Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי - לנסר 08' 140K KM

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם

אז כמו שכתוב בכותרת - התחדשתי עם הרכב הנ"ל. בעצתו של מאור30, חבר הפורום וחבר אישי, נקנה הרכב.

בבדיקה - אקזמפלר שמור ומטופל אצל המכונאי שלי (שהיה, לפני שהתחלתי לטפל לבד :)). מים ירוקים, ללא טיפת קורוזיה. שמן מנוע איכותי (יורולוב לרוב), שמן גיר קצת מקציף, אבל עדיין אדמדם/ורדרד - הולך להתחלף בקרוב כנראה.

שמן הגה כוח תקין, הגה כמובן תקין ב"ה, ללא נזילות למעט נזילה מאטם מכסה שסתומים שיוחלף בימים הקרובים (קניתי כבר).

הטיפול הקרוב שאעשה יכלול את הדברים הבאים:

1. צלחות ורפידות בלם (הגה רועד בבלימה במהירות גבוהה);

2. שמן מנוע + פילטר (מקורי);

3. פילטר אוויר (סיני);

4. פלאגים (DENSO - מישהו מבין למה האלקטרודה כמו חוד של עיפרון 0.7? מתוארים כל מיני גרפים של תצרוכת דלק/נסועה שלא כ"כ מובנים לי. גם לגבי מהירות נתינת הניצוץ);

5. פילטר מזגן (סיני).

בהמשך כאמור יוחלף שמן גיר (מחיפוש כאן הבנתי שפילטר שלו לא מחליפים? כן מחליפים? מה עושים איתו?)

כמו כן יוחלפו המים הירוקים למים יותר איכותיים (יש המלצות? חשבתי על פרסטון סטנדרטי).

אם יש הצעות/הערות/הארות - אשמח לקבלן.

אגב, מנסיעות בודדות שעשיתי איתו - רכב נוח מאוד, מונח היטב על הכביש (לעומת המיקרה שהיתה וב"ה נפטרתי ממנה לעולמים), יציב, אבל שותה דלק. שתיין קטן שלי, שנוסע איתי. או שהוא לא כ"כ שתיין? רק כי אני רגיל למיקרה שעושה 1:14-15?

בהמשך נרשום סקירה קצת יותר מקיפה ומעניינת.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

תתחדש, למה פילטר אוויר סיני? כמה כבר עולה מקורי מאיביי? אתה לא מפחד שמשהו יכשל והמנוע יאכל פילטר?

לשאלתך על הפלאגים:

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תתחדש.

זאת לנסר קלאסיק או הצורה החדשה?

כי אם זה קלאסיק, זאת הצריכת דלק וזה מה יש, לגבי החדש לא מכיר.

הייתה לי קלאסיק 4 שנים. רכב סבבה אם אתה מחפש אמינות וחלפים זולים. בסדר בשביל להגיע מA לB, אבל אל תצפה ממנה לחדוות נהיגה מטורפת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שלום

גם לי יש לנסר 2008 (הדגם החדש)

אשמח להבין למה דווקא הפילטר אוויר מומלץ כמקורי? מה השוני המהותי בינו לבין החליפי? (שלא כמו הפילטר מזגן למשל)

לגביי הפלאגים אם עוד לא נקנו אני ממליץ על https://www.sparkplugs.co.uk

מקורי של DENSO אירידיום בפחות מ 200 שקל (בכל מוסך הציעו לי בסביבות ה 800)

מגיע עד הבית בדואר רשום.

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

חליפי זאת לא מילה גסה.

הרי מיצובישי לא מייצרים פילטרים. מישהו מייצר בשבילם.

העניין הוא תמיד האיכות. אם אתה שם חליפי איכותי, אז הכל בסדר.

הבעיה היא שקשה לך לדעת מה איכותי יותר או פחות - אז או שאתה מסתמך על היצרן (יצרן מוכר בדרך כלל אבל לא תמיד יספק סחורה טובה) או שאתה הולך על ניסיון עם חלק מסויים.

בדרך כלל פילטר אוויר הוא חלק יחסית זול ולכן אני לא רואה סיבה לחסוך עליו.

לגבי פילטר מזגן - כמעט כנ״ל.

פורסם

אם הבנתי נכון, מדובר בלנסר הדור החדש עם מנוע 1.8.

אל תמשוך החלפת שמן גיר ואל תחליף לשמן לא מקורי - החסכון עלול לצאת ביוקר. אני רושם לך את זה כי השמן המקורי יקר, ויש פיתוי לחסוך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

התחדשות איננה התחדשות אם חסרות תמונות :)

If you can dream of something, you can achieve it

הייתי עם הגברת, אני חושב שאם הייתי מזכיר את המילים ״רכב״/״פורום״/״ניקוי״ הייתי ישן בספה או בטרקלין ;)
פורסם
אם הבנתי נכון, מדובר בלנסר הדור החדש עם מנוע 1.8.

אל תמשוך החלפת שמן גיר ואל תחליף לשמן לא מקורי - החסכון עלול לצאת ביוקר. אני רושם לך את זה כי השמן המקורי יקר, ויש פיתוי לחסוך.

מצטרף לעצה

בדיוק החלפתי אצלי. נכנס לי בדיוק 4 ליטר לפי המוסך.

בקבוק של 4 ליטר יוצא כ 550 שקל. מקורי של מיצובישי לתיבה רציפה.

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

תמונות אני אעלה מחר. מכאנית הוא בובלה, מבחוץ קצת פחות...

היום עשיתי חלק גדול מהטיפול שתכננתי, הוחלפו:

1. אטם מכסה שסתומים - דגשים:

הסט מגיע בתור אטם היקפי ועוד ארבע טבעות. האטם שהיה אצלי היה כבר מג'ייף, יבש כמו המדבר וקשה כמו אבן. פלא שדלף?

הפירוק: שישה ברגי בוקסה 10 מ"מ; בורג בוקשה 14 מ"מ של הצינור העבה של משאבת הגה כוח; בורג 10 מ"מ של כבל גז; 3 ברגי 10 מ"מ של כיסוי רצועת טיימינג - שני הברגים העליונים מכילים יחד איתם מינוס וצמת חשמל; ברגים של הקויילים (מיד בהמשך).

לאחר הפירוק המכסה נוקה היטב ע"י ספריי קרבורטור (המכסה מאלומיניום/מתכת כלשהי) משאריות שמן ויובש היטב עם גופיה ישנה לפני הרכבת האטם, על מנת שאם נותר ספריי שלא יתקוף את האטם. בחריצים נוקה עם מקלות אוזניים.

סגירת של הברגים צריכה להיות כ-10NM, אבל הידית שלי מתחילה רק ב-42. סגרתי ברגש, בתקווה שלא תהיה שוב נזילה.

2. פלאגים - הוחלפו לפלאגים של DENSO, אירידיום, מקורי. דגשים:

ברכב הזה הקויילים קצת שונים: 1 ו-3 יושבים בלחיצה (כמו כל רכב אחר, כובעון שמתחבר על הפלאג) ואילו 2 ו-4 יושבים עם הסליל ישירות על הפלאג, בלחץ. לפירוק שלהם נבריג החוצה 4 ברגי בוקסה 10 מ"מ. ההוצאה: אצלי חלק היו דבוקים, מה שהצריך הרבה עדינות כדי לא לקרוע את הכבלים או את הגומיות.

3. פילטר אויר - חשבתי על איכותי יותר, אבדוק מה יש. אממה, מה שהיה באוטו היה סיני :roll:

4. פילטר מזגן - היה סתום מאבק. דגשים:

הפילטר יושב במיקום הסטנדרטי, מאחורי תא הכפפות. הוא מחובר עם שני ברגים קטנים. צריך לשים לב לא לשבור את המגירה בהוצאתה.

5. צלחות ורפידות - הרפידות היו גמורות! הצלחות נחרטו מהרפידות והיו גם רעידות בבלימה במהירות גבוהה. נעלמו הרעידות. דגשים:

יש את שני הברגים שמחזיקים את הקאליפר על הדיסק. זוכרים? אז הם מני**ים. הם תקועים חזק ולא מעוניינים לזוז. תשפריצו כמות נדיבה של WD-40 לפני תחילת העבודה ומומלץ לפתוח אותם עם ידית כוח. כמה מכות פטיש עדינות על הקאליפר עשו לו טוב. ניערו את אמא שלו גם. הרפידות והצלחות שהבאתי הם איטלקיים ולא זבל סיני.

זהו. בגדול נשאר רק שמן ופילטר שמן, אבל זה יהיה מחר כנראה.

צריך להחליף גם שמן גיר וכנראה גם נוזל בלמים. הוא כבר חום-שחור. שני אלה יקרו בקרוב, כשהשאיפה זה שמן גיר להחליף כמה שיותר מהר.

תודתי הכנה נתונה למאור30 היקר, שסייע בכל שאלה! תודה רבה!

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם (נערך)

אז ככה. תמונות, עדיין אל צילמתי. שמן גיר דווקא החלפתי, ובזה נשלם הטיפול הגדול שעשיתי (140,000).

לאחר החלפת שמן הגיר מורגש בהחלט שאין החלקות מיותרות, העברות הילוכים נעימות ומושלמות, קיקים נאים ולא מחליקים, וזהו. תם ונשלם הקונדס (מי שמכיר שירים את היד (; ).

אז מה היה לנו כאן:

1. פלאגיםDENSO אירידיום - 235 ש"ח

2. שמן מנוע ZIC X7 קוריאני- 135 ש"ח

3. פילטר שמן מנוע מקורי - 65 ש"ח

4. פילטר אוויר סיני - 35 ש"ח

5. צלחות ורפידות בילום - 650 ש"ח

6. אטם מכסה שסתומים - 80 ש"ח

7. שמן גיר מקורי של יונדאי, תקן SP3 ליטר אחד - 260 ש"ח (65X4)

סה"כ - כמעט 1,500 ש"ח.

לא היו פה החלפות מסובכות, הכל היה נגיש ונוח, תודות למהנדסי מיצובישי שעושים הנדסת אנוש מעולה.

פילטר שמן מנוע מאוד נגיש, רק מצריך הסרה או הזזה של חיפוי בית הגלגל הימיני, לא מצריך אפילו הורדה של הגלגל. מתכופפים וזה ממש נוח, יש מקום למפתח נורמלי.

לגבי שמן גיר - בורג נגיש יחסית מאחורי חיפוי בית גלגל שמאל. מצריך הסרה שלו (שני ברגים) וגם הסרה הגלגל כמובן. מומלץ לסובב את ההגה שמאלה על מנת שתהיה גישה נוחה יותר והקאליפר לא יפריע. פילטר שמן גיר לא ניתן להחליף פה, כי הוא נמצא ממש בתוך הגיר, מה גם שמנהל עבודה של מיצובישי אמר שלא מחליפים ברכב הזה פילטר שמן גיר. תמוה משהו, אבל בסדר.

אגב שמן גיר - הוא היה שחור משחור. הורדרדות שלו היתה רק על הנייר. דליל. מסריח הוא לא היה, אבל ממש שחור.

פלאגים - מצריכים בוקסה 16 ארוכה, היא נכנסת במדוייק בגליל של הפלאג. מצריך משנה זהירות על מנת לא לפגוע בגליל מכאנית (עיקום/שבר). כמובן שמצריך בוקסה מגנטית להוצאת הפלאג.

אטם מכסה שסתומים - בנוי מאטם היקפי וארבע טבעות (יותר נכון דומה לכתרים) עבור הפלאגים. החלפה מאוד פשוטה, אני ניקיתי את המכסה עם ספרי קרבורטור ועברתי עליו עם משהו יבש להסרת נוזל. חשוב חשוב חשוב לעבור גם בחריץ של האטם, כדי שאם יש ספריי קרבורטור שם, שלא יתקוף את האטם, אני עברתי עם קיסמי אוזניים.

פילטר אוויר ומזגם כבר הוזכר, מובן.

רפידות וצלחות זה אותו דבר נראה לי בכל הרכבים עם שינויים קלים.

כל החלפים ושמן מנוע נקנו אצל ירוחם יחזקאל ברח' המוסכים בתלפיות. שירות יותר ממדהים, יחס חם ואישי לכל אחד, מסבירים ונותנים עצות שימושיות.

שמן גיר מאהרון זקן, נחמדים והכל, אבל לא מגיעים לרמה של ירוחם...

אני לא רוצה לדמיין כמה היה עולה לעשות את כל זה במוסך (מורשה משה"ת, לא יבואן).

שוב תודה, ותודה ענקית למאור30 שמסייע לי בהכל. תודה, תודה, תודה.

עריכה אחרונה על ידי roeibf

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

שאלה / תהיה.

למה לא הוחלף לשמן גיר מקורי רציף של מיצובישי?

או שפיספסתי וזו מיצובישי 2008 קלאסיק? מהדגם הישן?

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

למה בסוף פילטר אוויר סיני ? כבר השקעת למה לשים פילטר ככ חשוב ככה ?

sp3 שמן גיר ? מה פספסתי ? מה הדגם מנוע ? זה משום מה לא נשמע הגיוני מה ששמת.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תוכן חדש...