרטי, ועדיין ברור לי שזו היתה הטבת מס לא הוגנת שטוב היה שנמחקה).

זה קצת עצוב שבין אדם שקונה רכב ב-300,000₪ (או יותר) מספיק אטום שהדבר העיקרי עבורו הוא איך הוא יכול לשלם פחות על הרכב החדש שלו.

אני מסכים איתך

פורסם
למה חסר אחריות? ואם הוא בן 55 וחסך במקומות אחרים כדי לקנות את האוטו הזה?

200,000 שקל הם לא כזה הרבה כסף היום.

200,000 זה עדיין הרבה מאוד כסף וזו בכלל לא שאלה של מעמדות.

אם יש לך את היכולת לשלם כזה סכום בשביל מוצא מותרות לא יקרה כלום אם תשלם במקום זה 220.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לרווק אין שאיפות לשפר את מצבו הכלכלי? לרכוש בית בשלב כלשהו? אולי להקים משפחה ביום מהימים? 4 אש"ח בחודש זה 150 אש"ח ב-3 שנים שעם השקעה טובה שווים הרבה יותר.

לדעתי כדי לרכוש רכב ב-200 אש"ח צריך להיות ממש מבוסס, ברמה כזו ש-4 אש"ח בחודש לא משפיעים על כלום, לא בהווה ולא בעתיד.

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם
לרווק אין שאיפות לשפר את מצבו הכלכלי? לרכוש בית בשלב כלשהו?

אם אתה צריך לרכוש בית, אז אתה משלם כמה אלפים בחודש על שכירות או משכנתא, בעוד שאני מדבר על אנשים שאין להם הוצאות גדולות מלבד רכב.

4 אש"ח בחודש זה 150 אש"ח ב-3 שנים שעם השקעה טובה שווים הרבה יותר.

השקעות אף פעם לא קרצו לי. מעבר לזה שהשקעה זה דבר מסוכן במהותו, לתת לכסף לשבת איפשהו במקום לעשות איתו משהו לא מוצא חן בעיני. אז עוד 3, 5, או 10 שנים הוא יצבור לי עוד כמה אלפים? עד אז יכולה לדרוס אותי משאית, אני יכול לחטוף סרטן, איראן יכולה להפיל על ראשנו פצצת גרעין, ועוד אלף ואחד דברים לא עלינו. אני מעדיף להשתמש בכסף כדי לשפר את רמת החיים שלי עכשיו במקום לשים אותו בצד כדי שאולי יהיה שימוש אחר ממנו אח"כ.

אש"ח

לדעתי כדי לרכוש רכב ב-200 אש"ח צריך להיות ממש מבוסס, ברמה כזו ש-4 אש"ח בחודש לא משפיעים על כלום, לא בהווה ולא בעתיד.

לאו דווקא מבוסס; אלא פשוט בלי אפיקי הוצאה אלטרנטיביים. אם אקח את עצמי לדוגמה, מאז שכיסיתי את ההלוואה האחרונה שלקחתי, הכסף שלי עולה כל חודש, ואין לי כ"כ מה לעשות איתו. כל מה שאני באמת צריך כבר יש לי. ושלא תחשבו שאני איזה מליין; הברוטו שלי יותר קרוב ל-10K מאשר ל-15K. לשפר דיור בשוק הנדל"ן כפי שהוא בהווה לא מתקבל על הדעת, אז הדבר המשמעותי היחיד שנשאר לי להוציא עליו כסף זה רכב.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

• תוכן חדש...