Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן קודם כל אומר תודה גדולה לחבר הפורום spring שהקדיש ארוכות מזמנו לשיחת טיפים איתי. אנסה ואעדכן

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

• אהבתי 1
  • תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
טוב, נשברתי, אחרי הדיון המעניין כאן והקשר בין הצריכה לאופי הנהיגה החלטתי לבדוק איזה צריכה אני יכול להוציא מהאוטו שלי שהקשר בינו לחסכון וחיבוק עצים באופן כללי מקרי בהחלט. הרכב הוא פיאט פונטו אבארט' אסה אסה שכל הוייתה לשרוף כמה שיותר דלק בכמה שיותר כיף.

המסלול הוא מודיעין תל אביב הלוך חזור בשעות העומס.

החלטתי כאמור לנהוג חסכוני, זאת אומרת להעביר את הידית המאובקת מחוסר שימוש של ספורט/נורמל לנורמל, ללחוץ על כפתור ההפעלה של מערכת הסטארט סטופ (כמעט תמיד מנוטרלת). הנהיגה הכי חסכונית שאני מכיר (לחיצות עדינות על דוושת המאיץ, מבט קדימה לאיתור מאיטים, שימוש הכי מועט ומואט שאפשר בבלמים וכו'), במהירות שיוט במעט הקטעים הרלוונטיים של כ90 קמ"ש.

השעות כאמור שעות העומס, יציאה בשמונה בבוקר ממודיעין עם כל הפקקים והגעה ליעד בתל אביב באיזור הדולפינריום, תצרוכת ממוצעת לפי המחשב (מספיק מדויק לפי השוואות שעשיתי בעבר עם חישוב אמיתי) בהלוך 1 ל18.7 כאשר במעט הקטעים הפתוחים על כביש 1 הייתי על מעל 1 ל20. בחזור, מעט פחות פקקים אבל השיפוע הפוך, 1 ל17.6.

זה כאמור ברכב טורבו בנזין שכולו מכוונן ביצועים.

אציין שבנהיגה רגילה, יומיומית במצב ספורט, בלי התגרזנות אבל גם בלי לחשוב פעמיים על כל תנועה הצריכה הממוצעת שלי לאותו מסלול היא בסביבות 1 ל11-12

פריוס בתנאים דומים הייתה צורכת 1:25.

היא משפחתית עם גיר אוטומט, שלך מיני עם גיר רגיל.

מרשים לא?

ובכן קודם כל אומר תודה גדולה לחבר הפורום spring שהקדיש ארוכות מזמנו לשיחת טיפים איתי. אנסה ואעדכן

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

צביקי, יש עדכונים לאחר הטיפים שקיבלת מספרינג?

פורסם

היי. לא ממש קשור לנושא אבל אולי תוכלו לעזור לי.

קניתי טויוטה פריוס פלוס 2013.

האם היה אמור להיות כיסוי תא מטען ברכב?

האם בקניית רכב חדש זה מגיע עם הרכב?

אשמח לעזרתכם.

תודה

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

לי יש פריוס פלוס 2014 ובדקתי את צריכת הדלק שלו, במצב חסכוני [נסיעה רגועה, שימוש מוגבר בבטריה] הוא נותן 1/20. במצב יותר חופשי הוא נותן 1/18.

אגב, מד הדלק שלו לא מדויק כלל.

יש לו עשרה פסים של מצב הדלק.

בפס הראשון - הוא נוסע בין 250-300 ק"מ.

את שאר ה- 500 ק"מ הוא עושה ב-9 פסים הנותרים...

לי עושה רושם שמיכל הבנזין בנוי בצורת קונוס, ומד הדלק הוא מצוף. רק כך אני יכול להבין את הסטיה הזו.

פורסם

נהגתי על פריוס דור 3 מיבוא מקביל של אלבר ונהגתי על פריוס +

אחד ההבדלי ששמתי לב הוא שבפריוס+ מיבוא רגיל מה שאני רק לא יעשה תמיד בכביש ישר כשאני מאיץ אפשר להשיג נסיעה על חשמל לבד רק עד 30 קמ"ש.

בפריוס הרגילה יכולתי להגיע ליותר.

כפי שהבנתי יש הבדל בין היבוא המקביל ליבוא הרגיל.

טוענים שיש הבדל גם באיכות ההרכבה, מישהו יודע?

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

נסיון שלי כ 8 שנים עם פריוס מול מכוניות אחרות: 1/18 מול 1/10 בטויוטה קורולה באותם תנאים.

לדעתי, הגורם המוסמך ביותר בקביעת צריכה יחסית הוא קונסומר ריפורטס.

הנתונים שלו ב mpg : פריוס קודמת 42, פריוס + 38, פריוס נוכחית 52. קורולה 32

המרה ל kml:

https://www.calculateme.com/gas-mileage/us-mpg-to-km-per-liter/

• תוכן חדש...