Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא פוסט פוליטי, זה רק פוסט שמבכה את מצב התחבורה הציבורית בארץ.

נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג, ביום התחבורה הציבורית בכנסת:

"משרד התחבורה לא מנצל אפילו חצי מתקציב התחבורה הציבורית.

נזק הגודש צפוי לגדול בצורה ניכרת אם לא נשנה את המצב בקרוב".

Capture.JPG

פרנקופיל מושבע!

פורסם

זה ידוע, יותר רכבים

יותר כסף

יותר דלק

יותר ביטוח

יותר תאונות

יותר כסף.

הכול בסוף $$

as i walk through the valley of the shadow of death

פורסם

פלוג עלתה על זה לבד ?

הם לא רוצים לשנות כלום, מושכים זמן ודוחים את הקץ. הפקקים האלה זו מפלצת שמחרבנת כסף, פוגעת בכולנו, אבל אף אחד לא רוצה להרוג.

פורסם

וכ"כ פשוט לשפר את המצב מבלי לשבור את הראש על שדרוג נוסף של תשתיות - מספיק לאפשר תחבורה ציבורית במתכונת מלאה (אם לא מוגברת) בסופ"שים וחגים, כולל לחורים נידחים וכמות הרכבים תפחת משמעותית.

לא יקרה.

פורסם

למדינה אין אינטרס כלכלי לשפר את התחבורה הציבורית. נקודה.

כל רכב שמחליף ידיים, מביא לכך שבראש השרשרת מישהו מוציא רכב מהניילונים ומשלם מס.

שאנשים ישבו בניחותא ברכבת או באוטובוס ויעבדו תוך כדי? הצחקתם את "מנהיגינו"

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

יתכבדו משרדי הממשלה ויהיו הראשונים שייוותרו על השתתפות באחזקת רכב, יבטלו הקצאת חניות לרכבי עובדים בעבודה או מימון חניה ליד העבודה.

רק לרכבי חברה המוצמדים לעובדים תהיה הקצאת חניה או מימון חניה.

תראו מה קורה במשרד הםנים בתל אביב ליד עזריאלי, במקום הכי נגיש בתחבורה ציבורית מגיעים עובדי משרד הפנים ברכב הפרטי ואנחנו הציבור מממן להם חניה מהיקרות בארץ, עכשיו הם מתלוננים שלוקח להם נרבה זמן לצאת מהעבודה אז מורידים להם חצי שעת עבודה כל יום.

משרדי הממשלה צריכים להוות דוגמא לציבור ולהיות הראשונים שמאמצים את המלצות הממשלה.

פורסם

mottis, היו הסכמים כאלה גם במשרדי ממשלה נוספים.

עובד מדינה מקבל החזר על ביטוח וטסט עד תקרה כלשהי,

והשתתפות חלקית בדלק כתלות בתפקיד ודרגה.

אגב,את האחזקת רכב אתה תקבל בתור עובד מדינה גם אם תגיע כל יום באוטובוס והרכב יישאר בחניה בבית.

אם אתה גר במושב 25 דקות משם, בתחב''צ הדרך תיקח לפחות שעתיים.

לא כולם מגיעים עם האוטו ממרחק של 2 תחנות רכבת.

לא הייתי מאשים אותם,נוסעים לעבודה בדיוק כמו כולם.

אם יקצצו לי בתור עובד את ההטבות על רכב אולי אשקול לעבור למקום עבודה אחר-המדינה אמורה להשוות את התנאים לשכר בחברות השונות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

כמו תמיד בכל פוסט כזה המגיבים רוצים שכולם יעברו לאוטובוסים/ כרכרות/ קטנועים/אופניים חשמליות/ שטיח מעופף וכדומה, אבל שהם ישארו בתוך המכונית שלהם עם המזגן.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

בישראל כמו כל דבר, הכל עובד איטי ומסורבל: יש קווים שהם פחות רווחים למדינה ולכן היא לא תשקיע בהם. מצד שני, התושבים מבינים שאותם קווים הם בעיתים ולא מעוניינים לנסוע בהם. כלומר יש כאן בעיה של ביצה ותרנגולת.

כאשר הייתי יותר צעיר, והחליפו ביישוב של בית הורי את חברה האוטובוסים, היה קמפין של המועצה ומשרד התחבורה לעשות שינויים בקווים. המלצתי להוסיף עוד תדירות בשביל להראות לתושבים שהנה יש תחבורה ציבורית זמינה. אז נכון שהם הוסיפו קו קצת יותר מהיר לעיר, אבל בכל זאת הקו הגיע ליישוב פעם בשעה וחבל. אני הנחתי שאם אוטובוס (או אפילו מיניבוס) של אותם הקווים היה מגיע ליישוב פעם בחצי שעה, הרבה חבר'ה צעירים היו מוותרים על הרכב הפרטי ונוסעים בתח"צ.

פורסם

האינטרס הכלכלי של המדינה מבחינת תחבורה ציבורית כבר מגיע למסה קריטית.

ההפסדים שנגרמים בגלל הפקקים, תאונות בדרכים והמחסור בתחבורה ציבורית יעילה עולים למדינה יותר ויותר כסף בכל יום שעובר.

לדעתי למדינה כבר לא משתלם שיהיו פקקים (הרבה יותר מהתועלת הנובעת לה ממחירי הרכב והדלק המופקעים).

בקרוב מאוד זה יתפוצץ ויהיה כאן שינוי דרסטי, פשוט אין דרך אחרת.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

אני נוסע לעבודה מרחק של כעשרים קילומטר שלוקח לי קצת מעל לשעה לכל צד.

פעם נהניתי יחסית מהשקט שבנסיעה ששימש כהפוגה בין הבית והמשרד.

היום מרגיש שזה נהייה סיוט - כבר לא יושבים בנתיב ומגיעים - אנשים חותכים מכל הכוונים - בין אם זה תחנות דלק, שוליים או נתיבי האצה. לא יודע אם זה תמיד היה ופשוט הזדקנתי והתעייפתי או שעם העלייה בזמנים ובמפלס הלחץ תרבות הנהיגה משתנה לרעה.

אשמח להיות הראשון שישאיר את הרכב בחנייה ולהגיע בתחבורה ציבורית.

אבל - תחבורה ציבורית סבירה מבחינת מיקום, דייקנית ונקייה.

בתרחיש כזה גם אין צורך ברכב שני בבית.

פחות מוכן ללכת רבע שעה, לקחת אוטובוס מאסף לתחנה המרכזית בת"א או רכבת דרום, שם להחליף אוטובוס או רכבת לאחד שמגיע להרצליה ובהרצליה לקחת את השאטל או ללכת כעשרים דקות נוספות לעבודה.

תחבורה ציבורית בשבת תעזור. קצת.

מקווה שמהלך כזה (שלא רואה אותו קורה באקלים הנוכחי) יחזיר את מפת הפקקים כמה שנים אחורה.

לטעמי פתרון אמיתי, משמעותי וארוך טווח חייב לערב תשתיות שיחברו אזורי מגורים עם אזורי תעסוקה על ידי תחבורה זמינה ורציפה.

ישנם הרבה אנשים שלא מאוהבים באוטו שלהם או בעניין הנהיגה בפקקים ובשמחה יוותרו על כל העסק לו רק תהיה אלטרנטיבה שלא דורשת מהם טיול מנטלי להודו כל בוקר וערב.

פורסם
כמו תמיד בכל פוסט כזה המגיבים רוצים שכולם יעברו לאוטובוסים/ כרכרות/ קטנועים/אופניים חשמליות/ שטיח מעופף וכדומה, אבל שהם ישארו בתוך המכונית שלהם עם המזגן.

אל תכליל, ממש לא כולם, רחוק מזה.

!AWDSOME

פורסם
וכ"כ פשוט לשפר את המצב מבלי לשבור את הראש על שדרוג נוסף של תשתיות - מספיק לאפשר תחבורה ציבורית במתכונת מלאה (אם לא מוגברת) בסופ"שים וחגים, כולל לחורים נידחים וכמות הרכבים תפחת משמעותית.

לא יקרה.

די לפמפם את השקר הזה.

אני לא מכיר אדם אחד שלא נוסע בתחבורה ציבורית שנוחה לו ומביאה אותו בקלות לעבודה רק כי אין לו תחבורה גם בשבת.

כשתהיה תחבורה ציבורית נוחה, לא עמוסה מדי, שתהיה יותר מהירה גם מרכב פרטי אנשים יעברו לתחבורה ציבורית.

כשתהיה רכבת קלה במרכז, אני יותר מאשמח לנסוע איתה לעבודה אם היא תהיה נוחה ולא עמוסה מדי.

כרגע, צריך לנסוע לפחות ב-2 אוטובוסים לעבודה, לחכות לא מעט לאוטובוס שיגיע, בתחנה ללא מקום ישיבה וצל מספיק וסיכוי גדול שלא יהיה לי מקום ישיבה ובסוף הזמן שלוקח לא יותר מהיר במקרה הטוב...

ולכן מעדיף לנסוע ברכב הפרטי שלי, עם מזגן, מקום ישיבה נוח, רדיו בכיף שלי ולהגיע איתו לחניה...

כל הרעיונות "הגאוניים" שמנסים לחנך את הציבור לעבור לתחבורה ציבורית מבלי לשפר את המצב הקיים נועדו לכישלון.

פורסם (נערך)

דומני שאתה חוטא בדבריך.

עבדתי קרוב ל-4 שנים ברמת החיל, מקום פשוט נוראי להגעה עם רכב אישי, ומקום לא פחות נורא להגעה עם תחבורה ציבורית.

בהתחלה הייתי מגיע עם רכב, עד שהתאיישתי.

לאחר מכן עברתי לנוסע ברכבת מראשון לבני-ברק, ואז היה צריך לחכות בשמש\גשם\רוח בעמידה, לשאטל שיבוא לקחת אותך לרמת החייל.

זה ייאש, כי גם השאטל היה מתעכב בתחבורה כמו כולם, ואם היית מגיע לשאטל והוא היה מלא, אתה צריך לחכות 15 דק' לשאטל הבא.

התייאשתי.

עברתי לרכבת וירדתי בתחנת האוניברסיטה ומשם לקחתי אוטובוס 258 (אם לא טועה בקו) שהיה ממש ביציאה מהתחנה, הקו עבד עד 8 או 8:30 בבוקר ובשעות לאחר מכן, לא היה נכנס לתחנה והיה צריך לעבור את הכביש ולקחת 189.

189 הוא הקו הכי עמוס בארץ והרבה פעמים הוא היה מגיע מלא עד אפס מקום ולא ניתן היה לעלות.

אז מחכים לקו 12, תדירות פעם בשעה.

הרכבת והאוטובוס לא היו מתואמים.

גם חשוב להוסיף שמשום מה, מישהו החליט להחליף את תחנות האוטובוס לכאלה עם זכוכית שקופה וזה נוח לראות אם האוטובוס בא אבל הם הקטינו את מקומות הישיבה בתחנה, היות והיא שקופה היא לא מציעה צל וגם הגג שלה נהיה צר יותר ולכן גם אין הגנה מהשמש וחבל.

התייאשתי.

אז עברתי לרכבת, ירדתי באוניברסיטה ורכבתי על האופניים שלי משם לרמת החייל.

יש לי אופניים רגילים ולא מתקפלות, הרכבת לא מרשה לעלות אופניים לא מתקפלות לרכבת, עד השעה 9 בבוקר.

אני אתעלם מזה שניסיתי לדבר איתם ולהסביר להם שכל אלה עם האופניים המתקפלות, בכלל לא מקפלים אופניים, אז מה זה משנה אם זה מתקפל או לא?, מישהו ניסה לעבור בין קרונות עם האופניים של מקפלים?, צריך להיות לולין.

אבל לא היה עם מי לדבר.

התייאשתי.

אז הייתי מגיע לרכבת ב-9, 40 דק' נסיעה לאוניברסיטה, 9:40 מגיע לאוניברסיטה ובסביבות 10 בבוקר מגיע לעבודה.

להגיע ב-10 זה קצת מבאס כי זה אומר לצאת ב-7 מהעבודה, להגיע לרכבת, היא מגיעה פעם בשעה ולחזור בערך ב-9 הביתה.

היה כיף לעשות כושר ולעיתים ההיה לי זמן עד שהרכבת היתה מגיעה אז רכבתי מרמת החייל עד עזריאלי, מגניב.

אבל התייאשתי.

להגיע לעבודה בתחבורה ציבורית היה לוקח לי מינימום שעה עד שעה ורבע.

אז החלטתי להוסיף לפקק הישראלי ולבוא עם הרכב לרמת החייל, המזל שהיתה לי חניה במשרד.

ההוצאות נסיעה שלי בהערכה גסה נעו בסביבות ה-700 שקל בית-עבודה-בית, דלק ובלאי.

אז התחלתי להשתמש בקארפול דרך Waze, וגם עם הקארפול היה יוצא לי 50-60 דק' נסיעה והורדתי את העלויות מ-700 שקל ל-400 שקל בחודש.

נסעתי עם 1-2 אנשים, מדברים, צוחקים, מכירים, מזגן, רדיו, הלוך וחזור והיה לי נפלא.

וד"א, אני ממש ממש מתעלם מכך שהיו פעמים שהמתנתי בתחנת רכבת לרכבת לראשון ואז בלי שום התרעה, בלי שום הודעה בלי שום מידע...מבטלים את הרכבת.

ואז אני צריך לקחת רכבת למערב ראשון ולבקש ממישהו שיבוא לקחת אותי או לחילופין, לקחת מונית כי האוטובוס הכי קרוב לרכבת....אין לו בכלל תחנה ברכבת, מדהים.

וכמובן שיש השבתות, שביתות, "מאותת לא תקין", רכבת נתקעת, רכבת מאחרת...

עריכה אחרונה על ידי ariel000

פרנקופיל מושבע!

פורסם

תקנה אופניים מתקפלות.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
  • תוכן חדש...