Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שיהיה מי שיחלוק עליי אבל מנסיון אישי לא של פעם ולא של פעמיים אני משוכנע מעבר לכל צל של ספק שווייז מעכבים בכוונה ובמודע דיווחים על פקקים בכביש 6 ורק לאחר שאתה פיזית נכנס אליו, פתאום הווייז מתעדכן.

לפני זה הוא האופציה הכי מהירה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני רק בודק שהכביש לא חסום או תאונה ונוסע רגיל. כשנוסעים לצפון על כביש 4, תמיד הוויז מתריע על פקק בבר אילן בהמשך אבל בפועל העומס הוא רק למי שעולה ל 471.

תמיד אני מגיע 5 או 10 דק לפני כשהוויז מעריך את הנסיעה ב 50-55 דק.

הרבה פעמים יש סימון של פקק אדום או האטה ובפועל אין כלום ורכבים נוסעים חופשי.

פורסם

לי יש בעיה אחרת ואני תוהה אם גם לכם:

אני נוסע בנחת בכביש פתוח (למשל כביש 2) ופתאום הווייז חושב שאני באיזו דרך צדדית מקבילה באור עקיבע ומנסה להחזיר אותי לכביש שאני ממילא נוסע בו, כולל סיבובי פרסה וכו. אחרי כמה שניות הווייז "קולט" שאני משייט בנחת בנתיב המקורי וחוזר גם כן... עד הפעם הבאה.

מה זה?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
אני רק בודק שהכביש לא חסום או תאונה ונוסע רגיל. כשנוסעים לצפון על כביש 4, תמיד הוויז מתריע על פקק בבר אילן בהמשך אבל בפועל העומס הוא רק למי שעולה ל 471.

תמיד אני מגיע 5 או 10 דק לפני כשהוויז מעריך את הנסיעה ב 50-55 דק.

הרבה פעמים יש סימון של פקק אדום או האטה ובפועל אין כלום ורכבים נוסעים חופשי.

מן הסתם מי שממתין לפניה מדווח פקק. מכיר את זה, למשל מהפניה מ-79 לקריון או מהפניה מ-4 ל-8510 - כאשר הנתיבים ישר פנויים והנתיבים שמאלה ממתינים 3-4 רמזורים (בכניסה לעכו גם יותר) ומשם מגיעים דיווחים על פקקים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לעתים עושה סריקה ידנית על המפה ובוחר את הדרך מראש. השימוש במסלולים לא תמיד מוצלח...

לפעמים זה מצליח, לפעמים לא.

דווקא שהוויז לא שולח לשם זה יכול להיות מוצלח.

פעם היה יתרון למי שהיה Waze וסמארטפון. היום, היתרון כבר הלך לאיבוד...

לא מעט פעמים, ה Waze לא התריע בפניי בפני כל מיני עבודות בכביש ופקקים למינהם...

פקקים שבכיף הייתי יכול לברוח או להמנע מהם, גם אם הייתי מעריך במעט את הדרך.

פורסם (נערך)
לי יש בעיה אחרת ואני תוהה אם גם לכם:

אני נוסע בנחת בכביש פתוח (למשל כביש 2) ופתאום הווייז חושב שאני באיזו דרך צדדית מקבילה באור עקיבע ומנסה להחזיר אותי לכביש שאני ממילא נוסע בו, כולל סיבובי פרסה וכו. אחרי כמה שניות הווייז "קולט" שאני משייט בנחת בנתיב המקורי וחוזר גם כן... עד הפעם הבאה.

מה זה?

GPS עם דיוק נמוך, בין אם בגלל קליטת לווינים חלשה או שפשוט ככה הוא. בד"כ כיול המצפן של המכשיר (אם מדובר בסלולרי שמשמש גם לצרכי ניווט) משפר את תפקוד ה GPS, אך אם החומרה לוקה (אנטנה חלשה או מנותקת) אז זה בעייתי.

כיול המצפן בסלולרי מתבצע בצורה הבאה (זו הצורה הנכונה ביותר לדעתי), לפעמים צריך לחזור על התנועה עוד פעם או פעמיים אך בפועל פעם אחת אמורה להספיק -

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

אכן כן. רק בארץ יש "פקקי וייז" ברחובות שכוחי אל שביום רגיל עוברות שם 10 מכוניות, ובבת אחת וייז מפנה לשם 2500 מכוניות שנתקעות בפקק הרבה יותר גרוע.

כשוייז מתריעה על פקק משמעותי בכביש 6, חברת דרך ארץ מפסידה עשרות אלפי, אם לא מאות אלפי שקלים בבוקר אחד. תעשו חשבון. ביבי מעולם לא דיבר עם מוזס. אולמרט לא קיבל מעטפות וחברות דרך ארץ ו ווייז הן מוסדות ללא כוונת רווח (מלכר"ים) שכל מאודן הוא לשרת את הציבור. או שלא.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

לאחרונה נסעתי עם וייז וגוגל מאפס ביחד. גוגל מאפס הציעה מסלול טוב יותר.

הבעיה עם גוגל מאפס זה שהיא לא מפנה אותך דרך 443.

פורסם

אני משתמש בגוגל מאפס רק לניווט רגלי - עירוני.

ניסיתי אותם בניווט רכוב בפינלנד והיו מעצבנים ברמות. לפני כן ניסיתי איזה אפליקציה אחרת (איני זוכר את שמה, אני חושב שמשהו ביטי) שהיתה גרועה מאד. בסופו של דבר עברתי לוייז שהיה מצויין למרות שעם הסים שהיה לי באותו זמן מחוץ ערים הגלישה היתה ב-GPRS/EDGE (היה לי מכשיר 3G, בנסיעה שנה וחצי יותר מאוחר למקומות יותר נידחים היה לי 4G בכל פינה, אבל ברשת אחרת).

מתי אני משתמש בניווט של גוגל? בניווט עירוני, כאשר היתרון הגדול הוא התמיכה בתח"צ. החסרון - הדבר הזה מחסל סוללה בקצב מהיר מאד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ולי יש בעיה אחרת,

הווייז פתאום הפסיק להוסיף לי נקודות,

אני תקוע על 62000 כבר כמה שבועות וכמובן שאני נוסע ואפילו מדווח

על עומסים ומפגעים.

פורסם

קרה לי בעבר, אחרי מספר שבועות המונה חזר לדפוק.

מה אתה עושה עם הנקודות? אילו לפחות יכולתי להמיר אותן לאיזה נוסע מתמיד :roll: (על איזה בואינג, לא בכלי שצובר עוד נקודות בוייז).

פורסם

למרות הכל עדיין צריך להפעיל וויז בכל נסיעה גם הפשוטה ביותר ,

היום יום שישי ב 16:30 הייתי צריך לעשות נסיעה פשוטה בירושלים ממלחה לאיזור התחנה המרכזית נסיעה שאני עושה עשרות פעמים , מה כבר יכול להיות ביום שישי ב 16:30..

אז ככה כל בגין צפון פקוק עומד ממלחה עד צפון העיר..

הוויז חסך לי לפחות 40 דקות..

Screenshot_2018-06-01_163907.jpg

פורסם

+1 בדיוק בגלל זה אני לא זז מטר ללא וויז.

כל הזמן יש הפתעות.

אני לקחתי את זה לקיצון, קניתי טלפון חדש רק עבור הוויז ברכב. הטלפון מותקן באופן קבוע. הוויז נדלק ונכבה באופן אוטומטי בהנעה וכיבוי של הרכב בעזרת אפליקציית Tasker.

שתי פונקציות מאוד חסרות לי שאני מקווה שיגיעו בעתיד :

- האפשרות למציאת המסלול הזורם ביותר עם כמה שפחות צמתים ורמזורים גם במחיר של זמן הגעה ארוך יותר. אני מוכן להוסיף זמן של עד 15 אחוז תמורת נסיעה זורמת.

- אפשרות שוויז ילמד את המסלולים המועדפים עליי. כבר שנים שבכל בוקר אני מתעלם מההמלצות שלו אבל הוויז לא לומד. האלגוריטם שלו כנראה לא מתוכנת לשים לזה לב למרות שהוא כן למד מהו היעד שלי.

S60 Rdesign

• תוכן חדש...