Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ב- 20 השנים האחרונות כל החלפות הרכב שלי לא כללו מכירה בשוק החופשי (טרייד אין, או העברה במשפחה).

אנו מוכרים עכשיו את היונדאי סנטה פה ואני מקבל הרבה פניות בנוסח "אני מגיע עכשיו עם מזומן...."

מבלי להיכנס לשאלה האם הם קונים רציניים או לא, השאלה היא מה עושים במקרה שבו מגיע קונה עם ערימה של יותר מ- 150 אלף שקל בחבילות של שטרות.

א. האם בכלל אפשר להפקיד בבנק סכום כזה במזומן?

ב. איך מבטיחים שהכסף לא מזויף?

בכל מקרה, גם אם מגיע קונה עם צ'ק בנקאי - האם מקובל קודם להפקיד את הצ'ק ולוודא שהוא חוקי (גם בזה יש זיופים, להבנתי) ורק לאחר מכן לבצע העברת בעלות?

שאלה אחרונה - אם הבעלות היא שלי ושל אישתי - האם צריך את שנינו לצורך העברת בעלות או מספיק אחד עם ת"ז של השני?

תודה מראש

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

כדי לעביר בעלות צריך ייפוי כח מכל בעלי הרכב אפשר להוריד את הטופס באינטרנט למיטב זכרוני + תעודות זהות.

בסכומים כאלו ניגשים עם הקונה לבנק, הוא מול העיניים שלך מוציא צ'ק בנקאי.

מעבירים בעלות, עברה, יופי הצ'ק עובר אלייך, מפתחות אליו שלום ולהיתראות.

לגבי הפקדת סכום גבוה במזומן - אין בעיה עקרונית.

אבל לעשות את זה בבנק שלך שמכיר אותך, אפילו להודיע מראש, והכי חשוב צריך הוכחה של מקור הכסף (חוזה כלשהו) זכרון דברים וכו'.

פורסם

לפני 3 שנים מכרתי רכב, הקונה הפתיע אותי עם 65,000 במזומן, למזלי הסניף שבו מתנהל חשבוני נמצא בסמוך לדירתי, נכנסנו לסניף והפקדנו את הכסף ותוך כדי כך כמובן גם נבדקו השטרות שהם לא מזויפים, משם המשכנו ישירות לדואר להעברת בעלות.

בבנק לא שאלו אותי מאיפה הכסף.

בימים האחרונים שוב מכרתי רכב, הקונה שאל אותי מראש איך אני אני מעדיף, השבתי העברת זהב.

ביום הקנייה: שלב ראשון עשינו בדיקה לרכב, משם המשכנו לסניף הדואר שמראש הזמנתי תור, בנסיעה הקונה שוחח עם סניף הבנק שלו ועשה העברת זהב לחשבוני, כשהגענו לדואר בדקתי דרך האתר שהכסף בחשבוני, בצענו העברת בעלות.

לדעתי דרך מהירה שמבטיחה שהכסף בחשבון, ללא חרטות וללא חשש לזיופים.

פורסם

לפי הקישור הזה, הבנק מחויב לדווח לרשות לאיסור הלבנת הון במשרד המשפטים על כל הפקדה או משיכה של מזומנים בסכום שווה ערך ל-50,000 ₪ ומעלה.

זה לא אומר שמחר בבוקר ינחתו אצלך בחצר המסוקים השחורים של מס הכנסה, אבל בהחלט יתכן שאחרי כמה חודשים תקבל מכתב ובו תתבקש להגיש הצהרה על מקורות הכנסה או משהו בסגנון (קרה לחבר שלי).

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לא לשכוח שהבנקים גובים עמלה על הפקדת מזומן - מרגיז.

אכן ידרשו דיווח מהיכן הכסף. יש בנקים המבקשים למלא טופס.

העברת זהב אפשרי ויעיל

הכי טוב שהקונה יגיע עם צ'ק בנקאי על הסכום שסוכם. אפשר להשאיר סכום קטן מערך המכירה במזומן

פורסם

לפני כחודש מכרתי רכב, הגענו עם הקונה לסניף שלי, הופקד הכסף המזומן (50K+), והבנק דרש לפקסס/להביא להם לצילום את העברת הבעלות על הרכב, כשעה אחרי חזרתי לבנק, צילמו את העברת הבעלות וזהו.

אל תסמוך על אף אחד ואל תיקח כסף מזומן ביד.

פורסם

תודה רבה לעונים!

לגבי צ'ק בנקאי - האם נכון להפקיד אותו כתנאי להעברת בעלות, לוודא שאינו מזוייף?

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

בתור קונה לא מסכים לדבר כזה. לך איתו לבנק שלו ושינפיקו את הצ'ק מול עיניך. המהדרין יבקשו שהצ'ק יהיה על סך שקל או שניים פחות מהסכום המוסכם כך אין מצב שהכין מראש צ'ק מזויף על הסכום הרלוונטי והחליף ביניהם.

פורסם
^ במעמד הפקדת הצ׳ק זה כבר לא משנה. כל הרעיון הוא לוודא את אונתטיות הצ׳ק לפני שמעבירים בעלות.

לא ציינתי את זה אבל זה ברור שהולכים להפקיד את הציק, יחד עם הקונה.

ורק אחר כך לסניף הדואר הקרוב.

פורסם

אני, בתור קונה, לא הייתי מוכן בשום אופן לתת למוכר את הצ׳ק הבנקאי עד שוידאתי שהעברת הבעלות עברה חלק. וזה מתוך ניסיון של שתי העברות בעלות שלא עברו חלק.

פורסם (נערך)

בדיוק בשביל זה קיים צ׳ק בנקאי, שהוא כמו מזומן. בודקים שיש לקונה צ׳ק בנקאי (או מזומן), הולכים לדואר, מתחילים העברת בעלות, ברגע שהפקידה אומרת שהכל בסדר - הצ׳ק מחליף ידיים ואז מסיימים את העברת הבעלות.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • תוכן חדש...