Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה פשר קול הזעקה? על מה ולמה מי שרוכש רכב משפחתי צריך לשלם יותר מס ממי שרוכש במוו i8? וממי שרוכש וולוו xc90? או ב.מ.וו 330e? או אולי לה פרארי או מקלארן p4? כי הן "חשמליות"? חליק. זה לא בא מכעס מדומה על עשירים. שפשוט יתכבדו וישלמו כמו כולם.

הטבת מס לרכב ירוק כביכול, שנותנת פטור אדיר ממיסים דווקא למי שרוכש את הרכבים היקרים ביותר שניתן למצוא, בעוד שיתר האוכלוסיה נאנק תחת משטר מיסוי מוגזם וחמסני, הוא לא צודק. אין כאן בעד מס יוקרה, אלא נגד הטבה שהולכת בעיקר לעשירים המופלגים.

וקשה לי להאמין שיש מי שלא מבין זאת.

כשהגדירו את הטבת המיסוי לרכבים חשמליים והיברידים היו צריכים להגביל אותה בסכום הטבה מקסימלי.

המצב הנוכחי בו אנשים קונים רכבים היברידיים נטענים למרות שאין להם איפה לטעון אותם, פשוט כי הם יותר זולים מהאלטרנטיבה הרגילה באותו איבזור הוא אבסורדי. השינוי המדווח כאן הוא שיפור של המצב אבל עדיין לא פוטר אותו סופית.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדיון הארוך פה הוא רכב מעל שווי 200K. נגדיר למשל 1 אחד למשפחה. אבל מה עם 3-4 רכבים למשפחה ממוצעת של 4 אנשים? השווי של שלושה רכבים עוקף קל את ה200K. לדעתי מס קנייה על רכב שלישי למשל במשפחה יכול להיות יעיל בהרבה יותר, לעצור את כמות הרכבים שעולה בכביש, לצמצם פקקים וגם אולי להוריד מחירים. נקודה למחשבה, לי נמאס שהורים שיש להם קונים רכב לכל ילד שמגיע לגיל 17 ומוציא רישיון.

פורסם

קשה מאוד להכיל דבר כזה על כולם. זה אולי נכון למי שמתגורר במרכז וגם אז לא תמיד.

אני יכול לספר לך בתור אדם שמתגורר בפריפריה של הפריפריה שאצלנו באיזור אם אין לך רכב משלך נסיעה של 10 קילומטרים יכולה לקחת מעל שעה, ולכן בחלק מהבתים מספר הרכבים זהה למספר הנהגים.

הייתי שמח להיות משפחה "שיש לה" כהגדרתך אבל זאת לא המציאות.

פורסם

רוב מהומה על לא מאומה, מתברר שתוספת המס תהיה בסכומים זניחים (בוודאי יחסית למחיר הרכבים).

הצפי הוא שרכבים שנמכרים קצת מעל 300 אלף ₪ בכלל יוזלו קצת מתחת לסך של 300 אלף ₪ כדי להימנע מתוספת המס.

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3739986,00.html

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
למה חסר אחריות? ואם הוא בן 55 וחסך במקומות אחרים כדי לקנות את האוטו הזה?

200,000 שקל הם לא כזה הרבה כסף היום.

לחסוך כל החיים כדי לקנות עוד מכונית שבנויה להחזיק 3-5 שנים בלחץ לפני שתתחיל להתפרק.

אני לא מבין למה אנשים טורחים אפילו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
השקעות אף פעם לא קרצו לי. מעבר לזה שהשקעה זה דבר מסוכן במהותו, לתת לכסף לשבת איפשהו במקום לעשות איתו משהו לא מוצא חן בעיני. אז עוד 3, 5, או 10 שנים הוא יצבור לי עוד כמה אלפים? עד אז יכולה לדרוס אותי משאית, אני יכול לחטוף סרטן, איראן יכולה להפיל על ראשנו פצצת גרעין, ועוד אלף ואחד דברים לא עלינו. אני מעדיף להשתמש בכסף כדי לשפר את רמת החיים שלי עכשיו במקום לשים אותו בצד כדי שאולי יהיה שימוש אחר ממנו אח"כ.

1. אם הייתי מציע לך עבודה זהה למה שאתה עובד בו היום עם אותו שכר אבל במקום לעבוד 186 שעות בחודש אתה צריך לעבוד רק 100 שעות היית מקבל את ההצעה?

2. אם הייתי מציע לך עבודה בשכר כפול ממה שאתה עובד היום עם אותה כמות שעות כמו שאתה עובד היום היית מקבל את ההצעה?

3. בהנתן שאופציה מספר 1 וגם אופציה 2 רלוונטיות בעת ובעונה אחת, במה היית בוחר?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

האמת היא שאף פעם לא הבנתי את "מס רכבי היוקרה". הרי רכב בין כה ממוסה בישראל כמותרות, אז למה לא פשוט להגביל את הטבת המס ההיברידית והפלאג אין לסכום של נאמר עד 200 אלף, וכל שקל מעל פשוט ימוסה כמו שאר הרכבים במשק. ככה אפשר לעודד קניה של רכבים ירוקים לפי תפיסת הממשלה. מצד שני מי שרוכש רכב יקר ישלם את ההפרש עם מיסוי מלא.

לזה נוסיף מענק של x שקלים לפי דרגת זיהום לכל הרכבים שאינם זכאים למס המופחת וזהו, פשוט מאוד.

פורסם
1. אם הייתי מציע לך עבודה זהה למה שאתה עובד בו היום עם אותו שכר אבל במקום לעבוד 186 שעות בחודש אתה צריך לעבוד רק 100 שעות היית מקבל את ההצעה?

2. אם הייתי מציע לך עבודה בשכר כפול ממה שאתה עובד היום עם אותה כמות שעות כמו שאתה עובד היום היית מקבל את ההצעה?

3. בהנתן שאופציה מספר 1 וגם אופציה 2 רלוונטיות בעת ובעונה אחת, במה היית בוחר?

לא מבין איך זה רלוונטי, אבל כמו שאומרים, I'll bite.

לגבי 1 ו-2, אני מניח שהשאלות היפותטיות, כי אין מי שלא ילך על זה. לגבי 3, ז"א מי מאפשרויות 1 או 2 עדיפות לי, אני הייתי הולך על 1.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

מעולה, ברגע זה הוכחת שהסיבה היחידה שאתה לא מוכן להיכנס להשקעות היא פסיכולוגית בלבד. אני אהיה קצת יהיר ואנחש שהסיבה לכך היא כנראה בגלל שלל "סיפורי קרב" ששמעת בסביבתך על אנשים שהפסידו בהשקעות או אנשים שחסכו ולא הספיקו להנות מפירות החיסכון.

באופציה הנ"ל שנתתי יש סיכון בדיוק כמו בהשקעות, מה יהיה אם הבוס יהיה מניאק? אולי האווירה החברתית בחברה החדשה פחות טובה?

אבל אתה לא פחדת מזה, למה? כי בנושא זה כנראה לא עברת "טראומה פסיכולוגית"/שטיפת מח כמו במקרה של השקעות.

הרי ידוע לכולם שבשביל להרוויח יותן צריך לתת יותר (או בהקבלה להשקעות להסתכן יותר).

אני ממש לא בא לדרבן אותך להכנס להשקעות אלא רק ממליץ לך לשנות את הגישה ובמקום להציג את הנושא באור שלילי וחד צדדי, "לתת לכסף לשבת איפשהו במקום לעשות איתו משהו לא מוצא חן בעיני. אז עוד 3, 5, או 10 שנים הוא יצבור לי עוד כמה אלפים?". לרשום את זה בצורה הרבה יותר אובייקטיבית, "לתת לכסף לשבת איפשהו ואז עוד 3, 5, או 10 שנים יכול להיות שאפסיד ויכול להיות שארוויח, כתלות באפיק ובסיכון שלקחתי".

מתנצל בפני כל משתתפי השרשור על הסטייה מהנושא.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מצטער לאכזב, אבל האנשים היחידים שאני מכיר שהשקיעו כסף יצאו מורווחים.

אבל באמת, דירדרנו את השרשור הזה לגמרי לאוף-טופיק. אם אתה רוצה שנמשיך לדבר על הנושא הזה, אפשר לעבור לפרטי.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם (נערך)

עולם הרכב נמצא כעת בסוף הבועה שיצרו הבנקים בעזרת מימון זול .

בנק ישראל הורה לבנקים להפסיק את החגיגה ואכן הבנקים הגדולים כבר מחוץ למשחק מימון הרכבים.

לכן ,כל מה שדובר פה על אפשרות לרכוש רכב עם משכורת של 15 זה קישקוש אחד גדול שהפיל הרבה אנשים ומשפחות.

זה התאפשר בעזרת הגרייס שנתנו הבנקים והקטנת התשלום החודשי.

עכשיו שהבנקים יצאו מהמשחק לדעתי שנת 2018 תראה ירידות ברכישות רכב וב2019 נראה ירידה חדה יותר.

וכן גם עולם הנדלן נופח מלאכותית עי הבנקים ומדיניות ריבית ה 0 של בנק ישראל

מי שחושב שאנשים עשו את עסקות חייהם בנדלן מוזמן לבחון את כמות פשיטות הרגל בשנים האחרונות כתוצאה מהשקעות נדל"ן כושלות שנעשו ע"י אנשים שראו לנגד עיניהם תשואה בלבד.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי michaelcarmi
פורסם
רוב מהומה על לא מאומה, מתברר שתוספת המס תהיה בסכומים זניחים (בוודאי יחסית למחיר הרכבים).

אני לא בטוח. הבנתי ש530e למשל תתייקר ב30 אלף ש״ח וi8 בכ100 אלף שזה לא בדיוק זניח.

אבל נחכה ל20 לחודש ונראה...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

אני לא מאמין, למה שאני קורה כאן.

אנשים עדיין מאמינים שלהעלות את מחיר הדלק יוריד את האנשים מהכביש? חוץ מל** את אנשי הפריפריה ולהעלות עוד את מחירי הדיור במרכז זה לא יעשה כלום!

בארה"ב הרכבים סופר זולים והדלק עולה חצי ממחירו בארץ ואנשים נוסעים בתחבורה ציבורית. למה? כי אי אפשר לנסוע בכבישים מעודף פקקים! זה מה שאנחנו צריכים בארץ, כמה שיותר רכבים וכמה שיותר פקקים ולא תשאר ברירה, לא לאכולוסיה ולא למנהלי עסקים אלא לדרוש לקדם את התחבורה הציבורית קדימה. זה יגיע מזעקת הצורך האמיתי!

הרכב והדלק אמורים להיות זולים! כדיי לשמש אתכם בסופ"שים וחגים ואחרי שעות בעבודה.

כשהרכב והדלק זולים אתה גם נהנה בפנאי וגם לא כואב לך להשאיר אותו בבית ולשלם כסף נוסף על תחבורה ציבורית.

תזכרו: הזכות לרכב ולדלק לא אמורה להיות שמורה רק למי שהממון ברשותו.

ככה זה עובד בעולם במקומות צפופים, אנשים נוסעים בתחבורה ציבורית כי עם רכב הם לא יגיעו לעבודה.

לא כי הדלק יקר או הרכב יקר. זה לדפוק את המעמד הביניים.

בנוגע להעלאת המס על רכבי יוקרה שהם יעניי ירוקים, מבורך ביותר. הרכבים האלו מזהמים עוד יותר את העולם מרכבי בנזין/דיזל וזאת בגלל תהליך הייצור של המערכות החשמליות (סוללות, אלקטרוניקה) תחקרו קצת.

עריכה אחרונה על ידי $DRAGSTER$

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

michaelcarmi

מי שחושב שאנשים עשו את עסקות חייהם בנדלן מוזמן לבחון את כמות פשיטות הרגל בשנים האחרונות כתוצאה מהשקעות נדל"ן כושלות שנעשו ע"י אנשים שראו לנגד עיניהם תשואה בלבד.

michaelcarmi

אשמח לבחון את הנתון הזה,

אתה יכול קצת להרחיב?

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• תוכן חדש...