Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שגם בצפון מקצה עוקף קריות לעין המפרץ עמוס מאוד בשבוע וחצי האחרונים, ממש באופן חריג הייתי אומר - אני עושה את הנסיעה ממת"מ חיפה למעלות כל יום באותה שעה (17:00) ואין לי שום הסבר מאיפה מגיע העומס הזה, לרוב הנסיעה הייתה לוקחת לי שעה ו20 דקות, בימים האחרונים המינימום עומס על שעה ו40.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
:shock:

למה?!

למה?

אחד לבעל, אחד לאישה.

אחד לשטח/הובלות ואחד לילד לעתיד כשהוא יוצא רישיון, שיהיה.

DALET,

אני נוסף בכיוון ההפוך ממך בכל יום ורואה את הפקק שאתה עומד בו בשני הכיוונים, אולי זה תופעות של קיץ.

נראה שהפקקים מתאחרים בערך ברבע שעה עד 30 דקות, גם בבוקר וגם אחה"צ.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם
היום משפחה ממוצעת עם 2 ילדים מעל גיל 18 מחזיקה 3 רכבים...

לשכנים שלי יש 4 רכבים, והם זוג עם ילד.

אבל אפילו הם לא יכולים לנהוג בכל הארבעה בו זמנית..

הדרך עצמה היא היעד.

פורסם

שיהיו להם גם 8. כל עוד לא כל ה8 נמצאים בכבישים בו"ז, אנחנו במצב טוב. הבעיה היא שהיום רוב הרכבים נושאים אדם אחד.

סלילת כבישים נוספים היא הצרה האחרונה שאנחנו צריכים פה, במקום שבו כל סנטימטר שלא מכוסה ע"י אספלט עוד יכוסה בו.

יש פה צורך בתח"צ נורמלית שתגרום לאנשים שנוסעים מבת ים לחולון/בתוך ת"א (אלה רק דוגמאות) להפסיק לעשות את הנסיעות הקטנות האלה ברכב.

אין שום סיבה בעולם שאדםְ שגר בדרום ת"א וצריך להגיע לצפון ת"א יוציא רכב מהבית. לא במצב שבו יש תחבורה ציבורית תקינה בקנה מידה בינוני מינוס במדינה מערבית.

אבל אנחנו אפילו דרומה משם.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
האמת שגם בצפון מקצה עוקף קריות לעין המפרץ עמוס מאוד בשבוע וחצי האחרונים, ממש באופן חריג הייתי אומר - אני עושה את הנסיעה ממת"מ חיפה למעלות כל יום באותה שעה (17:00) ואין לי שום הסבר מאיפה מגיע העומס הזה, לרוב הנסיעה הייתה לוקחת לי שעה ו20 דקות, בימים האחרונים המינימום עומס על שעה ו40.

אני גם רואה את הפקק מעוקף קריות לתוך העיר התחתית, פשוט מטורף. גם יצא לי לעמוד בו כמה וכמה פעמים לצערי.

פורסם
זה נובע מהארכה של איילון צפון לרעננה ועד לכביש 2, חלק מהתנועה שהיתה נוסעת עד כה בכביש 4 ו-2 בקטעים הדרומיים יותר עברה לאיילון. והיות והוא מתנקז לשני נתיבים בלבד בחלק הזה, צוואר הבקבוק שנוצר בגלילות משליך אחורה.

פעם העומס באיילון צפון היה של אלה שיוצאים בגלילות, היום זה של אלה שממשיכים צפונה.

אבל הפקק היה ונותר מבת ים עד השלום... הוא פשוט הרבה יותר קשה משנה שעברה.

פורסם

אין שעה ביום שאני מצליח לנסוע בין האוניברסיטה בתל אביב לבת ים בפחות מ-50 דקות על איילון.

רק בין השעון 22:30 עד 05:30 אפשר לעשות את הנסיעה הזאת בזמן האמיתי שלה שהוא 10 דקות.

זה לא ייאמן.

פורסם

לפני מספר שנים יצא לי לחזור מאיכילוב להרצליה ב3:00 בלילה.

מה אגיד לך? ממש לא מה שאתה מצפה. עד כדי כך שצריך לעבור נתיב מידי פעם כדי לשמור על מהירות קבועה של 110 120 בערך. אותי זה הפתיע

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
מצב התחבורה בישראל על הפרצוף. כמעט בכל שעות היום ברוב הכבישים יש תנועה ערה עד צפופה וזה בגלל היחס הבלתי נסבל בין מספר כלי הרכב לק"מ שהוא הגבוה ביותר בקרב מדינות המערב המפותחות. עד שלא יעשו כאן צעד דרסטי להגבלת הנסועה, המצב רק ילך ויחמיר

ונראה לך שזה יעבוד?

כל עוד אתה דוחק אנשים לקיר אבל לא נותן להם אופציה סבירה אחרת הם ישארו עם מה שהם מכירים.

כל הרעיונות המפגרים (סליחה על המילה) של הגבלת נסיעה, אגרת גודש וכו' לא יפתרו שום בעיה של עומס אלא רק יגדילו את אוצר המדינה.

צריך בדחיפות לשפר את התחב"צ וזה לא יקרה מהרגע להרגע. יש תוכניות לטווח הרחוק אבל הם יקחו עוד הרבה שנים...

אין ברירה. צריך להחליט שמוותרים על ביצת (תרתי משמע) הזהב של הרכבים הפרטים שמחזיקים חלק מכובד מאוד מתקציב המדינה ומשפרים את התחב"צ.

אפשר בתור התחלה לגייס הרבה נהגים חדשים ע"י הטבות של המדינה ולהגדיל ב50% את הקווים העמוסים. זה אולי לא יהיה הכי כלכלי בהתחלה, אבל זה ישפר את ההנאה והזמינות של רוב הנוסעים בתחב"צ. הם יספרו לחברים שלהם ואם המהלך ילווה בקמפיין תקשורתי (נחוץ אבל הכי פחות חשוב) אז בכלל יש מצב שאנשים לפחות ינסו את התחב"צ.

פורסם
יודע מה, בסדר, שלא יסללו כבישים. אתה חושב שזה ימנע מאנשים לקנות רכבים? היום משפחה ממוצעת עם 2 ילדים מעל גיל 18 מחזיקה 3 רכבים...

לשכנים שלי יש 4 רכבים, והם זוג עם ילד.

שמח לראות שהבנת שסלילת כבישים זה לא הפיתרון. ולגבי מניעת קניה של עוד רכבים, או לפחות שימוש מופחת בהם, אך ורק תחבורה ציבורית מפותחת ויעילה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

איך כתבו כאן בפורום פעם "מדינה מפותחת זה לא שגם לפועל הפשוט יש רכב אלא שגם המנכ"ל מגיע לעבודה בתח"צ" (זה היה כתוב יותר טוב...)

פורסם
משהו שאף פעם לא הצלחתי להבין זה איך, אפילו בשעות הצהריים ביום חול, יש כ"כ הרבה רכבים על הכביש (אמנם לא באותן הכמויות של הבוקר ואחה"צ, אבל עדיין).

אני היום ביום חופש מהעבודה, ונסעתי לכל מיני סידורים בצהריים, והתפלאתי מחדש מהגודש בכבישים. מי אלה כל האנשים האלה שלא נמצאים בעבודה בצהריים באמצע השבוע (אני לא מדבר על נהגי משאיות, מוניות, ואוטובוסים)? יש עד כדי כך הרבה אנשים שעובדים משמרות ערב או מה?

בלת"ק

איזו ראיה אגוצנטרית

אתה בסידורים ויום חופש מהעבודה, ומתפלא שיש עוד אנשים כמוך...

• תוכן חדש...