Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - MG ZS - כן, אבל...

פבל
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה-ZS של MG הוא רכב מעוצב, אבל. מרווח, אבל. מאובזר, אבל. יש לו מנוע טורבו, אבל והוא באמת ממש אחלה, אבל.

מה שהוא לא, באופן מפתיע משהו, זה "סיני". לא לגמרי לפחות.

MG-ZS-01.jpgMG-ZS-04.jpgMG-ZS-18.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

ה"אבל" הכי בעייתי הוא שאין בסינים אמונה.

רפידות בלם עם אזבסט? ריפודי כסא מסרטנים? אי התקנת כריות אויר? מלמין בחלב תינוקות?

הכל יכול לקרות אצל העם הזה שרואה רק סימני דולר בעיניים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל יצרן רואה סימני דולר בעיניים. בסופו של דבר הרכב עובר תקינה במדינות עם יותר "אמונה" מסין כדי להימכר פה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יצא לי לנהוג ב-MG ZS שלא במסגרת הפורום אבל הרשמים היו דומים מאוד.

העיצוב באמת שואב לא מעט אלמנטים מדגמים אחרים אבל בשורה התחתונה נראה טוב למעט הפאשלה עם החישוקים הקטנים. אני נהגתי ברכב בצבע בורדו שהיה יפייפה בעיני.

תא הנוסעים נראה מצויין, מרגיש טוב והפתיע מאוד גם אותי. ציפיתי למשהו פלסטיקי ולא אפוי אחרי שפגשתי בדגמים הקודמים של MG אבל במקרה הזה תא הנוסעים הוא לגמרי נקודת החוזקה של ה-ZS מול המתחרות. המזגן לא הרשים אותי ודיי התקשה בימים חמים, וילון הסאנרוף שאיננו אטום וריפודי העור רק החמירו את המצב. בנוסף הוא משמיע מעין אנחה מוזרה כל כמה דקות.

יחידת ההנעה דיי מבטיחה על הנייר אבל לא מקיימת. היציאה מהמקום איטית ועצלה ומלווה במין תנועה מוזרה על המתלים. בשיוט המצב הרבה יותר טוב וגם התגובות זריזות יותר. מצב ספורט באמת משפר את המצב אבל לא מסייע בבלימת מנוע בירידות וחבל.

לפני שנהגתי ברכב סברתי שלובינסקי לא יתקשו לעמוד ביעד המכירות שהציבו בהשקה. לאחר נסיעת המבחן הגעתי למסקנה דומה מאוד לשל פבל. קשה מאוד להצדיק רכישה של הרכב הזה תמורת המחיר שבו הוא מוצע. יש המון חלופות שמציעות דיל עדיף ומכלול תכונות שלא דורש פשרות משמעותיות.

פורסם

כל פעם שאני רואה את הרכב הזה אני נזכר ביונדאי ix35 - עם דגש עם החלק האחורי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

אז גם לי יצא לנהוג ברכב המבחן, ואפילו "לדגמן" לפבל בנהיגת שבילים :)

אתחיל בדברים שבאמת הרשימו אותי לטובה ברכב הזה, שהם תא הנוסעים והמנוע. תא הנוסעים באמת נראה ומרגיש טוב, החומרים ברובם רכים ונעימים וגם הגג הפנורמי מוסיף לתחושה ה"יוקרתית". המרווח גם הוא לא מאכזב, ולדעתי הוא יותר ממספק בעבור משפחה קטנה.

ועכשיו אעבור למנוע, לא האמנתי שמדובר ב-1 ליטר עם 3 צילינדרים, עד שפתחנו את מכסה המנוע. כאשר עומדים ליד הרכב כשהוא מונע, לא שומעים שום רעש חריג, בניגוד למנועי 3 צילינדרים אחרים שיצא לי לשמוע (כולל ברכבים יקרים משמעותית). השקט היחסי הזה ממשיך גם בתוך הרכב, הן בעמידה והן בנסיעה. גם כאשר ניסיתי לאמץ מעט את המנוע, הוא עדיין נשמע והרגיש חלק למדי.

כאן פחות או יותר נגמרים הדברים הטובים. מיד כשהתחלתי לנהוג ב-ZS, שמתי לב לשני דברים שמרגישים מוזר, ההגה והבלמים.

ההגה מצד אחד קל ומנותק בצורה מטרידה במצב הרגיל שלו. ומצד שני במצב הפחות קל שלו, הוא יותר מידי חד ועצבני ומצריך ריכוז גבוה. ומנגד להגה נמצאים הבלמים, עם מהלך דוושה ב"טעם של פעם". רוצים בלימה? תלחצו חזק, כי בתחילת המהלך הרכב כמעט ולא בולם. את כל זה חותמת צריכת הדלק, שלצערי גם בה המנוע דומה יותר למנוע 1.6 אטמוספרי, מאשר למנוע 1.0 טורבו עם 3 צילנדרים.

לסיכום, לדעתי דאסטר דיזל יהיה רכישה טובה יותר עבור הרוב, על אף הנחיתות שלו מבחינת איכות חומרים.

עריכה אחרונה על ידי zivk

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

בקשר לכתובה: פשוט תענוג היה לקרוא. איכות כתיבה כמה רמת מעל כל כתב רכב אחר בארץ, אשכרה מעביר תחושה שהייתי ברכב.

בקשר לרכב: אני לא חושב שגם למתחרות מהסגמנט יש x - פאקטור שאנשים ירוצו לקנות אותן בגללו. אולי למעט הפיג'ו אבל אני סבור שיש אותה כמות שלא ישקלו אותה בגלל שהיא פיג'ו.

לפי הכתבה הזו ועוד כמה מחו''ל, נראה שכל מה ש-''mg'' צריכים לעשות זה להתנער מהתדמית, דבר אשר גם על היבואנים בארץ ובעולם לקחת חלק. ליונדאי וקיה זה לקח זמן, אבל אצלהן לא ראינו שיווק מאסיבי אין סופי, אלא פשוט הם התחילו לעשות מכוניות טובות יותר. לדעתי, שילוב של שיפור מתמיד ושיווק מעט אגרסיבי יותר והם יצרבו בתודעה שלנו מהר יותר מאשר אנחנו חושבים.

פורסם

לא יודע מאיפה אתם מביאים את ההסתייגות שלכם מצויני מבחן הריסוק. "לקחת בפרופורציות"? אתם מסיעים שם או הייתם מסיעים שם את הילדים שלכם? זו בעיני אמירה מאוד מוזרה, שבאה כאילו להפחית בחשיבות תוצאות מבחן הריסוק ולוקחת על עצמכם אחריות לא ברורה.

הנה חלק מהאמירות של NCAP:

In the frontal offset test, protection of the neck of the 10 year dummy was rated as poor,

מזל טוב - הילד שלכם נשאר נכה או מת

For the 6 year dummy,protection of the chest and neck was weak,

שטויות, מי צריך לנשום בכלל

the head of the 10 year dummy 'bottomed out' the airbag and injury criteria indicated poor protection for this part of the body.

מי צריך בכלל ראש?

מצד שני, אולי לדעתכם אני רגיש מידי לנושא. הרי יש כאלה שנותנים לילדים שלהם לנסוע עם הראש מחוץ לסאן-רוף בטיולי שטח...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הנקודה הייתה שזה נכון שהציונים לא טובים (וזה כתוב, במילים האלה. פעמיים. וכתוב גם שאם חשובה לכם בטיחות, כדאי שתבדקו מכוניות אחרות).

יחד עם זאת, צריך לזכור שיש עוד מכוניות שנמכרות כחדשות ועברו מבחנים לפני מי יודע כמה שנים ויקבלו מי יודע איזה ציון היום. אבל עליהן אף אחד לא מתרעם כי הן קיבלו 80% בהגנה על מבוגרים לפני 6 שנים, אז זה בסדר.

למשל אלפא ג'ולייטה, שנמצאת באותה קטגוריה של ה-ZS (לפי החלוקה ההזויה של euro NCAP) ולכן נבחנת תחת אותם קריטריונים, קיבלה במבחן חוזר שנערך לה ב-2017 (אותה שנה בה נבחן ה-ZS) ציונים של 72% בהגנה על מבוגרים (1% יותר מה-MG), ציון של 56% בהגנה על ילדים (5% יותר), 59% בהגנה על הולכי רגל (אותו ציון) ו-25% ב"מערכות אקטיביות" (4% פחות). ואני מכיר אנשים ילדים במושב האחורי של ג'ולייטה בלי להניד עפעף.

ועוד נקודה, היא שציון הבטיחות למבוגרים דווקא לא נורא, נכון (הנה, כתוב עוד פעם) שהוא רחוק מלהיות טוב. ולמי שלא מסיע ילדים, ציון הבטיחות של ילדים בכלל לא רלוונטי.

אנחנו לא לוקחים על עצמנו את האחריות, להיפך. אנחנו אומרים לאנשים שעומדים לפני רכישה פוטנציאלית של הרכב הזה (וכל רכב אחר) לקחת על עצמם אחריות ולבדוק את הדברים לפני שהם הולכים שבי אחרי כל מיני אמירות מאוד החלטיות שלא תמיד נכונות בהכרח. בין אם הן נאמרות על ידינו, על ידי הגולשים שלנו, על ידי כתבים אחרים או על ידי כל אחד אחר.

פבל.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

לישראל תקף ציון 4 כוכבים שהפיקנטו קיבלה עם סייפטי פאק שכוללת בלימה אוטונומית עירונית ובין עירונית.

• תוכן חדש...