Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוטואים חשמליים קיימים, באופן קצת מפתיע, קצת יותר זמן מאוטואים מונעי בנזין. בשנים האחרונות התחיל איזה טרנד שבהתחלה נראה ממש ממש גאוני - מימן (או תא דלק). במקום דלק, ממלאים מימן דחוס (נוזלי או בלחץ) באוטו יש דבר שממיר את המימן לחשמל והיי פרסטו יש לך אוטו שנוסע את אותו טווח כמו אוטו רגיל, עם כמות הפליטה של אוטו חשמלי - כלומר אפס.

אבל אז, כמו שהם צצו, ככה הם נעלמו, והיום יש אולי איזה שניים וחצי אוטואי מימן בעולם.

אם אי פעם תהיתם למה, נתקלתי בסרטון מאוד נחמד ופשוט (למרות המבטא הסקוטי של מר בחור) שמסביר נורא טוב למה בעצם, למרות המשקל העצום של סוללות, זו עדיין שיטת ההנעה המועדפת על מחבקי עצים.

[video=youtube_share;f7MzFfuNOtY]

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הבעיה במימן היא שהפקתו מבזבזנת מאד מבחינה אנרגטית, וכל עוד אין מקורות אנרגיה מתחדשים בכמות מספקת הוא למעשה יחמיר את הנזקים הסביבתיים. הוסף לכך את הקשיים הלוגיסטיים של אחסונו והובלתו וקיבלת הסבר פשוט לסיבה לכשלונו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רשת חשמל יש בכל מקום, קל להפיץ חשמל ולטעון ממנו - ולא לשכוח , טעינה ישירה מהשמש !! אצלי על הגג יש 24 קולטים שבבא הזמן יטעינו את הרכב החשמלי. המימן לא יתפוס . הסוללות משתפרות כל שנה .ונעשות בטוחות יותר וזולות יותר.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם
יש לך נתונים שתומכים בזה?

אני הבנתי דבר שונה.

הסוללות בטכנולוגיה הנוכחית הגיעו לקצה,ישנם שיפורים קלים פה ושם,אבל שום דבר מהפכני.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

לפני כמעט עשור הייתי במפעל הייטקיסטי בקרית אריה בבנין של קודק. המפעל הזה פיתח מספר סוללות, בגדלים שונים ושימושים שונים. אחת הבעיות שאני זהיתי, כאשר תהליך הפריקה מתחיל, אי אפשר לפרק את התהליך. כלומר כל רגע נתון הסוללה מאבדת אלקטרונים. אם נקביל את זה למכוניות: מכונית צריכה כל הזמן לנסוע (למעשה כל הזמן לתדלק), אחרת האנרגיה תבזבז.

בנוסף, כפי שגיא אמר: דליפה מאוד קטנה יכול לגרום לפיצוץ גדול.

נ.ב.

מבקש מפות"ש לא להשתמש במילה אוטואים, זו לא מילה בעברית. רשום בבקשה מכוניות.

פורסם
סרטון מעניין. בעיקר החלק בין 08:03 ל08:11 בסרטון. לא ציפיתי לזה.

אני דווקא ניחשתי שיגיעו לזה לקראת הסוף.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
סרטון מעניין. בעיקר החלק בין 08:03 ל08:11 בסרטון. לא ציפיתי לזה.

רד לנגב, יש שם כמה תחנות כוח סולאריות בבניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הבעיה במימן היא שהפקתו מבזבזנת מאד מבחינה אנרגטית, וכל עוד אין מקורות אנרגיה מתחדשים בכמות מספקת הוא למעשה יחמיר את הנזקים הסביבתיים. הוסף לכך את הקשיים הלוגיסטיים של אחסונו והובלתו וקיבלת הסבר פשוט לסיבה לכשלונו.

קצר וקולע. זה נחמד שהרכב עצמו נוסע תוך כדי פליטת מים, אבל הייצור עצמו ומה שמסביב הופכים את הנושא לאבסורד.

אגב, לא חדש בכלל, למרצדס ועוד היו פיילוטים של שלל כלי רכב מונעי מימן (גם אוטובוסים) לפני 30 שנה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עוד בעיה ברכבים שמונעים במימן הם ההגבלות שחלות על רכב כזה משיקולי בטיחות. על רכב שמונע בגפ״מ יש בהרבה מקומות בעולם (גם בישראל) מגבלות כמו איסור כניסה לחניונים תת קרקעיים וגם מגבלות על מיקום תחנות התדלוק. מימן הרבה יותר מסוכן, אז מן הסתם המגבלות יהיו עוד יותר הדוקות. זה אומר שבסביבה עירונית רכב מונע במימן פשוט אינו פרקטי. רכב פרטי שאינו מסוגל להכנס לחניון במשרד או אוטובוס שלא מסוגל להכנס לתחנה מרכזית אינם מציאה גדולה.

פורסם

יש איזה 'טרנד' כבר כמה שנים, של אנשים שבונים 'מחולל מימן אישי', שאמור להזרים כמויות קטנות של מימן לסעפת היניקה ובכך לצמצם את צריכת הדלק.

האמת שבהתחלה הרעיון קסם לי, בעיקר כי ה'מערכת' הזו פשוטה וקלה לבניה עצמית ובטוחה יחסית. הסיבה היחידה שלא ביצעתי, זה שלא הצלחתי לאתר איזו הוכחה חותכת שהפטנט הזה אכן עובד והאנרגיה המושקעת בהפקת הגז 'משתלמת'.

https://auto.howstuffworks.com/hho-system.htm

מבער נחמד שכן עובד:

פורסם (נערך)
הבעיה במימן שכל תאונה יכולה להסתיים בפיצוץ שיוריד בניין

מה דעתכם על תחנות תידלוק במימן מהצד הביטחוני בארץ?/בעולם? בימקום שהמחבל המיזדמן ירוץ לידקור או לידרוס אנשים בדרך הוא יוכל ליקפוץ לתחנת תידלוק במימן הקרובה ו... אתם קולטים את הסכנה.

בכל מיקרה ממש אהבתי את התשובה של מאסק ששאלו אותו על המימן, הרג אותי חחחח.

לבנאדם יש חברת טילים לשיגורי חלל והגירה למאדים- הוא יודע על מה מדובר ולמה זה מטומטם :-).

אפילו את הטסלה שלו כבר שיגר לחלל...

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...