Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואדים - דראלין ממש אינו פלאסבו. זה חומר החוסם חלק מפעולות האדרנלין ועל כן נותן תחושת רגיעה מסויימת. חפש באינטרנט propranolol.

לגבי סיפורי טסטים הזויים: יש לי שנים:

הראשון -אבא שלי. היה בן 41 כאשר ניגש לטסט ונכשל בפעם המי יודע מה. מה לעשות, עצבני מאד. בקיצור, המשיך לקחת שעורי נהיגה. באחד מהם יש מישהו על המדרכה, והמורה אומר - הנה חבר שלי, בו ניקח אות טרמפ. לקח אותו בספסל האחורי, והמורה מכוון אותו למשרד הרישוי. כאשר הגיעו הטרמפיסט מזדהה כבוחן ואומר מזלטוב, עברת. טוב, זו ישראל של 1964, לא 2018.

השני, גם באותה תקופה - שכנתנו הטובה. שמנה באופן בסיסי, וניגשת לטסט המי יודע כמה בשבוע ה-39 להריון. הבוחן לוקח אותה לסיבוב של 10 דקות, בלי זינוק בעליה, בלי רברס, רק לנסוע מרחוב גאולה (חיפה) לכיכר חורב וחזרה. כאשר מגיע למשרד הרישוי יוצא מהרכב, ואומר - מזלטוב, עברת, ושיהיה במזל טוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הראשון -אבא שלי. היה בן 41 כאשר ניגש לטסט ונכשל בפעם המי יודע מה. מה לעשות, עצבני מאד. בקיצור, המשיך לקחת שעורי נהיגה. באחד מהם יש מישהו על המדרכה, והמורה אומר - הנה חבר שלי, בו ניקח אות טרמפ. לקח אותו בספסל האחורי, והמורה מכוון אותו למשרד הרישוי. כאשר הגיעו הטרמפיסט מזדהה כבוחן ואומר מזלטוב, עברת. טוב, זו ישראל של 1964, לא 2018.

השני, גם באותה תקופה - שכנתנו הטובה. שמנה באופן בסיסי, וניגשת לטסט המי יודע כמה בשבוע ה-39 להריון. הבוחן לוקח אותה לסיבוב של 10 דקות, בלי זינוק בעליה, בלי רברס, רק לנסוע מרחוב גאולה (חיפה) לכיכר חורב וחזרה. כאשר מגיע למשרד הרישוי יוצא מהרכב, ואומר - מזלטוב, עברת, ושיהיה במזל טוב.

גאוני! האמת שזה ממש מגניב, מוריד את כל הלחץ המיותר (למרות שיש משהו טוב דווקא בלחץ) אבל ללא ספק מגניב. אילו תקופות פשוטות היו פעם.

2016 BMW M235i.

פורסם

תחליף מורה

לא רק בשבילך

בשביל שתהיה פה אמירה: מורה קפדן וצעקן - לא תהיה לו עבודה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

נתחיל בלהחליף מורה.

אתה משלם לו. על הידע. על הזמן. על הרכב. הוא עושה לך טובה. לא הפוך !!

דבר שני.

נהיגה. זה כמו אופניים. לאט לאט מקבלים בטחון. אימון ונסיון מביא לתוצאות.

דבר שלישי.

יש לי בת משפחה שלמדה נהיגה.

היא היית נלחצת בטירוף ברגע של הטסט. היית נוהגת טוב. אבל המעמד שלהטסט היה מלחיץ אותה.

אחרי 9 טסטים.

המורה שלה אמר לה.

תקשיבי הטסט שלך היום.

אבל לפני זה אני רוצה שמורה אחר יבדוק אותך לפני הטסט. לראות שאת מוכנה.

היא נהגה מצויין. ה"מורה" היה הטסטר.

היא עברה.

נ.ב. היא היית בת 40+

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

היי תודה רבה על ההיענות, האמת ריגשתם! לא היה לי מושג שיהיו כאלה תגובות.

העניין הוא כזה, המורה צועק על כל שגיאה קטנה, עוצר את הרכב ונואם רבע שעה בעצבים על כל שטות.

ביקשתי להיות ראשון בטסט כי ככה אני יותר רגוע, הסתכל עליי כאילו נפלתי מהירח, חיכיתי מעל חצי שנה לטסט כשבכל פעם הוא הבטיח לי שהטסט בקרוב עוד כמה ימים, וככה גרם לי לקחת עוד ועוד שיעורים לחינם, כשלבסוף קלטתי אותו והפסקתי לקחת שיעורים, מין הסתם שכח את קיומי והשאיר אותי באוויר חודשים.

נכנסתי לספירלה של סטרס גם כי אני לא רואה את האור בקצההמנהרה, גם כי זה נמשך מעל שנה, גם כי אין לי כסף לעוד שיעורים וגם כי זה מפריע במציאת בת זוג!

בקיצור עברתי גיהינום וזה רק קצה הקרחון... הייתי טיפש שלא עזבתי אותו מזמן.

יש לי 2 בעיות.

1. בשיעורים אני נוהג מצוין, אבל בטסט אני ממש נלחץ, גם בגלל שהמורה מלחיץ אותי על בסיס קבוע וזה מצטבר וגם בגלל הטסט עצמו כמובן.

בעיה שניה כמו שכבר כתבתי, לגבי מתן זכות קדימה, אובייסלי אני יודע את הרוב, פשוט באותו הרגע בטסט אני טיפה מהסס כי אני לא סגור על הדברים ב100 מבחינת למי מגיעה זכות הקדימה, וכמו שאמרתי לא יכולתי לשאול את המורה, אז נשארתי במצב של אי וודאות מסוימת.

דבר נוסף שמלחיץ כרגע זה הרפורמה בטסטים שאמורה להאריך אפילו יותר את הטסטים.

זה מצב ממש מייאש, אבל לפחות הגעתי להחלטה לעזוב את המורה, תודה רבה לכולם על העזרה בהגיע להחלטה הזאת. אשמח לשמוע עוד דעות וכל מה שתרצו לומר , כי זה ממש עוזר בתוך כל הייאוש הזה, תודה.

פורסם

אני עברתי מורה באמצע שיעור 30

ואחרי 3 שיעורים ניגשתי לטסט ועברתי.

זה לא בושה לעבור, ולא קורה שום דבר.

as i walk through the valley of the shadow of death

פורסם

א. תחליף מורה !! זה כל כך ברור שאין בכלל מה לחשוב.

ב. במסגרת סיפורי טסטים הזויים - כשאני עשיתי טסט (לפני המון שנים, אסור לספור), בזמן ההמתנה חבר לשכונה עשה טסט על משאית.

עלה למשאית, נכנס המורה, נכנס הטסטר, מנסה להתניע ... כלום.

מנסה שוב להניע ... כלום. המשאית לא מתניעה.

מסתכל על המורה, המורה לא מגיב. אסור לו. מסמן עם אצבע על הפה "אני לא מדבר".

מסתכל על הטסטר, כלום. לא אומר כלום חוץ מ"תניע, תיסע ישר".

בקיצור, אחרי עוד כמה נסיונות הבחור מפעיל 4 ווינקרים, יורד מהמשאית, שם משולש על הכביש.

עבר !!! לא נסע מטר ועבר טסט.

פורסם

שמע יכול להיות שאני אקבל כאן צעקות על מה שאני עומד לומר, אבל עדיין זה מה שאני חושב שצריך לעשות..

1) כמו שאמרו רבים לפני, דבר ראשון לעזוב את המורה מיידית! גם אם זה יידחה את הטסט בכמה זמן זה עדיין שווה את זה. אבל לפני..

2) אני חושב שאתה צריך קצת לעבור מעמדת הגנה לעמדת התקפה איתו, מה זאת אומרת? תכניס לך לראש שבשורה התחתונה אתה לקוח שלו, ואתה משלם לו על השירות ובסוף הוא צריך ומחויב לתת לך שירות.. על כל המשתמע מכך..

זה שנתנו למורי הנהיגה את הכח עם אוטוריטה מוחלטת בקביעת טסטים, עדיין לא אומר שאין עוד איזה מאה מורים שכן יתנו..

אני אתן לך דוגמא למה אני מתכוון לעבור לעמדת התקפה.

דבר ראשון כשהוא צועק, אל תתבייש לצעוק חזרה, ואני לא מתכוון צעקה במובן לצעוק כמו משוגע, אלא לדבר בתקיפות ובאסרטיביות ולענות לו!

למשל: אם הוא אומר לך דבר כמו שאמרת, שאין לך מה לגשת לטסט..

אז אתה יכול לומר לו.. אם אני לא מוכן לטסט אחרי 30 שיעורים מה זה אומר עליך כמורה?!

**הרי זה לא חשוב מה שתאמר בשלב זה, כבר החלטת שאתה שאתה עובר מורה**

ואתה יודע מה,, גם אם תישאר עדיין אני חושב שזה יעשה לך טוב, גם אם לא באופן מקצועי, ורק באופן אישי.

אני לא בא לחנך אותך או משהו חס וחלילה אבל זה באמת מה שאני חושב שצריך לעשות, וזה מה שעשיתי בעצמי עם מורה רגזן, וזה עזר פלאים.

אז דבר ראשון לפני שאתה מתרגש בטסט, תפסיק להתרגש ממנו, הוא סתם עוד מורה נהיגה מיני רבים..

ותאמין לי שאם תהיה לך כימיה וכיף בשיעורים עם מורה אחר, גם הלחץ מהטסט ירד לך ותעבור אותו

שיהיה המון בהצלחה!

פורסם (נערך)

בסעיף 4 - איך שאני מכיר, זה מדרג זכות הקדימה:

א. זכות למי שאינו משנה את כיוון נסיעתו.

ב. מי שבא מצד ימין.

ג. מי שפונה ימינה.

ממש לא נכון, המדרג הזה לא קיים בחוק.

אין כל התייחסות בז״ק לגבי כיוון הנסיעה העתידי של רכב. אתה לא יודע בודאות לאן נהג מתכוון לנסוע, ולכן החוק לא מסתמך על זה (איתות זו לא ממש אינדיקציה ומה תעשה בצומת שיש יותר כיוונים מהארבעה הבסייסים?).

בהעדר תמרור הפרמרטר הקובע הוא מהיכן הגיע הרכב ומיקומו היחסי אליך, כלומר ז״ק לרכב מימין.

ורכב שפונה שמאלה (זה כיוון הנסיעה העתידי שלו עצמו, לא של אחר) יתן ז״ק גם לרכב מגיע ממולו.

אין תלות בכיוון נסיעה עתידי, או בכביש ״ראשי״ יותר או פחות (עוד טעות נפוצה).

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

כימיה עם מורה נהיגה זה דבר חשוב.

לפני שנה הוצאתי רישיון משא כבד, המורה היה יושב לימיני עם רגל הדשבורד בפוזת "הצילו את המציל" כשהרגל על הצפצפה וצופר לבחורות ואומר לי, "אתה נוהג מעולה, תן עוד גז" ככה כל הזמן.

משא כבד זה יקר ונכשלתי שני טסטים, אחרי הטסט השני כשבאתי לומר לו שהוא לא מלמד אותי וזה לא רציני שאנחנו מבזבזים את הזמן הוא גער בי שאין לי את זה וכו'.

עברתי מורה, שלושה שיעורים נוספים שתיקנו את כל מה שהוא לא לימד בעשרים ומשהו שיעורים, טסט נוסף שעבר חלק כמו חלום ועברתי.

לפעמים מורה טוב זו מתנה משמיים, ללמד זה שליחות, צריך לרצות ללמד.

אגב אם מישהו ירצה המלצה למורה למשא כבד או סמי טריילר אז בשמחה כי מגיע לו.

אופנוען

פורסם

אחי תעבור פשוט מורה זאת לא חתונה קתולית. אני יכול להגיד לך שדווקא לפני הטסט לקחתי 2 שיעורים עם מורה אחר ודווקא כשהוא הכין אותי הצלחתי לעבור טסט..

פורסם

יש משהו במורי נהיגה שהוך אנשים בוגרים לילדים מפוחדים.

מילא שנער בן 17 שמכיר רק את מסגרת בית הספר והמילה ״מורה״ מכניסה בו פחד ומחשבה שזה בסדר שנותן שירות פרטי יתייחס אליו ככה, אבל אדם בוגר? הייתם ממשיכים ללכת לרופא שיניים שצועק עליו כל הזמן? או מוסכניק? או מדריך כושר שעונה ככה כששואלים אותו איך לעשות תרגיל מסויים?

מדובר על נותן שירות פרטי שמקבל תשלום, למה להתפשר ולקבל שירות לא טוב?

פורסם

אופציה להחלפת המורה, אם יש לך עוד כמה שעורים, תתאמן בלהתעלם ממי שיושב לידך. תדמיין לרגע איך היית נוהג כשאתה לבד ברכב ואין מי שיעביר ביקורת על הנהיגה שלך, תן למורה 'חצי אוזן' ואת שאר היכולות תשאיר לעצמך. לא מסובך או מתוסבך כמו שזה נשמע, סוג של 'דמיון מודרך', בהצלחה.

פורסם

אחינו

כמו שאמרו לפני, תחליף מורה, שילמת לו הרבה מאוד כסף עד עכשיו, הוא די מצפצף עליך ואין לך שום מחויבות אליו.

מעבר לזה, כנראה יש לך חוסר ביטחון, לכן אתה מנסה לחפות על זה עם טענות הזויות שאתה נוהג טוב מאוד ואין מצב שזה נכון כי אף אחד לא נולד נהג טוב, יש חוקים שצריך ללמוד (שאתה לא ממש סגור עליהם) יש עקומת למידה של אומדן מרחקים, הבנה של סימנים והתנהגות של הנהגים האחרים מסביב וכו'.

את כל זה לומדים עם הזמן ולא מצפים מילד בן 17 שידע אותם (רוב הנהגים שניגשים לטסט), אלא רק יראה הבנה בסיסית בנהיגה ואת זה המורה אמור ללמד- לכן ברור שתחליף מורה.

לגבי טסטים, יש בזה הרבה עניין של מזל. אני נהג טוב מאוד (אחרי לא מעט שנים וניסיון) עם אינסטינקטים טובים ועברתי רק טסט רביעי, חוץ מכסף אין לזה שום משמעות...

• תוכן חדש...