Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ברצוני להתייעץ איתכם לגבי משהו. אני קניתי יונדאי i20 2009 לפני כחצי שנה. בעל הרכב הקודם אמר לי שהרכב עבר מכה באזור של הבגז' בקצה השילדה . לקחתי כמובן את הרכב לבדיקה ולא ראו שיש בעיה בטיחותית ברכב וכי הרכב יכול לעלות על הכביש.

קניתי את הרכב כי הוא היה יד 1 שמור קילומטראז' נמוך יחסית לתקציב וכמובן שהורדתי אותו במחיר כך שקניתי רכב טוב במחיר נמוך יחסית.

הבעיה שאני חושב עליה, ולכן אני גם שואל כאן, היא שבעתיד שאני ארצה למכור את הרכב, אני לבטח אצטרך לספר על הפגיעה שהרכב עבר, והבעיה היא שאין לי שום תיעוד על כך וזה יכול ליצור לי בעיה, בטח אם אני ארצה למכור לחברות הליסינג או לעשות טרייד אין, והן יוכלו לנצל את המצב. מה אני עושה במצב כזה?

תודה רבה

פורסם

ראשית בבדיקה יגלו על התאונה, לא צריך להיות תיעוד של התאונה מספיק שתהיה גלוי לפני הבדיקה.

דבר שני הרכב כמעט בן 10, אם תמכור אותו בעוד כמה שנים הוא כבר יהיה ישן ובמחיר זול מאוד, קצה שילדה ברכב זול זה כבר פחות קריטי מאשר ברכב בן 3.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה מדאיג את עצמך עם צרה שהיא לא רלוונטית,

אם אתה כ"כ מודאג אז תמשיך להחזיק ברכב כל עוד הוא משרת אותך נאמנה.

ככל שתחזיק יותר ברכב, כך המחיר ירד ברגע המכירה.

בהצלחה

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

פורסם

תחזיק אותו עד שההורדה שקיבלת כשקנית אותו תגיע לשווי הרכב בלי קצה שלדה ואז כל שקל שתקבל עליו זה רווח נקי שלך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הרכב שלך תכף בן 10 שנים, המחיר שלו איבד את המקסימום האפשרי כבר ב 6 השנים הראשונות לחיו, כרגע זה "גסיסה" מבחינת המחירון שלו, כמה נמוך אפשר לרדת כבר?

לכן, אם תחליט למכור אותו בעוד שנתיים שלוש, הרכב יהיה קרוב ל 13 שנים על הכביש והמחירון שלו יהיה בתחתית עד כמה שאפשר.

כן, אולי, רכב עם "מכה" או פגיעת שלדה ב 10,000 לעומת רכב ללא פגיעה ב 12,000 כשתנסה למכור את הרכב בעוד כמה שנים יכול להיות הבדל עבור איזה סטודנט אבל באמת לא משהו שצריך לדאוג לגביו.

הדבר הכי חכם שתוכל לעשות זה בשלב מסויים זהלהפסיק לעשות ביטוח מקיף לרכב, קח בחשבון שביטוח מקיף לעיתים מגיע ל 10% מערך הרכב בשנה וכעבור 2-3-4 שנים אתה כבר תכסה חצי מעלות הרכב.

פורסם

אבל להמשיך צד ג' כמובן.

כמו שאמרו, אין פואנטה בלחשוב או לדבר על קצה שילדה ברכב בן 10.

מי שקונה את הרכבים בסכומים האלו בדר"כ פחות יעניין אותו (הרי אתה קנית לא? עניין אותך ?).

ובכלל מפה והלאה המשמעות בכלל יורדת ויורדת.

בשלב מסויים רכב סטנדרטי בארץ שווה כמה אלפים וזהו.

כל עוד הוא נוסע הוא שווה את האלפים ברגע שלא, הולך לגריטה.

אני צופה עתיד זהה לרכב שלך, ולא הייתי מתרגש מקצה שילדה.

פורסם

כמובן, צד ג' זה חובה, שכחתי לציין את זה שחלילה לא יפורש אחרת.

פותח השרשור חייב להבין כי הוא רכש רכב בן 10 שנים ועתיד להחזיק אותו כמה שנים נוספות ורכב, זו לא השקעה.

אני פשוט לא רואה כיצד רכישת רכב בן 10 ולמכור אותו כשיהיה בן 13-14 במקרה הטוב אמור להטריד אותו מבחינת אובדן הערך או המחיר.

סיכויים גבוהים שבמהלך השנים הקרובות הרכב יצטרך תיקונים כאלו ואחרים שיגרמו לקצה השלדה להראות כמו שטויות בכל קנה מידה.

פורסם

תהיה כנה מההתחלה, אני כקונה אהיה מוכן לבלוע את הצפרדע של פגיעה שלא פוגעת בבטיחות אם המוכר היה ישר מההתחלה.

במידה ואחרי בדיקה מתגלה שהוא שיקר אני אומר תודה ולא להתראות ולא משנה לי כמה עוד הוא מוכן להוריד במחיר.

פורסם

הבנתי את העניין שרכב בן 10 שנים ומעלה כבר לא שווה הרבה כמו רכב בן כמה שנים בלבד. אך בכל זאת לא ארצה להפסיד כסף במכירה בגלל עניין פעוט שכזה. אני חושב שארצה בעוד כמה שנים למכור את הרכב או לעשות טרייד אין בחברות הגדולות (אלבר, אלדן וכו') והחברות האלה מדאיגות אותי יותר מהאדם הפרטי מאחר והן יכולות להתעקש ולנצל על כל פרט קטן לטובתן ולהוריד לי במחיר של הרכב. יש משהו בדבריי??

פורסם

בעוד כמה שנים הרכב יעלה כבר קרוב ל10 אלף, ככה שלא תפסיד הרבה על רכב שעולה מעט.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא צריך לחשוב על מכירה בעתיד זה א יתן לך כלום ובטח שלא מדובר כאן משהו במיוחד .

לגבי קצה שילדה , אם הרכב נקנה מתאמי חיסכון בכסף "ומציא" אין לנו מה להתלונן ולהמשיך בנסוע רק לדאוג שלא יהיו תקלות .

חוץ מזה עוד כמה שנים אתה לא תרגיש בהפסד וזה גם לא יכאב לך למכור ביותר זול כי רצית להתקדם .

אישית קניתי רכב לפני 5 שנים שרכב היה אז בן 7 ואמרתי לעצמי שאני לא מוכר כי מצאתי רכב באמת שמור רק היה קצה שילדה .

אבל בסוף מכרתי אחרי שנה :) ולא חשבתי על להפסיד וכו' כי זה מתגמד מול המטרה .

אה והשריטה לא הפסיקה ואני ממשיך להחליף בקצב חחח

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם
הבנתי את העניין שרכב בן 10 שנים ומעלה כבר לא שווה הרבה כמו רכב בן כמה שנים בלבד. אך בכל זאת לא ארצה להפסיד כסף במכירה בגלל עניין פעוט שכזה. אני חושב שארצה בעוד כמה שנים למכור את הרכב או לעשות טרייד אין בחברות הגדולות (אלבר, אלדן וכו') והחברות האלה מדאיגות אותי יותר מהאדם הפרטי מאחר והן יכולות להתעקש ולנצל על כל פרט קטן לטובתן ולהוריד לי במחיר של הרכב. יש משהו בדבריי??

רכשת רכב שאתה לא כל כך שלם איתו, מטעמי חסכון ואתה כבר חושב על מכירה עתידית בעוד כמה שנים כאשר הרכב יהיה שווה פרוטות, לגמריי.

רכב זאת לא השקעה וייתכן ובמקום למכור לסטודנט ב 10,000 שקלים ולהמתין כמה חודשים עד שיגיע קונה "ראוי", תמכור למגרש ב 7,000 שקלים באותו היום ותחסוך כמה חודשים כי זה המצב ותלוי כמה לחוץ מזומנים תהיה.

אם כמה קלפי שקלים זה מה שהולך להוריד אותך לברכיים בעוד מספר שנים, אני חושב ומבלי להכנס לכיס - תכנן נכון את העתיד הכלכלי שלך עוד היום.

• תוכן חדש...