Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקצוע הנדסאי רכב האם זה כדאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתמול בדיוק שוחחתי עם הנדסאי רכב שעובד במוסך (אורה מערכות למי שמכיר )

בעל המוסך אומר שהוא עובד טוב .. ושיש שתי מכללות שמלמדות את זה ...

יש ביקוש להנדסאי רכב..

אבל רוב הביקוש הוא לאלו שלמדו הנדסאי רכב עם שילוב או השלמות באלקטרוניקה כך שהם יודעים איך להשתמש בכל עניין המיחשוב ברכב ובדיקות מחשב וכאלה..

נדמה לי שזה ההתקדמות ...

אם כוונתך היא "כאילו מהנדס רכב" אז זה בלתי אפשרי בישראל ולא מלמדים אותו פה ...

מהנדס בדרך כלל עובד ומפתח מערכות למפעלי מכוניות ולא למוסכים וכאלה...

"מהנדס בונה את הרכב וההנדסאי מתקן את התקלות שיש בו במהלך הזמן"

כך הגדיר שמוליק בעל המוסך את ההבדל ...

מקווה שזה עוזר קצת :):wink:

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
אני די נעול על זה אבל יש לי התלבטויות האם יש אפשרות להתפתח יותר מאשר רק הנדסאי ,

והאם יש בכלל ביקוש לזה?

עשית כבר טכנאי ?

בגדול מניסיון שלי (למדתי י"ג במגמת רכב בבסיס חימוש צריפין) לומדים בעיקר חישובים (שזה מאוד מעניין), לומדים מכניקה הנדסית, תרמודינמיקה, הידרואליקה, חשמל כללי ומתנסים במכשור מסוים שיש במוסך.

י"ד (הנדסאי רכב) הוא בעצם המשך לטכנאי. כמעט ולא מחדשים בתכנים.

אתה יכול להמשיך ולהתפתח בעתיד כמהנדס מכונות. יש ביקוש רב כיום למהנדסי מכונות.

מקווה שעזרתי.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
אני די נעול על זה אבל יש לי התלבטויות האם יש אפשרות להתפתח יותר מאשר רק הנדסאי ,

והאם יש בכלל ביקוש לזה?

עשית כבר טכנאי ?

בגדול מניסיון שלי (למדתי י"ג במגמת רכב בבסיס חימוש צריפין) לומדים בעיקר חישובים (שזה מאוד מעניין), לומדים מכניקה הנדסית, תרמודינמיקה, הידרואליקה, חשמל כללי ומתנסים במכשור מסוים שיש במוסך.

י"ד (הנדסאי רכב) הוא בעצם המשך לטכנאי. כמעט ולא מחדשים בתכנים.

אתה יכול להמשיך ולהתפתח בעתיד כמהנדס מכונות. יש ביקוש רב כיום למהנדסי מכונות.

מקווה שעזרתי.

שמוליק

שמוליק , מה הקשר בין הנדסת מכוניות והנדסאי רכב , אני מכיר הרבה חברה שלומדים את זה ( בטכניון ) וכמעט ואין להם מושג במכוניות , האם כוונתך למשהו ספיציפי ?

אני שואל סתם מתוך סקרנות ורצון לדעת יותר :)

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

בגדול, שני מקצועות שונים, אבל עם קשר מכני בניהם.

בארץ לא מלמדים לתואר מהנדס רכב (לא שאני יודע). הכי קרוב לתואר זה הוא תואר מהנדס מכונות.

אני לא יודע מה בדיוק מלמדים לתואר מהנדס רכב בחו"ל, אבל אני בטוח שחלק מתכני הלימוד שמלמדים, קיימים בלימודים לתואר מהנדס מכונות (למשל : פיזיקה, תרמו, הידרו מכניקה ועוד..).

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

תודה על ההסבר , זה מבהיר את התמונה .

אגב המסלול החדש במכונות של הנדסה אופטית הוא הכי מבוקש , כי המקצוע חדיש ביותר ומלומד בארץ (לראשונה בטכניון ) החל מלפני שלושה שנים נדמה לי . זה קשור למחשבים וליזרים למיניהם .

Henry Miller

פורסם
אגב יש לכם מושג איזה מלמדים את זה?..

אתה יכול להסביר לי משפט זה כי הוא לא מובן (לפחות לי ) ... אולי התכוונת לאיפה מלמדים את זה ??ולא איזה מלמדים את זה ?

Henry Miller

פורסם
אגב יש לכם מושג איזה מלמדים את זה?..

אתה יכול להסביר לי משפט זה כי הוא לא מובן (לפחות לי ) ... אולי התכוונת לאיפה מלמדים את זה ??ולא איזה מלמדים את זה ?

שאני אתחיל לתפוס אותך בקטנות חמודי ? :lol:

פורסם

מהנדס מכונות ניתן ללמוד בטכניון בחיפה (מקום בעל דרישות גבוהות מאוד).

חיפוש קצר בוואלה מעלה את התוצאות הבאות (חברה, לא צריך להתעצל) :

http://find.walla.co.il/ts.cgi?q=%EC%E9%EE%E5%E3%E9%ED&t=2

שמוליק

פורסם

לא ממש :wink:

פשוט חשבתי שאולי יש משפט בעברית שאני לא מכיר :lol:

סתאם , אבל עדיין לא השבת על השאלה :wink:

בכל מקרה לפי מה ששמעתי מבעל המוסך כמו שכתבתי בהודעה קודמת שיש שתי מקומות ( לפי טענת בעל המוסך ) , בטכניון לימדו הנדסאי רכב פעם אבל המסלול נסגר.

Henry Miller

פורסם
מהנדס מכונות ניתן ללמוד בטכניון בחיפה (מקום בעל דרישות גבוהות מאוד).

חיפוש קצר בוואלה מעלה את התוצאות הבאות (חברה, לא צריך להתעצל) :

http://find.walla.co.il/ts.cgi?q=%EC%E9%EE%E5%E3%E9%ED&t=2

שמוליק

שמוליק אני לא מצאתי באתר של הטכניון או בחיפוש כללי על הנדסאי רכב על כך שמסלול הנדסאי רכב עדיין קיים בטכניון , ומה הן הדרישות לקבלה .

אם תוכל להפנות אותנו לאתר או למקור מידע ....כי לפי מה ששמעתי משמוליק (אחר במוסך שהמליץ עליו אייל מYNET ) המסלול בטכניון נסגר , ואתה אומר שהוא עדיין פתוח .

אני לא מצאתי אז אנא קישור .

מממממ אם לא תמצא אני מחר בטכניון אז אבדוק את זה שם :wink:

Henry Miller

פורסם

תקרא את מה שרשמתי בהודעה הקודמת.

מהנדס מכונות, לא הנדסאי.

בבקשה (גם לי היה מעט קשה למצוא) :

http://techunix.technion.ac.il:8900/webct/public/show_courses.pl?997177165

שמוליק

פורסם
תקרא את מה שרשמתי בהודעה הקודמת.

מהנדס מכונות, לא הנדסאי.

בכלל מה שקרה זה שאני חשבתי שהתכוונת למהנדס רכב ולא מכונות :)

סורי .. כנראה שהספיק לי להיום ... צריך ללכת לישון לפני שאעשה עוד בושות :oops:

Henry Miller

• תוכן חדש...