Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם התאונה היתה בין היציאה והכניסה יש בכך הגיון מסויים.

ביום בו הופעל לראשונה google maps בארץ בחנתי אותו בנסיעה קצרה (חזרה הביתה ממרחק 3 ק"מ) - באיזה מקום במקום להפנות אותי שמאלה הפנה אותי ימינה כדי לעשות פרסה ברחוב החוצה. וכל זה במרחק 200 מ' מהבית (היעד).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה יש לבדוק?

מלא.

סתם תובנה שאני יכול לתרום מניסיוני כיועץ ניהול סיכונים:

במידה ותהיה הסטה של תנועה לפי מפרסמים, הרי שמדובר בעיקר על סביבה עירונית ולא על כביש 6. סביבה עירונית מטבעה עמוסה הרבה יותר בתקלות. במקרה שהסטה כזו גרמה לאיחור משמעותי - ניתן להניע הליך תביעה נגד החברה.

לכן יש להגדיר את אחוז הסיכון אותו החברה יכולה לקבל, למפות את המקרים בהם חריגות משמעותיות מתרחשות, לנסות להפחית את התדירות של חריגות בזמן באמצעות ניתוח ממצאים שהתקבלו ויצירת פתרונות.

לאחר מכן, אם החברה יודעת כי הסיכוי לחריגה משמעותית הוא 1% - היא יכולה לשקול לקבל את המהלך. אם הסיכוי לחריגה מהותית הוא 30% - כנראה שלא.

וזה סתם תהליך אחד מיני רבות שעובר כל תהליך פיתוח אסטרטגי בחברה גדולה.

מפתיע אותי מה שאתה אומר.

וויז אפליקציה חינאמית - באיזו עילה יש לתבוע במקרה כזה?

למי שלא מתאים שלא ישתמש...

אני לא חושב שגוגל חייבת לי משהו.

פורסם

בלי קשר לויכוח האחרון בשרשור - אני חושב שוייז בכללי צריכה שדרוג משמעותי וחשיבה מחדש. כל הממשק משתמש לא הכי נוח, במיוחד כשמדובר בתוכנה שצריכה להיות קלה לתפעול. שלא נדבר על הגאונות האחרונה של פרסומות קופצות באמצע ניווט...

2016 BMW M235i.

פורסם

הפרסומות קופצות כאשר המעכת מזהה עצירה ונעלמות בתחילת תנועה. עם הראיה שלי (רחק ראיה, בהתאם לגיל) אני לא מסוגל לקרוא אותן.

כאשר אני מגיע הביתה הצג מראה לי תמונה שלו. כאילו אני לא מכיר אותו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הפרסומות קופצות כאשר המעכת מזהה עצירה ונעלמות בתחילת תנועה. עם הראיה שלי (רחק ראיה, בהתאם לגיל) אני לא מסוגל לקרוא אותן.

כאשר אני מגיע הביתה הצג מראה לי תמונה שלו. כאילו אני לא מכיר אותו.

מוזר, אצלי הן קופצות במהלך הניווט אבל בלי קשר - גם אם מדובר בעצירה הדבר מסיח את הדעת.

2016 BMW M235i.

פורסם
בלי קשר לויכוח האחרון בשרשור - אני חושב שוייז בכללי צריכה שדרוג משמעותי וחשיבה מחדש.

לגמרי. ההשהייה בין איזו שהיא לחיצה לא-משנה-איפה לבין התגובה לא מתקבל על הדעת

והפרסומות הן פשוט אוקסימורון בטיחותי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לגמרי. ההשהייה בין איזו שהיא לחיצה לא-משנה-איפה לבין התגובה לא מתקבל על הדעת

והפרסומות הן פשוט אוקסימורון בטיחותי.

מאוד מעצבן. הממשק בכללי נורא מסורבל, העיצוב בכלל כבר לא מתאים ל-2018 וניווט, שאמור להיות מהיר ונוח לתפעול הופך לפעולה בלתי נסבלת. כניסה לאפליקציה, טעינה של עדכונים, לחיצה על ה-sidebar השמאלי, הקשה של כתובת (ולחיצה על "איני הנהג") - לאחר בחירת הכתובת מופיע מסך עם יותר מדי מידע שלא נחוץ (ועכשיו עם התוספת של ה"נסיעות מתוכננות" בכלל המסך נהיה ארוך ובלתי קריא) ורק אז שאתה מספיק ללחוץ "סע" יש לו גם איזה דיליי של כמה שניות.

כל ההשהיות בין פעולות באפליקצייה וזה שהיא אינה רצה "חלק" ממש מתסכלות.

אגב, אקח לדוגמא למשהו חיובי את Apple Maps - שלצערי עדיין אינה נתמכת במלואה בארץ שלנו, אבל העיצוב שלה ממש נוח לתפעול לדעתי:

1. מסך פתיחה - בלי יותר מדי שטויות, נטו מקום להכניס כתובת (התיבת טקסט בתחתית המסך כדי לעזור בשימוש עם יד אחת), או מועדפים:

Screenshot_3.png

2. בחירת יעד - שוב נורא פשוט, בלי יותר מתי טקסט מיותר. נטו המידע שצריך עם כפתור אחד של "סע".

Screenshot_5.png

3. במהלך הניווט - דומה לבחירת היעד, נטו מידע חיוני וכפתור אחד של "סיום".

Screenshot_4.png

אז כן, וייז ללא ספק מציעה מגוון יתרונות רבים על תוכנות כמו גוגל או אפל מכיוון שהיא אפליקציית ניווט "חברתית", אך לצערי הממשק שלה פשוט מזעזע.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מפתיע אותי מה שאתה אומר.

וויז אפליקציה חינאמית - באיזו עילה יש לתבוע במקרה כזה?

.

וויז (ושאר שירותים "חינמיים") אינה חינמית. בתמורה לשמוש באפליקציה אתה משלם במסירת מידע עליך ובקבלת הפרסומות. זה שאתה לא משלם בכסף לא אומר שאתה לא משלם בשווה כסף.

פורסם
הפרסומות קופצות כאשר המעכת מזהה עצירה ונעלמות בתחילת תנועה.

יש כיום כ"כ הרבה מקלטי GPS בסלולריים (גם היוקרתיים שבהם) שעד שאתה לא נע במשך X שניות במהירות גבוהה מ Y קמ"ש, מבחינת המקלט אתה עדיין עומד במקום. מאידך, לא חסרים כאלו שגם כשאתה עומד במקום, מבחינתם אתה נע ב 3-10 קמ"ש. כל אלו "מחרפנים" את התפקודיות של ווייז (ושל כל אפליקציית ניווט אחרת) כשזה מגיע להצגת פרסומות ובמקרה היותר גרוע - תכנון ושימור מסלול מבלי שפתאום הסמן יחליט שעברת לנתיב הנגדי או למחלף הממוקם 2 ק"מ דרומה.

פורסם
וויז (ושאר שירותים "חינמיים") אינה חינמית. בתמורה לשמוש באפליקציה אתה משלם במסירת מידע עליך ובקבלת הפרסומות. זה שאתה לא משלם בכסף לא אומר שאתה לא משלם בשווה כסף.

עדיין.

מבחינתך זו בחירה, ועצם השימוש שלך בתוכנה הסכמת לתנאי השימוש בתוכנה.

אתה יכול גם לבחור שלא להשתמש בתוכנה הזו, אף אחד לא הכריח אותך...

פורסם

לא מדוייק,

אם החברה מסיטה אותך למסלול מסויים בגלל שיקולים של רווחיות, אז במקרה שיוברר כי החברה פוגעת בצרכנים - עו"ד טוב יכול לייצר מזה יופי של תביעה.

מעבר לזה שאם יתבר שהמסלולים של ווייז כבר לא מדוייקים ויש אלטרנטיבות טובות יותר לצרכן - אז השימוש בווייז יפגע, וזה לכשעצמו מצדיק את בדיקות איכות קפדניות.

פורסם

והכפילות הזו של "סע" ו "סע עכשיו" לא מובנת וסתם מעצבנת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הייתי שמח לשמוע בעלי האייפונים עם CarPlay מה אתם חושבים על אפליקציית המפות של אפל, חוץ מהבחור מעליי בעמוד הזה לא ראיתי אף אחד מתייחס אליהם בכל ששת העמודים בשרשור הזה.

מניסיון שלי קטן איתם, ממש חמוד ונוח, הבעיה שאין ככ "תמיכה" בארץ, אין הרבה רשתות ועסקים.

מה שכן פתחו את השימוש למפות צד שלישי החל מiOS 12, שהבטא הפתוחה אמורה להגיע באזור 26 ליוני.

פורסם

לא רעה בכלל, ומקריאה גם שמות רחובות בעברית (שבורה לעיתים).

לא יצא לי לאתגר אותה עדיין עם דרכים שאני לא מכיר (לא סומך עלה כל כך).

היתרון העיקרי שלה עכשיו הוא האינטגרציה המעולה שלה עם סירי.

נכנס לרכב "היי סירי, קחי אותי ל XXX" והמפה מולך.

החיסרון שלה הוא שאין עדכוני תנועה על המפה, ושאין אפשרות לנווט לבתי עסק באמצעות שם.

ואולי זה באג שקיים רק אצלי - כששומעים מוזיקה ומנווטים יחד, הקריינות לא מלאה ונשברת באמצע.

• תוכן חדש...