Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע חזרתי משוייץ, מצורפת סקירה על פולקסווגן טיגואן ששכרנו.

תכלס הזמנתי BMW X2 ידני, או משהו דומה, שהגעתי, שאלו אם אני רוצה לשדרג לאוטומט, שאלתי מה יש והציעו את הטיגואן. לקחתי.

קיבלתי טיגואן 4 motion TDI שהתברר שאין עליו הרבה מידע, אבל הבנתי בסוף שהוא אכן 4*4.

עיצוב חיצוני: הרכב שחור, נראה גדול אבל לא ענק. מכובד כיאה לפוקסווגן. תאורת לד קדימה ואחורה, גלגלי מגנזויים יפים ומראות מתקפלות שהרכב סגור.

תא נוסעים: לא נשמע קרקוש אחד כל התקופה. לוח שעונים יצוק, אבל החומר לא הכי רך שיש. מכובד ובכללי שחור, עם פס אלומניום.

אבזור: לוח שעונים דיגיטאלי, בנוסף מסך מגע גדול במרכז. בקרת אקלים מפוצלת גם לאחור עם שליטה. תאורת אווירה בדלתות ולרגליים, וגם שפותחים דלתות או את הרכב יש תאורה מהמראות ומהדלת לכיוון הריצפה. הנעה ללא מפתח, דלת תא מטען חשמלית (הדבר הזה ממש סטארט-אפ, נראה לי חובה ברכב הבא),

המושב מאחור זז קידמה אחורה על מסילות (ניתן להזיז 1/3-2/3) וגם כיוון זווית למשענת. יש גם מדפים מתקפלים בגב המושב הקדמי. ומגירות מתחת למושב, ותא קרור. אורות ומגבים אוטומטי. ובטוח שכחתי עוד דברים.

תא מטען: נפח סביר, ושמזיזים את המושבים האחוריים קדימה, נכנסו ארבע מזוודות ללא קושי (על חשבון הילדים, אבל הם לא התלוננו על צפיפות).

אבזור בטיחות: פעם ראשונה שלי ברכב עם יכולות אוטונומיות:

תיקון סטיה מנתיב: בהתחלה מוזר, כל הזמן הרגשתי שזה מתקן אותי בסיבובים, במעברי נתיב אני רגיל לאותת עם הפניית ההגה, פה זה לא עובד....צריך לאותת קודם ואז להפנות את ההגה. מתי שזה מסונכרן היה ממש אפשר לעזוב את ההגה ולראות איך זה פונה לבד. אחרי כמה שניות זה היה מתחיל לצפצף לי שאני אחזיר את הידיים להגה....

בלימה אוטונומית – לקדימה לא יצא לי לראות. פעם אחת בנסיעה לאחור, היה גשום, ובמגרש החניה של המלון שלא היה אף אחד בסביבה זה פתאום נלחץ צפצף ודפק לי ברקס ללא כל סיבה נראית עין. שיהיה

בקרת שיוט אדפטיבית – אחלה דבר אבל רק אם יש רכב לפניך, עד מהירות עצירה. מאוד שימושי בשוויץ, שכל שניה המהירות משתנה 80, 100, 120, 60 ויש מלא מצלמות. ככרות ורמזורים לא האט.

אורות גבוהים אוטומטיים – מכבה שמזהה רכב ממול או מלפנים ומחזיר שאין רכב. עובד בסדר, אבל התגובה להדלקה יחסית איטית.

הייתה גם מערכת חניה אוטומטית, תפקדה בסדר, יותר משחק להראות לילדים ולהשוויץ איתו.

מנוע – דיזל נפח 2.0 DSG 7. שקט, חזק, מטיס את הרכב קדימה וחסכוני. כל נסיעה הסתיימה בין 5-6 ליטר למאה קילומטר. פעם ראשונה שיוצא לי לנהוג תקופה עם DSG, חלק ולא היו בעיות או רעידות.

נוחות נסיעה טובה, הגלגלים הגדולים סופגים מהמורות קטנות, בכללי איכות הכבישים בשוויץ טובה, אז אין לי אינדיקציה. התנהגות כביש לא יצא לי לבדוק יותר מידי, גם ככה הילדים עם בחילות בנסיעה. הבלימה הדרגתית ולא נצפתה דעיכה בנסיעה הרגועה בירידות שנסעתי.

תכלס, רכב מגניב ברמה גבוהה, מרשים ואיכותי. מומלץ. לדעתי הוא לא מגיע ברמת איבזור כזו לארץ, וחבל.

אצרף תמונות בהמשך.

ליאור.

פורסם

כשה DSG עובד הוא תענוג.

כשהוא מפסיק... זה תענוג למוסכניק.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני המשוגע היחיד שמתקשר לחברת השכרה לפני ומוודא שיש להם ספציפית רכבים עם גיר ידני ודואג בהזמנה לכתוב בכל מקום אפשרי "לא לשנמך לאוטומט!!" ומוודא מיליון פעם שבטעות לא אקבל רכב עם גיר אוטומטי?.

עד שסוף סוף אני טס למדינות שיש בהן רכבים ידניים שלא מאובזרים כמו בשנות ה90 לא אפספס הזדמנות לנהוג על כזה.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אם אני לא טועה לתא המטען 615 ליטר כשהמושבים הכי אחורה שזה יותר מסביר ומשמעותית גדול מרוב שאר הקטגוריה וגם זו שמעליה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
אם אני לא טועה לתא המטען 615 ליטר כשהמושבים הכי אחורה שזה יותר מסביר ומשמעותית גדול מרוב שאר הקטגוריה וגם זו שמעליה.

כשהם הכי קדימה ולא אחורה

נכון שאז יש לך 615 ליטר אבל למבוגרים לא כלכך נשאר מקום לרגליים

Subaru BRZ 2023 | Citroen C5 Aircross 2019

Hyundai i20 2013 - SOLD | SEAT Leon 2011 - R.I.P | Mitsubishi Lancer 2001 - R.I.P

פורסם (נערך)

לפי הנתונים הרשמיים, תא המטען של הטיגואן נע בין 500 ליטר במצבו האחורי ביותר של המושב האחורי, ל- 615 ליטר במצבו הקדמי ביותר.

בפועל ההתרשמות שלי היא שבמצב האחורי ביותר של המושב האחורי, יש ביום טוב כ- 400 ליטר במקסימום, הוא קטן משמעותית מהאחים האטקה והקארוק וממרבית הג׳יפונים בקטגוריה. הוא גם רדוד וגם קצר באורכו. (אולי בארץ הוא מגיע עם גלגל חילופי מלא ובחו״ל לא). דרך אגב במצבו הקדמי ביותר של המושב האחורי לא יכולים לשבת במושב האחורי, שכן אז הוא דבוק למושבים הקדמיים ואין שום מרווח לרגליים.

מה שכן לטיגואן יש מרווח רגליים גדול במיוחד במושב האחורי, כך שהזזה קדימה של המושב האחורי בכמה ס״מ ולא למרחק המקסימלי, מביאה למרווח רגליים דומה לזה של שאר הג׳יפונים ומגדילה את תא המטען לסדר גודל של 500 ליטר פלוס מינוס להערכתי תלוי בשיעור ההזזה של המושב האחורי.

לטיגואן יש יתרון של משענת מושב אחורי מחולקת 40-20-40 ולא 40-60.

אם כבר מדברים על משענת המושב האחורי, אז ברמת האבזור הנמוכה אין משענת יד מרכזית במשענת המושב האחורי אלא רק ברמת הגימור הגבוהה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

מדידה בעין :wink: העין שלי כבר מדוייקת.

ולא כתבתי מקסימום 500 ליטר, אלא זה הנתון להערכתי במצב סביר של המושב האחורי קדימה, במצבו הקדמי ביותר אני מעריך שהנתון של 615 ליטר מדוייק. (כאשר מזיזים את המושב האחורי קדימה, מגיעים למדרגה נמוכה ומתווסף גם עומק לתא המטען.)

דרך אגב גם במבחן רכב השוואתי אחד שקראתי בין ה- cx5 לטיגואן כתבו שתא המטען בטיגואן קטן יותר בפועל מזה של ה- cx5.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

סקירה יפה :-D

קיבלנו באירופה לפני כשנה וחצי את אותו הרכב, רק בגיר ידני. תענוג ממש. המנוע עושה כל מה שאתה מבקש, הישיבה נתמכת לעילא, החומרים יצוקים כבטון, וגם המון אוויר ומרווח לנו, לשתי בנות מאחור ולכל המזוודות בתא המטען. בקושי יכולתי להיפרד ממנו בהחזרה בשדה התעופה...

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

ולא כתבתי מקסימום 500 ליטר, אלא זה הנתון להערכתי במצב סביר של המושב האחורי קדימה, במצבו הקדמי ביותר אני מעריך שהנתון של 615 ליטר מדוייק.

צודק, ועמך הסליחה. קראתי את זה לא נכון. בקיצור לא מרשים כמו שהנתונים על הנייר מספרים מסתבר.

• תוכן חדש...