Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין מה היית אומר אם שבוע לפני פרסום המודעה הזאת הייתי אומר לך שאובר עושים את זה:

אובר השתמשה בתוכנה "חכמה ומתוחכמת" לניצול מידע ניווט כדי לקבוע מראש את מחיר הנסיעה בשירות שיתוף הנסיעות שלה, בעוד היא מרמה את הנהגים, כך לפי תביעה ייצוגית שהוגשה נגד החברה בקליפורניה.

על פי התביעה, שהוגשה על ידי נהג בחברה ותושב לוס אנג'לס סופאנו וואן, כאשר לקוח מזמין נסיעה מאובר המחיר - שנקבע מראש לנסיעה ומוצג לו באפליקציה - מבוסס על מהירות נסיעה איטית יותר ומסלול ארוך יותר לעומת המסלול שמוצג לנהג.

"אובר ניהלה מניפולציה מתוחכמת במידע הניווט כדי לגבות מחיר גבוה מהלקוחות ולשלם פחות לנהגים", טענו עורכי הדין של וואן בבית המשפט. לפי התביעה אובר החלה להשתמש בתוכנה בספטמבר והודיעה לנהגים כי מחירי הנסיעות מחושבים לפי הערכת זמן ומרחק הנסיעה. אולם "התוכנה שחישבה נתוני אלו הציגה מחיר שונה ללקוחות לעומת המחיר שהוצג לנהגים", נטען בתביעה. התובעים טוענים כי אובר הונתה את הנהגים, הפרה חוזה ופעלה בתחרות לא הוגנת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני כמה ימים פורסמה באחד מאתרי החדשות ידיעה שעלו על כמה האקרים ערבים שפרצו את וויז ושתלו בה נתונים לא נכונים כדי לשגע את המערכת, כנראה מטעמים לאומנים, רק שהם שכחו כנראה שזה כבר לא בבעלות ישראלית. אני אנסה למצוא את הידיעה בהמשך ולהעלות אותה

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם
כי...?

אחרי שפייסבוק עוזרת להטות בחירות במדינות דמוקרטיות, נשמע לך מופרך שווייז יקבלו (בתאוריה,כן?) מדרך ארץ כסף בכדי להקל בדיווחי העומסים ולדאוג שהם יהיו ראשונים?

פייסבוק וגוגל הן חברות שמתנהגות בצורה שונה לגמרי..

פורסם

כל ידיעה מונפצת שאתם מעלים רק מורידה את אמינות הקונספירציה. האקרים ערבים בווייז... :sissies:

אגב, בגירה, שכחת את הפונט המודגש! זה סימן ההיכר המובהק של חובבי הצ׳יזבטים.

יש גם כאלה שתובעים ייצוגית את אלוהים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני כבר פתחתי שרשור מתבכיין כזה, לפני איזה שנתיים וחצי, כשכל יום בדרך מהרצליה לתל אביב הייתי מפעיל וייז, נוסע בדרך אחרת ומגיע מהר יותר.

האפליקציה הזו עוזרת בהרבה דברים (כמו ניווט, עדכון על תאונות ובעיקר מיקומם של שוטרים ומצלמות) אבל זהו. בערים היא כישלון די נוראי, גם כי אין לה מודעות לזמני ההמתנה ברמזורים וגם כי הקומבינטוריקה של "סע ברחוב קטן צידי" לא באמת עובדת כשיש שם עוד עשרות רכבים אחרים, שחצי מהם מחפשים חניה או בדיוק חונים. לא ניסיתי להשתמש בגוגל מאפס הרבה זמן, אבל גם איתה היו דברים מציקים, כמו חוסר דיוק במרחקים.

לא שחקרתי את התחום לעומק, אבל הרושם שלי הוא שחלק ממכלול הבעיות שהתוכנות האלו מתיימרות לפתור או לא פתירות או עדיין לא פתירות.

האנס, אני לא אומר שגוגל ווייז מנווטים אנשים ליד עסקים מסוימים, אבל להשוות בין זה לבין ציד מכפשות?! מה כזה הזוי או לא הגיוני או לא מציאותי במניפולציה בנתונים?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

התער של אוקהם.

בעיות בניווט? בוודאי.

תקלות באפליקציה/שרתים? כמובן.

באג באלגוריתם? בהחלט.

חייזרים מעופפים, האקרים ערבים ותאונות מכוונות - לא.

אלה בעיות מורכבות להפליא, ואולי לא כולן פתירות, כפי שניסחת. מכאן ועד לתיאוריות קונספירציה נדרש בסך הכול חוסר רצון להבין.

עריכה:

אה, כן, ולפעמים גם כשהאפליקציה עובדת מושלם, יש פקקים ויש עומס בכביש

ויש פתאום איזה סבא שהחליט דווקא עכשיו בהחלטה של הרגע לחסום את הרחוב בחיפוש אחר חנייה -

זה משהו ששום דבר לא ביקום לא יכול לשנות.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא מזמן פורסמה כתבה על תביעה של משתמש קארפול של וויז (נהג) שהגיע לאסוף נוסע שכלל לא היה קיים, הסברה הייתה שוויז שולחת במכוון נהגים לדגימת מהירות נסיעה בדרך כלשהי על מנת למצוא תחליף לדרכים פקוקות יותר. היו עוד עדויות על כך (לא הצלחתי למצוא קישור לכתבה). וובכן זאת המטרה של וויז, אך הדרך לא כשרה ומטעה נהגים.

לאחר 8 שנים של שימוש באפליקציה, נתקלתי לא מעט במקרים שבהם הוויז שינה את מסלול הנסיעה באמצע הדרך ללא הצדקה.

רוב הפעמים שהחלטתי לא להקשיב לוויז, לא נפגע זמן ההגעה המתוכנן מלכתחילה.

וויז בוחרת מדגמית לשלוח נהגים לנסוע בדרך אחרת אל אותו היעד\כיוון על מנת לדגום את זמן הנסיעה.

פרט לכך, בדיוק אתמול פורסמה כתבה אודות פירצה שמאפשרת לשלוט בנתיב הנסיעה באפליקציה

https://tech.walla.co.il/item/3162957

וגם היו כתבות בנושא ה"מונופול":

https://www.themarker.com/dynamo/cars/1.4564022

https://www.mako.co.il/news-money/economy-q4_2015/Article-3407b42f57a3151004.htm?partner=tagit

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

פורסם

1. כל הקישורים מגיעים מאתרים הידועים במוניטין המרהיב ונטול הרבב שלהם (צהובונים, בעברית).

2. פירצה זאת פירצה. רע ומסוכן ודורש תיקון? בהחלט.

3. עיריית כפר סבא - סיפורי אלף לילה ולילה.

פורסם

האנס, יש פער די גדול בין חייזרים מעופפים לבין טענות על מניפולטיביות של חברות ענק.

זה לא "כדור הארץ שטוח" ולא "צדו מכשפות כי היו מגפות".

ואין שום דבר הזוי ברעיון שחברה אחת דוחפת לך פרסומת של מסעדה, כי הזכרת את השם של אותה המסעדה בצ'אט אחר, ואחרת יכולה - ואני לא אומר שהיא עושה את זה, אבל יכולה - פשוט פיזית להוביל אותך בכביש בו אולי תראה את אותה המסעדה בצד ותעצור לאכול בה.

אתה יורד על מי שלא מבין, לדעתך, אבל חלק ממה שבגירה ואחרים טוענים לא מופרך קונספטואלית בכלל. וזה רק שאלה של איך החברה בוחרת להשתמש בכל המידע שיש לנו עלינו נכון לרגע זה בלבד.

פורסם (נערך)

התער של אוקהם (2):

*כל* אחת מהתלונות (המוצדקות!) על פעילותה הלא תקינה (לא שולל זאת לרגע) של האפקליציה

יכולה להיות מוסברת על ידי אחד או יותר מהסעיפים הבאים:

1. מחסור במידע

2. טעות באלגוריתם

3. תקלה טכנית

ואפשר גם להוסיף 4: אי-התאמה של המוצר לציפיות של המשתמשים

(מי אשם פה בפיתוח ציפיות? כנראה שני הצדדים, זה לא משנה).

דוגמה מקרית ל-1: כביש צדדי שלא נעות בו מכוניות כלל,

או שנעות בו רק מכוניות ללא אפליקציה פתוחה של ווייז, הוא שקוף למערכת והיא לא יכולה לדעת

אם יש שם חסימה או לא, עד שלא יגיעו אליו מכוניות שבהן כן רצה האפליקציה.

גם אז, תידרש יותר ממכונית אחת תקועה כדי ״לשכנע״

את האלגוריתם שבאמת יש שם פקק (או לחלופין, הנהג התקוע ידווח).

אבל כשבוחרים באפשרות שאיננה אחת מה-4 בתור הגורם הראשון לבעיה, זה ציד מכשפות.

[video=youtube;zrzMhU_4m-g]

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם

אתה סתם בוחר לכתוב תגובות מתנשאות.

אין קשר בין הדברים. ואתה אפילו לא מתייחס למה שאני כותב.

השאלות הן מאוד פשוטות: האם לגוגל יש את היכולת לנווט אותך כך שתעבור ליד המכולת שתשלם על זה? התשובה היא חד משמעית כן. האם זה קורה כבר עכשיו? מנסיוני האישי, אני בטוח שלא. האם נראה שינוי בעתיד? אי אפשר לדעת. משהו כזה פרימיטיבי כמו ניווט משתנה שיגרום לך לעבור ליד עסק כזה או אחר, כנראה שלא. סביר שאף אחד לא ישלם על זה וסביר שזה גם יגרום לאנשים לנטוש את האפליקציה אם זה יהיה שקוף מדי. שימוש אחר שמבדיל בין, למשל, לקוחות משלמים לחינמיים? בהחלט יכול להיות. שיתוף פעולה ורגולציה כלשהי עם הרשויות? גם לא תסריט מרחיק לכת מדי.

זה לא קשור ולא דומה ל"ציד מכשפות". גם אם נורא בא לך לכתוב את זה 30 פעם.

פורסם

תחשוב שאתה מקליד יעד בוויז, ליעד שלך אפשר להגיע בכ-25 מסלולים שונים (לא לגמרי שונים, אבל שונים), כל מסלול מקבל ניקוד, נגיד 1-100, ככל שהניקוד גבוה יותר המסלול יעיל יותר.

הישום של העניין יכול להתבצע בקלות ע"י הוספה של כמה נקודות (בהתאם לתשלום, עד למקסימום שאפשרי ע"מ לא להפוך את העניין לשקוף) למסלול שכולל את המפרסם.

אתם לא מבינים כמה זה קל לישום.

פורסם

האנס אתה נשמע כמו מישהו ששלח קו"ח לוייז וממתין בקוצר רוח לתשובה...(;-

בחייאת דינאק, אתה לא יכול לבטל את דעתם של אחרים רק כי נדמה לך בעיני רוחך שרק דעתך שרירה וקיימת וכל השאר אהבלים. בגלל שכבר היו דברים מעולם כתבתי שזה בהחלט ייתכן, לא בהכרח נכון אבל בהחלט ייתכן. לא מסכים? אל תפציץ בהודעות מתחכמות ומתנשאות, לא תמיד אתה תהיה הכי חכם בחדר (מן הסתם גם לא אנחנו).

הכל טוב, בסופו של דבר ימים יגידו.

יום טוב

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

חזרה למציאות בשביל הנעלבים למיניהם:

הכול התחיל מאנשים שמאוכזבים מאפליקציית ווייז שלטענתם מטעה אותם או לא עובדת טוב.

סבבה. לגיטימי ואין סיבה לפקפק בזה.

מכאן ועד לקפיצה אל קונספירציות ויכולות, ואילו אם, ואיך הייתי עושה את זה ומרוויח בוחטות אילו הייתי ווייז - פער לוגי עצום.

יותר פוסט מודרניסטי מזה לא יכול להיות - "ככה מרגיש לי". ומי שלא מסכים עם ה"ככה מרגיש לי" - "אוי אתה מעליב נורא". חלילה לנסות לערער את הלוגיקה שהצגתי.

וליבגני - אתה היחיד שמדבר על העתיד. זה בכלל לא הנושא, אז ברור שלא אתייחס למה שאתה כותב.

פורסם

להעלב? בוא...אל תחמיא לעצמך..

"פוסט מודרניסטי"..."לוגיקות"..כן, כן, בטח, כבר אנחנו מצטרפים. דקה מניע ובא. וואללה המאק

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...