Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפריוס צריכה לצרוך בערך 1 ל 19 בנסיעה מאומצת.

אולי יש לכלוך על חיישן אויר או פילטר אויר.. זה בדרך כלל גורם לירידה משמעותית.

Sent from my SM-N9200 using Tapatalk

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צביקי, עדיין חסרים פרטים: הפריוס חדשה ? מאיזה שנה? איזה צמיגים ? איזה לחץ אויר אתה שם ? הטיפולים היו בזמן ?

תגיד איפה אתה גר, אולי אחד מהחברים כאן גר לידך ויוכל לבחון את הרכב שלך.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
שלום לכולם.

קיבלתי את הרכב לפני חודשיים וחצי. נסעתי עליו כ7000 ק"מ.

צריכת דלק לפי מחשב 5.8 ל100 ק"מ, לפי תדלוק בין 1:14 ל1: 16

אופי הנסיעה 95%בין עירוני, לרוב עם מזגן, לא לוחץ.

70% לבד ברכב, 30 % רכב מלא.

סביר? מוגזם? איך ניתן לבדוק זאת ומה אפשר לעשות?

צביקי.

הודעת הפתיחה שלו עונה על רובן המכריע של השאלות שלך

לפי הכותרת מדובר בפריוס פלוס.

פורסם
הפריוס צריכה לצרוך בערך 1 ל 19 בנסיעה מאומצת.

אולי יש לכלוך על חיישן אויר או פילטר אויר.. זה בדרך כלל גורם לירידה משמעותית.

אתה טועה ומטעה... הפריוס בחיים לא תעשה 1 ל19 בנסיעה מאומצת, לי בבית יש אוריס היברידית(אותו מנוע) מאמין שהיא שוקלת פחות מהפריוס, ובנסיעה מאומצת הגענו אפילו ל1 ל9 בדרך כלל זה יושב על 1 ל16 כאשר רוב הזמן אבא שלי נוסע רגוע ואני ואחי נוסעים יותר חזק.

פורסם

בסך הכל יש לי 4 שנים פריוס דור 3 ולאבא שלי פריוס דור שני עשר שנים..

טועה אני לא..

אני נוסע כל יום 100 ק"מ..

יש לי קצת ניסיון עם הפריוסים לא הרבה..

בשום מצב לא הגעתי לצריכה גרועה כל כך כמו שאתה מתאר..

פורסם

לא יודע למה חסרים פרטים. 2016 חדשה לגמרי מתחילת מרץ. הצמיגים ולחץ האויר כפי שהגיעו מהחברה וטיפול עוד לא היה. אני באיזור בית שאן

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

אחד הגורמים לצריכת דלק גבוהה היא חוסר אויר בצמיגים.

בדוק לחץ אויר בעצמך, שים כ 3 PSI יותר מהמלצת היצרן.

תקפיד כל לחץ בקדמיים גבוה ב 2 PSI מהלחץ באחוריים, דווח לנו אם יש שינוי בצריכה.

• מעניין 1

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אני משוכנע שחלק ניכר מהיעילות של הפריוס היא באפקט הפסיכולוגי. הרכב הזה ריסן את הנהיגה שלי בצורה קיצונית.

המסכים של הדור הרביעי והטיפים נראים מדליקים בטירוף!

אגב, בטיול בארה"ב במונית מדור 3 הופתעתי לגלות שהמערכת חוזרת אוטומטית ל-EV בכל הזדמנות. מעניין אם ניתן לעדכן גירסה לזה...

מתעלק עם שאלה נוספת - לפני מספר ימים אמרו לי שלאוריס ההיברידית יש סוללה חלשה יותר משל הפריוס. ניסיתי להתווכח אבל הבחור היה עקשן. מישהו יודע את התשובה?

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

הסוללות זהות לחלוטין לאלה שבפריוס דור 3.

אולי הבחור התכוון ליאריס ולא לאוריס. ליאריס אכן ישנן סוללות חלשות יותר.

פורסם
הסוללות זהות לחלוטין לאלה שבפריוס דור 3.

אולי הבחור התכוון ליאריס ולא לאוריס. ליאריס אכן ישנן סוללות חלשות יותר.

בדיוק התגובה שלי לטענה שלו. אבל הוא מתעקש על אוריס... גם אני מאמין שמדובר באותה סוללה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם (נערך)

מנועי 1500 מצויידים בסוללה חלשה יותר ממנועי 1800.

מלבד זאת; בפריוס פלוס יש סוללה "ליתיום-יון" בעוד בפריוס הרגילה "ניקל מטאל".

תצרוכת הדלק אצלנו במשפחה (סה"כ 4 פריוסים 2011 מנוע 1.8 דור 3) תצרוכת הדלק עומדת בד"כ בין 5.6-6 ליטר ל100 ק"מ בנסיעה שגרתית לחלוטין.

כלומר בין 1:16.5 לבין 17.8 ק"מ לליטר.

עריכה אחרונה על ידי ravidp18
פורסם

טוב, נשברתי, אחרי הדיון המעניין כאן והקשר בין הצריכה לאופי הנהיגה החלטתי לבדוק איזה צריכה אני יכול להוציא מהאוטו שלי שהקשר בינו לחסכון וחיבוק עצים באופן כללי מקרי בהחלט. הרכב הוא פיאט פונטו אבארט' אסה אסה שכל הוייתה לשרוף כמה שיותר דלק בכמה שיותר כיף.

המסלול הוא מודיעין תל אביב הלוך חזור בשעות העומס.

החלטתי כאמור לנהוג חסכוני, זאת אומרת להעביר את הידית המאובקת מחוסר שימוש של ספורט/נורמל לנורמל, ללחוץ על כפתור ההפעלה של מערכת הסטארט סטופ (כמעט תמיד מנוטרלת). הנהיגה הכי חסכונית שאני מכיר (לחיצות עדינות על דוושת המאיץ, מבט קדימה לאיתור מאיטים, שימוש הכי מועט ומואט שאפשר בבלמים וכו'), במהירות שיוט במעט הקטעים הרלוונטיים של כ90 קמ"ש.

השעות כאמור שעות העומס, יציאה בשמונה בבוקר ממודיעין עם כל הפקקים והגעה ליעד בתל אביב באיזור הדולפינריום, תצרוכת ממוצעת לפי המחשב (מספיק מדויק לפי השוואות שעשיתי בעבר עם חישוב אמיתי) בהלוך 1 ל18.7 כאשר במעט הקטעים הפתוחים על כביש 1 הייתי על מעל 1 ל20. בחזור, מעט פחות פקקים אבל השיפוע הפוך, 1 ל17.6.

זה כאמור ברכב טורבו בנזין שכולו מכוונן ביצועים.

אציין שבנהיגה רגילה, יומיומית במצב ספורט, בלי התגרזנות אבל גם בלי לחשוב פעמיים על כל תנועה הצריכה הממוצעת שלי לאותו מסלול היא בסביבות 1 ל11-12

• תוכן חדש...