Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמו תמיד בכל פוסט כזה המגיבים רוצים שכולם יעברו לאוטובוסים/ כרכרות/ קטנועים/אופניים חשמליות/ שטיח מעופף וכדומה, אבל שהם ישארו בתוך המכונית שלהם עם המזגן.

זה לא כל כך נכון.

אני מתנייד באוטובוס 90% מהזמן בעיר.

הייתי נוסע הרבה יותר בתחבורה ציבורית גם מחוץ לעיר, אם היא היתה יותר טובה או נוחה.

היא לא יכולה להיות פתרון למי שחי במושב מחוץ לעיר הגדולה ומגיע רק לעבודה. אבל זה די קורה בכל מקום בעולם. לצד השני, אם הייתה רכבת תחתית מתפקדת או מספיק אוטובוסים, או שהם סתם היו אפילו יוצאים בזמן, לא הייתה סיבה אמיתית להשתמש ברכב ביומיום למי שגר ועובד בגבולות גוש דן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
די לפמפם את השקר הזה.

אני לא מכיר אדם אחד שלא נוסע בתחבורה ציבורית שנוחה לו ומביאה אותו בקלות לעבודה רק כי אין לו תחבורה גם בשבת.

כשתהיה תחבורה ציבורית נוחה, לא עמוסה מדי, שתהיה יותר מהירה גם מרכב פרטי אנשים יעברו לתחבורה ציבורית.

כשתהיה רכבת קלה במרכז, אני יותר מאשמח לנסוע איתה לעבודה אם היא תהיה נוחה ולא עמוסה מדי.

כרגע, צריך לנסוע לפחות ב-2 אוטובוסים לעבודה, לחכות לא מעט לאוטובוס שיגיע, בתחנה ללא מקום ישיבה וצל מספיק וסיכוי גדול שלא יהיה לי מקום ישיבה ובסוף הזמן שלוקח לא יותר מהיר במקרה הטוב...

ולכן מעדיף לנסוע ברכב הפרטי שלי, עם מזגן, מקום ישיבה נוח, רדיו בכיף שלי ולהגיע איתו לחניה...

כל הרעיונות "הגאוניים" שמנסים לחנך את הציבור לעבור לתחבורה ציבורית מבלי לשפר את המצב הקיים נועדו לכישלון.

א. מכיוון שאין תחבורה בשבת אנשים חייבים לקנות רכב, ולכן אם כבר קנו יסעו בו במהלך השבוע. לכן חוסר תחבורה ציבורית בשבת מגדיל את כמות המכוניות בימי חול.

ב. ״לא עמוסה מידי״ - בשעות העומס הרכבת תיהיה מלאה עד אפס מקום. ככה זה בכל העולם (גם במקומות עם תחבורה ציבורית מדהימה). מצד שני היא מהירה יותר מרכב באותו המסלול, בצורה משמעותית

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
ישנם הרבה אנשים שלא מאוהבים באוטו שלהם או בעניין הנהיגה בפקקים ובשמחה יוותרו על כל העסק לו רק תהיה אלטרנטיבה שלא דורשת מהם טיול מנטלי להודו כל בוקר וערב.

בנוסף תחבורה ציבורית יעילה גם תוריד הרבה נהגים גרועים מהכביש - מהסוג שלא רוצה להיות שם, אבל אין להם אלטרנטיבה אחרת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
א. מכיוון שאין תחבורה בשבת אנשים חייבים לקנות רכב, ולכן אם כבר קנו יסעו בו במהלך השבוע. לכן חוסר תחבורה ציבורית בשבת מגדיל את כמות המכוניות בימי חול.

ב. ״לא עמוסה מידי״ - בשעות העומס הרכבת תיהיה מלאה עד אפס מקום. ככה זה בכל העולם (גם במקומות עם תחבורה ציבורית מדהימה). מצד שני היא מהירה יותר מרכב באותו המסלול, בצורה משמעותית

אני קניתי רק לפני פחות משנה רכב חדש.

אני ממשיך לנסוע בתחבורה ציבורית לעבודה (אשדוד-תל אביב) ולא לוקח את הרכב.

זה שקונים רכב לא אומר שחייב להשתמש בו (תראה מה קורה באירופה - לכולם יש רכבים ונוסעים לעבודה בתחבורה ציבורית).

מתי כן משתמשים ברכב? כשהזמן האבוד בתחבורה ציבורית עולה פי כמה על זמן השימוש ברכב, למרות הפקקים.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
מתי כן משתמשים ברכב? כשהזמן האבוד בתחבורה ציבורית עולה פי כמה על זמן השימוש ברכב, למרות הפקקים.

זו לא רק פונקציה של זמן, אלא גם של נוחות (גם בלשון comfort וגם בלשון convenience).

כשאתה נוסע ברכב פרטי, אתה לבד ברכב, בלי אנשים שונים ומשונים בחלל האישי שלך, ישוב על מושב נהג מרופד שמכוון בזווית הישיבה שנוחה לך, עם מזגן/אוורור מתפקד שמכוון איך שנוח לך, עם המוזיקה שאתה אוהב (או בלי, אם זו ההעדפה שלך).

אתה גם יודע שברגע שאתה מחליט לנסוע לאנשהו, אתה יורד לחניה ומיד יוצא לדרך, בכל יום ובכל שעה. אין צורך ללכת עד לתחנת האוטובוס הקרובה, לחכות שהוא יגיע (פעילות שגם בקיץ וגם בחורף לא נעימה בכלל, גם אם התחנה מאוד קרובה אליך), ואז במקרה הטוב יש לך נסיעה איטית ומסולסלת ליעד, ובמקרה הרע אתה צריך לעשות חיבור עם אוטובוס נוסף או רכבת, כל זאת בהנחה שהקו/ים שאתה צריך פעיל/ים באותה השעה באותו היום.

בשנים מאז שיש לי רכב, השתמשתי בתח"צ סה"כ 4 פעמים, פעמיים אוטובוס ופעמיים רכבת, ואלא אם כן יחול שינוי רדיקלי באיכות התח"צ בארץ, אני לא צופה שהתדירות הזאת תשתנה.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

קרנית פלוג נגידה כושלת ורופסת שמיישמת הלכה למעשה את מדיניות הבנקים ואנשי השררה, פתאום מפריחה סיסמאות לקראת סיום כהונתה. היכן הייתה עד היום. המדיניות של בנק ישראל יש לה הרבה משקל במצב התחבורה והכבישים היום. כל בחור שרק משתחרר מהצבא רוכש רכב חדש ללא מזומנים בשל מדיניות הריבית. הכבישים פקוקים ודחוסים.עדיף לנגידה לעשות חשבון נפש.

פורסם
זו לא רק פונקציה של זמן, אלא גם של נוחות (גם בלשון comfort וגם בלשון convenience).

לא תמיד יותר נוח עם רכב, בתל אביב למשל (כשאני כן עם הרכב בעבודה, מדי פעם) ואני רוצה לצאת בערב, אני משאיר את הרכב בחניה ולוקח אוטובוס הלוך-חזור לאן שאני צריך, זה הרבה יותר יעיל ומהיר.

רכב אישי זה אמנם נוחות ופרטיות, מצד שני, אתה עסוק בלנהוג ולא יכול נניח לקרוא עיתון או סתם לגלוש באינטרנט, אתה גם מגיע הרבה יותר עייף לעבודה (בגלל הפקקים).

אם התחבורה הציבורית הייתה נורמלית, הזמן נסיעה באוטובוס היה קצר יותר מרכב פרטי רוב הזמן, זה למעשה התמריץ הכי גדול לשימוש בתחבורה ציבורית על פני רכב פרטי - חסכון בזמן.

אבל עד אז, חזון למועד. בינתיים אנחנו נמשיך להצטופף באוטובוסים מפוצצים ולהסתכל על נהג הפרייבט שיושב לבדו ברכב ועומד איתנו באותו הרמזור. (מגוכח שאוטובוס עם 50 איש לא מקבל עדיפות על פני רכב פרטי כמעט באף מקום)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
קרנית פלוג נגידה כושלת ורופסת שמיישמת הלכה למעשה את מדיניות הבנקים ואנשי השררה, פתאום מפריחה סיסמאות לקראת סיום כהונתה. היכן הייתה עד היום. המדיניות של בנק ישראל יש לה הרבה משקל במצב התחבורה והכבישים היום. כל בחור שרק משתחרר מהצבא רוכש רכב חדש ללא מזומנים בשל מדיניות הריבית. הכבישים פקוקים ודחוסים.עדיף לנגידה לעשות חשבון נפש.

קרנית פלוג מנהלת מדיניות שנובעת מהמצב הכלכלי בעולם - עדיין רואים את השפעות המשבר של 2008. הגישה שלה דווקא די נוגדת את זו של האוצר, שהוא, דרך אגב, האשם במצב התחב"צ. היא תומכת בהשקעה בשירות לאזרח, לא בצמצומים ובהשתמטות שמובילים ראשי הכלכלה הישראלית בעשורים האחרונים.

לבנק ישראל אין בכלל השפעה על נושאים כמו תחב"צ, בעוד שמשרד האוצר מונע מהמשרדים ה"מקצועיים" לבצע את המדיניות המקצועית שלהם, על ידי הגבלת תקציבים. חשוב על הרכבת הקלה בת"א שהאוצר גרר את בניתה משך 40-50 שנה, וכאשר כבר התחיל לשחרר כספים לבניתה התנה זאת בבנית רכבת שמרביתה עילית, לא תחתית בכל גוש דן.

הוזכר קודם נושא "הוצאות הרכב" המשולמות לעובדי המדינה - מדובר בשריד לעבר הרחוק, בו ה"הוצאות" היו פטורות ממס הכנסה. אלה הסכמים היסטוריים וקשה מאד להפטר מהסעיפים האלה, מה גם שמדובר בסעיפים שאינם תלויים בשכר היסוד.

לגבי השימוש האישי שלי ברכב - מבחינתי ההבדל בין תחב"צ לרכב פרטי עומד על 2-3 שעות ביום + צורך בויתור על אימון יומי בחדר הכושר. וכמובן שבת, כאשר למרות שאני תושב חיפה הרי שבשבת אין כל תחב"צ באיזור בו אני גר. אני מתכוון לכך שאם אני רוצה להגיע לתחנת אוטובוס עם פעילות כלשהי אני צריך ללכת 2-3 ק"מ בעליה תלולה. תודה, לא.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא תמיד יותר נוח עם רכב, בתל אביב למשל (כשאני כן עם הרכב בעבודה, מדי פעם) ואני רוצה לצאת בערב, אני משאיר את הרכב בחניה ולוקח אוטובוס הלוך-חזור לאן שאני צריך, זה הרבה יותר יעיל ומהיר.

רכב אישי זה אמנם נוחות ופרטיות, מצד שני, אתה עסוק בלנהוג ולא יכול נניח לקרוא עיתון או סתם לגלוש באינטרנט, אתה גם מגיע הרבה יותר עייף לעבודה (בגלל הפקקים).

אתה מתאר את המצב מנקודת המבט של תושבי המטרופולין.

לכם, בגלל הקרבה למוסדות ובתי עסק שלא מצריכה נסיעות ארוכות מצד אחד, והגודש בכבישים ומצוקת החניה מצג שני, אכן הרבה פעמים תח"צ עדיפה על רכב.

ככל שאתה מתרחק יותר מת"א (מדבר כאן נקודתית על אזור המרכז), כך מוקדי עניין נהיים יותר רחוקים ממך, הכבישים נהיים פחות עמוסים, והתח"צ נהיית יותר גרועה, כך שרכב פרטי נהיה יותר ויותר עדיף.

בתור תושב ראש העין, למשל, אני יכול להגיד לך שבלי רכב אתה מרגיש פה כאילו אתה חי על אי. לצאת מהעיר לא בין בבוקר למוקדם בערב בראשון עד חמישי זה קשה עד בלתי אפשרי, וגם לנסוע לאנשהו בתוך העיר עם הקווים המאספים המזגזגים זה כאב ראש. לעומת זאת, עם אוטו, אני יכול להגיע לכל נקודה בעיר תוך עד 10 דקות, וגם לנסוע לפ"ת, כ"ס, או הוד השרון זה צ'יק-צ'ק.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

בוא נתחיל מזה שאף אחד לא חייב שום דבר. אנשים קונים רכב אחד ושניים כי זה נוח להם וזאת החלטה שלהם איך להוציא את הכסף שהם מרוויחים (או שירוויחו בעתיד אם לקחו הלוואה).

אני לדוגמא, קניתי רכב ראשון לאחרונה למרות שאני כבר מעל גיל 30 ועובד לא מעט שנים ומרוויח לא רע.

הסתדרתי במשך לא מעט שנים עם קטנוע, לא עלה הרבה לקנות חדש, הרבה יותר נוח, דלק עולה גרוש וחצי כנ"ל טיפולים טסטים וכו' מהיר מאוד ואין בעיות של חניה.

אבל יש חסרונות, ביטוח חובה בשמיים, לא נעים לנסוע בחורף/גשם, לא נעים לנסיעות ארוכות מדי (יותר משעה) והכי חמור זה חוסר תרבות הנהיגה שאנשים לא סופרים אותך וצריך לנסוע בצורה סופר זהירה כדי לא לעשות תאונה (ובסוף גם זה לא עזר לי).

אז החלטתי שהגיע הזמן שלי להתקדם לרכב משלי.

גם אם אני מקבל את הטענה שלך, שמי שרוצה לנסוע בשבת, חייב לקנות רכב, אם יש לו תחבורה ציבורית נוחה וזמינה, איזה סיבה יש לו לנסוע עם הרכב לעבודה? יותר מזה, לכמה זוגות של חברים/ אנשים שאתה מכיר יש 2 רכבים או יותר? אני מניח שהרבה, אם כל הסיבה זה נסיעה בשבת, לא מספיק רכב אחד?

אם הייתה תחבורה ציבורית נורמלית, שזה קודם כל זמינות ומהירות ואח"כ אולי גם נוחות (בכל זאת, לא כיף לעמוד כל יום חצי שעה נסיעה) בכיף הייתי מוותר רוב הזמן על הרכב (העבודה שלי כוללת מדי פעם גם נסיעות ואז בימים ההם כנראה הייתי לוקח את הרכב) ונוסע לעבודה בתחבורה ציבורית. אבל כמו שתיארו פה אחרים, לא ממש נעים לנסוע בתחבורה ציבורית כיום בישראל.

מסכים שגם בחו"ל הרכבות מלאות, אבל לא מדובר על רכבות מפוצצות עד אפס מקום, יש לא מעט אנשים שיכולים לשבת וגם מי שעומד לא צפוף כמו סרדין, אז גם אנשי עסקים מכובדים (יחסית) עם חליפות נוסעים בתחבורה ציבורית.

ברגע שהתחבורה הציבורית שלנו תגיע למצב הזה, לא מעט אנשים נוספים יעברו לנסוע בה.

ברגע שהמדינה תחליט שהיא הולכת בכל הכח על תחבורה ציבורית, היא יכולה בהשקעה לא מאוד גדולה להעלות בצורה משמעותית את הזמינות של הקווים (בין אם ע"י סבסוד, פתיחה אמיתית של השוק וכו'), דבר שיוביל בצורה אוטומטית להגדלת הנוחות של הנוסעים (שעכשיו מצטופפים בקווים העמוסים) שיספרו על זה לחברים שלהם, דבר שיעודד אנשים נוספים לנסות לנסוע בתחבורה ציבורית, בכך להגדיל את מעגל הנוסעים בתחבורה ציבורית, להורדת עומסים וכו'... אני מדבר על תהליכים שיכולים לקרות בטווח קצר של כמה שנים בודדות.

אבל, המדינה מרוויחה מליארדים מהשימוש של אנשים ברכבים פרטים, בין עם זה, המיסים המטורפים על כל רכב חדש שעולה על הכביש, המיסים על הדלק שעולים על 100%, אגרות ומיסים על רישיון וטסט וכו', אם אנשים יעברו לתחבורה ציבורית, המדינה "תפסיד" את כל אותם מיסים ולכן כל יוזמה רצינית לעידוד תחבורה ציבורית מקבלת בסופו של דבר ברקסים מהאוצר.

פורסם

ישנה בעיה מנטאלית והיא שתחבורה ציבורית בארץ "נתפשת" כתחבורה למעמד הנמוך ומצד שני, כלי רכב פרטיים הם סמל סטטוס. כשמוסיפים לזה את העובדה הנכונה שהתחבורה הציבורית היא על הפנים אפשר להבין למה המדינה סתומה רוב שעות היום

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

• תוכן חדש...