Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

סיוויק 1.0 טורבו ידנית - סוף שיווק?


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצאתי היום לנסיעת מבחן על הסיוויק החדשה - 1.0 ליטר אוטומטית (לא היה רכב מבחן ידני) אחרי שעות ארוכות באולם התצוגה בהן הבהרתי שוב ושוב כי אני מעוניין רק בידנית.

לא אסקור את הרכב (יש מספיק מזה), רק אומר שלסיוויק הזו יש הרבה מעלות, תיבת ה cvt שמשודכת למנוע הזה אינה אחת מהן וזו אחת הסיבות בגללן כיוונתי לידנית. זה והמחיר.

בכל מקרה, במהלך הנסיעה הנציג ניסה שוב ושוב להסביר לי מדוע אני צריך או 1.0 אוטומטית או 1.5 ידנית ואפילו טייפ אר עלתה שם. בקיצור - מדוע אני זקוק לדגם יקר יותר...

מסכת השכנועים נמשכה באולם התצוגה ולוותה באי אילו הצעות שאולי היו אטרקטיביות עבור חלק, אך לחלוטין לא רלוונטיות עבורי (אומר לכם 1.0 י ד נ י ת!).

כאן דברי המתק הראשוניים של "קשובים לצרכי הלקוח" התחלפו ב"אתה בחור מסודר, תשקיע עוד עשירייה זה לא יהרוג אותך" - פה כבר נעתי באי נוחות ועזבתי את הסוכנות.

 

עד כאן חווית טרום רכישה. מה הפתיע אותי יותר? אין 1.0 ידניות וגם אין צפי להגעה של כאלו. אשכרה לא ניתן לבצע הזמנה. באירופה הדגם הידני זוכה לביקורות טובות מאוד ובארץ הוא נמכר בכמויות זעומות, אע"פ שמדובר באחלה תמורה לכסף. עד כדי כך ישראלים לא אוהבים לבחוש בהילוכים.

 

לסיכום - התאכזבתי. קצת מהיחס בסוכנות (תקנה כבר משהו), אבל יותר מהיבואן שאמור לכוון לאוהבי רכב אמיתיים.

  • תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הוא אפילו לא אמור. מה, הוא מלכ"ר?

 

להביא דגם מסויים דורש תקינה, חלקי חילוף, הכשרות, רכב מבחן וכו'. כל זה עולה כסף, אם אין מספיק ביקוש אף יבואן לא ישווק דגם כזה.

 

פורד למשל, לא מביאים מונדאו מ-2014. פוקוס ידניות אין מאז מתיחת הפנים, והפיאסטה החדשה מבוששת להגיע משום מה. במאזדה כבר כמעט שני עשורים אין רכבים ידניים, למיטב זכרוני.

 

לובינסקי מביאים רק קקטוס, 208, 108 ו-c1 ידניות (ו-308gti, לא נחשב). נסה לבקש 308 רגילה ידנית. או 208 טורבו ידנית. או c3 ידנית.

 

ויש עוד המון דוגמאות.

 

לא נעים, אבל זה המצב.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

 

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

הדגם יובא לארץ, אז בעיה של תקינה אין.

כנראה עקב חוסר ביקוש הוחלט על סיום שיווקו.

במאזדה נותרה רק הmx5.

ה1.5 הידנית ממה שהבנתי נחטפה איך שהגיעה .

הקטע של ניסיון לדחוף רכב יקר יותר או עם תיבת הילוכים שונה לא לעניין בכלל.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

אין ביקוש, היבואן יודע שכדי להביא אותה במחיר תחרותי הוא צריך להזמין כמות מראש, אבל אז יש סיכוי גבוה שחלק לא ימכרו והוא יתקע עם כמות רכבים שהוא יצטרך למכור בהפסד דרך יד ראשונה על שמו.

 

 

 
 

 

 
 
פורסם

לצערי הרב בארץ ישראל הביקוש לרכבים משפחתים ידניים נמוך וכך גם ההיצע.

 

דווקא בגלל התקופה שדלק עלה בסביבות ה8 שקלים הגיעו לא מעט רכבי מיני/סופר מיני ידניות כחלק מהטרנד של לחסוך בדלק אנשים היו מוכנים לקנות רכב ידני קטן.

 

אם אני לא טועה היום אולי רק קורולה היא היפאנית היחידה(ואולי סוזוקי קרוסאובר) ש ניתן לרכוש עם גיר ידני(מה"משפחתיות") . כניראה שהכיוון הוא למכור למורים לנהיגה.

מסרב לחתום:evil:

פורסם

אתה טועה.

יש עדיין סיוויק 1.5 ידנית שכרגע לדעתי בהיצע הידני המצומצם היא המשתלמת ביותר, ובכללי יש גם את הסיאט לאון ואולי קיה סיד דיזל ידנית.

פורסם

דווקא יבואן הונדה-וולוו קשוב לרחשי ליבו של הצרכן ומביא גם דגמים ידניים אם יש ביקוש.

 

בשנה שעברה הביאו כמה V40 ידניות ולא היה ביקוש והן נמכרו בהנחה רגל לפני גיול.

 

נראה שהיבואן הגיע למסקנה שבהפרשי המחירים והמפרט בין ה1.0 ל1.5 אין הצדקה לשווק את שתיהן זו לצד זו.

 

בשקלול הבדלי האבזור והכח אם באמת מה שמעניין אותך זה רכב ידני מהנה 10K זה לא מה שישבור אותך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יבוא אישי לא יהיה רלוונטי בסכומים האלו.

העלויות הנלוות (שינוע, מסי נמל, המכלה וכו') הן זהות להונדה סיויק ולפורשה.

האחוז שלהן מסך העסקה הופכות אותה ללא כדאית.

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

דוקא בתחילת השיווק כן הביאו את הדגם הידני ואפילו היה לו תג מחיר.

כרגע באתר של הונדה, מחיר הסיוויק 1 ליטר מתחיל ב-131 אלף שקלים ומצויין שזה הדגם האוטומטי.

 

כנראה הביקוש לגרסת ה-1.5 הידנית לא מצדיק גם ייבוא של גרסת ה-1 ליטר.

אגב, גם צ'מפיון מכרו יותר לאון 1.4 ידנית מלאון 1.2 ידנית.

 

דוקא די מבורך שגרסה ידנית לא נמכרת דוקא בגרסה הכי בסיסית.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הקטע של ניסיון לדחוף רכב יקר יותר או עם תיבת הילוכים שונה לא לעניין בכלל.

 

טבעו של איש מכירות הוא לדחוף ללקוח את המוצר הרווחי ביותר שיש לו במלאי וזאת על מנת לסגור עסקה.

לא רק ברכבים אלא בכל תחום.

אם אתה מתעקש והוא לא מציע , כנראה שאין לו למכור לך.

לא צריך להעלב, ככה עובד העולם.

 

Sent from ...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

לא יודע. קניתי מספר רכבים חדשים בחיי ואף פעם אף איש מכירות לא דחף לי כלום.

אני בא לקנות רכב בעשרות ומאות שקלים לא ירקות בשוק.

פורסם

הכוונה שלו הייתה בלכווין יותר או פחות אגרסיבי.

תהיה בטוח שאתה אפילו לא שמת לב אבל במספר שאלות כאלו ואחרות אפשר לדעת האם ניתן להכווין אותך באופן אגרסיבי יותר או פחות.

אם אתה חושב "שלא דחפו לי כלום" אז אתה כנראה בתמימות, לא מודע לזה וזה גם בסדר, אבל זה שאתה אומר "לא יודע" זה כי אתה לא באמת יודע וזו דעתך האישית.

 

ייתכן ופותח השרשור שלנו הוא אדם מאוד לא החלטתי, הססן ולכן, המוכר ראה פתח שבו אולי, הוא יוכל בכמה צעדים "אגרסיביים" להכווין אותו אל המוצר שהוא רוצה.

 

זכור, יש מוכרים טובים יותר ויש טובים פחות ויש גם, גרועים.


×
×
  • תוכן חדש...