Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אני בחור בן 30 שמנסה להוציא רישיון, לצערי נתקלתי במורה נוקשה שאין לי כימיה איתו, מצד שני אני לקראת. הסוף אז קשה לי לעזוב אותו כרגע.

אני נוהג מעולה (יחסית)

מה שמערער אותי זה כל העניין של מתן זכות קדימה, כמובן שאני יודע את זה, אבל לא ב100 אחוז, ובכל פעם שאני מנסה לשאול את המורה לגבי משהו בנושא הוא עונה לי בסגנון ב"אם אתה שואל, אל תיגש לטסט בכלל" וזה משאיר אותי בחוסר ידיעה ותסכול.

בקיצור, גיגלתי ומצאתי פה ושם אינפורמציה אבל לא כזאת שמתייחסת ל*כל המצבים*

מישהו יכול להפנות אותי לחומר מלא או אולי לכתוב בפורום את זה? אני בטוח שזה יעזור גם לעוד אנשים! תודה.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה שהאמת כמו תמיד באמצע.

אתה נוהג פחות טוב ממה שאת מחשיב את עצמך.

שואל שאלות שבשלב זה כבר היית אמור לדעת את התשובה

וגם המורה עם עצבים רופפים.

תעבור מורה... ככה גם תקבל חוות דעת אובייקטיביות על רמת הנהיגה שלך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לפני הכל, אתן לך עצה שהמורה שלי נתן לי בגיל 16.

כמו בכל דבר בחיים, יש אנשים שיהיו טובים בנהיגה ויש אנשים שיהיו טובים פחות. עם מספיק אימון, בסוף כולם מגיעים לאותה רמה. אז ראשית - אל תהיה מתוסכל מהעניין. תבין שנהיגה זה מיומנות, וכמו כל מימונות צריך להתאמן מספיק כדי להגיע לרמה מספקת, במיוחד כשאתה גר בישראל כשהכבישים פה כה מסוכנים. זה שאתה בן 30 ולוקח לך גם 5 שנים לעבור מבחן מעשי ולנער בן 17 לקחו 6 חודשים לא הופך אותך לבן אדם פחות טוב.

שנית, לעבור מורה זה לאו דווקא דבר רע. אם אין לך כימיה עם המורה, הרי שאתה לא מסוגל ללמוד בצורה אופטימלית. יש לך שאלה, ואתה מהסס לפני שאתה שואל אותה כי אתה "מפחד" מהתשובה של המורה שיקניט אותך. הייתי ממליץ לשקול לעבור מורה, כמובן כשאתה עובר להביא את כל הטפסים מהמורה שלך ולא לתת למורה שלך לתת פרטים על מצב הנהיגה שלך למורה החדש. אלא, לדבר אישית עם המורה החדש ולהסביר לו את המצב שהיית שרוי בו ולעשות "יישור קו" - שיעשה לך אפילו מיני טסט בשיעור הראשון כדי להבין את המצב שלך.

המטרה שלך היא להגיע למבחן מעשי ולעבור אותו בהצלחה - תתרכז בזה.

2016 BMW M235i.

פורסם

כימיה עם המורה חשובה, והאמת היא שצריך גם קצת מזל עם המבחנים.

לפי התאור שלך המורה אינו מתאים לך. החלף אותו.

כדאי שתדע שיש אנשים שעוברים את המבחן המעשי רק בניסיון העשירי ויותר, ועדיין אינם נהגים גרועים. כדי להכשל צריך לא יותר ממפגש עם הולך רגל שקוע בטלפון או נהג שצריך להראות שיש לו יותר גדול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז בוא אני אספר לך את הסיפור שלי, התחלתי ללמוד נהיגה עם מורה שפשוט לא היה מפסיק לצעוק שאני עושה טעויות - ממש צועק, התלמידים האחרים היו צועקים עליו חזרה - אני מה לעשות ילד טוב, והייתי קופא פשוט.

הבנתי באיזשהוא שלב שזה לא בשבילי, הצעקות היו משתקות אותי במהלך השיעורים - אבל החלום להשיג רישיון כחובב רכב גרם לי להגיד לעצמי "אני חייב לעשות את זה! אני חייב לעשות את זה!".

בסוף שהמורה ואני התחלנו להבין שזה לא הולך לשום מקום אבא שלי הגיע לאחד השיעורים שלי בגלל התלונות שלי על המורה, כמובן שאבא שלי היה באוטו המורה הפך מעצבני לרגוע וסבלני - בסוף השיעור הוא אמר לאבא שלי "תשמע, לבן שלך אין קורדינציה לנהיגה בידני - הוא לא יוכל לנהוג בידני בכלל וזה בזבוז זמן, תעבירו אותו לאוטומט" כחובב נהיגה(שוב) לא הייתי מוכן לשמוע ואמרתי להורים שלי שמבחינתי אני מפסיק ללמוד נהיגה אם הם מקשיבים לו, אני לא מוכן ללמוד נהיגה באוטומט ולא משנה מה.

אחרי חצי שנה של הקפאת השיעורים וכאסח עם ההורים על הנושא אמא שלי רצתה שלא נשרוף את הכסף על השיעורים והציעה פשרה שאלך למורה אחרת, קרובת משפחה שמלמדת על אוטומט שתראה איך אני נוהג בשיעור יחיד - היא תקבע אם יש לי בעיית קורדינציה באמת או לא, אם היא תקבע שכן אני לומד באוטומט ולא מתווכח אם לא אני אלמד בידני - אחרי שיעור אחד היא אמרה להורים שלי "שום בעית קורדינציה, הוא יכול להוציא רישיון על ידני כמו גדול" ונתנה לנו טלפון של מורה אחר.

מפה לשם? אחרי 18 שיעורים(נוסף על ה20 שעשיתי עם ההוא שהיו שווים כלום מסתבר, התחלתי ממש מ0) ו2 טסטים הוצאתי רישיון, רוב הרכבים שלי ברוב השנים היו ידניים ומעולם לא הייתה לי בעיה לנהוג עליהם - מסקנה? גם אם אתה קרוב לטסט והמורה גרוע, תחליף! עדיף עכשיו מאשר לבזבז עוד כסף על השילוב הלא מוצלח.

אגב, הטסטר בטסט השני ראה את החתימות המחוקות של המורה הראשון בטופס הירוק ואמר לי "מה, המורה הזה צעקן אהה? קשה ללמוד איתו", הטסטר! בעצמו - הייתי בהלם שאפילו הוא הכיר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תסתכל על זה מהצד: אתה משלם למורה שאמור ללמד אותך לנהוג ולתת לך ביטחון ביכולת שלך לשלוט ברכב אבל במקום זה הוא מוציא לך את הביטחון ולא מלמד אותך כלום. אתה בעצם זורק כסף לפח ולא מתקדם לאף מקום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

זכות קדימה זה מאוד פשוט לזכור:

1. תמרור עצור - עצור ותן זכות קדימה לתנועה בדרך החוצה.

2. משולש הפוך - תן זכות קדימה לתנועה בדרך החוצה.

3. כיכר- תן זכות קדימה לבאים משמאל במעגל התנועה.

4. בצומת לא מתומרר - א. תן זכות קדימה לבאים מימינך.

ב. בפניה שמאלה או פרסה - תן זכות קדימה לבאים מימין וגם ממול תמיד.

5. רמזור אדום - חכה לירוק ותן זכות קדימה בפניה ימינה להולכי רגל כשיש להם ירוק (בדרך כלל זה כך).

6. אל תכנס לצומת שאינה פנויה, כולל כיכר.

זו כל התורה כולה (נדמה לי, תקנו אותי אם שכחתי משהו...)

עריכה אחרונה על ידי shha
פורסם

אל יאוש! לצערי נשמע שנפלת על מורה שלא אוהב את המקצוע שלו, ומעדיף רק לתת לתלמיד הוראות ימינה שמאלה ולא ללמד על הדרך. אי אפשר ללמד מישהו ולפגוע לו בביטחון במיוחד בנהיגה. מעבר מבחן מעשי לדעתי 60 אחוז משחק המזל. תעבור מורה...

לשאלתך, אתה מתכוון לזכות קדימה במובן החוקים או ב"שטח"?

בגדול אם אין לך תמרור עצור/תן זכות קדימה הזכות שלך. אם אתה פונה שמאלה תמיד זכות קדימה לרכב ממולך. יש מצבים מיוחדים כמו צומת שלשני הנהגים יש תמרור עצור למשל ואז צריך "להסתדר".

מסרב לחתום:evil:

פורסם

לקח לי 4 טסטים להבין שהבעיה בו ולא בי, החלפתי מורה ועברתי בטסט הראשון (אצלו, חמישי שלי...). מאז כבר שלחתי אליו כמה חברים שאמרו להם "עבור לאוטומט-ידני זה לא בשבילך" והם עברו בטסט הבא בלי בעיות (כמובן על ידני, אצלי אוטומט לא היה באופציה בכלל).

המורה השני ממודיעין, אם צריך אתן פרטים בכיף.

פורסם
זכות קדימה זה מאוד פשוט לזכור:

1. תמרור עצור - עצור ותן זכות קדימה לתנועה בדרך החוצה.

2. משולש הפוך - תן זכות קדימה לתנועה בדרך החוצה.

3. כיכר- תן זכות קדימה לבאים משמאל במעגל התנועה.

4. בצומת לא מתומרר - א. תן זכות קדימה לבאים מימינך.

ב. בפניה שמאלה או פרסה - תן זכות קדימה לבאים מימין וגם ממול תמיד.

5. רמזור אדום - חכה לירוק ותן זכות קדימה בפניה ימינה להולכי רגל כשיש להם ירוק (בדרך כלל זה כך).

6. אל תכנס לצומת שאינה פנויה, כולל כיכר.

זו כל התורה כולה (נדמה לי, תקנו אותי אם שכחתי משהו...)

יש עוד המון צדדים למתן זכות קדימה - הולכי רגל, גשרים, השתלבות נתיבים...

בסעיף 4 - איך שאני מכיר, זה מדרג זכות הקדימה:

א. זכות למי שאינו משנה את כיוון נסיעתו.

ב. מי שבא מצד ימין.

ג. מי שפונה ימינה.

פורסם

בארץ כללי זכות הקדימה בצומת ברורים מאד - יש מדינות שבהן יש לנהג הרבה יותר חופש בחירה (לטוב ולרע). מצבים אחרים אינם מוסדרים היטב (למשל מעגל תנועה רב נתיבי).

אבל לא זה נושא השרשור. ככל הנראה פות"ש סובל מחוסר ביטחון עצמי בנהיגה, והמורה מדכא גם את המעט שיש לו.

לגבי ה"תעבור לאוטומט" - נשמע לי כמו עצלות של המורים. אני התעקשתי שכל הבנים שלי ילמדו על ידני, גם אם זה עולה עוד 3 טסטים, שזה לא מעט זמן וכסף. והרי אין לי קבוצת ביקורת, אני לא יודע אם באמתהנהיגה באוטומט מקלה כל כך על הלימוד והמבחן. מכל מקום - גם מהניסיון שלי לפני למעלה מ-40 שנה, וגם של בני הצעיר ממש לאחרונה, אין קשר בין טיב הנהיגה כפי שמוערך על ידי המורה לבין מעבר הטסט. אותי בחנו לא פחות מ-3 מורים (הקבוע, ושנימחליפים כאשר היה במילואים) - כולם קבעו שאני בשל, ולקח לי עיד 3 טסטים עד שעברתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
היי אני בחור בן 30 שמנסה להוציא רישיון, לצערי נתקלתי במורה נוקשה שאין לי כימיה איתו, מצד שני אני לקראת. הסוף אז קשה לי לעזוב אותו כרגע.

אני נוהג מעולה (יחסית)

מה שמערער אותי זה כל העניין של מתן זכות קדימה, כמובן שאני יודע את זה, אבל לא ב100 אחוז, ובכל פעם שאני מנסה לשאול את המורה לגבי משהו בנושא הוא עונה לי בסגנון ב"אם אתה שואל, אל תיגש לטסט בכלל" וזה משאיר אותי בחוסר ידיעה ותסכול.

בקיצור, גיגלתי ומצאתי פה ושם אינפורמציה אבל לא כזאת שמתייחסת ל*כל המצבים*

מישהו יכול להפנות אותי לחומר מלא או אולי לכתוב בפורום את זה? אני בטוח שזה יעזור גם לעוד אנשים! תודה.

אם התלמידים נאלצים לגגל מתי צריך לתת זכות קדימה, אין לבן אדם הזה מה לעשות במקצוע הוראה כלשהו. תחליף מורה.

אספר לך את הסיפור שלי:

ערס עובר תיאוריה שישית וטסט ראשון, חנון עובד תיאוריה ראשונה וטסט שישי.

לי הייתה בעיה אחרת. בשיעורים הייתי נוהג פרפקט (לא היה דיבור אפילו על לעבור לאוטומט), בטסטים הייתי מקבל התקפי חרדה, ונכשל על דברים מפגרים.

אחרי שני טסטים לא מוצלחים עברתי למורה בהמלצת חבר. אצל אותו מורה נכשלתי בעוד שלושה, גם כן על דברים כמו "אי מתן זכות קדימה להולך רגל", "נכנס לפניה מהר מדי", והאהוב עליי "חוסר ביטחון עצמי". למען האמת, בהסתכלות אחורה, לא הייתי מעביר את עצמי ככה.

מה שעזר לי זה שני דברים. הלכתי לרופא וביקשתי כדורי הרגעה. נתן לי משהו שנקרא "דראלין", אני חושד שזה סוג של פלסיבו, אבל זה סוג של תרם להצלחה, מי שמאמין לא מפחד. דבר שני, ביקשתי מהמורה לפנות זמן ולשבת איתי בטסט במושב האחורי (משום מה הם לא אוהבים לעשות את זה). דבר שלישי - מזל.

נפלתי על בוחנת, אישה בת 40 (הנה עוד מיתוס שנופץ), שכנראה מיהרה, וביקשה שאקח אותה לסניף של בנק. לקחתי אותה, איכשהו לא עשיתי שום טעות בדרך, והיא אמרה בסוף הנסיעה "כל הכבוד, תמשיך לנהוג כמו שנהגת עכשיו". עברתי. בגיל 22.

12 שנים קדימה (אני בן 34), כשבאתי לחתום על רכב ליסינג בעבודה, קצין רכב שאל אותי אם יש לי אם עברתי תאונות/שלילות/עבירות חמורות בשלוש שנים האחרונות, ונדהם לשמוע ש12 שנות רישיון היו לי רק שני דו"חות (אחד מהירות ואחד על אי עצירה בעצור), וזהו. כל זה עם נסועה של 25-30 אלף בשנה. לדבריו זה לא טריויאלי (מלמד משהו על נהג ליסינג ממוצע, ונהגים בישראל בכלל).

מסקנה - לא משנה מתי אתה מוציא רישיון ואחרי כמה טסטים, משנה מה אתה עושה עם זה אחר כך.

וכן, תחליף מורה. לאדם עם פיוז קצר אין מה לעשות במקצוע הוראה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...