Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחזק את נוקנוק. צרי להכיר את כללי הנהיגה (והחניה) בכל יעד שבו אתה מתכוון לנהוג. הפניה שמאלה ברמזור ירוק היא רק דוגמא אחת. עליך ללמוד היטב את הכללים שהם שונים אפילו בין גרמניה לאוסטריה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נמרוד - אני מתחיל לאבחן כאן את מחלת ה"תפסת מרובה" הנפוצה בין הצעירים בפורום.

לכמה זמן אתה נוסע?

מה מטרת הנסיעה?

שתי הערות לגבי פראג ואחת לגבי ברלין:

1. העיר מצריכה לפחות 3-4 ימים (תלוי בדרגת ההעמקה שאתה רוצה להשגיע בה).

2. אין לך ניסיון בנהיגה בחו"ל. הנהיגה היא פעולה מישה ונהיגה במקומות ותנאים שאינך מכיר מתישה עוד יותר. הזמנים במפות גוגל הם אופטימליים (לפי המהירות המכסימלית המותרת) - הזמן האמיתי הוא לפחות 20-30% יותר. אם אין לך ניסיון בנהיגה בחו"ל אל תתכנן יותר מ-200-250 ק"מ ביום, וגם זה הרבה.,אתה צריך להתרגל לרכב ותנאי נהיגה שאינך מכיר, זה לא להכנס לרכב שלך ולנסוע בבוקר לעבודה או לים.

3. העושר בברלין הוא כזה שאין שום טעם לצאת ממנה אם אתה מגיע לפחות מ-10 ימים (אנימתכוון למטרופולין, בהחלט יש מקום לנסוע, נניח, לפוטסדאם, אבל זה עדיין בגדר נסיעה בתוך המטרופולין, כולל מבחינת התח"צ).

מהי מחלת התפסת המרובה? :D

אני נוסע לשבוע ימים שלמים, המטרה היא חופשה מהשגרה.

1. למה לדעתך העיר פראג מצריכה 3-4 ימים? האם יש מקומות שתוכל להמליץ לי עליהם?

2. לא יודע לגבי חו"ל - אבל הזמנים בגוגל מפות הם לרוב פסימיים - וכמעט תמיד אני משיג אותם

3. על מה תוכל להמליץ לי בברלין?

הזמנתי גם דרך שלמה, אתה מקבל מספר הזמנה שתקף באתר של SIXT העולמית ואת המשך הרישום(רישום פרטים לטובת איסוף מהיר לדוגמא) אתה יכול לבצע שמה - אבל כן, שלמה הם נחשבים בחו"ל מתווך ולא SIXT עצמם(אשכרה ההיא בדלפק אמרה לי את המילה "שלמה" משהו בזה שהביטוח שהם עושים לא מכסה שמשות וצמיגים - אבל זה באף ביטוח לא מכוסה).

אם זה פעם ראשונה שאתה נוהג בחו"ל גרמניה בסך הכל מדינה טובה להתחיל בה, תשב ותקרא קצת על מנהגי הנהיגה שמה(שכן משתנים קלות בין מדינה למדינה - גרמניה יחסית קלה) - בעיקר צמתים(אם אני לא טועה בגרמניה יש לך פניה שמאלה בירוק שממולך יש תנועה נוסעת עם ירוק גם לדוגמא במוד של תן זכות קדימה- דבר שלא רגילים אליו מישראל).

אכיפת המהירות באירופה בניגוד לארץ היא מאוד קפדנית - גם על 3-5 קמ"ש מעל המותר אתה עלול למצוא את עצמך עם קנס על מהירות - תיזהר.

היום באירופה רכבים אוטומטיים הרבה יותר נפוצים(לצערי הרב ברמה האישית) - לדוגמא להשיג משפחתית פרימיום ידנית(סטייל A3 ודומיה) בבריטניה ונורווגיה היה לי לא קל (רוב חברות ההשכרה לא החזיקו רכב ידני במדינות הללו מעבר לקטגורית הפוקוס ונאלצתי להתקשר לסוכניות ולנסות לשריין אחד) גרמניה וספרד לדוגמא עדיין הידני נפוץ בהשכרה.

נ.ב

יש הגבלות של החברות השכרה להוצאת רכבי יוקרה ממדינות מערב אירופה למזרח - תבדוק בחוזה שאין הגבלה לנסיעה לצ'כיה.

חווית נהיגה היא לא כ"כ בכבישים המהירים - זה ממצה את עצמו גיב אור טייק אחרי חצי שעה של נהיגה, לעשות 300 קילומטר נסיעה באוטוסטרדה מברלין לצ'כיה ישעמם אותך מהר מאוד(מצד שני בכבישים האלה אתה תגיע יחסית מהר - יש סיכוי שיותר מהר משתגיע לאילת).

תחפש כבר כבישים בטבע ובאיזורים יפים לחצות, לראות נופים שאין בארץ - לעשות סתם "שאטל" בין ערים זה לדעתי חבל.

תורה רבה על ההערה האחרונה - בהחלט אבדוק.

פורסם

להמליץ בברלין?

לא חסר מידע באינטרנט תמצא מה מעניין אותך.

הייתי שם 3 ימים ומיציתי דיי מהר.

לא יודע בכמה ערים גדולות היית,אבל זה דיי חוזר על עצמו.

בניינים,כמה landmarks,פארק גדול ומרכזי קניות.

אם אתה מעדיף נהיגה,חפש כבישי נהיגה.

אבל לסוע מהר זה סיכון.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

הייתי בברלין שבוע והרגשתי שאני רחוק מלמצות - התחושה שלי היתה שנדרש שבוע נוסף. לגבי התכניות - מצטער, זה היהלפני 10 שנים ואני נמצא 9000 ק"מ מהבית, כך שלא אוכל לסייע לך כעת.

בפראג הייתי 3 ימים לפני 13 שנה והתחושה שלי היתה שזה הזמן המתאים, אבל הבנים שלי היו שם בשנים האחרונות ובהחלט חשו שיש מה לעשות גם יותר מ-3 ימים. העיר התפתחה מאד.

הלפרין - הפוסט שלך מעיד או על כך שלא התכוננת כראוי או על כך שאתה חסר עניין. רק אי המוזיאוניםמצריך יום ארוך או יומיים.

לגבי הנסייון שלי בטיולים - חפש קצת פוסטים שלי. מזה 20 שנה אני נוסע בין 1-4 פעמים בשנה, כך שיש לי קצת ניסיון. העניין הוא שכל ביקור כזה מצריך תכנון מדוייק, שכן בלי חפירה במרשתת (ורצוי גם קריאה באיזה ספר) לא יהיה לך מושג ירוק על האתרים העיר. ברלין היא עיר מהשורה השניה (הראשונה כוללת 3 ערים - לונדון, ניו יורק ופריז), מצריכה 1-2 שבועות. פראג היא מהשורה הרביעית, מצריכה סביב 3-4 ימים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין באמת סיכוי כזה, אתה רק יכול לקוות.

אני הזמנתי גולף, במעמד קבלת הרכב הוצעו לי פורד Cmax וניסאן קשקאי.

פעם אחרונה הזמנו פוקוס סטיישן והרכב היחיד שהיה זמין הוא 308SW.

אגב - מסכים עם הנאמר, בברלין אין צורך ברכב. התחבורה הציבורית בעיר הזאת מדהימה. בברלין אני חושב שאפשר להעביר שבוע בכיף בלי לצאת ממנה.

ואני לא באמת בטוח שאתה רוצה לנסוע מברלין לפראג, אלא אם כן יש לך דברים רלוונטיים בדרך. אם אתה מתעקש בכל זאת - אל תשכח גם לבדוק שמותר לך לחצות את הגבול עם רכב, יש הגבלות בנושא הזה. הייתי מעדיף לקחת רכבת או טיסת לואוקוסט. יעלה פחות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אגב, אם אני מזמין מ-Sixt באינטרנט "Mercedes A or similar", איך אני יכול להעלות את הסיכוי שלי לקבל Mercedes A?

ב5 שנים האחרונות יצא לי לשכור לא מעט רכבים בחו"ל - פעם הראשונה שקיבלתי את הרכב המייצג היה לפני שבוע באוסטריה הזמנתי אסטרה או דומה וקיבלתי אסטרה, בשאר המקרים מעולם לא קיבלתי את הרכב המייצג.

הזמנתי בSIXT בערך 3-4 פעמים את הקטגוריה הנ"ל שהA קלאס היא רכב מייצג(אבל לא בגרמניה! זה חברות קצת שונות) וקיבלתי אאודי A3.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אני שכרתי מרצדס c180 מאויס ונסעתי מפרנקפורט לפראג ובחזרה.

נסיעה נעימה מאוד. עשיתי בלי לחץ יומיים לכיוון.

פורסם

הבן שלי הזמין גולף באוסטריה, קיבל GLA.

בארה"ב הזמין טידה, קיבל קאמארו.

בצ'כיה הזמין פאביה, קיבל פאביה.

תקצר היריעה לספר את הניסיון שלי.

פורסם

הייתי בברלין עשרות פעמים, אין סיבה להסתובב בברלין עם רכב.

תחבורה ציבורית טובה, אם אתם ארבעה אנשים ייתכן ויהיה מעט זול יותר לשכור רכב פר נסיעה ב Drive Now למקומות מסויימים.

בכל מקרה, מכשול גדול לנהגים ישראליים בברלין הם מסלולי האופניים. צריך לבדוק 80 פעם שאין אופניים שנוסעים ישר כאשר אתה פונה ימינה. להם זכות קדימה.

לא ממליץ לנהג עם ניסיון מועט, בטח ובטח כאשר התחבורה הציבורית כל כך טובה.

פורסם

היום באירופה רכבים אוטומטיים הרבה יותר נפוצים(לצערי הרב ברמה האישית) - לדוגמא להשיג משפחתית פרימיום ידנית(סטייל A3 ודומיה) בבריטניה ונורווגיה היה לי לא קל (רוב חברות ההשכרה לא החזיקו רכב ידני במדינות הללו מעבר לקטגורית הפוקוס

למרות שיש להם מבחר גדול יותר של רכבים אוטומאטים היום, באנגליה כל החברות הגדולות עדיין מחזיקות יותר רכבים ידניים בצ, גם מעבר לקטגוריית פוקוס.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

ברור שיש אוטומטים בשפע. מספיק להכנס לאתר חברת ההשכרה כדי לגלות את המבחר.

אבל הכי טוב זה רכבי דיזל. גם חסכוניים וגם בעלי כח עצום.

פורסם

פות"ש מחוייב לאוטומט בגלל מגבלות רשיון הנהיגה שלו. ללא ספק, מייקר את שכירת הרכב. כל הדיונים מסביב מיותרים.

ועדיין דעתי היא שפות"ש צריך לתכנן היטב את הנסיעה. אין לי ספק שעם תכנון נכון הוא יוותר על שכירת הרכב, או יחליט להקדיש יום אחד להתנסות בנהיגה בחו"ל, התנסות בעלת חשיבות בלי קשר לטיול, שתבוא על חשבון משהו אחר.

פורסם
תודה.

אני רואה שהמחירים ישירות מ-Sixt משמעותית זולים יותר. איפה הקאץ'?

הקאץ' הוא שהמחירים כוללים את ההשתתפות העצמית הגבוהה ביותר לכל קטגוריה,המחיר שאתה רואה בארץ הוא לרוב כולל ביטול השתתפות עצמית.

שכרתי ב-SIXT גרמניה פעמיים,פעם בגיל 18 ופעם בגיל 20,מעולם לא עשו בעיות,באחת ההשכרות כן נדרשנו לשלם תוספות בגלל הגיל אם אני זוכר נכון,משהו לא משמעותי ולדעתי זה דווקא היה בהשכרה השנייה.

• תוכן חדש...