Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוכרי רכבים חסרי סבלנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה צודק ובכל זאת אני תמיד שואל והרבה, יש הרבה מידע שתוכל לדלות מהדרך שבה תקבל תשובות מהמוכר, אמת, שקר וגם אם הוא לא עונה בכלל.

לגיטימי אבל אין טעם.

הרי מוכר לא יגיד אני מוכר כי הרכב בעייתי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני זוכר פעם ששאלתי מישהו, מהי סיבת המכירה של הרכב והוא ממש התעצבן על השאלה הזו...

לא לגיטימי לשאול שאלה כזו?

להתעצבן זה קצת מוגזם, אבל למה זה באמת משנה למה הוא מוכר את הרכב?

מה אכפת לי אם המוכר צריך את הכסף כי הרכב חונק אותו כלכלית או שהוא זכה בלוטו ורוצה לקנות מרצדס אס קלאס? הרי רוב הסיכויים שאם המכירה נובעת מתקלה ברכב, הוא לא יגיד את זה, את זה אולי תגלה בהסתכלות על היסטוריית הטיפולים או בבדיקה, במקרה הטוב.

שלא נדבר על זה שהרבה מודעות כוללות נוסח בסגנון של "הרכב נמכר עקב קבלת רכב מהעבודה" או "הרכב נמכר עקב מעבר לחו"ל". לא באמת מעניין אותי למה אתה מוכר את הרכב.

תיאורטית, אם אני אגיד לך שאני מוכר את הרכב כי אני רוצה להשתדרג לרכב מרווח וחזק יותר, איך היית מקבל את זה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מי שמלכתחילה עונה בחוסר סבלנות ובגסות רוח - מבחינתי אפשר לוותר עליו.

מניסיוני, בד"כ תוך כמה משפטים גם עולה הסיבה לחוסר הסבלנות - הרצון להסתיר מידע רלוונטי.

לדוגמה:

רכב שפורסם עם 50,000 ק"מ - שאלה טריוויאלית, "מה הקילומטרז' העדכני של הרכב"? התשובה נענתה בחוסר

סבלנות "המנוע עשה 50,000 ק"מ, האוטו כמו חדש". כעבור כמה משפטים מתגלה האמת לאחר התעקשות

לקבל את מספר הק"מ שהרכב עבר, מתגלה כי הקילומטרז' של הרכב 180,000 ק"מ ושהמנוע הוחלף והבטיחו לו שעבר רק 50,000.

עוד דוגמה טרייה - עמיתה בעבודה ביקשה שאתקשר למוכר רכב פרטי, כי הוא הסביר לה דברים שלא הבינה לגבי כמות הידיים.

כבר בתחילת השיחה הבנתי שמדובר בסוחר, אחרי שאלה אחת הוא ענה לי "הרכב נמכר, ביי". מיותר לציין שהרכב לא

נמכר ועדיין מוצע למכירה.

פורסם
להתעצבן זה קצת מוגזם, אבל למה זה באמת משנה למה הוא מוכר את הרכב?

מה אכפת לי אם המוכר צריך את הכסף כי הרכב חונק אותו כלכלית או שהוא זכה בלוטו ורוצה לקנות מרצדס אס קלאס? הרי רוב הסיכויים שאם המכירה נובעת מתקלה ברכב, הוא לא יגיד את זה, את זה אולי תגלה בהסתכלות על היסטוריית הטיפולים או בבדיקה, במקרה הטוב.

שלא נדבר על זה שהרבה מודעות כוללות נוסח בסגנון של "הרכב נמכר עקב קבלת רכב מהעבודה" או "הרכב נמכר עקב מעבר לחו"ל". לא באמת מעניין אותי למה אתה מוכר את הרכב.

תיאורטית, אם אני אגיד לך שאני מוכר את הרכב כי אני רוצה להשתדרג לרכב מרווח וחזק יותר, איך היית מקבל את זה?

תשובה לגיטימית לחלוטין.

פורסם
תשובה לגיטימית לחלוטין.

אם הבן אדם לחוץ לכסף כי הבנק לוחץ אז אפשר יותר "להוריד" אותו כי המכירה מוגבלת בזמן.

כנ''ל אם יש רכב חדש והלוואה עומדת עליו.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

היה לי קונה שביקש להיפגש בחצי דרך אליו. עזבתי משפחה ו נסעתי בלילה לגבעתיים. הבחור היה נחמד. ביקש הסבר על כל דבר ברכב. קיבל. ביקש סיבוב של כביש ועיר. קיבל. בסוף הודה לי יפה ואמר ששוקל לקנות אוטו כזה ממגרש ליסינג אבל הוא לא מצליח להגיע לשם בשעות העבודה של המגרש.

יש חבר פורום מוכר ואהוד שחיפש רכב "לאמא שלו" בגלי לראות את האוטו התחיל ללחוץ על המחיר כאשר הוא מתנצל על כך שזה לא נהוג אבל הוא צריך לדעת. כמובן שנפרדנו ידידים. במודעה שלו שפורסמה כאן היה כתוב: "לא לקשקשנים וזייני שכל."

כמובן שאחרי חודש אתה מאבד סבלנות עם אנשים כאלה. בסוף מכרתי לבחור שידע מה הוא קונה, בא, ראה, נסענו לבדיקה, למחרת נפגשנו בבנק והלכנו לדואר. בסוף התברר שהוא חבר טוב של קרוב משפחה. אתה צריך קונה קיצוני אחד וכשזה בא אתה יודע את זה.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

• אחראי פורום
פורסם

התכוונת מיואשים.

מהניסיון שלי, שיחות שמתחילות מעניין המחיר, לעולם לא יגיעו אפילו לפגישה.

כשזה מתחיל ככה, אני מרשה לעצמי להיות פחות נדיב בפרטים.

ומסכים עם עניין הוואטסאפ. להודעות אני עונה בצימצום.

מי שרציני מרים טלפון, מנסה לשמוע דברים שבחיים לא יעברו בטקסט.

מי שלא רציני, מבזבז זמן.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לדעתי מישהו שרוצה למכור רכב בשוק של היום לא יכול להרשות לעצמו לסנן קונה כי הוא פנה אליו בהודעה ולא בטלפון - אם כבר - מוכר כזה הוא לא רציני.

אז אתה תעמוד על שלך, הקונה ירכוש ממישהו אחר, אולי רכב פחות טוב, אולי במחיר קצת יותר יקר. ועדיין אתה תשלם ביטוח גם החודש, וטסט גם החודש, ואם בחודש הקרוב תיהיה תקלה, אתה זה שתתקן אותה על חשבונך, וגם החודש לוי יצחק יעשה שמות במחירון של הרכב שלך.

וזה במקרה הטוב שלא קנית רכב חדש וכרגע אתה משלם אחזקה על 2 רכבים.

פורסם

אני מאמין שלא משנה איזה מוצר קונים מיד שניה, אם אתה לא מצליח למצוא חיבור כלשהו למוכר (לא לחפש חבר לחיים, אלא להתחבר לבן אדם ולהבין אותו) אז קשה מאוד לקנות משהו.

לאחרונה חיפשתי כרטיס מסך מיד2, מצאתי אחלה עסקה, המוכר היה קצר, לא גמיש - ששאלתי איפה אפשר לבדוק את הכרטיס, ענה שבלתי אפשרי לבדוק ואם אני רוצה שאני אביא את המחשב שלי למקום העבודה שלו בשעה שהוא ייקבע, עוד איכשהו הסכמתי אבל לאט לאט הבנתי שמדובר בבן אדם שפשוט לא בא לי לקנות ממנו כלום, שביקשתי תמונות שלח לי תמונות מהאינטרנט, ביקשתי תמונות של המוצר שלך לא מהאינטרנט, אמר לי ״מה זה משנה כבר? ככה זה נראה וזה אותו דבר״, כמובן שהחלטתי לא לקנות בסוף ממנו, זה היה בסוף אפריל, המוצר עדיין קיים למכירה בכל פלטפורמות מכירות החומרה ואני בטוח שזה בגלל הבן אדם ולא המוצר, שכן המוצר עם נתונים מעולים ליד שניה (בזמנו היה בן חודשיים, עם אחריות לעוד 2.10 בחנות מוכרת ואיכותית עם חשבונית.

מה קרה בסוף? קניתי בסוף מאחלה בחור, רחוק ממני חצי שעה נסיעה שהבטיח שאם משהו לא תקין הוא מתקן על חשבונו עם אחריות לא מכסה זאת, לבסוף באמת הכרטיס לא עבד אצלי, והבחור התנצל קשות ורצה גם לשלם לי על הדלק והטרחה.

בהחלט צריך לדעת ממי לקנות, ואני אשלם יותר על מוצר שנשמע פחות טוב על הנייר ממוכר שמעריך את מה שהוא קונה, מאשר ממוצר שנשמע מדהים על הנייר אבל ממוכר שמנסה ״להעיף״ את המוצר הכי מהר שיש כי הוא תופס לו מדף בבית.

פורסם (נערך)

סתם שאלה, באיזה רכב אתה מתעניין?

אני חושב שסתם במקרה נפלת על כמה חיים בסרט/שוכרים ברצף. תמשיך לחפש, יש גם שפויים ולא מעט.

אין כמו לחפש רכב בנחת, והכי טוב לחפש רכב כשאתה בכלל לא צריך אותו.

אם יש לך סבלנות פשוט תמתין, אולי גם יצוץ משהו בלוח בפורום. לא שכולנו פה מושלמים, אבל בטח יותר סבלניים ומעריכים יותר את הזמן האחד של השני.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כשאני מחפשת מוצר (רכב\פינת אוכל\דירה) אני תמיד מתקשרת (אלא אם פורסם בפייסבוק ללא מספר) וכבר בשיחה הזאת אני יודעת מול מי אני מתנהלת. אם המוכר עצבני ולחוץ לשאלות הענייניות שלי, כנראה שיש לו מה להסתיר ואני חסכת לעצמי את הזמן והעצבים ועוברת הלאה (אני מאמינה שפות"ש נפל בעיקר על סוחרים מתחזים).

מנגד, אני מקפידה לא לשגע את הצד שני, בסוף אותה השיחה אם זה נראה לי אני מנסה לקבוע מועד לפגישה ולא משגעת אותו עם התכתבות של יומיים והסברים כמה המוצר שלו נחות ושאני עושה טובה שאני מוכנהלקנות\לשכור ממנו ושעליו לרדת במחיר כי ככה זה עובד (סיפורים אמתיים של חברים קרובים).

ראיתי גם פניות באמצעות מערכת הודעות של יד2: דבר איתי ומס' טלפון. מצטערת, אבל אני לא ארדוף אחרי אף קונה, מי שרוצה את המוצר, יפנה אלי, יקבל את כל הפרטים בשמחה ובהרחבה.

סיפורי האימה על שוק היד2 ושמות של לוי יצחק במחירון הם נחמדים, אבל רק מהפורום הזה ניתן ללמוד שהוא קשה לא פחות גם לקונים (ע"ע שרשור על חיפוש רכב נפוץ כמו סוזוקי קרוסאובר), ככה שרכב טוב ושמור בפועל נמכר די מהר ללא צורך להתפרס בפני כל בלבלן מוח שלא טורח אפילו להתקשר, אלא חופר בהודעות וואטסאפ.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• אחראי פורום
פורסם
לדעתי מישהו שרוצה למכור רכב בשוק של היום לא יכול להרשות לעצמו לסנן קונה כי הוא פנה אליו בהודעה ולא בטלפון - אם כבר - מוכר כזה הוא לא רציני.

אז אתה תעמוד על שלך, הקונה ירכוש ממישהו אחר, אולי רכב פחות טוב, אולי במחיר קצת יותר יקר. ועדיין אתה תשלם ביטוח גם החודש, וטסט גם החודש, ואם בחודש הקרוב תיהיה תקלה, אתה זה שתתקן אותה על חשבונך, וגם החודש לוי יצחק יעשה שמות במחירון של הרכב שלך.

וזה במקרה הטוב שלא קנית רכב חדש וכרגע אתה משלם אחזקה על 2 רכבים.

מהניסיון שלי עד כה, הדרך שלי צימצמה לי בלבולי מוח והביאה לי כמעט אך ורק קונים "טובים".

לקונה "טוב" מותר גם להתמקח על המחיר, אבל הוא עושה את זה בטאקט, הוא לא מעליב עם "עשר אלף עכשיו אני בא",

הוא קודם כל תוהה על קנקנו של מוכר וקנקנו של רכב.

אני לא סובל צ'יטוט חסר תכלית (כי זה מה שהוא) בוואטסאפ ותמיד תמיד (תמיד) היה מדובר באנשים שהם או צעירים מדי לרכב/להוצאה עליו או אנשים מסוג מעניין שסתם יוצרים קשר בלי כוונה לקנות.

אז שתנוח דעתך, לא הפסדתי אף קונה. הרווחתי זמן.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אגב, מה רע בוואטסאפ לפני טלפונים?

מי שעוד לא נתקל בפנסיונרים משועממים שרוצים לשאול שאלות על רכבים באמצע יום עבודה - לא ראה רוע.

פורסם
אגב, מה רע בוואטסאפ לפני טלפונים?

מי שעוד לא נתקל בפנסיונרים משועממים שרוצים לשאול שאלות על רכבים באמצע יום עבודה - לא ראה רוע.

������

מעדיף את בווצאפ.

שואל באופן מפורט לגבי תאונות ותקלות ואם מתגלה שמוכר שיקר אני יודע שיש לי "קלף" ועל הבדיקה אני לא אשלם.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...