רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
עדיין חסר קצת מידע, אבל כרגע ידוע שיהיו שתי גרסאות. מנוע 2.5 אטמוספרי (עם איזושהי טכנולוגיה חדשה) משודך לגיר אוטומטי 8 הילוכים, ופלאג אין היבריד עם גיר CVT. אין מידע לגבי הספקים עדיין, כמו גם מרווח פנימי, תא מטען וכו... Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
שלום לכולם, בהמשך לקדימון של כמות החלקים שרכשתי.. לפני חודש וחצי פרסם פה חבר פורום שיש לו תקלה עם 206 והמוסך אבחן אותה כתקלה בראש המנוע. בגלל שרשם שהוא מתלבט אם לתקן או לזרוק את האוטו החלטתי שזו הזדמנות להחליף את ה-106 המזדקנת. על הרכב: הרכב שנת 2003, מנוע TU בנפח 1360, רמת גימור בסיסית XR, צבע אדום (שרוף בכמה מקומות). הרכב הגיע עם כיסויים מזעזעים ורמת התחזוקה הפנימית היתה מזעזעת. טבק היה זרוק בכל פינה ברכב ולא נראה שהרכב עבר שטיפה בתקופה שהרכב היה אצל הבעלים. לאחר שהגיע הרכב לבית (בנסיעה ועוד לפני התיקונים) החלטנו אני ואח שלי שאנחנו מנקים את הרכב לרמה של רכב חדש. הריפודים הוסרו וגילינו שיש לנו הרבה עבודה. הרכב כבר שאיבה, הברש…
הודעה אחרונה מאת דור--, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כותרת
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
ערב טוב הזמנתי רכב כזה אחרי אין סוף השוואות אשמח לשמוע דעות תודה
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
החלק המסומן באדום זה המיקום של הפלסטיק של הכרית אוויר. את הפתח אתם יכולים לראות בעצמכם. אחרי שהחליפו לי כיסויים לא טובים כעבור חודשיים במסגרת האחריות. היום שמתי לב לזה. אני מתחיל להתעייף מהעניין. זה רק אני או שזה לא בכיוון בכלל להיות מותאם לפתח כרית האוויר? [ATTACH=CONFIG]502012[/ATTACH]
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
יום שישי, 23.3.18, שרב ראשון לשנת 2018 וקבוצה מצומצמת של מנהלי פורום ומובילי דיעה עושה פעמיה לעבר המרלו"ג (מרכז לוגיסטי) החדש של טלרון במודיעין. טלרון, היא חברה בת של קבוצת לובינסקי ויבואנית מצברי ורטה, סטארטאפ, אופטימה ועוד מצברים, כמו גם יבואנית שמני איכות של MOBILE1 ו CHAMPION. כמו הרבה דברים בחיים, מדובר בניצול הזמנה פתוחה של מר יוסי טל, סמנכ"ל המכירות והשיווק של טלרון, והאיש מאחורי פעילות "שרות לקוחות ורטה" כאן באתר. אני רושם את ההתרשמות הסובייקטיבית שלי, ואני מזמין את המשתתפים הנוספים במפגש לרשום את התרשמותם. המפגש מתחיל בכניסה למרלוג הקריר והנעים (אח"כ יוסי ירביץ בנו תורה של טמפרטורה לשמירה על מצברים). אנחנו נכנסים למבנה העצום, ושומעים בקצרה על …
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
ערב טוב חברים, זה שרשור קצת פסיכולוגי אבל הייתי שמח לשמוע את חוות דעתכם ואת חוות הדעת של מי שעשה זאת בעבר. חבר הוציא רישיון בגיל מאוחר (35) לעולם לא היה לו רכבים לפני זה וניסיון הנהיגה והאחזקה שלו הוא אפסי. יש בביתי רכב אחד שככל שאר רכבי מלוקק בטירוף, שמור ומטופל אבל כמעט ולא נמצא בשימוש כי קצת אחרי קנייתו קיבלתי רכב מהעבודה ולכן שקלתי כבר ממזמן למכור אותו אבל כל הזמן דחיתי את זה. כחלק מההתלהבות של רישיון ומעבר מתל אביב החבר הזה ביקש ממני לרכוש את הרכב שלי. חשוב לציין שלא יזמתי את זה ולא הצאתי לו את הרכב אלה הוא ביקש בעצמו לרכוש אותו. כשניסיתי להוריד אותו מהעניין הוא המשיך לשכנע אותי שהוא רוצה את הרכב הזה כי הוא שמור ומלוקק ועדיף שהוא יקנה ממני מאשר …
הודעה אחרונה מאת ProMeR, -
איתוראן Save 1 2
מאת LoveSound555-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 22.7 אלף צפיות
שלום, יש לי איתוראן Save שהותקן בחינם + שנה ראשונה חינם, לאחר קריאת שרשורים ישנים בפורום הבנתי שזאת מערכת שלא שווה להמשיך להשקיע בה ולשלם להם כל חודש, האם כיום המצב הוא עדיין כזה? מצד שני להתחיל לעשות חורים ברכב בשביל קודן.. לא יודע. כמובן שאני מבין שצריך לדבר עם חברת הביטוח ולראות מה הם דורשים (בביטוח הנוכחי לא היתה דרישה למיגון). אז לידע כללי מנסיונכם ברגע שתגמר לי השנה בחינם של האיתוראן הם יתקשרו אליי, להמשיך או לא להמשיך איתם? ה SAVE מתריע רק אם הוחלף מחשב ברכב (גם משהו) לעומת קודן שלא יתן שום התרעה. * אם אני לא ממשיך עם האיתוראן האם מפרקים את המערכת מהרכב? או שאפשר לחזור בכל רגע? * הבנתי שהסוללה של איתוראן SAVE מחזיקה ל - 5 שנים, מה קורה אח…
הודעה אחרונה מאת micha, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מדובר בטויוטה אאוריס שנת 2018, שמערכת אזהרת התנגשות קונפגה לרגישות מקסימלית (באמצעות הכפתור מצד שמאל להגה). במספר נסיעות בהן עשיתי עם הרכב, היו מקרים בהם ציפיתי שהמערכת תיתן אזהרה עקב מרחק קרוב לרכב מלפנים או התקרבות מהירה יחסית לרכב שנמצא בנתיב הנסיעה אך המערכת לא התריעה ולו פעם אחת. מכיוון שמטעמים ברורים לא אנסה את לדחוף את הרכב למצבי קיצון על מנת לבדוק אם המערכת עובדת, אשמח לשמוע חוות דעת שלכם לגבי דרך הפעולה של המערכת ומתי היא נותנת התראה וזאת על מנת לדעת האם התנהגות המערכת ברכב שלי היא סבירה או שיש בה תקלה. אגב, לעומתה אני מוצא את מערכת הסטיה מהנתיב כנמרצת מדי והיא אכן עושה את תפקידה (לדעתי ברגישות יתרה..)
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 18 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ביקשתם, קיבלתם. רשימה מלאה של כל המכוניות שנמכרות בישראל שמציעות מערכות בטיחות אקטיביות עד מחיר של 129,000 ש"ח (הרף התחתון של הכתבה הקודמת).
הודעה אחרונה מאת MrKlin, -
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
זהירות, חפירה: חובבי האמ;לק- מוזמנים לרדת לפסקת הסיכום. מדובר בסקודה ראפיד, שנת 2016 (יולי) מה״עדכון״ השני (לסקודה, כך נראה, יש לאחרונה תחביב של עדכון הרכבים שלה ללא הודעה לתקשורת- זה קרה עם האוקטביה טרום-מתיחת-פנים, בעת ההחלפה למנועי יורו6 עדכנו קלות גם את האבזור, וכך גם בראפיד- שדרוג ראשון היה החלפת עיצוב הטסות וההגה מארבע צלעות לשלוש, לאחר מכן הגיע החלפת מתגי החלונות (שליטה על כל הארבעה), עדכונים בתא הנוסעים עם פלסטיקים זולים בצבע אפור ומולטימדיה בסיסית במקום המערכת המיושנת שהייתה שם, ורק אז הגיעה מתיחת הפנים שכללה גם את מנוע הליטר ושדרוגי בטיחות, אבזור ונראות קלים). המנוע פה הוא ה-1.4 המוכר בגרסת היורו 6 שלו (קרי- 125 סוסים, 20.4 קג״מ ותיבת DSG7 DQ200 יבשה). …
הודעה אחרונה מאת shragakr, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
סמל"ת, יבואנית ג'יפ מתחילה בשיווק גרסת האוברלנד של ג'יפ גרנד צ'ירוקי. במה היא שונה משאר הגרסאות? כל הפרטים כאן.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ההורים שלי קנו לפני איזה שנה וחצי רכב מטרייד מוביל ורוצים למכור עכשיו.. השאלה היא איזה יד הם? רשום ברשיון רכב בעלים קודמים 01 (הרכב משועבד למימון ישיר) הם עכשיו יד שניה או שלישית?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
נסעתי במשך חודש ו-2500 ק"מ על קיה פיקנטו 1.25 מהשכרה (ינואר 2017), לאחר שהרכב שלי עבר תאונה והוכרז אובדן להלכה והפיקנטו סופקה כרכב חלופי על ידי חברת הביטוח. מאפייני השימוש שלי לא ממש מתאימים לפיקנטו וחווית השימוש בהתאם. הנסיעה שלי היא נסיעה בין-עירונית מהירה. כביש 1, כביש 6, כביש 5. 55 ק"מ לכיוון, מתוכם 50 בכבישים המהירים כשרוב הזמן על 120 קמ"ש. לעיתים גם פקקים, אך הם מועטים. - בתנאים האלה הפיקנטו ר-ו-ע-ש-ת. לא נסעתי אף פעם ברכב כל כך רועש. 64 דציבלים בשיוט של 120. בעיקר רעש מנוע. עכשיו יש לי I25 שכורה, והיא עם 60 דציבלים - זה פחות מ"חצי הרעש". בפיקנטו לא יכולתי לנהל שיחות טלפון בדיבורית (אוזנייה) מרוב רעש. - הקיק-דאון - ממש לא נעים - התחושה היא ששילוב ההילו…
הודעה אחרונה מאת Dragonjepp, -
-
- 5 תגובות
- 960 צפיות
אני לא יודע אם אני בפורום הנכון, אני חדש תסלחו לי התחדשתי לי בסיאט איביזה 2012 1.2 TSI מלאתי לי פול טנק.. נסעתי איתו יותר בעיר מאדר לחוץ לעיר כ130 ק״מ ולקח לי רק קוביה אחת של דלק אם אתם מבינים למה אני מתכוון האם זה נורמלי?
הודעה אחרונה מאת Turbulence, -
- 2 תגובות
- 952 צפיות
איפה אפשר למצוא מידע מדויק על מערכות הבלימה האוטונומית של דגמים הנמכרים בארץ? ספציפית אני מתעניין בבלימה אוטונומית מלאה במהירות עירונית ובין עירונית, ובמיוחד בזיהוי של הולכי רגל בחושך. האם הגולף 2018 הנמכרת בארץ מכילה את התכונות הנ״ל? איזה עוד מכוניות בטווח מחיר דומה? תודה!
הודעה אחרונה מאת shus2000, -
- 3 תגובות
- 704 צפיות
שלום לכולם בחול המועד אני רוצה לצבוע את המכסה מנוע שכולו דהוי ומתקלף. יש לי צבע ולקה בספריי. הבעיה שישנם עוד קטעי לקה כרגע שלא יצאו. כיצד ניתן להסירם לפני צביעה מחדש?
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
אני חצי ארגנטינאי וחצי ישראלי. טוב פולני (מתוך ויקיפדיה: נעמי פולני נולדה ב-4 באוגוסט 1927) היא זמרת, רקדנית, שחקנית, מפיקה מוזיקלית, כוריאוגרפית ובמאית ישראלית. מזוהה בעיקר כבמאית הלהקות הצבאיותבראשית דרכן, וכמייסדת ובמאית להקת "התרנגולים" ו"החמציצים".). השילוב הקטלני הזה גרם לי לעשות המון רגשות אשם לאנשי המכירות של לובינסקי, מחד, תוך כדי שאני צולה אותם טוב טוב, עד שהייתי סופסוף מוכן לסגור עסקה, מאידך. השילוב הקטלני הזה הביא אותי לקבלת מנשא אופניים לגג כתוספת לרכב. האם האופניים יעופו מהגג? יש הזמנה או אין הכל התחיל בבוקרו של יום א' קריר, לקראת סוף החורף, עת ניחשה אותי הדלת האוטומטית באולם התצוגה של לובינסקי ברחוב תובל בת"א, אליו נכנסתי, כדברי המשורר מאיר אריאל …
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
- 0 תגובות
- 854 צפיות
יש משהו שלא תמיד מבין. כאשר אתה עובר נתיב, אתה חייב לאותת. כאשר אתה פונה שמאל, אתה חייב לאותת כי אתה בעצם עובר מכביש אחד לכביש אחר. כאשר אתה רוצה לפנות ימינה ויש נתיב האטה, אתה מאותת לשם כניסה לנתיב ההאטה. נתיב נהיה בעל זווית ימינה ואתה נוסע בו, אבל אתה בעצם לא ביצעת מעבר נתיב, כי נכנסת לנתיב מקודם ועכשיו אתה בתוכו. עברת את סוף הסיבוב, ומעוניין להשתלב שמאלה, אתה מאותת שמאלה שאתה יוצא מנתיב ההאצה ומשתלב בכביש החדש. שוטרים עומדים במקומות שיש נתיבי האטה\האצה ומנפקים דו"ח לאלה שלא אותתו. זה החוק: 8. חובה לאותת ודרך האיתות (תיקון: תש"ל) (א) נוהג רכב העושה אחד מאלה: (1) מתכונן לנוע או להפנות את רכבו; (2) מתכוון לסטות מנתיב נסיעתו; (3) ע…
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
ברשותי קיה ספורטאז' באחריות שנקנתה ישירות מהיבואן לפני כשנה וחצי. ברכב מותקנת מערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית של א.ד.י מערכות. מדובר במתקין המורשה של היבואן. כרגע קיימת תקלה במערכת, ולדאבוני היבואן שולח אותי ישירות לא.ד.י ומתנער מאחריות. מיותר לציין שבמעמד הקנייה לא קיימתי שום התקשרות עם א.ד.י וכל הסכם הרכישה הוא מול קיה בלבד. האם לגיטימי? האם לא ראוי שהיבואן יתנהל מול המתקינים שהוא בחר לעצמו במקרה של תקלה? אני מתלבט אם להתעקש או להחליק את הדרישה שלהם בתודה, דורון.
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
-
כריות אוויר
מאת Yossi9p- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 542 צפיות
לא מזמן פתחנו מכסה מנוע אני ומכר לרכבו ורואים שם בבירור כי הכרים אוויר של הנהג מושבתת (רואים את השינוי לעומת הכרית אוויר של הנוסע שלייד) 1.איך דבר כזה יכול לקרות הרכב ללא תאונות..? 2.דבר כזה יכשיל את הרכב בטסט? 3.שמעתי שאפשר להחליף הגה כך שקונים הגה עם כרית אוויר משהו כזה זה אפשרי מה תיקון המומלץ?
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחרונה יצא לי לנהוג על 3 מכוניות עם מובילאיי (האוריס ההיברידית שלי עד שהושחתה בתאונה יומיים לאחר התרנת המובילאיי, קיה פיקנטו מהשכרה ויונדאי I25 מהשכרה). התרעה על התנגשות מיידית (כיוונתי את המערכת להתריע כשנמצאים 0.1 שניות מהתנגשות). צליל מאוד מאיים שמקפיץ אותך. עשרות התרעות שווא: - 2 התרעות שווא בכביש 6 ריק לחלוטין. אף רכב לפני בטווח של מאות מטרים (גם לא בנתיבים ליד). 120 קמ"ש. התרעה מפחידה על התנגשות מיידית. בפעם הראשונה ירד גשם קודם לכן והיה איזה שיבוש בכביש שהחזיר את אורות הדרך. אין לי מושג אם זו אכן הסיבה, אבל נתתי למובילאיי להינות מהספק. בפעם השנייה לא היה שום דבר שאני זיהיתי. - מספר התרעות שווא בעת יציאה לעקיפה. ההתרעה היתה על התקרבות מסוכנת לרכב שלפני, אב…
הודעה אחרונה מאת Zorly, -
מהו הרכב החסכוני ביותר מבחינת צריכת דלק (שנמכר חדש ליבואן)? מדביקה שלי כאן להבנתי זה קיאה נירו ופריוס http://www.autocom.co.il/DelekVeeichutSviva/MivchanTitzochetDelek/MivchanTitzochetDelek.aspx
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם ! חיפשתי פה קצת מידע על Android Auto ומצאתי מידע אבל לא בדיוק ענה לי על מה שאני צריך יש לי סיאט לאון סטייל 2014 איך אני יכול לדעת אם היא נתמכת על ידי Android Auto? ואם לא יש לי משהו לעשות בנוגע לזה ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
-
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 22.1 אלף צפיות
אמל"ק: יתרונות - יחסית מרווח לקטגוריה ובטח לקטגוריית המחיר. תא מטען יחסית גדול. צריכת דלק, שליטה מההגה, בקרת שיוט, מפתח חכם, חיישני גשם ותאורה. חסרונות - מנוע רועש, מאוד רועש, בעיקר בגלל הגיר הרציף. לא יציב. שלדה שנגמרת במושב האחורי ולא מגיעה לקצה הרכב. עגלה. אם אתה רוכש רכב פרטי אל תרכוש אחד כזה, אם אתה מקבל רכב ליסינג ויש לך אפשרויות בחירה אל תבחר בו, אם אתה רס"ן בצה"ל (כמו במקרה הנ"ל) ואין לך יכולת בחירה תנשום עמוק ותחכה שיגמר החוזה ויעברו לרכבים אחרים. ועכשיו קצת יותר לעומק: קיבלתי את הדגם החדש יותר, 2016, שההבדל העיקרי הוא תוספת השליטה מההגה על מערכת המולטימדיה ובקרת השיוט, בערך הדבר היחיד שמנחם אותי ברכב הזה. האקזמפלר המדובר הגיע אלי עם 115,…
הודעה אחרונה מאת cars-@-lover, -
-
- 0 תגובות
- 528 צפיות
הי משהו יודע מה הצריכת דלק של רומסטר דיזל ידני,נסיעה בין עירונית?
הודעה אחרונה מאת mushon4, -
- 0 תגובות
- 465 צפיות
קראתי שבמנוע החדש של טויוטה מותקנת משאבת מים חשמלית וטרמוסטט חשמלי. השאלה היא למה צריך טרמוסטט? הרי אפשר בקלות לבקר את מהירות המנוע של המשאבה ולהאט או להאיץ אותו לפי הצורך בקרור.
הודעה אחרונה מאת airwolf1980, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 692 צפיות
אהלן חברים, אז ככה, אני רוצה בעיקרון ללמוד לטפל ברכב לבד. כל בעיה שתצוץ לה, שאני אהיה מסוגל לטפל בה. בשביל זה צריך כלים וידע...ורציתי לשאול, מאיפה אני יכול לרכוש את הידע הזה? המטרה הסופית שלי היא לרכוש ג'יפ גדול ענתיקה, לשטח(טרופר, גאלופר,פג'רו, פרדו , מהסוג הזה), ולהיות מסוגל לטפל בו ככה שהוא יסע חלק גם בכביש ביום יום וגם בשטח. אין לי בעיה לקחת ספרים לקרוא , לקנות קורסים באינטרנט, או אם אתם מכירים מוסכניקים שלא אכפת להם להעביר קצת ידע, כל המלצה תתקבל בברכה. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Ofir Yakubovsky, -
- 0 תגובות
- 442 צפיות
שלום לכלום אשמח אם יש למישהו מידע, לפי דברי סוכן של לובינסקי לא לפני מאי שנה הבאה. השאלה היא אם זה לא אסטרטגיה לגמור מלאים? יש למישהו מושג צפי הגעה? תודה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
היי, קיבלתי שובר להחלפת צמיגים מחברת ליסניג שממנה קניתי את הרכב שלי השובר מקנה צמיגים מסוג ovation/farroad אשמח לדעת איך הצמיגים האלו ואיזה חברה עדיפה יותר? אולי עדיף הוסיף כמה שקלים ולשדרג למותג אחר ? אגב ההתקנה היא בחברת checkup מה לגביהם האם בסדר?
הודעה אחרונה מאת sperial,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 357 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- AmitGo
- גולדן191
- פריג'י
- yohai71
- Pavlik
- מי
- Camaro 92
- asix
- yoni162
- Chmimo
- MMi
- yahaga