Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז במסגרת העבודה מצאתי את עצמי בארה"ב. ובגלל שמה שבאמת מעניין אותי זה מכוניות, ולא מה שאני עושה לפרנסתי (מקווה שאף אחד מהמנהלים שלי לא גולש פה), אמרתי לעצמי שנעשה סקירה מהירה של מה שקיבלתי מההשכרה - שברולט קרוז האצ'בק.

נחתתי בבוסטון וניגשתי לחניה של סגמנט C הקומפקטי. בחניה עמדו יונדאי אלנטרה, ניסאן סנטרה, וקרוז האצ'בק אחת. אמרתי לעצמי שאם כבר סגמנט מחורבן, אז לפחות אתפנק לי בטורבו. זרקתי את המזוודות בקרוז ויצאתי לדרכי.

אז הקרוז המדוברת היא ברמת Premier המאובזרת. הקרוז נמכרת ברמת האבזור הזו בארץ, אך רק במרכב הסדאן.

ברשימת האבזור ניתן למצוא מושבי עור (או שזה דמוי, לא ממש ניתחתי, אבל מרגיש די איכותי) עם כיוון חשמלי, פאנלים מצופי עור בדשבורד עם תפירה בצבע כחול, כניסה והתנעה ללא מפתח, חישוקי 17" נאים, חימום למושבים, חימום להגה, התנעה מרחוק, רדיו לווייני ואפילו שירות חירום בלחיצת כפתור. מערכות בטיחות מתקדמות אין.

בכל הקשור לעיצוב, ההאצ'בק נראית (לפחות לטעמי) טוב יותר משמעותית מגרסת הסדאן. הפרונט נאה ומזכיר מאוד את המאליבו (כאילו דהה), החישוקים הגדולים תורמים קצת "ספורטיביות" למראה, ומאחור העיצוב זורם ועגלגל. בפנים מאליבו - ז'תומרת דומה למאליבו. המושבים נוחים באופן כללי, אבל חסרה תמיכת צד ותמיכה למותניים. גם הבסיס יכול היה להיות קצת גדול יותר, אבל זה משהו שיפריע לגדולים ממני. לוח השעונים גדול וברור, עם מסך גדול ואינטואטיבי במרכז, אבל בעל גרפיקה מיושנת. גם לוח השעונים כאמור ברור וקריא, אך מיושן במראה ובעל תאורה ירוקה ולא הכי נעימה. ההגה שמנמן ונעים אבל כפתורי הגומי שעליו לא ממש נעימים. מה שכן, הם בנויים לשרוד ולשרוד. בתפריט גם מערכת MY LINK עם שיקוף לאנדרואיד ואפל - פשוטה מאוד לתפעול. באופן אישי, הגרפיקה ואיכות המולטימדיה בשברולט זה משהו שלא מדבר אלי. איכות החומרים לא הכי מזמינה, אבל לחיוב אפשר לציין שהפלסטיק מרגיש קשיח ועמיד, ואיכות ההרכבה טובה מאוד - לא נשמעו קרקושים גם בנסיעה על הכבישים היותר מחורבנים במסצ'וסטס. ראוי לציין גם את המזגן שעושה עבודה מצויינת.

על פניו הכל סבבה, נכון? אז זהו, שלא ממש.

זווית השמשה הקדמית מטורפת, מה שיוצר תחושה שהמראה המרכזית תקועה לך ישר בפנים. אם זה לא מספיק, החלון האחורי קטן והראות לאחור על הפנים (יש מצלמת רוורס עם פסי הכוונה, אך ללא חיישנים). והדובדבן שבקצפת, שבאופן אישי מבחינתי יכול בהחלט להיות דיל ברייקר, אלה מראות הצד. לא רק שאלה קטנות להחריד, המראה השמאלית יוצרת הגדלה בלתי נתפסת. בכל פעם שמביטים במראה העין צריכה כמה שניות כדי למקד פוקוס ולהבין מה הולך שם ועד כמה הרכב מאחור קרוב אליך. המיגרנה מובטחת! בחיים לא חשבתי שדבר כזה יכול להיות דיל ברייקר, אבל אני לא הייתי רוכש את הקרוז רק בגלל זה, ואני ממש לא צוחק.

נוחות הנסיעה מפתיעה לטובה. המתלים מכויילים על הצד הנוקשה, אך עדיין מצליחים לרסן ביעילות שיבושים מבלי להתרסק לתוכם. רעשי הצמיגים נשמעים מעט יותר מהרצוי. ההגה החשמלי נותן תחושת משקל בשביל לא להרגיש לגמרי שמדובר בהגה קליל ומלאכותי. הקרוז נמוכה יחסית, וזה בא לידי ביטוי גם בהתנהגות. הקרוז לא מתנדנדת בפניות ומגיבה היטב. כניסה עם יותר מדי גז לפניה ותת ההיגוי מגיע מיד.

המנוע מצויין וגמיש מאוד. בהתנהלות רגילה אין הפתעות, אבל לחיצה מעט חזקה יותר על הגז, מעירה את המנוע לחיים באגרסיביות. אותה לחיצה הגונה על הגז תביא איתה גם טורק סטיר. הגיר פועל מצויין, אבל העברות ההילוכים איטיות יחסית. המנוע הזה מרגיש לי קמצוץ אגרסיבי יותר מה-1.4 של VAG. לקרוז יש גם מערכת S&S, שלא ניתנת לביטול (עברתי על כל חור וכפתור ולא מצאתי את האופציה). מעצבן, אבל לפחות ניתן להתנחם בעובדה שההתנעה מהירה בטירוף, ומספיק שרק תחשבו על להוריד את הרגל מהברקס, והמנוע כבר עובד.

לצריכת הדלק לא אתייחס פשוט כי לא עקבתי.

אז למה כתוב "שתיים מהן" בכותרת?

כי כשהגעתי לדנבר, חיכתה לי בהשכרה קרוז זהה, אך ברמת אבזור LT הנמוכה יותר. אז עברתי לי מקרוז לקרוז.

מה חסר בגזרת האבזור? מפתח קפיצי והתנעה רגילה, ריפודי בד עם כוון ידני, אין חימום מושבים, אין חימום להגה, אין התנעה מרחוק, ואין חישוקי 17". אז חוץ מאבזור המותרות, כן מרגישים שיפור ברכות בזכות ירידה במידת החישוקים.

עם הקרוז הנוכחית יש לי לבלות עוד שבועיים. מקווה שלא תאכזב.

IMG_20180706_100519.jpg

פורסם

איך תא המטען של האוטו? והאם לישראל מגיעות המראות שהאלו שמהוות דיל ברייקר או לא (יודע שאולי אתה לא יכול לענות אבל אולי מישהו אחר?)? ואם רוצים לתפעל את תיבת ההילוכים במצב ידני, איך עושים את זה? האם באמצעות הכפתורים המעצבנים האלה של GM ופורד? או שחזרו לשיטה נורמלית?

תודה!

פורסם

תא המטען סביר לגמרי - מזוודה גדולה וטרולי נכנסו בקלות, והודות לרצפה נמוכה עוד נשאר מקום לשים דברים מעל.

תפעול ידני נעשה ע"י כפתור על ידית ההילוכים, דרך לא נוחה בעליל.

אגב, אתמול כשסיימתי יום עבודה ונכנסתי לרכב, גיליתי שתריס המיזוג השמאלי פשוט יצא ממקומו! לא נגעתי בו מהרגע שקיבלתי את הרכב, והרכב בסך הכל עם 2200 מייל על השעון. ייתכן שזה מהחום? אמריקה...

פורסם

מבאס לקרוא על תפעול ההילוכים הזה. זאת הדרך הכי לא נוחה והכי לא אינטואיטיבית שנתקלתי בה.

תריס מיזוג שבור יכול להיות כתוצאה ממישהו לפנייך ששבר אותו ופשוט חיבר אותו מחדש. אז אתה קיבלת אותו דפוק... לצערנו אין לדעת את זה אבל אני מאמין שאם יהיו עוד מקרים בהם חלקי פנים נשברים/יוצאים ממקומם/מתפוררים אז נשמע את זה בקרוב בפורמוים השונים בעולם.

כמה ק"מ עשית ברכב הזה והאם לדעתך הוא מתמודד מול שאר המתחרות?

פורסם

עד עכשיו קרוב ל-800 ק"מ.

הרכב נוח, הביצועים טובים, האבזור בפרמייר מצויין. אבל אין מערכות בטיחות, ועניין הראות בעייתי (מראות צד, שמשה קדמית, והראות לאחור).

פורסם

ברוך הבא לאמריקה. באמריקה תקנים שונים לרכבים, בין היתר גם למראות ומראת הצד המבהילה שאתה מדבר עליה פשוט עומדת בתקן המקומי (ואם אני לא טועה, דווקא אמורה להציג את המציאות בגודל אמיתי, רק שאנחנו רגילים למראות צד פנורמיות מקטינות).

אני לא חושב שרכבים שנרכשים בארץ מגיעים עם מראות כאלה.

• תוכן חדש...