רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 800 צפיות
היי, חלקים מ"קופסת" השלט שלי מתחילים להתפורר, מצ"ב תמונה. מבקש המלצה למקום מקצועי שמטפל בזה, רצוי באיזור השפלה
הודעה אחרונה מאת roy007, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, התחלתי להתעניין ברכישת פורד מונדיאו אקובוסט, אחד הרכבים שראיתי היה לטעמי ובעל ק"מ נמוך, הרכב כרגע יד שלישית ולטענת הבעלים ביד הקודמת נקנה כחדש-פרטי מליסינג 0 ק"מ אבל אין לו שום מסמך שמוכיח זאת. חשוב לי מאוד לוודא שהרכב אכן היה בבעלות פרטית, האם יש דרך לעשות זאת? אמנם קיימת היסטוריית טיפולים מלאה במורשה, אך חשוב לי לוודא שכל הידיים היו פרטיות, רכבים מהסוג הזה בעלי עבר התעללות בליסינג נוטים לעשות חורים בכיס בהמשך הדרך. תודה
הודעה אחרונה מאת tepic, -
-
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן לכולם, לפני שנה נמאס לי להטרטר בתחבורה הציבורית והחלטתי לרכוש רכב כדי להגיע מהבית לאוניברסיטה וגם לנסיעות בתוך העיר ומידי פעם גם מחוץ לעיר. התקציב היה כ- 15-20 להכל, כלומר לרכב לתיקונים ולשאר ההוצאות. הכיוון היה רכב קטן ממודל כמה שיותר עדכני ורצוי שיהיה גם מפנק אם כי זה היה בעדיפות נמוכה יחסית. לאחר בירורים הכיוון נטה לפולו עם עדיפות לידנית, בפועל מצאתי רק אוטומטיות. אחרי שראיתי כמה במצב תחזוקתי מזעזע הגעתי לפולו שנת 2003 שזה הצורה החדשה עם פנסים עגולים, אוטומטית שנראתה במצב מכני סביר עם 134K ק"מ אם כי יד מאוד גבוהה (יד , המחיר שנדרש היה 11K אך בגלל העובדה שנורת ABS דלקה והעובדה שהטסט עמד לפוג בעוד חודש נסגרנו על 9K מה שהשאיר לי מרווח לתיקונים ולבלתמים. רו…
הודעה אחרונה מאת ronaldo17, -
- 0 תגובות
- 490 צפיות
אהלן, יש לי 2 שאלות ואשמח אם תעזרו לי להבין: 1. אם עברתי טסט ב1.1.17, ושילמתי רק לאחר חצי שנה על האגרה עצמה (שמשם מתחיל לי רשיון), השנתיים נהג חדש זה מהתאריך ה1.1 או מהתאריך ששילמתי ? 2. אם עדיין לא חתמתי שסיימתי ליווי יום ולילה עם מלווה, זה יוצר לי בעיות ?
הודעה אחרונה מאת hexxt, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום. הבנתי שניתן לבצע העברת בעלות מבלי שהקונה יגיע לדואר. אני עומד בפני רכישת רכב עבור אימי. איך מתבצע התהליך והאם ישנו מסמך ייפוי כח מיוחד או שניתן לרשום ייפוי כח באופן עצמאי ולהחתים אותה? כמובן שאגיע לדואר עם תעודת הזהות שלה. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 0 תגובות
- 3 אלף צפיות
מאמר מעניין שמסביר איך מובילאיי הצליחה למדוד את המרחק מהרכב שלפנים בעזרת מצלמה יחידה. https://lbscience.org/2018/06/20/%D7%94%D7%A2%D7%99%D7%9F-%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%AA/ לכל מי שתמיד מתלונן על חוסר הדיוק בהתקנה מקומית, אחרי שקוראים את זה ברור למה זה קורה 1. חייבים להתקין את המצלמה בדיוק במאוזן לכביש 2. צריך להזין לתוכנה את גובה המצלמה המדויק מהכביש כל שיבוש באחד משני הפרמטרים יגרום לטעויות במדידה...
הודעה אחרונה מאת snad, -
- 1 תגובות
- 930 צפיות
תעלו לי לפה בבקשה את 2 הצבעים האלה כי אני שם לב שיש כל מיני צבעים של אפור וכסף אני קונה מליסינג ומתלבט איזה צבע מה אתם אומרים אפור גרפית או כסף אפרפר? ושוב אם אפשרי 2 תמונות של 2 המכוניות בצבעים האלה ועוד שאלה יש מליסינג מאזדה 3 2015 שהיא מגיעה עם מגנזיום?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
השאלה בכותרת four wheels steering בסוף שנות ה80 ותחילת שנות ה-90 היו מספר יצרנים ששיווקו רכבים כאלה: שברולט, מאזדה, ניסאן, טויוטה, ב.מ.וו וכו׳. מעניין אותי אם שווקו גם בישראל ומדוע הטכנולוגיה הזו דעכה https://www.pinterest.com/pin/301530137527218438/ Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
כחבר תקופה בפורום הזה וחובב VAG, שמעתי רבות על חוסר מתן שירות או מתן שירות לקוי מצד צ׳מפיון מוטורס. כעת, כשרכשתי Audi A3 חששתי אף יותר מהעניין משום שהרכב היה מטופל עד כה אצלם, ורציתי להמשיך את המסורת. לפני כשבוע קבעתי טיפול משום שלאחר הסתכלות בהיסטוריית הטיפולים של הרכב, הוא לא עבר אף טיפול מאז יולי 2016 - כמעט שנתיים, דבר שהעלה חשד. היום הגעתי בשעה 07:30 בבוקר לטיפול כשמיד קיבלתי חיוך מהבקרית בכניסה, דבר שהתחיל את היום כבר בגישה חיובית. נכנסתי למרכז וקיבל אותי בחור צעיר לרישום. ההליך היה זריז ועל הדרך ציינתי שאני מבקש לבצע יישור קו מכיוון שהרכב נקנה יד שניה ולא עבר טיפול זמן מה. בנוסף, המראה הפנימית שלי בעייתית כיוון שהבחור הקודם התקין מראה עם מצלמ…
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
ערב טוב. מספר רישוי קדמי ברכב (מספר הרכב) - הושחת קלות ע"י רכב ששפשף אותו היטב. אני מעוניין להחליפו (גם לפני כן מצבו היה "לא יפה"). השאלה היא אם אני יכול להגיע למכון רישוי עם השלט הפגום + רשיון רכב - ושיכינו במקום אחד חדש ? (או שצריך להגיע עם הרכב). אין בעייה וגם מעדיף להתקין את הנ"ל לבד ובשל כך השאלה. מניח שיש גם עלויות. תודה.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בימים הקרובים אגיש אני מגיש רכב לטסט. כנראה שבטיפול האחרון, שכחתי את רשיון הרכב הישן במוסך. התקשרתי והם לא מוצאים אותו. האם אצטרך את הישן כאשר אגש לבמחן עם הרשיון החדש? מרוב שעשיתי את התהליך הזה אוטו', אני לא זוכר אם היה צורך הרשיון הישן במבחנים הקודמים.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 826 צפיות
איפה אפשר למצוא עלות רישוי (רישיון רכב) שנתי פר רכב? לא מוצא באתר של משרד התחבורה
הודעה אחרונה מאת israelwww, -
-
סופ"ש האחרון היה אחד סופי השבוע הטובים ביותר שהיו לי ! חברה שלי לקחה אותי לצימר במושב "חוסן" בצפון (מצפון לנהריה, מעלות). יצאנו בערב יום חמישי מהמרכז ולצערנו כל הדרך עד חיפה הייתה פקוקה בגלל תאונות, הגענו למקום בסביבות אחת עשרה בלילה (אחרי שעצרנו בדרך לאכול במסעדת בשרים במשקל ), כשהגענו ישר נשפכנו למיטת סאטאן 2x2, ונפלנו לתרדמה... בבוקר (טוב נו צהריים..) אחרי ארוחת בוקר שופעת, הסתובבנו קצת במושב איזה נוף, איזה נוף... (ואני לא מתכוון למושבנקיות ). יותר מאוחר התפנקנו קצת על מסאז'ים, סאונה, ולקינוח ג'קוזי (שהיה בביקתתנו), מאוחר יותר קפצנו לנהריה לאכול במסעדת בשרים אמריקאית (מה אני אומר, אנחנו חובבי בשר על האש.. ), או שהרבה בעלי ממון נוסעים לטיול בצפון, …
הודעה אחרונה מאת b-e-n-n-y, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם התחדשנו בעוד רכב לבית אמא שלי קנתה את הרכב לאח שלי, היא רשמה אותו כבעלים העיקרי של הרכב ואותה כבעלים נוסף. האם בעתיד כשהיא תרצה למכור את הרכב אמא שלי תוכל לעשות זאת לבד? חיפשתי תשובות על כך בפורום משרשורים ישנים, התשובות לא היו חד משמעיות. בנוסף, ראיתי גם שרשמו שבעלים נוסף מוסיף עוד יד. זאת אומרת, במעמד המכירה הרכב שקנינו היה יד שנייה (01 ברישיון) האם עכשיו הוא יד רביעית ?!
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
הפעם בפינתו "מובילי הדעה כותבים דברים מגניבים" (כן, אנחנו עדיין צריכים לעבוד על השמות של הפינות שלנו): מחזירים לחיים את המכוניות שהיו ואינן עוד. איזו מכונית אתם הייתם מחזירים לעולם המודרני, אילו פיצ'רים מגניבים הייתם שמים בה וכמה לדעתכם היא הייתה עולה?
הודעה אחרונה מאת tu3s, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מעוניין לייבא רכב מחו"ל. כנראה שאשתמש בחברת שילוח שתחסוך את הבירוקטיה שבדרך. הבנתי שיש הנחות מס בעקבות הסכם הסחר אם אני מזמין נגיד מארה"ב, אבל לא הצלחתי להבין אם הרכב הוא אמריקאי או כל רכב פשוט שמזמינים מארה"ב מקבלים עליו הנחה מסויימת. האם יש הנחה כזאת שלא אקבל בייבוא רכב ממדינה אחרת? אם יש הנחה אתם יודעים כמה היא? והאם היא רק על רכבים אמריקאים או רכב שנקנה בארה"ב?
הודעה אחרונה מאת israelwww, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום! ברצוני לשכור רכב למספר ימים באזרבייג'אן (3 חברים. רוב הכבישים טובים, חלקם משובשים, ונסיעה קצרה של שביל כבוש). אני אוהב רכב גבוה והרכבים הזמינים הם: - פורשה קאיין. - אינפיניטי FX-35 - ריינג' רובר . - דודג' דורנגו . - האמר H3 - מרצדס gelandewagen : [h=4]- לקסוס LX570 [/h]יש גם פראדו ופאג'רו אבל נראים לי פחות מעניינים. אין לי צורך ברכב לשטח אמיתי, רק עבירות שבילים, ואני רוצה מכונת נהיגה אמיתית נוחה ועוצמתית. מדגיש כי אין לי ניסיון בנהיגה ברוב הרכבים הנ"ל. הדלק זול מאוד שם כך שזה לא שיקול. ההפרשים במחירים לא גדולים ובכל מקרה נעים בין 250-400 ש"ח ליום בערך. הקאיין נראית לי עונה על כל הדרישות. ההאמר, המרצדס והדודג' נראות לי סתם מפלצות. …
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- 2 תגובות
- 701 צפיות
אהלן, חיפשתי הונדה סיוויק סדאן שנתון 2012 והלאה ושמתי לב שהרכבים בארץ קצת שונים מח"ול, ואני מחפש הסבר לזה. לדוגמא בארץ החלק האחורי משנתון 2012-2016 נראה ככה: https://www.carblogindia.com/wp-content/uploads/2012/07/2012-Honda-Civic-Malaysia-rear.jpg ואילו בחול מ-2013 הוא נראה ככה: https://www.torquenews.com/sites/default/files/image-%5Buid%5D/%5Btitle-raw%5D/DSC_5648.JPG ובנוסף יש עוד הרבה הבדלים ששמתי לב בשנתונים בין אם זה בגריל או בדשבורד שמראים שבארץ מאחרים קצת בדגמים.
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 35 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
אז היום הלכתי למכון הטסטים לעבור את הרישוי השנתי, אותו מכון שאני מגיע אליו בשלוש שנים האחרונות בהם יש לי את הרכב (פיקנטו 13). ידוע לי שיום שישי יום עמוס וכמו רוב עם ישראל אין לי זמן לגשת לשם האמצע השבוע בגלל העבודה. אני ממתין בתור כמו ילד טוב, עושה הכל, מגיע לזיהום אוויר עושה מה שאומר לי הבחור, אחרי פחות מ10 שניות אומר לי זהו לך למשרד. הולך למשרד ומודיעים לי שנכשלתי על זיהום אוויר, שואל סיבה, אומר הבחור לא יודע יש לך שבוע לתקן (ניגשתי היום למרות שהטסט נגמר בפועל ב19.7, ככה אני אוהב לסיים עם הדברים האלה מהר), או שתיגש פה למוסך תבדוק. ניגשתי לבחור שאמרו לי לגשת אליו, עוד לא ראה את הטופס ואמר ״זיהום אוויר זה 90% ייפתר אם תשים תוסף דלק״, מז״א 90%? אתה מוסך לא? בוא תפת…
הודעה אחרונה מאת Liel Baruch, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
הזמנתי רכב חדש ואמרו לי שהוא יגיע השבוע, אבל קיבלתי היום טלפון מסוכן המכירות שאמר לי שגילו בביקורת שריטה קטנה על הדלת אז הם לוקחים את הרכב לתיקון אצל היבואן. הוא אמר שהם יפצו אותי על הדלת הצבועה. אבל אני... אין לי מושג כמה הם צריכים לפצות אותי... אני לא רוצה שהוא יפצה אותי ב200 שקל ואני אגיד לו תודה כשבעצם הוא היה צריך לפצות אותי בהרבה יותר. מה אני אמור לקבל על דבר כזה? תודה!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5289558,00.html הטריקים של המדידות בישראל כמו למדוד זמן של רכב בין שתי מצלמות הוציא תוצאה הזויה לחלוטין, מדובר במהירות מעל מהירות הקול!
הודעה אחרונה מאת noogie, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שמישהו יעיר אותי מהחלום הזה...או שלא. ממש עד לא מזמן, אם מישהו היה אומר לי שיגיע היום שבו אזכה לנהוג ב-2 מסלולי מירוצים שונים ביום אחד מבלי לתפוס טיסה לאירופה, כנראה שהייתי צוחק לו בפרצוף. עד לפני רגע, אם מישהו היה אומר לי שאמצא את עצמי מתלבט בין יום מסלול בפצאל ליום מסלול בבאר שבע, כנראה שלא הייתי צוחק, הייתי מתגלגל מצחוק. יותר מזה, אם מישהו היה אומר לי שאזכה לנהוג ברכב מירוץ אמיתי, כזה שנבנה בחו״ל והובא ארצה לטובת אליפות ישראל במירוצי מכוניות...לא הייתי צוחק, הייתי מאמין שהוא התבלבל בבוקר בין הכדור הכחול לאדום. בקיצור, זה עדיין בלתי נתפס איך התחום הזה תפס תאוצה ברגע - מסלולי מירוצים, ליגות טיים-אטאק, אליפות ישראל במירוצי קאפ, ימי מסלול, הדרכות נה…
הודעה אחרונה מאת baget, -
-
- 2 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב מכונס נכסים וברישיון רכב כתוב הע"ב באישור מכס–ב. ביטוח לאומי מה זה אומר באישר מכס? יש מצב כזה הסכום X תמורת הרכב הצטרך להוסיף מס?
הודעה אחרונה מאת guya72, -
במוו סדרה 8 נחשפה 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
*מחפש את הסמיילי של הלסת הנשמטת שאני ממש זוכר שהיה פה מתישהו* לשמיטת הלסת לחץ/י כאן
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי חברים. רוצים לרכוש זכות ציבורית למונית מגוף ממשלתי. מי מכיר איך ואיפה? תודה
הודעה אחרונה מאת shemesh, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
חברים שלום. חבר מתעניין ברכישה של גלאי iroad יד שנייה, הבעיה היא שהמוכר לא יודע על איזה דגם בדיוק מדובר(לטענתו יש כיסוי נגד הדבורה). מכיוון ששלושת הגלאים שבכותרת נראים אותו הדבר מבחינת חיצונית האם יש דרך כלשהיא להבדיל ביניהם מבינת הדגם המדוייק? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
- 23 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
המון תמונות של הצלם דור ספיר מיום מסלול שערכנו אתמול (חמישי) במסלול החדש בשדה תימן/חצרים/ב"ש - כל אחד קורא לו בשם אחר משום מה. את שאר התמונות אפשר למצוא בקישור: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1541219979334299&id=243894102400233
הודעה אחרונה מאת ETStudio, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
כרגע הם נוסעים בתחבורה ציבורית מעייפת שלוקחת להם הרבה זמן וכוח. אני יכול לעבור דרכם בדרך לבסיס... הבעיה היא שגם ככה הוצאות הרכב כבדות עליי. אז חשבתי לקחת מהם סכום סמלי על ההסעה מכיוון שזה לא משהו חד פעמי אלא לטווח ארוך. כבר יש כאלה שעושים את זה במקומות אחרים שאני מכיר. יש את זה כמובן גם בוייז קארפול אבל שם זה לא עם חברים אלא עם אנשים לא מוכרים. כמה לקחת על נסיעה של 5 ק"מ שברכב תקח 20 דקות, ובאוטובוסים 50 דקות? אני לא מדבר על נסיעה חד פעמית כמובן, אלא על שגרה יומיומית. תודה!
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אחרי קצת חפירה ובדיקה, הגעתי למסקנה שכל האיביזות בשנים 2011-2014 ("הרגילות", לא fr וכדומה) הן או ידניות או רובוטיות. האם אני טועה? התקשרתי היום לסוכנות של סיאט בחיפה והתשובה של הפקידה בלבלה אותי אפילו יותר. אז קיים דבר כזה איביזה עם גיר אוטומטי פלנטרי, או דומה לו? תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Yuval Oren, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 17.3 אלף צפיות
אהלן לכולם, לכל בעלי קיה ספורטאז' מהדור האחרון שימו לב למחבר של הנורת אור דרך , הקונקטור נמס -לסרוגין קורה שגם אחד החוטים ממנו מתחיל להינמס. תחילת התופעה בכך שהמנורה נשרפת בתדירות גבוהה.
הודעה אחרונה מאת Max.M,
-
מי מחובר 31 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 910 אורחים (הצג רשימה מלאה)