רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 38 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
אני נתקל לאחרונה בהרבה רכבים שלא מדליקים אורות או שהם על תאורת יום שלא ממש מאירה. העניין הוא שלעיתים הם מאחורי ולא תמיד אפשר לתת להם לעקוף או לעבור נתיב ואז לסמן להם. ניסיתי לסמן עם היד וגם וינקרים אבל זה אף פעם לא עוזר. יש למישהו רעיון?
הודעה אחרונה מאת young97, -
-
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
גיל נסע לטיול בגרמניה, אז הוא החליט - כהרגלו - להוציא לנו את העיניים והאוזניים ולאכול לנו את הלב עם יגואר F-Type עם 550 כ"ס. כזה הוא, מתחשב.
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, ישנו עניין שאני לא מבין. כאשר שואלים נציג מכירות על טרייד אין לרכב ליסינג ץ, אוטומאטית מפחיתים 22 אחוזים מהמחירון, וזאת עוד לפני הפחתת המחירון של הטרייד. מה שלא מובן לי הוא, איך כאשר מגיעים למגרש ומבקשים הצעת מחיר לרכב עם עבר ליסינג, ההפחתה שמקבלים היא אולי 10 אחוזים ואפילו פחות, וכאשר עושים טרייד אין ךרכב ליסינג אצל יבואן ישר מפחיתים 22 אחוז!!?!?!
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 6 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מי יודע מה זה?
הודעה אחרונה מאת oran corolla, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש דרך להניע בדחיפה רכב ידני ללא הפעלת קודן? המצבר כנראה גמור לגמרי.....
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בוקר טוב חברים יקרים ,, שמעתי בתקופה האחרונה על מוצר/ מכשיר שקורים לו Z5 , שהוא מיועד לרכבים ומתקינים אותו על הפילטר אוויר .. לפי טענתם שהוא משפר כמה דברים כמו :- 1. מפחית את הזיהום אוויר ב 80% 2. מגדיל את הכוח של הרכב ב 15% - 20% 3. מפחית את צריכת הדלק ב 20 % - 40% .. כולל סרטונים של אנשים שניסו אותו ומרוצים !!! האם זה אמיתי או סתם פרסומות כדי להרוויח כסף ??? האם יש פה מישהו שניסה אותו ??
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
שלום לכל חברי הפורום, אז סיויק טייפ R , הוט האצ פרופר ? יש מי שאוהב ויש מי שפחות, אין ספק שהעיצוב שלה מוקצן, מאוד, יש שיגידו שיצא ישירות מסרט של מהיר ועצבני או ממשחקי ה ניד פור ספיד. באופן אישי אני די מחבב, אפילו אוהב. הרכב לא חדש במיוחד, אז מה גרם לי פתאום לחשוב עליו? אז כהרגלי ביום שבת נוסע לשחק טניס, בחניה רואה ככה בזווית של העין משהוא שחור שנראה מגניב מרחוק, מנצנץ כזה, אבל לא ממש מובן מה זה בדיוק. ניגש קרוב יותר ואללה TYPE R החדשה, מגניב פעם ראשונה שאני רואה כזאת במציאות, איזה נוכחות ואוו, אגזוזים ספויילר חצאיות, הכל מהכל והרבה. ממשיך פנימה עם רגשות מעורבים, מצד אחד נורא בא לי, מצד שני נראת כ"כ קיצונית, מצד שלישי הרכב שלי עדיין לא בן שנה אפילו…
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
זו לא שאלה טכנית אלא פשוט סקרנות. כאשר הייתי נוסע על רנו 5, רנו קליאו דור ראשון, פורט טרנזיט, רנו אקספרס, פיג'ו 405 וכו'... אחרי שהיית מסיים נסיעה ומכבה את המנוע, המאורר של הרדיאטור היה ממשיך לעבוד לקירור המנוע. שמתי לב שהיום זה כבר לא קיים. למה אז היה והיום לא?.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
שלום לכולם. קיבלתי את הרכב לפני חודשיים וחצי. נסעתי עליו כ7000 ק"מ. צריכת דלק לפי מחשב 5.8 ל100 ק"מ, לפי תדלוק בין 1:14 ל1: 16 אופי הנסיעה 95%בין עירוני, לרוב עם מזגן, לא לוחץ. 70% לבד ברכב, 30 % רכב מלא. סביר? מוגזם? איך ניתן לבדוק זאת ומה אפשר לעשות? צביקי. Sent from my SM-G900F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת נר4, -
- 15 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום, אתמול נסעתי במהירות 70 קמ"ש בערך בדרך לביתי וכנראה שפגעתי בבור בכביש, לאחר כשתי דקות בערך הרגשתי משיכה של ההגה לצד השמאלי עצרתי את הרכב בצד ונוכחתי לדעת שאין לי אוויר בצמיג כלל, נסעתי לתחנת הדלק כדי למלות אוויר בצמיג ולא היה ניתן למלות האוויר פשוט יצא, פירקתי את הגלגל כדי לבדוק מה קרה שם וראיתי שהג'אנט נסדק מבפנים.. האם זה בר תיקון בריתוך או שפשוט אני צריך להחליף את ארבעת הג'אנטים ברכב, זה ג'אנט 17 אם זה משנה הרכב מאזדה 6. מצורפת תמונה תודה לעוזרים. זה הג' אנט מבחוץ ניסיתי לברר האם ניתן להשיג ג'אנט יחיד כזה ולא הצלחתי למצוא אם מישהו יצליח גם יעזור תודה. Sent from my LG-H990 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Tamlin, -
- 16 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
ערב טוב חברים , ברשותי טויוטה קורולה 2006 מלפני חצי שנה פלוס עם 150,000 ק״מ עשיתי הרבה פעמים חישוב לצריכת דלק לפי פול , ממלא פול ומאפס קילומטראג׳ ובסוף המיכל ממלא פול עוד הפעם ומחלק קילומטראג׳ לליטרים שנכנסו , כל פעם יוצא לי בין 10.4 ל 10.7 .. אני נוסע כל יום 45 ק״מ הלוך חזור , 50% עירוני 50% בין עירוני , עם נהיגה רגועה ללא מזגן בינתיים כי היינו בחורף , ללא האצות בכלל , לפי מה שאני יודע הקורולה בנהיגה רגועה אמורה לעשות בין 12 ל 12.5 דרך אגב הרכב שמור ומטופל בחלקים מקוריים בלבד , הצמיגים חדשים ואני בודק לחץ אוויר כל שבוע ותקין , מתדלק רק בתחנת דור אלון שהדלק שלה הכי טוב לפי מה שאני יודע , האם יש בעיה כלשהיא או שזה מצב טוב של צריכת דלק חברים ?…
הודעה אחרונה מאת AHZ91, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כמו בכתורת, לפי הכתבה בקישור הוצגה כבר במרץ 2018 האוריס החדשה : http://www.cartube.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%97%D7%95%D7%A9%D7%A4%D7%AA-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%A1-2018-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94 האם מישהו יודע להגיד מתי נראה אותה בארץ ? האם היא תגיע גם בגרסא ההיברידית ? תודה
הודעה אחרונה מאת Asher A, -
רגע, אבל.... כן, לובינסקי כבר השיקו את ה-MG ZS בסוף פברואר, אבל ביום ראשון הקרוב אנחנו נלך לפגוש אותה ואותם פנים מול פנים. אז שתי תשובות לשאלות שבטח תשאלו כבר יש לנו: 100 אלף שקל ולא, אין ידני. עכשיו, אם יש לכם שאלות נוספות על הדגם הספציפי או לאנשי לובינסקי באופן כללי - כאן זה המקום.
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן דיברתי עם 5-6 מקומות, ואלה שכן משכפלים עושים זאת במחירים זהים או אפילו גבוהים מאלה של המוסך המורשה (איזור 1100 ש"ח) האם למישהו יש רעיון על מקום שמשכפל מפתח ושלט לאוקטביה 2015 (השלט החדש ככל הנראה) במחיר תלת ספרתי?.. תודה
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
המזגן מפסיק לקרר באמצע נסיעה . הוחלף מדחס לחדש . הוחלף מסנן והוחלף מייבש אבל עדיין יש אותה בעיה .. תודה לעוזרים Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת feras.basheir, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
דודג' מעלה את האקסמפלרים האחרונים בהחלט של שתי המכוניות למכירה פומבית. כל ההכנסה ילכו לצדקה. איזו מכונית הייתם מכניסים יחד עם הוייפר לאולם התהילה ומי מהשתיים לדעתכם יותר מעניינת?
הודעה אחרונה מאת viper83, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
חבר מהעבודה קנה רכב שנת 2012 לפני שבועיים. לפי הטסט האחרון היה לרכב 76000 שנה לפני, ועכשיו היה לו בערך 80000. בבדיקה היה בסדר. הלך למוסך שלו לעשות יישור קו, אמר לו המוסכניק, אין מצב שהרכב עבר רק 80000, תדוק שוב. הלך החבר למשרד הרישוי, וברור יותר מעמיק מצא ששנה לפני הטסט האחרון, היו לרכב קרוב ל 130000... בקיצור, רימו אותו. למזלו, הוחזר הכסף והעיסקה בוטלה (למרות שזו עבירה פלילית, הוא הסתפק בזה, די מבין אותו) חבל שמשרד הרישוי, לא מוסיף בדיקה קטנה שבודקת אם מספר הקילומטרים שנה שעברה גבוה מהחדש... נכון שברגע הטסט המכון רק מזין את הנתונים וזה לא אונליין, אבל אפשר אחר כך להוסיף את הבדיקה ובמקרה כזה להכשיל את הרישוי. ליאור.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
בשרשור על הקארוק ציינו רישום במשרד התחבורה, אז נכנסתי לשם (http://rishuy.mot.gov.il/he/vehicle/licensing/models#) וראיתי כמה דברים נוספים: 1. ה XC40 כבר רשומה, למרות שלא ראיתי כאן בפורום שום מידע על תאריך השקה, מישהו יודע משהו? 2. יש שם מספר דגמים של אוקטביה 2018 שרשום שיש להם בקרת שיוט אדפטיבית (וציון בטיחות 8 ), למרות שבאתר של סקודה לא רשום שום דבר על זה - זה משהו חדש? או שסתם האתר שלהם לא מעודכן וזה כבר קיים בסוכנויות? 3. עוד אין שום איזכור ל C3 Aircrocs 4. גם אין שום פולו חדשה למרות שראיתי שמישהו פה ציין שההשקה עוד שבועיים הרכבים החזקים ביותר (כ"ס) שרשומים באתר (ואני מניח שהם החזקים ביותר שיש בארץ): 1. פרארי F12 Berlinetta עם 740 כ"ס 2. קרייזלר Chall…
הודעה אחרונה מאת snad, -
השכרת רכב בגרמניה 1 2
מאת zebra-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אני משכיר רכב בשדה התעופה במינכן ועובר איתו לאוסטריה לשבוע. הקטגוריה שאני מזמין היא 7 מקומות אוטומטי. פורד גאלקסי/פולקסווגן שאראן או מקביל. ציינתי בהזמנה שאני מעדיף את הגלקסי (יש לי S MAX בבית) והשאלה: האם עדיף לי לבקש דיזל או בנזין ?? ושאלת בונוס: אם המטוס נוחת ב 9:10 למתי כדאי להזמין את הרכב ? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום חברים, בכוונתי לרכוש רכב מבן אדם שהוא חוקר במכון ויצמן שהוא איננו אזרח מדינת ישראל. הוא טוען שבשביל לרכוב ממנו את הרכב לא נוכל לעשות העברת בעלות דרך הדואר אלה נצטרך להגיע למשרד הרישוי. האם כך הדבר? האם במשרד הרישוי יהיה ניתן כמו בדואר לעשות בדיקת האם הכל נקי עם הרכב מבחינת עיקולים ושעבוד? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Alkash, -
-
קיה סיד 2018
מאת ניצן א- 1 תגובות
- 786 צפיות
מתי אמור להתחיל שיווק הגרסה החדשה של הסיד?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 15 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה רכשתי קורולה חדשה ובמעקב אחרי צריכת הדלק אני שם לב שהיא הרבה יותר גבוהה ממה שמפורסם באתר היצרן (17:1) ובאתר אוטו (1:14) הצריכה שלי נעה בסביבות 1:11-12, האם יש מישהו פה עם צריכת דלק זהה? אפילו עם דגם 2017/16 תודה
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
בשבוע שעבר נערך יום מסלול מיוחד עם רכבים מיוחדים ומגניבים, מיאטה דור ראשון בלבד ופורשה 944 ו-924, היה כיף, אפילו מאוד כיף עם כל הקשישות האלה במסלול. על אירועים נוספים אפשר להתעדכן כאן: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?646841-%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%AA%D7%A2%D7%93%D7%9B%D7%9F-%D7%99%D7%9E%D7%99-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%93
הודעה אחרונה מאת young97, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בס"ד שלום חברים אני טס לגרמניה, ורציתי בין היתר לקנות חלקי חילוף לרכב ולהביא איתי. מה מותר/אסור, הגבלות כלשהן( חוץ ממשקל). אשמח לקרוא עצות מועילות..
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ראיתי המון סובארו עם לוחית רישוי אמריקאית (קצת יותר מרובעת וקצרה מהלוחיות הישראליות) ותהיתי מדוע? האם זה מגיע כך מהיצרן? האם ישמם דגמים של סובארו שמיוצרים שאמריקה?
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חפרתי באינטרנט ולא הצלחתי למצוא, מה אומר החוק לגבי בניה בחלק האחורי ברכב מסחרי? נניח ומדובר ברכב פולקסווגן טרנספורטר סגור עם שורת מושבים אחת (מושב נהג והנוסע שלידו). האם מותר לבנות מאחורה מגירות עץ לאחסון? האם מותר להתקין מיטה מתקפלת, ציוד קמפינג וכו'? תודה.
הודעה אחרונה מאת iluxxxa, -
-
הדאסטר החדשה נחשפה שבועיים לפני תערוכת פרנקפורט. אין עדיין תמונות פנים, או פרטים על מנועים, אבל מדברים על עיצוב חדש לגמרי לאינטריור ועליה באיכות. לפחות ע"פ התמונות הדאסטר מזכיר קצת את הרנגייד מאחור. נראה אם העליה באיכות לא תביא איתה עליה במחיר. https://goo.gl/UEH8fg
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
508 חדשה 2017 0 ק"מ מוצעת כעת בגרסה המאובזרת ב110,900 ובגרסת הליסינג - אקסס ב107,900 בלבד לחובבי המותג זאת הזדמנות פז לרכב מנהלים במחיר הזוי
הודעה אחרונה מאת ChemGuy85, -
צפי להגעת הסטינגר? 1 2 3
מאת Jeka.E- 35 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
היי חברים, מישהוא יודע מה צפי ההגעה של הסטינגר? טלקר טוענים שאין צפי הגעה, אולם בכל כתבה הייתה עד היום נאמר שאמורה להגיע השנה.
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי וולוו S60 שנת ייצור 2015.5 . הרכב לא הגיע עם גלגל רזרבי אלא ערכת ניפוח . אני מחפש לקנות ג׳נט וצמיג רזרבה . אם ניתן ואף רצוי בגודל קטן ( הכוונה לנסיעה עד המוסך הקרוב ולא באופן קבוע ) ג׳נט וצמיג גדולים ימלאו לי את תא המטען אשמח על המלצות היכן וכמה זה עולה בגדול ? 215/55R16 תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 51 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 531 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- SlowRide
- T_A
- sperial
- ELIA56
- mcaspi
- PYA
- amosbmw
- David32
- mikk
- שביט
- לירון .ה.
- meny5